• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik aşamasındaki 3 yıllık ilişkim bitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alıcam o Red flagı..
Hooopp! :KK53: Mune buralarda olabilir aşkım, sakin. :110:
Bu kadınların bir sürü kötü davranış sıralayıp ardından da "özünde iyi biri" tavırları da beni öldürecek he.
Yav neresi iyi şu adamın? İyi bir adam bir elbise için seni üzer mi hiç? Annesi babası da ayrı bir durum zaten. Cici cici yaklaşalım da ufaktan şekillendiririz biz bu kızı diye düşünüyorlar belli ki.
Yav bir de çocuk da okulunu bitirmemiş. Neyin acelesi bu? Evlilik bir yere kaçmaz merak etmeyin.

Hooopp! :KK53: Mune buralarda olabilir aşkım, sakin. :110:
Bu kadınların bir sürü kötü davranış sıralayıp ardından da "özünde iyi biri" tavırları da beni öldürecek he.
Yav neresi iyi şu adamın? İyi bir adam bir elbise için seni üzer mi hiç? Annesi babası da ayrı bir durum zaten. Cici cici yaklaşalım da ufaktan şekillendiririz biz bu kızı diye düşünüyorlar belli ki.
Yav bir de çocuk da okulunu bitirmemiş. Neyin acelesi bu? Evlilik bir yere kaçmaz merak etmeyin.
Aşk zannettiği şey cinsel çekim, evlenip sevişmeye başlayınca o da geçecek, geriye kocaman sorunlar kalacak, hani şu an için küçük görünen sorunlar.

Daha okulu bitmemiş çocukla mi bu evlilik muhabbeti?
Çocuğun kurusu yok cebinde, evi hep annesi babası dizecek, tüm isteklerini annesi babası alacak, sonra sizi asla bir çift gibi görmeyecek,çocuk gibi yönetmeye devam edecekler. Çünkü parayı veren düdüğü çalıyor.
Ayrıca babasının sizin ailenizin yanında 'ben bu kıza dini sevdirecegim' demesine kusmak istedim. Ne münasebet ya??? Birincisi sen dinsiz misin??? İkincisi senin anan baban sana vermesi gereken dini egitimi vermemis de kayinbabaya mi düşmüş??
Ne çiğ insanlar. Üstelik ilk karsilasma. Hemen ağızlarına bunu almışlar çünkü onalra göre sen sırın bir gelin adayı değilsin ki. Açık bir etsin. Haliyle seni görünce de akıllarına bu gelmiş.
Karşında böyle bir adam var, ailesi böyle, adam lütfedip seni açıköğretime sokmuş ama seni calistirmayacakmis da. Ona da izin yok .kendi gibi ana babasının eline baktiracak. Seni zorla kapatacak, istemediğin ibadetleri Allah rızası icin değil koca rızası için yapacaksın, kayinbaban ,kayinlarin evinden çıkmayacak ve onlar var diye etek ,uzun kol,esarpla gezmek zorunda kalacaksın kendi evinde.
Ama tek derdin nisanidna giyinecek kıyafetin.
Ne kadar pembik tarafından bakiyorsun dünyaya yaa

Merhabalar, direkt konuya girmek istiyorum... Çok güzel giden bi ilişkim vardı. Son zamanlarda çok sık tartışmaya başladık, sevgilim benden kendisi gibi muhafazakar bir hayat tarzı sürmemi istiyor.. Namaz kılmalıym, oruç tutmaliyim, tesettüre girmeliyim ve hep onun arkasından gelmemi bekliyor. Diretmiyor "yapacaksın!" tarzında değil ama, "3 yıldır beraberiz, ara sıra kuran dersi yapıyoruz, sen daha bi namaz bile kılmadın. Beni çok üzüyorsun" dedi iki gün önce. Son 6 7 aydır haftanın 4 günü başı ağrıyor mesela.. Aklımda bir sürü düşünce var stresteyim diyor. 🤦 Kendimi tuhaf hissediyorum o mutsuz ve endişeli olunca. Geçen hafta ailelerimiz tanıştı, yazın söz merasimi yapacaktık. Annesi siyah çarşaf giyiniyor. Beni çok sevdi ailesi. Babası "ben kızıma bu dini sevdireceğim inşallah" dedi. Annem girdi birşeyler söyledi araya işte beni zorla tesettüre sokacaklarını düşünüp. Babası da tekrar "zorla olmayacak tabii ki" gibilerinden biseyler dedi.. Geçen sevgilime beğendiğim elbiseyi gösterdim söz için, suratı düştü, omuzları açıkmış, göğüs dekoltesi varmış. Tartıştık yine. Hiç de bir dekoltesi yok V yaka tişört gibi düşünün. Giyicem hiç bir insan evladıda buna karışamaz, senin kuralların geçmicek tarzında şeyler söyledim sinirlenip 2 gün bunu tartıştık. Bunlar dışında çok iyi birisi. Her türlü derdimde maddi manevi yanımda oluyor. Bi üzülsem beni güldürmek için herşeyi yapıyor. Onun desteği sayesinde açıktan üniversiteyi bitirdim geçen sene, o teşvik etti, aklımda bile yoktu üniversite. Evlenirsek çalışmama karşı gerçi 🤦 Kendiside üni okuyor son senesi. Ailem sakın taviz verme bu konuda, istemiyorsa ayrılın diyor. Annemle babam ayrı, bize geldiklerinde annemle tanıştı ailesi sadece. Babam sadece sevgilimi tanıyor, ailesiyle babam içinde bir gün belirlicektik tanışmaya. 1 gündür konuşmuyoruz, normalde arardı başka bir tartışma olsa, bunda böyle. Ayrıldık galiba. Ne yapmalıyım sizce. Çok seviyorum kalbim sıkışıyor sanki, ama o mutlu olsun diye değişemem çok üzgünüm. Giyemezsin o şekilde demiyor, giyerim ama giyersem en mutlu günümde sözümde düğünümde, suratı 5 karış olucak. En mutlu olmam gereken günlerde yanımda mutsuz insan istemiyorum
kendine göre birisini bulsun gidip kimseyi zorla kendi istediği şekle sokmaya çalışmasın. Aklın varsa arkana bakmadan kaç bunlardan zaten. Korkunçlar

Ben bu erkekleri anlamıyorum. Kendi kafa yapısına uygun olanı bulsaydı, niye olanı değiştirmeye çalışıyor?kaçarak uzaklaşın. Babası bile zorla olmaz derken, zamanla sizi manipule edip kendi doğrularını empoze edeceklerinin sinyalini vermiş. Ayrılın. Sevgilinizin iyi bir tarafı yok. Size saygısı yok. Normal insani davranışlarında mana bularak kendinizi kandırmayın. Hem sizi sevip hem de saygı duyacak tonla adam var dünyada.

Aşk zannettiği şey cinsel çekim, evlenip sevişmeye başlayınca o da geçecek, geriye kocaman sorunlar kalacak, hani şu an için küçük görünen sorunlar.
Ben anlatayım olacağı madem.
Söz elbisesinden vazgeçer, boğazına kadar kapalı, ağır bir rengi olan bir elbise giyer. Neden? Çünkü bunlar için ortamı germek gereksiz. Neyse, sonra düğün için gelinlikte yine aynı sorunlar çıkar. Tabi oturacağı ev, eşyalar vs. de nişanlısının isteğine göre olur. Amaaan bunun için nişan atılmaz, eşya sonuçta der, geçer. Ne olacak ki?
Sonra evlenirler. Kayınvalide ve kayınpeder bir ay sonra başlarlar, güzel kızım kapansan ne iyi olur demeye. Kapanmak istemediğini de söyleyemez tabi. Eşi de darlar tabi ki o ana babası kadar kibar da olmaz. Başlar kavgalar. Sonunda sindirilir ve kocası nasıl isterse öyle yaşar. Ha mutsuz olur, orası ayrı. Ama "evli" bir mutsuz olur. Bu az şey mi?

Çocuğun kurusu yok cebinde, evi hep annesi babası dizecek, tüm isteklerini annesi babası alacak, sonra sizi asla bir çift gibi görmeyecek,çocuk gibi yönetmeye devam edecekler. Çünkü parayı veren düdüğü çalıyor.
Ayrıca babasının sizin ailenizin yanında 'ben bu kıza dini sevdirecegim' demesine kusmak istedim. Ne münasebet ya??? Birincisi sen dinsiz misin??? İkincisi senin anan baban sana vermesi gereken dini egitimi vermemis de kayinbabaya mi düşmüş??
Ne çiğ insanlar. Üstelik ilk karsilasma. Hemen ağızlarına bunu almışlar çünkü onalra göre sen sırın bir gelin adayı değilsin ki. Açık bir etsin. Haliyle seni görünce de akıllarına bu gelmiş.
Karşında böyle bir adam var, ailesi böyle, adam lütfedip seni açıköğretime sokmuş ama seni calistirmayacakmis da. Ona da izin yok .kendi gibi ana babasının eline baktiracak. Seni zorla kapatacak, istemediğin ibadetleri Allah rızası icin değil koca rızası için yapacaksın, kayinbaban ,kayinlarin evinden çıkmayacak ve onlar var diye etek ,uzun kol,esarpla gezmek zorunda kalacaksın kendi evinde.
Muhafazakar bir aileden geldim, başörtüm var, ben bile buna gelemem.

Bu kadar zıt iki insan neden bir ilişkiye başlar ki 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ birbiriniz için yaratılmadığınızı anlamanız 3 yıl sürmemeliydi. En büyük suç erkekte. Dış görünüş itibariyle siz onun yaşam tarzını ilk başta anlayamamış olabilirsiniz ama o sizi görünce beklentisini karşılamayacağınızı pekala anlamıştır. Hayat görüşüne ters bir insan seçip onu değişmeye zorlamak büyük saygısızlık. Neden sizi seçmiş?
“bakın aşkımdan ne biçim kız nassı da istediğim gibi oldu” egosu. Bu tip erkeklerde inanılmaz var bu saçmalık. Sanki genelevden kadın kurtarıp evinin hanımı çocuklarının anası yapıyor haspam.

bu iliskinin aynisini yasayip, evlenen bir arkadasim var. sirf kocasi mutlu olsun diye tesetture giren, sirf o ima etti diye dislerini yaptiran, ailesi istemiyor diye sigarayi birakan.

sonra ne oldu biliyor musunuz? her gun kavga, gurultu, aile evine tasinmalar. gizli gizli sigara icmeler, tekrar acilmak icin surekli tartisma cikarmalar derken huzursuz sacma sapan bir hayat yasiyor suan.

bir de cocuk yapti bu evlilige, butun hayati o cocuk. koca surekli ustunluk kurma gayretiyle baskiya maruz birakiyor.

suan ki amaci acilmak. tatile gittiklerinde mayo bikini, sortla geziyor. yasadiklari yere donunce tesetture giriyor.

cunku allah tatil beldelerini gormuyor. tovbe tovbe ya. 😒

size, hayatiniza saygi duyan, sizi oldugunuz gibi seven ve kabullenen biriyle yola cikmalisiniz. sizi kendi istedigi kaliba sokmaya calisanla degil. bu kirmizi cizginiz olmali. aksi takdirde kendinizden odun vere vere yasayacaginiz bir hayatiniz kalmayacak.

Şu cümleyi benim babam duysun, evden kovardı herhalde. :KK53: Çok da mülayim bir adamdır ama o bile tahammül edemezdi. Bu bakış açısı felaket harbiden de.
Huyu nasıl, oğlumla anlaşabilirler mi, en önemlisi eş olacağımız aile ile denk miyiz, olur muyuz, yapabilir miyiz diye düşüneceği yerde, dış görünüşe saplanıp kalmış adam. Bir de büyük olacak.

Delirdiniz mi siz?
Hangi evlilik?
Nasıl yürür bu kadar ayrı uçla.
Çocuk yapsanız ona da kapan demeyecekler mi? Bu sefer daha net isteyecekler hem de.
Hemen ayrılım hemen.
Çarşaf diyorsunuz ya. Akıl fikir mantık diliyorum size

Merhabalar, direkt konuya girmek istiyorum... Çok güzel giden bi ilişkim vardı. Son zamanlarda çok sık tartışmaya başladık, sevgilim benden kendisi gibi muhafazakar bir hayat tarzı sürmemi istiyor.. Namaz kılmalıym, oruç tutmaliyim, tesettüre girmeliyim ve hep onun arkasından gelmemi bekliyor. Diretmiyor "yapacaksın!" tarzında değil ama, "3 yıldır beraberiz, ara sıra kuran dersi yapıyoruz, sen daha bi namaz bile kılmadın. Beni çok üzüyorsun" dedi iki gün önce. Son 6 7 aydır haftanın 4 günü başı ağrıyor mesela.. Aklımda bir sürü düşünce var stresteyim diyor. 🤦 Kendimi tuhaf hissediyorum o mutsuz ve endişeli olunca. Geçen hafta ailelerimiz tanıştı, yazın söz merasimi yapacaktık. Annesi siyah çarşaf giyiniyor. Beni çok sevdi ailesi. Babası "ben kızıma bu dini sevdireceğim inşallah" dedi. Annem girdi birşeyler söyledi araya işte beni zorla tesettüre sokacaklarını düşünüp. Babası da tekrar "zorla olmayacak tabii ki" gibilerinden biseyler dedi.. Geçen sevgilime beğendiğim elbiseyi gösterdim söz için, suratı düştü, omuzları açıkmış, göğüs dekoltesi varmış. Tartıştık yine. Hiç de bir dekoltesi yok V yaka tişört gibi düşünün. Giyicem hiç bir insan evladıda buna karışamaz, senin kuralların geçmicek tarzında şeyler söyledim sinirlenip 2 gün bunu tartıştık. Bunlar dışında çok iyi birisi. Her türlü derdimde maddi manevi yanımda oluyor. Bi üzülsem beni güldürmek için herşeyi yapıyor. Onun desteği sayesinde açıktan üniversiteyi bitirdim geçen sene, o teşvik etti, aklımda bile yoktu üniversite. Evlenirsek çalışmama karşı gerçi 🤦 Kendiside üni okuyor son senesi. Ailem sakın taviz verme bu konuda, istemiyorsa ayrılın diyor. Annemle babam ayrı, bize geldiklerinde annemle tanıştı ailesi sadece. Babam sadece sevgilimi tanıyor, ailesiyle babam içinde bir gün belirlicektik tanışmaya. 1 gündür konuşmuyoruz, normalde arardı başka bir tartışma olsa, bunda böyle. Ayrıldık galiba. Ne yapmalıyım sizce. Çok seviyorum kalbim sıkışıyor sanki, ama o mutlu olsun diye değişemem çok üzgünüm. Giyemezsin o şekilde demiyor, giyerim ama giyersem en mutlu günümde sözümde düğünümde, suratı 5 karış olucak. En mutlu olmam gereken günlerde yanımda mutsuz insan istemiyorum
Kimse kimseye biseyler noktasında dayatamaz.. sözünüz halinizi durumunuzu bildigj halde yaptığı doğru değil.. .. . Anlamadığım ayrıldınız, mi ayrılalım mi dedi

Neyi zorluyorsunuz anlamiyorum onlarin yaşam biçimi belli "zorla değil" dense de gayet istekleri gibi olman konusunda her zaman baski goreceksiniz. O sizi kabul etse içine sinmeyecek asla hep buruk kalacak, siz onu kabul etseniz sizin iciniz buruk kalacak.
Bana hic bir insan evladi karisamaz diyorsaniz ne işiniz var bu ilişkide?
Bu cocuk ve ailesi madem bu kadar sıkı 3 senedir ne işi var sizinle?
İki tarafta bu kadar keskinse boşuna zaman kaybetmissiniz birbirinizle.

Konu sahibi, daha önce sevgilinizden hamile kaldığınızı şuan hayatınızda olan kişiye söylemiş miydiniz? Ona tepkisi ne oldu acaba?
Biz arkadaştık zaten direkt bi ilişkiye atlamadik. Arkadaşken herşeyimi biliyordu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back