• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Aşamasında Öğrendiğim İlk Şey.. Sizce NE???

bnm ikinci evliliğim.ilkinde iki tarafda birbirinden nefret ediyordu.ilk eşim gerçktn çok zor insandı.yaşı da çok büyüktü.ikinci eşimde aksine yaşı küçük ama öyle sevdirdiki kendini.annm bnden çok onu düşünüyo oda annemi.:KK48::KK49:

Bu konular tamamen göreceli. Ailelere ve eşe göre değişiyor. Ancak ben şunu tecrübe ettim ki; eşinizle muhabbetlerinizde (öyle olsun olmasın) ailenizi ona karşı savunuyormuş hissini ona yaşatmamanız gerekiyor. Bu duyguyu ona yaşattığınız anda içten içe sizin ailenizle ilgili tepkili tavırlar takınmaya başladığını görürsünüz ...

erkek tarafına gereken mesafeyi ilk tanışma anından itibaren koymak ve bunu yaptım ve çokta mutluyum :)

Bu konular tamamen göreceli. Ailelere ve eşe göre değişiyor. Ancak ben şunu tecrübe ettim ki; eşinizle muhabbetlerinizde (öyle olsun olmasın) ailenizi ona karşı savunuyormuş hissini ona yaşatmamanız gerekiyor. Bu duyguyu ona yaşattığınız anda içten içe sizin ailenizle ilgili tepkili tavırlar takınmaya başladığını görürsünüz ...
Aynen katılıyorum! Hemen savunmaya geçebiliyorlar eşlerimiz. Yaptığım en iyi şey annem birşeyler söylediğinde eşime asla yansıtmamam oldu. Ayrıca eşimi de savunmadım anneme karşı belki haklı olabilirsin belki de yanlış görmüşündür bence deyip geçiştirdim hep. Yaptığım hata ise ondan da aynı dengelemeyi beklemek oldu. O hep ailesini savunur ben asla haklı olamam hep ben kötü niyetli düşünmüşümdür ona göre. O yüzden bunu beklemek hataydı. Ailesi ile ilgili sorunlarımı ona yansıtmam da hataydı. 3. yılımızda anladım ki ne derdim varsa direk annesine söylüyorum ve eşimi boş yere yıpratmıyorum zaten haklı bulup beni savunması imkansız

erkek arkadaş ile geçmişte yaşadığımız sorunları aile bilmemeli... sonra tepki oluyor ve hiç düzelmiyor ön yargılar..
erkeğe kendini bulunmaz hint kumaşıymış gibi hissettirmemeli..
evlilik ile ilgili önemli kararlar verirken ya onu kaybedersem diye bir düşünce ile farklı fikirler önermemeli. Bunlar ilk öğrendiklerim :)

Nişan/düğün alışverişlerinin çok tehlikeli ve stresli aşamalar olduğunu ve bu dönemlerde çıkan bir sorunun ( özellikle de aileler arası çıkan bir sorunun) şayet çiftleri evlilik kararından döndürmediyse evlilik boyunca peşinizde olacağını öğrendim :)

Back