evlilik arefesindeyim kafam çok karışık fikirlerinize ihtiyacım var :(

bende ayni seyi düşünüyorum fakat sonucta evlenecegim insan tatsizlik olmasin diye kibarca babamin durumu olmadigini ilettim muhtemelen artik ümidi kesmistir diye düşünüyorum bakalim ilerleyen zamanlarda gorecem

nişanlının ailesi karışmıyorsa sen de aileni karıştırma.ortak alın hepsini birlikte ödeyin

Anne babasinin cimriligi kendi ayiplari ama nisanlin bu kadar sorumsuz davraniyorsa bunu dusun derim.
Bizimkilerde tek birseytakmadilar bana nisanda nikahtada uyudurukiki bilezik. Ama biz zaten yurtdisunda yasiyoruz herseyimizi kendimiz aldik. Ama yinede cookk buyuk bisey yaptiklarini zannediyorlar oda ayri.
Nisanl8nla konus bence kredi ceksin yada taksite baglatsin alsin ona dusen seyleri. Mobilyalarinda hepsini babana aldirmayi dusunmutorsun heralde. Yumusak yuzlu bulmuslar babani yuklendikce yukleniyorlar galiba.

Merhaba canım... benim de 10 aylık bir ilişkim var ve aynen bizim de ailelerimiz farklı şehirdeler. Ağustosta nişan düşünüyoruz kısmetse. Bizde nişan kız tarafına aittir. Ve sevgilimin ailesinde nişan bohçası diye bir adet yokmuş ama sevgilimin annesi Katzenin adetleri neyse uygularız ne gerekiyosa alırız demiş. Nişan kıyafetini de alıcaklar. Seninkiler çok garip geldi bana:26:

Eşyaları ben ve sevgilim alıcaz, ikimiz de çalışıyoruz aileleri karıştırmaya hiç gerek yok böylelikle kimsenin eşyalarımız üzerinde söz hakkı doğmaz

canm nişanlın senin ailene çok fazla güzeniyor arkalarında onları görüyor böyle saçmalık olur mu ya kendi ailesi varken dikkat et derim kndi ailesine toz kondurmuyor nişanlın o nasıl bir aile oğulları evlenecek hiç birşeyden haberleri yok bnce ciddi probleminiz var ailesini karşınıza alıp konuşun madem durumları yok kendilerine güvenmiyolar düğün ypamsınlar evlendirmesinler oğullarını mesela bnde evlendiğimde tüm çeyizi mi biz aldık kürdanıma kadar herşeyi ailem aldı eşimin aileside beyaz eşya mobilya yatak odası herşeyi onlar karşıladı olması gereknde bu bnce

Ben normalde bu evlilik sürecine abuk sabuk türk adetlerine takı işine falan çok kızarım ve absurd bulurum..ancaaak sizin konunuzu okuduğumda cidden nişanlınızın ve ailesinin arsızlığına şok oldum..

Hediye ettiği bileziği alıp tekrar takmak ne demek ne kadar zavallıca bir hareket ve onların nasıl insanlar olduklarınıda tanımlıyor bu hareket ben olsam çok soğurdum..

Senin baban üstüne düşeni yapmış zaten(nişan,söz vs) sende çeyiz yapıyormuşsun..nişanlın nasıl yüzsüz yüzsüz yetemediğimiz yerde baban yapar gibi bir laf edebilir sanırım sizi yolunacak kaz olarak görüyolar ..sağlam yere demir attık kafasında nişanlın bana hiç masum gelmedi..onun ailesinin durumu yok yiçbişey yapmıcak senin baban kızını evlendiriyor diye birde üstüne para versin hatta..

Bence bu evliliği iyi düşün..annesinin yaptığı ve nişanlının söylediği bende çok tehlikeli tipler olduğu izlenimini uyandırdı ben burda iyi niyet göremedim

Son düzenleyen: Moderatör:

Nisanlin belliki ailesinin doldurusuna geliyor.sizin durumunuzda iyiyse sizden faydalanmaya calisiyor..ailesi sizden onemli olan bir kisiyle evleniyosun haberin olsun evlendiginizdede karim yuvam demez boyleleri..ailesini hep ana baba kardesleri olarak gorur

eskiden kız evi naz eviydi şimdi erkek ewi naz evi oldu erkek aileleri büyütüp ortalıga bırakıp bizim gibi safları blerini yaptırıolar devir tersine döndü

yerinde olsam 3 ay bile olsa maaşımdan tek çöp almam koyarım babamın anamın avucuna.

Madem erkek tarafı hiç bir şey yapmıyor senin annen baban da yapmasın sakın ola yaptırma senin ailen niye kobay olarak kullanılsın. Madem evlenmeyi düşünüyor nişanlın alsın herşeyi , ailesinin durumu yoksa kendi yapsın... Benim annemler de o sene borç harç içindeydi abim sağ olsun herşeyini kendi kredi çekti yaptı. sende nevresimde olsa evlendikten sonra al. ailene destek ol. sen bekarken çek sıkıntıyı gelsin konsunlar üzerine. Te Allahım Yarabbim..

Ben sizi "Haklı" bir tez canlılık ve yine "Haklı" bir acelecilik içinde gördüm. Nişanlınız rahat bir insan belli. Sizin elinizi taşın altına koyup herşeyi yetiştirmeye çalışır haliniz, zaman içerisinde sanırım bu rahatlığı daha da fazlalaştırdı.
Bıraksaydınız keşke...
Yerinizde olsam şunu yaparım, ama tabi ne kadar soru işareti var kafanızda, bitirme fikrine de sıcak bakıyor musunuz bilmiyorum.
"Para bitti. Aldığım eşyaların senetleri de duruyor. Babama açtım konuyu, durumumuz sıkışık dedi. Sanırım aldıklarımı iade etmek zorunda kalacağız. Zaten ikimizin tarafının da durumu yok, bundan sonra ne yapacağız bakalım." deyip çıkarım işin içinden. ondan sonra istiyorsam yine alırım alacağımı kenara atarım, ama asla ağzımı açıp ona bir şey demem. Hatta çok geniş davranırım. Nişanlım "Şunu ne yapacağız?" diye sorarsa "Valla bizimkilerin durumu yok, sizinkilerin de yok, hiçbir şey yapmayacağız" bu kadar basit. Onun tavrı "evlenip evlenmeme kararı için yeterli olacaktır" benim için.

Lütfen.. Lütfen verici olmayın. Hele evlilik arefesinde...
Sağlam, dik, gerektiğinde sert fakat saygılı ama mutlaka gereken değeri kendinize ve ailenize verdirerek evlenin...
Kolay kazanılan, çabuk harcanır. Biraz terletin...

Evlilik iki kişinin verdiği bir karardır sadece siz verirseniz bunun adı evlilik olmaz ki karşılıklı fedakarlıklarla olur. Ailesinin durumu yok olabilir ama bu sizin ailenizin herşeyi yapmasını gerektirmiyor ne kadar yüzsüzce siz tavrınızı koymazsanız tavırları çekilmez bir hale gelir

Benim nişanlım babamdan arabasını isterken bile çekiniyor. . Bizde bazi seylerden fedakarlik yaptik para yüzünden, sonra aliriz dedik diledigimizi almadik bi ucuzunu aldik falan ama nişanlım asla ama asla babandan isteriz diye dusunmemistir bile... zaten düşünemez. . Bnm ailem ellerinden geleni yapar zaten, onun aileside yapar olur biter. He bir tarag yapmior diyede herseyi diger tarafa yüklemek terbiyesizlik...

babandan isteriz deyince bence tepki göstermeliydin.bugün böyle diyen bir erkek evlendiğinde ilk zorlandığı anda babandan para isteyecektir.ailesinin durumu olmayabilir anlarım.o zaman büyükler oturur konuşur ve bir karara varılır.ama eşim aileme nişanlıyken minnet edebiliyorsa evlilik kararımı bir kez değil bin kez gözden geçirirdim.bence siz müdahale edip hiç tartışmayın.aileniz arasın ve konuşsun derim.ve ailenizde biz şunu yaparız bunu yaparız demesinler bence.kız alıyorlarsa, bu işe girdilerse bırakın gerekeni yapsınlar

ah niye hep acele eden ecele gitmek zorunda. tatlım ben 12 yıldır tanıdığım, 4 yıllık çıktığım adamla bile nerdeyse zorla evlendim. başta konuşulur bu işler, ailelerin hatasını sen çekmek zorunda değilsin. ayrıca eşi ve ailesi daha şimdiden sana bu şekilde davranıyorlarsa evli biri olarak söyliyeyim yapma.. zaten içten içe görüyorsun olayın ne olduğunu. sevgilin böyle bir adam olmaya hatta ilerde full kapasiteli böyle bir adam olmaya devam edecek ve sen sana bu yapılanları unutmayacak, hatta evlendiğin günden itibaren eşinden, evliliğinden,hayatından soğuyacaksın. ikiartıikidört. üzülme. asıl evlenirsen ondan sonrasına üzül...

Nişanlınız aşırı rahat bir insan bu kadar rahat biri ile yapabilir misiniz iyi düşünün. Hem ailenize yıkmak istemesi hem de az zaman kalmış hala hazırlık yok. Ne ara yetiştirmeyi düşünüyor bütün bu işleri acaba? Ev tutmak yerleştirmek öyle kolay mı. Bunu bi sorun kendisine. Allah yardımcınız olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evlenmeden önce çok iyi düşün böyle ömür geçer mi?
Şuan bile herşeye sen para yetiştiriyorsun herşeyi sen alıyorsun.
Alması gerekenler kılını kıpırdatmıyor. İleride sana daha büyük sıkıntılar yaşatır bunlar.
Aman diyim dikkat et. Balık baştan kokmuş.

ah ahhhh arkadaşım sende yaşayarak öğrenmek isteyenlerdensin sanırım hayat senin hayatın yaşa ve gör ama bu kadar tecrübe varken bunları göz ardı etme bence çünkü bu adamla evlenirsen daha çok konu açarsın sen..

zaten artık mırıldanmaya başladı kredi mi çeksek taksitle mi alsak filan diye. Maalesef insanlara yumuşak yüzlü olmucaksın canım. Bizim ailecek tek isteğimiz tatsızlık olmadan herşeyi halledelimdi .Ama insanlar bunu kullanıyor çok güzel

çok haklısın canım ben de aynen öyle olsun istiyorum. Ama en başından beri nişanlım ne buna yanaştı ne de ailesinin eşya almasına haa belki en sonunda herşey sorunsuz olacak tüm eşyaları biz ikimiz alıcaz bilemiyorum çünkü hiç açık net olmuyor bu konu da bana bende kendi kendime kurup duruyorum

işte ben de bu yüzden çok kararsızım kafam çok karışık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…