• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik arefesindeyim kafam çok karışık fikirlerinize ihtiyacım var :(

çok haklısın canım ben de aynen öyle olsun istiyorum. Ama en başından beri nişanlım ne buna yanaştı ne de ailesinin eşya almasına haa belki en sonunda herşey sorunsuz olacak tüm eşyaları biz ikimiz alıcaz bilemiyorum çünkü hiç açık net olmuyor bu konu da bana bende kendi kendime kurup duruyorum

Evet ama senin baban alsin demesi cok ilginc geldi bana, tuhaf.

Nisanlin belliki ailesinin doldurusuna geliyor.sizin durumunuzda iyiyse sizden faydalanmaya calisiyor..ailesi sizden onemli olan bir kisiyle evleniyosun haberin olsun evlendiginizdede karim yuvam demez boyleleri..ailesini hep ana baba kardesleri olarak gorur

en büyük korkum da bu zaten :(

ah niye hep acele eden ecele gitmek zorunda. tatlım ben 12 yıldır tanıdığım, 4 yıllık çıktığım adamla bile nerdeyse zorla evlendim. başta konuşulur bu işler, ailelerin hatasını sen çekmek zorunda değilsin. ayrıca eşi ve ailesi daha şimdiden sana bu şekilde davranıyorlarsa evli biri olarak söyliyeyim yapma.. zaten içten içe görüyorsun olayın ne olduğunu. sevgilin böyle bir adam olmaya hatta ilerde full kapasiteli böyle bir adam olmaya devam edecek ve sen sana bu yapılanları unutmayacak, hatta evlendiğin günden itibaren eşinden, evliliğinden,hayatından soğuyacaksın. ikiartıikidört. üzülme. asıl evlenirsen ondan sonrasına üzül...

çok kararsızım çook ne düşüneceğimi şaşırdım

Valla sekerim farkındamisin bilmem sen şu an sıkıntı cekiyorsun borc harc falan. Nisanlın 1 kurus harcamiyor. Kredi cekeceksiniz yada taksitle esya alacaksiniz ve onlari birlikte odeyeceksiniz ? E ne anladim ben bu isten ? Nisanlın evliliginiz için tek basına neyin mücadelesini verdi ? Bu arada gelinliginin parasını kim odedi merak ettim dogrusu.

henüz gelinlik olayına girmedik önümüzdeki günlerde alınacak bakalım ne olacak paylaşırım sizinle gelişmeleri

Ben sizi "Haklı" bir tez canlılık ve yine "Haklı" bir acelecilik içinde gördüm. Nişanlınız rahat bir insan belli. Sizin elinizi taşın altına koyup herşeyi yetiştirmeye çalışır haliniz, zaman içerisinde sanırım bu rahatlığı daha da fazlalaştırdı.
Bıraksaydınız keşke...
Yerinizde olsam şunu yaparım, ama tabi ne kadar soru işareti var kafanızda, bitirme fikrine de sıcak bakıyor musunuz bilmiyorum.
"Para bitti. Aldığım eşyaların senetleri de duruyor. Babama açtım konuyu, durumumuz sıkışık dedi. Sanırım aldıklarımı iade etmek zorunda kalacağız. Zaten ikimizin tarafının da durumu yok, bundan sonra ne yapacağız bakalım." deyip çıkarım işin içinden. ondan sonra istiyorsam yine alırım alacağımı kenara atarım, ama asla ağzımı açıp ona bir şey demem. Hatta çok geniş davranırım. Nişanlım "Şunu ne yapacağız?" diye sorarsa "Valla bizimkilerin durumu yok, sizinkilerin de yok, hiçbir şey yapmayacağız" bu kadar basit. Onun tavrı "evlenip evlenmeme kararı için yeterli olacaktır" benim için.

Lütfen.. Lütfen verici olmayın. Hele evlilik arefesinde...
Sağlam, dik, gerektiğinde sert fakat saygılı ama mutlaka gereken değeri kendinize ve ailenize verdirerek evlenin...
Kolay kazanılan, çabuk harcanır. Biraz terletin...

çook ama çook haklısın. Yapı itibariyle ve de bu telaşların heyecanıyla herşeyin altına girdim nişanlım gibi rahat olmayı becerebilseydim iş buralara gelmeden herkes üstüne düşeni yapardı belki

ben de babamı karıştırmıyorum zaten şuan aynen alıp beraber ödücez artık yapcak bir şey yok

doğrusu bu,zaten 2 kişi de çalışıyorsa yapılması gereken budur.:34:
2 yıl içinde sitemizde 3 düğün yaptık.2 kız verdik 1 erkek evlendirdik.ailelerin durumunun çok iyi olmasına rağmen hepsi de eşyalarını birlikte alıp ödediler.:34:

Nişanlınız aşırı rahat bir insan bu kadar rahat biri ile yapabilir misiniz iyi düşünün. Hem ailenize yıkmak istemesi hem de az zaman kalmış hala hazırlık yok. Ne ara yetiştirmeyi düşünüyor bütün bu işleri acaba? Ev tutmak yerleştirmek öyle kolay mı. Bunu bi sorun kendisine. Allah yardımcınız olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.[/QUOTE sordum zaten planını yapmış kafasında bunu benimle de paylaştı çok mantıksız şeyler söylemiyor aslında ama ailesini işin içine hiç katmayıp onlar herşeyi dört dörtlük yapmış gibi davranıyor ya deli oluyorum

Nişanlının ailesi iyi niyetli değil, en fakir insan bile heveslenip iki patik bi lif bi eşarp koyar hediye veya bohça diye
Bunu bile yapmayan insanın maddi olarak değil kasıtlı bi şekilde suya sabuna dokunası yoktur bence
Hem babandan isteriz ne demek, insan da biraz gurur olur.

hanka yazılanların hepsini okumadım ama söyleyeceklerim şunlar
şimdiden durum buysa ve bu şekilde de sorularına cevap alamıyor istediğin olmuyorsa ya da içine sinmeyen bir durum varsa evlendiğinde çok daha fazşla sorun olacak tabi ki ben bilemem ne yaşadığını bizzat kendin bilirsin ama herşeyde hevesin kalacak içine sinmeyen bir durum yaşanacak ve hiç oralı olmayan bir ailesi olacak şimdi susup bişey demesen de zamanla sen de fazlasıyla şikayet eteye başlayacaksın evliliklerde sorunlar olacak hatta büyüyecek

biraz kötü oldum ama erkek omuzlarına senin sorumluluğunu alıyor evleniyporsunuz ev arkadaşlığı değişl ki canım bu yarın öbür gün kirayı faturaları sen öde canım karım dese ne diyeceksin şimdiden herşeyi sen yüklenmişsin zamana bırakma bence içindekileri kırıcı olmadan düz cümlelerle adım adım sor bu ne olacak şöyle olursa ne olur bu nasıl yapılacak herşeyi senden ya da ailenden bkelmesine izin verme bence zamanın var seviyorsun ve bir ömür geçireceksen mutlu olmak için evleneceksin sonradan maddi manevi şeyler içini sıkıp durmasın aklındaki herşeyi sor anla öğren

Sizde bundan sonra çeyiz vs. almayın. büyük ihtimal nişanlınız ev için alınacak eşyaları ya taksitle ya kredi ile alıcak. . Evlendikten sonra beraber ödeyeceksiniz. . Madem öyle sizde mobilya alırken çeyizlik alşverişnizide alın evlendikten sonra beraber ödeyin. . Babandan isteriz demeside ayrıca garip bir vaka. . :ssz:

Bence oturup konusun cok sacma herkes üstüne duseni yapmalı durumu yoksa evlilik olayini uzatip para biriktirseydi nişanlın baban oder vs demek ne kadar gurursuzca bisiii.. maddiyatlari sıkıntılı olur anlarsin ama arkadasta demis iki patik bi lifte mi koyamazdi. Bence konus nisanlinla ve ona göre bi yol ciz kendine. Evlilik bu sonucta ileride daha da zorlayabilir seni kafandaki herseyi konus tartissan da konus cunki bi hayat geçireceksiniz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaşlar
Düğünüme 3 ay kaldı. Sözü nişanı yaptık sıra düğünde. Fakat benim nişanlımla ve ailesiyle ilgili ciddi mi bilmiyorum ama sıkıntılarım var. Sözden başlamak istiyorum.Aileler farklı şehirlerde olduğu için iki gün içinde tanışma, isteme, yüzük takma oldu bitti.aradan bi süre geçtikten sonra biz kız tarafı olarak kendi memleketimizde büyük bir nişan yaptık. Erkek tarafı ne söz de ne de nişanda hiçbir masrafa karışmadı biz de talep etmedik. Kayınvalide söz de 2 tane uyduruk bilezik taktı nişandan önce o bilezikleri istedi nişan da üstüne 2 tane daha ekleyip yine taktı. N bir bohça ne bir hediye ne söz alışverişi ne nişan alışverişi hiçbirşey yapmadılar. Söz nişan ihtiyaçlarımı kıyafetler de dahil hepsini kendim aldım. Nişan bitti eşya ıvır zıvır kim ne yapacak alacak muhabbetine giriyorum kimse oralı değil. Bir ara kaynana çocuklarımızın borçsuz dertsiz evlenmelerini istiyoruz, biz size göndeririz siz alırsınız dedi. Nişanlıma söylüyorum annen böyle demişti diye o da yanlış anlamışsınız ailemin durumu yok eşya alıcak diyo işin içinden sıyrılıyor. Ben nişandan sonra yani 3 aydır filan aldığım tüm maaşı tabak çanak nevresim yorgan vs alıyorum ama nişanlım kılını kıpırdatmıyor. Niye hiç oralı olmuyosun diye sorduğumda kız çeyizini kendi yapar diyo. Ama erkek ve ailesi hiçbirşey yapmaz demek ki kimse bir şey yapmıyor. Gçen gün aşya bakmaya gittik ve diyo ki elimdeki birikim tüm eşyaları almaya yetmeyecek yetmediği yerde babama (benim babama diyor) söyleriz artık diyor. Peki senin ailen eşyalara yardım etmeyecek mi diye soruyorum onların durumu yok diyor. Biz nişanlımla aynı şehirde yaşıyoruz aileler farklı şehirlerde. ona rağmen yani sürekli birlikte olmamıza rağmen 1 sene olacak tanışalı hala ailesiyle ne konuşur ilişkileri nasıl kim kimin sözünü dinler vs hiçbirşey bilmiyorum. Çok kafam karışık nişanlımla bireysel paylaşımlarımızda ilişkimizde bir sorunumuz yok ama konu eşya ev ailesine geldim mi hiç konuşamıyoruz mutlaka tartışıyoruz. Hep ailesini savunuyor. Onlara toz kondurmuyor. Ailemin durumu yok diyip duruyor ya gerçekten öyle olsa problem yok biz beraber herşeyi hallederiz. Ama durumları gayet iyi özellikle yapmıyorlar ve benle yapılacak alınacak ıvır zıvırla ilgili hiç muhatap olmuyorlar. Sürekli telefonda konuşuyoruz ama daha bir kere eşyayı napıyosunuz ne zaman alacaksınız vs diye bir konu açılmamıştır. Tüm bunlar da evliliğe dair korku oluşturuyor bende.

Durum bu daha çok olay var. Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var :14:

Yazın çok tanıdık geldi canım aynı eşimin ailesi çarşı pazar göstermediler hiç 17 tl ye bi pijama aldı kaynana onuda kayınpederle zor ödemişler anlıcan berbattılar bide bizimkiler susmaz herşeye muhalefet düğünde altınları da istediler canım nişanda almışlaardı vermedim bende bana bilezik takanda olmadı utanmadılarda çok sert olacak belki ama zamanında söylemediğim sözler beynimi kemiriyor canım hiç unutmayacaksın bunlari hiiç :-( iyice ölç tart vaktin var bırak gitsin gerekirse benim bi arkadaşım ailesi de böyleydi ısrar ettik ayrıldı sonra nişanlandı biriyle çok mutlu iyi ki hata yapmadım sayenizde diyor ben nefret ediyorum eşimin ailesinden canım

Ya Settar

Yazın çok tanıdık geldi canım aynı eşimin ailesi çarşı pazar göstermediler hiç 17 tl ye bi pijama aldı kaynana onuda kayınpederle zor ödemişler anlıcan berbattılar bide bizimkiler susmaz herşeye muhalefet düğünde altınları da istediler canım nişanda almışlaardı vermedim bende bana bilezik takanda olmadı utanmadılarda çok sert olacak belki ama zamanında söylemediğim sözler beynimi kemiriyor canım hiç unutmayacaksın bunlari hiiç :-( iyice ölç tart vaktin var bırak gitsin gerekirse benim bi arkadaşım ailesi de böyleydi ısrar ettik ayrıldı sonra nişanlandı biriyle çok mutlu iyi ki hata yapmadım sayenizde diyor ben nefret ediyorum eşimin ailesinden canım

Ya Settar

Allah herşeyin hayırlısını versin canım tek dileğim bu ama sizlerin tecrübelerine güvenerek defalarca düşünüyorum devam da edicem yakın zaman da çıkar zaten ortaya neyin ne olacağı

arkadaşlar hepinize yürekten teşekkür ediyorum samimiyetinizle bana yardımcı olmaya çalıştığınız için. Paylaştıklarınızın ışığında herşeyi enine boyuna düşüneceğim ve iyi ya da kötü gelişmelerden haberdar ederim sizleri

arkadaşlar hepinize yürekten teşekkür ediyorum samimiyetinizle bana yardımcı olmaya çalıştığınız için. Paylaştıklarınızın ışığında herşeyi enine boyuna düşüneceğim ve iyi ya da kötü gelişmelerden haberdar ederim sizleri

Rabbim hakkında hayırlısını versin ben kaç kez ayrılmaya niyetlendim hep birşeyler çıktı canım rabbim yazdımı kaçacak yerin yok ama sen daha şanslısın ben fotumu evlenince buldum daha önce bulsam çok cesaretli olurdum

Ya Settar

Kendi tecrübem ve burdan okuduklarımdan çıkardığım sonuç ; nasıl başlarsa öyle gider...Olumsuz şeyler asla düzelmez , hep kötüye gider ... :50:

Back