Yazdı gerilerde ya, oğlanın anası oğlumun parasının peşinde demiş, anca geçiniyorsun o paraya ki zaten, bu millet ne yiyip içiyor anlamıyorum, sanırsın ceo olmuş oğlu. Daha fenası konu sahibi baya herkesin böyle düşüneceğini düşünmüş uyarmış konunun başında. 5 bin de bakınca atla deve değil, aylık temel market alışverişini anca görür ama o paranın maaştan gitmesi bile bi şeydir, tamamen sıyrılamamalı bu işten.
ya konu zaten uzamış ama uzmanlarla ilgili benim de görüşlerim aynı...
ve fakat, artık kızın/kayınvalidesinin nasıl bir çevresi varsa demek tek düzgün düzenli maaşlı erkek meslek grubu uzmanlar...
yani bu çok da şaşırılacak bir şey değil, kızın annesi ortalama yurdum annesiyle bağdaşmayacak bir hayat yaşıyor -elit beylerle de takılmıyor
baba ortada yok.
bu kızın etrafında kim olabilir? ya akbaba küçük esnaf, çakal profilli bıçkınlar ya da benzer diğer profiller.
yani bu genelde böyledir, bizim oralarda da sene olmuş 2024 hala kızlarını okutmayan meslek sahibi etmeyen kafaların olduğu köylerde/mahallelerde rağbet önce polise astsubayadır bulunamıyorsa sözleşmeli, uzmanadır o da yoksa güvenlik görevlisi artık, elde bunlar var zaten geri kalan da işsiz. oğlanın anası da başka meslek sahibi (çalışan) kimseyi görmemiştir ki oğlunu paşa sanıyor ne yapsın...
şaşırtıcı olan şeyse, evlenir yani uzmanlar normalde, mesleğe başlar, en olmadı 2-3 araç al sat yapar krediyi çeker düğünü patlatır, bu uzmanın da cinsi çıkmış yazık kıza.
4-5 bin lira gibi bişey bağlanıyor sanırım. şimdiye kadar almadığına üzüldüm. marketten ziyade Katip,
bu kız artık önüne bakmalı. annesinin evinde ortam belli, işe mi gircek ne yapcak çocuk okula başlayınca bir düzen kurmalı bu nafaka işini de düzenin bir parçası haline getirmesi icap eder.