- 27 Temmuz 2012
- 6.316
- 85
- Konu Sahibi NeMeSiS98235
EŞİNİZ İÇİN
1. Eşinize ilgili olun, onun derdini düşündüğünü gözünden anlayın, ona yoldaş olun. Ama asla kör aşık olmayın.
2. Sorunlarınız varsa konuşarak çözmeye çalışın. Trip atmak bir çözüm yöntemi değildir. Zaten trip atmak bağışıklık yapar erkekte, bir süreden sonra sizi takmaz.
3. Asla saygınızı yitirmeyin. Eşiniz saygısız olsa bile. Birilerinin ona öğretmesi gerekiyor değil mi?
4. Çocuk için birlikte karar verin. Emrivaki yapmayın.
5. Maddi konularda ona destek olun, üstesinden beraber gelin. Senin paran benim param yapmayın. Buna eşiniz de dahil. Bu konulardan çıkan kavgalar insanları birbirinden soğutur.
6. Düğün öncesi eğer maddi durumu yeterince iyi değilse ne aldırsam kardır demeyin. Gereksiz sırf hava atma maksatlı eşya almayın. 4 4 lük değil de 4 3 lük olsun. Evlendikten sonra acısı daha fena çıkar, bir süre sonra zaten ne gereksizmiş deyip pişman olursunuz.
7. Aranıza asla aileleri sokmayın. Hele aranızdaki meselelerde hemen ailelere haber vermeyin. Düzeleceği varsa da düzelmez.
8. Cinsel konularda takıntılı olmayın, ama hakkınızı da arayın. Nasıl alışırsanız öyle gider.
9. Asla ama asla evliliğinizi monotonlaştırmayın. Mümkün olduğunca hayatınızda değişik sürprizlere yer verin.
10. En ufak bir konuda boşanmak lafını ortaya sürmeyin. Evlilik öyle bir lafla yıkılacak bir kuru değil. İşin ciddiyetinin farkına varın. Fakat şu istisnalar var ki: Aldatma, şiddet, psikolojik şiddet, vb. konularda lütfen arkanıza bile bakmayın.
AİLESİ İÇİN
1. Kendinizden taviz vermeyin, gerisi zaten gelir.
2. İnsanların değişebileceğini aklınızdan çıkarmayın.
3. Ne kadar iyi olursa olsun görümce görümcedir, kayınvalide kaynana.
4. Evlendiğiniz andan itibaren stratejik bir oyuna girmiş oluyorsunuz, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
5. Ne kadar verirseniz yetmez, daha istenir. Verip kaçın, değeriniz bilinsin.
6. İnsanlara yapacağınız iyilikleri rutinleştirmeyin. Bir süreden sonra yaptığınız iyilik göreviniz oluyor.
7. Saygıyla köleliği birbirine karıştırmayın. Anneniz sizi bedava hizmetçi olun diye doğurmadı.
8. Çalışan bir kadınsanız ev işlerinin yarısını eşinize kitleyin. kadın eve para getiriyorsa erkek te ev işine yardım etmek zorunda. Bilmiyorsa da öğrenmek zorunda. Herşeye yetmek zorunda değilsiniz. Canınızın kıymetini bilin.
9. Sınırlarınızı iyi çizmelisiniz. İnsanlar haber vermeden çat kapı gelme cüretini gösteremesinler. Amaaan ne olacak ben misafiri severim demeyin. Sevdiğiniz şey misafir, evinizin yol geçen hanı olması değil, buna emin olabilirsiniz.
10. Kendiniz olun kimse için değişmeyin.
bunlardan da ben payıma düşeni aldım çok faydalı oldu