Evlilik, Doğum, Yaşadıklarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Diyeceksin ki “banane Y’dem Z’den ya Allah Allah” böyle sesini yükseltip çocuğunu da alıp odana giderek diyeceksin. İçeride çocuğunla yüksek sesle konuşur gibi konuşacaksın. Senin annen benim merak etme kimse senin hakkında söz sahibi olamaz, herkes haddini bilsin değil mi güzel yavrum gibi onun da duyacağı şekilde sesli sesli konuşacaksınız.

Allah bin kere razı olsun ve size gerçekten helal olsun. Umarım sizin gibi biri olabilirim. Gerçekten sabır ve iyi niyet olarak son noktama kadar geldim zaten. Deneyeceğim

Haklısınız. Çok takdir ettim duruşunuzu. Teşekkür ederim yorumlarınız için

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Ferahlatma kısmını size de diliyorum. Umarım en kısa zamanda bebeğiniz ve kendi huzurunuz için gerekeni yaparsınız. Yorum istediğiniz için söylüyorum kesinlikle bakış açınızı değiştirmelisiniz. Bu yaptığınız kesinlikle bebeğinize yatırım veya huzurlu aile ortamı için yapılması gereken değil. Kırıp dökmek istememeniz çok güzel. Peki sizin kırıldıklarınız ? Bebeğinizle geçireceğiniz en güzel anlar ? Ki daha yolun başındasınız. Bu tavizler yüzünden ilerde daha büyük zorluklar yaşarsınız. Diyelim ki çocuğa paketli gıda ve ekranı yasakladınız. Ama kayınvalideniz kendi bildiğini okuyor. Çocuğunuzun bu ihmaller yüzünden otizm belirtileri taşıması mı yoksa kayınvalidenizin kalbinin kırılmaması mı önemli ? Duygusal olarak yaşayamadığınız anlardan bahsetmiyorum bile. Kv evlat kaybetmiş olabilir. Allah sabır versin ama bunun çözümü sizin evladınıza bu kadar müdahale etmesi değil.

Çok haklısınız. Doğru söze denecek bir şey yok. Çok teşekkür ederim. Umarım gereken sınırları çizip her şeyi baştan, en doğrusu ve en güzeliyle yazabilirim

Bana biraz fazla yumuşak yüzlü geldiniz. Burdaki yorumlarınız bile öyle naif öyle yumuşak ki insan ksrşınızda yumuşak kalmak zorunda hissediyor

Kayınvalide izin yine karıştığı, yorum yaptığı bi konunun üstüne eşinizi alın karşınıza ve kısa ve öz şekilde hani benim ya annesi benim vermem gereken kararlar hakkında yorum yapıyor ve ben anneliğimi hissedemiyorum. Ben anne olduğumu annen evden gidince anladım. Bunu bana yapmaya hakkı yok. Falan işte kendi cümlelerinizle süsleyin kısaca sınırlarınızı ihlal ettiği için anneliğinizi ezdiğini söyleyin hatta ekleyin bak kucağında uyuttu şimdi kucaktan inmiyor uyku düzeni yok nasıl toparlayacağımı bile bilmiyorum yazık değil mi bana çocuğumuza falan işte neyse. Cümlenin sonuna da eğer bu işe çözüm bulamazsan annene yaptığının yanlış olduğunu ve karışmasını istemediğimi ben söyleyeceğim sende ya arkamda durursun ya da arkamda durursun başka bi alternatif göremiyorum. Diyeceksiniz.

Ama işin ucunda böyle bi adım atarken güvenli limanınız olan eşinizle bağınızın ilişkinizin bozulup dağılmasını göze alacaksınız çünkü bence tam anlamıyla eşiniz arkanızda duramayacak. Muhtemelen o da annesine hayır demeyi bilmiyor. Siz derken nasıl tepki vereceğini afallayqcak falan. Tabi iyi niyetli olarak bakıyorum. Kötü niyetle bakarsam tam bi memeden kesilmemiş erkek gibi davranıp annesine saygısızlık ettiğiniz için evliliğinizi size zindan edecek. Tabii bu durumda eğer sınırlarım ve anneliğim konusunda daha özgür olacaksam her şeyi göze alırım ben.

annemde bana öyle yap böyle yap yelek giydir üşür çorap giydir falan derdi artık bi noktada o kadar sıkıldım ki al veriyim sen bak o zaman dedim ver senden daha güzel bakarım dedi bende tüh şansını kaybettin geçti o işler senden sıra bende dedim yani biraz ayıp oldu ama hormonlarının dengesizliğine verdi heralde onu bi kere bile lafını etmedi ondan sonra da bi daha beni yetersiz hissettiren bi cümle etmedi. Dış kapının mandalı olan herkese sana ne demeyi öğrenmeniz lazım. Başka türlü kafanız rahat etmez. Böyle yoldan geçerken anneliğiniz hakkında yorum yapan insana bile cevap veremezsiniz siz bunu ne kendinize ne bebeğinize yapmayın. Annelik en başta dik durmayı öğrenmek demek çnükü eğitimcisiniz görüyosunuzdur çocuğunuzu korumanız gereken nice zamanlar gelecek önünüze hepsinde böyle davranamazsınız

ayy konuyu ben açtım sandım benim kv de aynı. cocugu 4 gün önce düğüne getirdim bugün bile telefonda esime hasta olacak o cocuk düğünlerde gezdirdiniz onu diyor kendisi hastayken ona bırakıp gitmeliymişiz bebeğimizi. öylesi daha iyiymiş 3 kat battaniyeye sarmaya calisiyordu bebeğimi

he ben naptım her seferinde sunu yapma, bunu istemiyorum diye belirttim. o an okay dedi ama sonra fırsat bulduğunda yüne kendi istediğini yapmaya çalıştı. her seferinde ben uyarmak zorunda kaldım.. zordu sinir krizleri falan gecirdim. her fırsatta. ocugu bana ver sen yemek ye, cocugu bana ver sen uyu vs dedi. gece çocuk gık dese çalmadan etmeden dan diye odamıza daldı. saatlerce başımda bebeği susturayım diye bekledi. o bekledikce ben stres oldum, ben stres oldukca bebeğim huzursuzlandı. en sonunda bi gün esim anneisni durdurdu. nasıl yaptıysak öyle de bakarız çocuğumuza dedi. hala fikir beyan ediyor ama en azında cocugu kucağına dahi almaya cekinir oldu

ben açık açık söylüyordum valla. sunu yapmayın, öyle tutmayın diye. bırbır konusuyordu ama banane. evladımdan daha mı önemli. sağda solda iki kişi bi cocuga bakıyorlar falan diyormus. desin. tabii ki ikimiz bakıcaz. amaaan.. hiç takmayın. hepsi böyle valla. ben işime gelmeyen şeyleri duymazdan geliyorum artık. mesela bebeğin kilo alımıyla işgili yorum yapıyor (doktorlar çok iyi dediği halde kv göre bir bu kadar daha alması gerekiyormus) ben de “ya anne havalar da bir türlü düzelmedi” diye kıvırıyorum gıcık oluyor. ciddi manada beni sevmediğinin farkındayım ama banane. bebeğim benim istediğim ve onayladığım sekilde büyüyor

Öncelikle teşekkür ederim. Özellikle cümlelerle örnek diyaloglarla yani açıklamanız bana büyük bir rehber oluyor. Sizin gibi daha keskin sınırlar çizmeye gayret edeceğim. Sınırlar olmadan yaşanması zor oluyor ve dediğiniz gibi özgürlük ve bebişim konusunda ben de her şeyi yapmaya hazırım. Her yolu deneyeceğim bakalım, hayır olsun. Ayrıca bahsettiğiniz anınızda inanın siz de gayet ılımlı bir şekilde sınır çizmişsiniz, tepkinize ve enerjinize bayıldım. Tekrardan çok teşekkür ederim

İşte bunun için önce bu naif hallerinize biraz ket vurun. Evet çok tatlı görünüyorsunuz burdan emin olun ne kadar zor geldiğini anlıyorum ama bir kere yapınca insana bi güven geliyor devamı da çorap söküğü misali oluyor. Siz önce eşinizle konuşun. Madem aradaki dengeyi bozmayı istemiyorsunuz bunu yapması gereken kişi eşiniz ve eğer o da bu ilişkiyi bozmak istemiyorsa doğru adımı atıcaktır. He ama eşinizden bi hayır gelmiyosa da artık bi cesaret ağzınızı açın. Sonra gözünüzü yummak isteyeceksiniz zaten

Hastalık durumunda bile bakmak istemeler ama dışarıya korumalar, üç kat battaniye sarmalar, her fırsatta yapma dediğiniz şeyi yapmalar, düşünceli tavırlarla çocuğu almalar, dan diye dalmalar, kilo sorunu bile vs.vs. gerçekten her şey aynı maalesef. Benimki de çocukla birlikte tartıya çıkardı her beslenme sonrası ve şimdi gerçekten kabullendi çok iyi kilo aldığını şükür. Duymaya duymaya, görmezden gele gele nereye kadar bilmiyorum. Ben patladım artık kendi içimde. Umarım dışarıya da patlayabilirim de artık biraz durur. Lütfen dursun

Doğru, haklısınız. Tekrardan teşekkür ediyorum

Doğru, haklısınız. Tekrardan teşekkür ediyorum
Kadınlar kulübü olarak bir gelinin kayınvalidesinin hakkından gelmesine yardımcı olmaktan mutluluk duyarız şaka şaka. Yazın buraya başınız sıkışınca biz size destek oluruz

Kadınlar kulübü olarak bir gelinin kayınvalidesinin hakkından gelmesine yardımcı olmaktan mutluluk duyarız şaka şaka. Yazın buraya başınız sıkışınca biz size destek oluruz
Ahahah Allah herkesten razı olsun. İnsanın başı sıkıştığında burada herkesin birbirine destek olduğunu bilmesi çok güzel bir şeymiş

Sizin n olayınızın benzerini ben yaşadım ama bu kadar ağır değildi. Bi hafta sürdü eşim destek oldu ve annesini hemen gönderdi.
Malesef eşiniz sınır koyamadığı için bunu sizin yapmanız gerek. Kv bizi kırmayayım derken olan size olmuş.

İçinize ata ata siz hasta olacaksınız sonunda.. cehenneme giden yol iyi niyet taşları ile döşeliymis..

O yüzden sınır çizmek zor değil ama yapmazsanız sizin için ileride daha zor olacak.. tavsiye olarak ben eşimle son olarak sert bir konuşma yapardım.. sonrada kafa dinlemeye kızımla beraber 1 2 hafta anneme giderdim.. özlesin bakalım kaybı yaşasın o zaman annesi ile nasıl konuşuyor..

Annemde de asla kv telefonu açmazdım 2 günde 1 siz ararsiniz olur biter..

Eşin adam değil, sen de çok pasifsin bu gidişle bebeğin kaynanana anne diyecek , yıksana ortalığı sen annesin bu ne eziklik bu ne pasiflik böyle, ben varya önce eşimin canına okurum anasını başımdan alsın diye ama sen bu halle daha çok ağlarsın, silkelen kendine gel gerekirse kavga et ve kayınvalideyi evinden ve bebeğinden uzaklaştır, kocam da kocam diyeceğine bebeğine sahip çık...

Kocasız kalmaktan korkuyor ondan bu tahammül ve sessizlik, eşi adam olsa zaten anasını durdururdu, çok iyi çok seviyorum dedigi kocası berbat birisi , umarım uyanır birgun..

Aralar bozulmadıkça hiçbirşey düzelmez lütfen kendinize gelin ve yavrunuza sahip çıkın, eşinize de kayinvalidenize de sert olun bu konuda...

Of yaşadıklarım aklıma geldi. 6 ay önce doğum yaptım. İlk 20 gün yanıma kimse gelemedi. Bebeği eşimle ikimiz baktık. Zor ve yorucuydu ama inan çok güzeldi. Doya doya ilgilendim bebeğimle. 20. gün annem geldi ve rekabet başladı. Resmen rekabet etti benimle. Bana sürekli iş buyurdu, kendi bebek baktı. Anne bebeğin altını sen değişme bana bırak, güvenli bağlanma için sadece annenin yapması lazımmış dedim, hmm öylemiymiş diyip her fırsatta altını değişti. Ayağında sallama dedim bebeği ayran çalkalar gibi hızlı hızlı sallayarak uyuttu. Geceleri bebeği bana ver sen uyu diye tutturdu, anne bebek gece sürekli emiyor, nasıl sana bırakıp uyuyayım dedim, gece her ağladığında yatak odasına girip bebeği almaya çalıştı. 3ay sonra evine döndü, giderken nerdeyse sevinçten ağlayacaktim gidiyor diye. Şimdide telefonda komut veriyor oğluma güzel bak, çocuğu ihmal etme diye. Gerçekten sanki o annesi bende bakıcısıyım. Geçen diyoki 3 ay bebek salladım şimdi dizlerimin ağrısından duramıyorum. Sanki ben dedim salla diye. Böyle insanlarla geçinmek çok zor. Burda herkes sert davran diyorlar ama öyle kolay olmuyor işte.

Hepsini oluyamadım sinirlendim fenalık geldi
Değil sınır kadının sana zerre miskal saygısı yok. Açık açık konuşman lazım ve kesin hatlarla sınır çizmen lazım. Kızacak küsecek ama mecbur alışacak.
Yoksa ömür boyu seni parmağında oynatır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…