Evlilik, Doğum, Yaşadıklarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sinirlerim bozuldu okuyamadım yarısından sonrasını.
Siz aman gerilmeyelim dedikçe, daha da tepenize çıkarlar söyleyeyim.

Kusura bakmayın sizi üzmek istemiyorum ama hatalısınız . Sınır koymayı bilmiyorsunuz . Kocalardan da Birşey yapması için beklemek 8 senelik tecrübeme bakarak saçma geliyor artık . Onların Birşey becerdikleri yok . Kadını gerekirse evden kovmanız lazımdı .

Sinirlerim bozuldu okuyamadım yarısından sonrasını.
Siz aman gerilmeyelim dedikçe, daha da tepenize çıkarlar söyleyeyim. Onlara yemek yaparken yat dinlen dememişler ama. Bebeğe gelince yat dinlen.

Ayrıca şunu da ekleyeyim kayınvalideler bizim annemiz olamaz bizde onların evlatları olamayız bu davayı geçmek zorundayız artık böyle şeyler yok . Bunu ben kayınvalidem ve görümcemle bir olay yaşadıktan sonra onların yüzüne de söyledim .

Anne kediler bile bebeklerini sevdirmeye izin vermezler. Başka koku duyarlarsa bebeği bırakabilirler. Sınır koymak nasıl olur kedilere bakın. Aman karılmasın üzülmesin diyen kedi var mı, yavrusu için tırnaklarını çıkarır….

Sınır koyacaksınız. Şuana kadar ne olduysa oldu. Bundan sonra izin vermeyin. Aynı şeyleri bir sürü lohusa yaşıyor. Çok kişiyle el yıkama mevzusundan öpme sorunundan dalaştım. Hatta eşimin teyzesini hayatımdan sildim… ki çok sessiz sakin biriydim. Ama zıvanadan çıkarttılar. Bazen zıvanadan çıkmak, cinnet geçirmek çözüm oluyor. Tavsiye ederim

Yani sizde ağzımızın tadı bozulmasın ali rıza bey diyen hayriye gibisiniz.

Eşinin annesine sınır koymasını beklemek, deniz olmayan dağ başında vapur beklemek gibidir. O vapur gelmez.

Ev işi yaparken, yemek yaparken yorulmadınız mı? Bebek bakarken yoruldunuz.

Oğlum var, Kv olunca geri zekalılık mı yükleniyor, korkuyorum ben ya

Bir evin bir oglu oldugunu siz degil sevgili annecigi dusunecek sizin evladinizda suan bir evin bir oglu onu dusunmek zorunda olanda sizsiniz sizene onlarin arasinda ki iliskisinden bu durumda sizi dusunen varmi ki siz dusunuyorsunuz kv ayni benim kv gibi davranmis ama ben sadece 8 gun dayanabilmistim o 8 gun bile bugun hayatimda kotu etkisini surduruyor 2. Dogumumda hic bir sekilde yanimda istemedim okadar huzurlu bir dogum ve lohusalik gecirdim ki evlat sizin soz hakki sizin acmayin telefonlari tavrinizi gosterin ileride pisman olursunuz

Bende gerizekalılık yükleniyor diye düşünüyorum

Simdi degil ama bu sekilde giderse cocugunuzla aranizda ki mesafeyi gorunce anlarsiniz simdi bebis size ihtiyaci var hep kucak istiyor olabilir bu şekilde devam ederse buyudugu zaman sizin koydugunuz yasaklar delindiginde siz kotu polis onlar iyi polis olacak cocuk sizi degil babanneyi dinledigi zaman anlarsiniz

Bence siz bu kaynanayı çektiğinize göre herkesi güzelleyebilirsiniz

Kusura bakmayın nahif değil mıy mıy geldiniz
Koca kadın bebeğinizi koruyamamışsınız kayınvalidenizden

Tek çocuk ne alaka anlamadım hepimiz tek çocuğuz bizden başka var mı
Tek çocuk sahibi diye her şeye susuluyor mu

Evlat acısı için başı sağolsun ama kayınvalidenize dur demezseniz siz de çok üzüleceksiniz

Kocanız görmemiş bile ağlayıp üzülmelerinizi
Nasıl iyi eş aklım almıyor
Korkmayın yıkıp dökmekten
Dağılan parçalardan da güzel sanat eserleri çıkabiliyor

Ben de kaynana olunca şuurumu kaybetmem inşallah
Emzirmeye filan kalkmam ondan eminim
Para verip yaptırdım bozulmasın diye kocam bile nadir görür

Siz duymazsınız diye aynı odada yatanlar filan korkunç yaa

Valla benim de oğlum var bende mi böyle mal olacağım diye düşünüyorum ya şaka gibi
Kafayı yemiş olmam lazım, Allah akılımıza muhafaza etsin.. akıl sağlığı önemli. Benim Kv de de yaşadım ben. Bunları gören kocam ses çıkarmadı. Ama fark vardı benim içime bişi kaçtı susmadım

ayy konuyu ben açtım sandım benim kv de aynı. cocugu 4 gün önce düğüne getirdim bugün bile telefonda esime hasta olacak o cocuk düğünlerde gezdirdiniz onu diyor kendisi hastayken ona bırakıp gitmeliymişiz bebeğimizi. öylesi daha iyiymiş 3 kat battaniyeye sarmaya calisiyordu bebeğimi

he ben naptım her seferinde sunu yapma, bunu istemiyorum diye belirttim. o an okay dedi ama sonra fırsat bulduğunda yüne kendi istediğini yapmaya çalıştı. her seferinde ben uyarmak zorunda kaldım.. zordu sinir krizleri falan gecirdim. her fırsatta. ocugu bana ver sen yemek ye, cocugu bana ver sen uyu vs dedi. gece çocuk gık dese çalmadan etmeden dan diye odamıza daldı. saatlerce başımda bebeği susturayım diye bekledi. o bekledikce ben stres oldum, ben stres oldukca bebeğim huzursuzlandı. en sonunda bi gün esim anneisni durdurdu. nasıl yaptıysak öyle de bakarız çocuğumuza dedi. hala fikir beyan ediyor ama en azında cocugu kucağına dahi almaya cekinir oldu

ben açık açık söylüyordum valla. sunu yapmayın, öyle tutmayın diye. bırbır konusuyordu ama banane. evladımdan daha mı önemli. sağda solda iki kişi bi cocuga bakıyorlar falan diyormus. desin. tabii ki ikimiz bakıcaz. amaaan.. hiç takmayın. hepsi böyle valla. ben işime gelmeyen şeyleri duymazdan geliyorum artık. mesela bebeğin kilo alımıyla işgili yorum yapıyor (doktorlar çok iyi dediği halde kv göre bir bu kadar daha alması gerekiyormus) ben de “ya anne havalar da bir türlü düzelmedi” diye kıvırıyorum gıcık oluyor. ciddi manada beni sevmediğinin farkındayım ama banane. bebeğim benim istediğim ve onayladığım sekilde büyüyor
durmaz valla siz durduracaksınız. ben kv sen büyüttün çocuklarını bırak da ben de benimkini büyüteyim dedim. he anlamıyor. telefonla kimle görüşse hepsine bizi şikayet ediyor. parkta tanıstığı kadınlara bile bizi anlatıyor istediğini yapsaydık belki fav gelini olacaktım ama simdi en azından huzurum var. çekinmeyin cevabınızı verin ama kendinizi de yormayın bence. ben bunlar yüzünden ilk haftalar bebeğimi sahiplenemedim bile. bebeğim kv karşı beni kötü göstermek için ağlıyor falan diye düsünüp kücücük cocuga bileniyordum. ne zamanki esimin tepkisini gördüm bana bir cesaret geldi. o zaman da bebeğime sarılıp beni üzen herkese duvar koymayı öğrendim. bazen kendi annem de saçma sapan seyler söylüyor ona da tavrım aynı. adam gibi destek olacaklarsa olsunlar yoksa kimse gölge etmesin. siz de hiç takmayın. cocuk sizin cocugunuz. dünyanın en iyi annesi bile sizden daha iyi bakamaz ona. çağ dısı tecrübeleri de onların olsun kimsenin ihtiyacı yok

Hadi doğumdan sonra lohusaydınız o yüzden pasif davrandınız duygusallıkla falan diyeceğim ama sizin durumun lohusalıkla bi alakası yok sanırım.. Arayınca açmayın her seferinde, gelmek istediğinde müsait değiliz diyin, geldiğinde yatak odanızı kilitleyin.. Hiçbi kayınvalide gelinini kızı gibi görmez ve insanın kendi annesi gibi olmaz.. Kocaman kadınsınız, anne oldunuz, öyle de davranın..

Neden baska insanlarin kirilamaz oldugunu dusunuyorsunuz cidden anlamiyorum
Kiracaksiniz, net olacaksiniz bebek bezi tartisilabilir bir konu degil fikir sorarsaniz soyler
Yoksa o cocuk cok zorlanir siz zaten kendinizden vazgecmissiniz cocuga yazik etmeyin
Baba ztn ayri dunyada cocugunu annesine oyuncak etmis gik demekten aciz bari siz kendinize gelin. Olmasi gerekenler cocugun ihtiyaci belli bundan rahatsiz olan kirilan kendi dusunecek.

Hanımlar kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Herkese tek tek yorum yapmak zorlaştı. Belli başlı şeyleri, bastırdıklarımı, beklentilerimi, göremediklerimi, kendimce iyimser olarak yorumladıklarımı, nasıl davranmam gerektiğini gerek tatlış, gerek sert, gerek kendi hayatınızdan verdiğiniz örneklerle içimde daha iyi şekilde analiz etmemi sağladınız. Herkese tekrardan teşekkür ederim. Bebeğim ve benim için en doğrusu ne ise bu saatten sonra farklı ve en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğim. Bana şans dileyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…