• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik arefesindeyim kafam çok karışık fikirlerinize ihtiyacım var :(

"babandan isteriz" dediğini okuyunca durdum
bu cümle nişanlının karakteri,sana ve ailene olan bakış açısı hakkında çok şey anlatıyor
ailesinin durumu yoksa düğünü ertelersiniz.bu arada onlar da üzerlerine düşeni yapmak için para biriktirirler
diyorsunuz ki durumları iyi.o halde sizi,babanızı kullanmak varken neden para harcayalım diye düşünüyor olabilirler
bence evlenmek için acele etmeyin

düğün tarihi çoktan belirlendi hatta ben dedim madem eşyaların hepsi için gücün yok o zaman eşyaları evi tamamlar öyle evleniriz acelesi yok diye ama tabi ki hiç oralı olmadı şimdi en son durum kredi filan çekeriz olmadı filan demeye başladı. çünkü ben net olarak babamın eşyaları almaya durumu yok diye söyledim

ailesinin durumu olmayabilir. ama nişanlınızın çabalaması gerekir. ne demek yetiştiremediğim yerde babana söyleriz.. bu çok ayıp, sizin babanıza değil kendi babasına söylesin.
inanırmısınız ben de sizin durumunuzdaydım ama eşim sorumluluğu alırdır. ailesi hiç sormazdı eşime nişanlıyken ne eşya aldınız, nerden aldınız veya biz de şunu alalım çıtları çıkmadı. çok sinir bozucu durum.. siz nişanlınızla oturup konuşun. sizin babanız eşinizin alması gereken eşyalara yardım etmek zorunda değil.. şimdiden tepkinizi gösterin. yoksa çok ah vah dersiniz.. birlikte alalım dese yine iyi, ama babanıza güvenmesi hiç hoş değil :26:

şuana kadar hiçbirşey yapmadı ama artık zaman yaklaştığından mıdır nedir bilmiyorum biraz mırıldanıyor birşeyler. Belki sizde de olduğu gibi ailesi hiç oralı olmuyordur ben bunu da bilmiyorum bilmediğim için de sadece kendi kafam da o mudur bu mudur diye kuruyorum

Önemli olan nisanlin ailesi degil. Onlar hiç birsey almazlarsa fark etmez. Asil önemli olan nisanlin ve onun tavri.
Ve nisanlin anlattigin kadari ile çok sorumsuz biri. Annesinin durumu yok ise, niye daha çok biriktirmedi? Yada nasil senin babandan para ister?
Insan sirf kendi gururundan dolayi asla öyle bir talebi olamaz. Yani adam aslinda "borç yaparim, kayinbabama sormam" tavirinda olmasi lazim.
O'da olmayinca bilemedim. Böyle bir adam ile mutlu olabilecegini pek umut veremiyorum. Bana öyle geliyorki kendin hep didiniyorsun fakat adamdan tik yok.
Bunun üstüne bide böyle tür konulari tartisamaz oldunuz. Adam hem kilini kipirdatmiyor hem ailesine toz kondurmuyor.

Sanirim hersey çok çabuk gelismis. Bir yil içinde sözlenip nisanlandiniz ve 3 ay sonr dügün. Bence sen nisanlini yeterici kadar iyi taniyamamissin zaten. Baze adimlari çok fazla hizli atmisiniz. Nisanlinin ailesi ile bagini bile bilmiyorsun. Karar senin fakat iyi düsünmeni tavsiye ederim.

saol canım düşünmeye çalışıyorum ama işin içinden çıkamıyorum

boşanmak üzere olduğum şahsı gördüm aynen. ailesinin durumu kötüydü sözde. birçok şeyi aileme yıktı. biz ses etmedik. evi yerleştirirken teyzelerim gelecekti hani artık evlenmek üzereyiz ya eve bikaç çift terlik alıp bırakabilir misin yalın ayak kalmasınlar dedim. "terliği kız tarafı yapar" diye bi laf kullanmıştı. halbuki biz onlara erkek tarafının yapması gereken birçok şeyi lütfedip yaptırmamıştık.

evlenince de bi ton sorun çıktı bu mevzularla ilgili. ailem yiyecek içecek birşey verdimi sevinçten gözleri büyüyordu düşün. ama yine hep onun ailesi iyi oldu toz kondurmadı. o kadar iyilik yapan anneme eve gelince "hoşgeldin" bile demedi. başım ağrıyor deyp geçip yattı. bunlar 2 aylık evlilik içerisinde oldu. ailesi de kendi gibi ucuzculuk yaptı anlayacağın ve bir erkeğin para için küçülmesi kadar iğrenç bi durum yok. üstelik bir de ailenden istiyor, babandan. bizimki de babama borçlarından bahsetmişti evlendikten sonra. yani bişi diyim mi. içim çok rahat bi şekilde söylüyorum. fırlat nişanı.

ben eşyalar alındıktan sonra evlenince nasılsa bi sorun kalmayacak diye düşünmüştüm ama yok yani sömürüyolar da sömürüyolar ki seninki de sinyali vermiş şimdiden. iki ağlar alışırsın sonra. ailenin sırtına kene diye yapışacak. bırak güzelim, git seni hakeden birine yap o çeyizini. sonra benim gibi hevesin kursağında kalır. bi iki kere kullanmak nasip oldu yemek takımlarımı. kutuları bozuldu, kolilerde nasip olursa bir gün ikinci bir evlilik için bekliyorlar. ben bir daha cesaret edebilirsem nasip olursa tabi.

ayrıl, ilerde bir gün erkek gibi bir erkekle nişanlandığında da bize haber ver :34:

ama şöyle de oldu ben git babamla konuş o zaman durumu var mı yok sor dedim ben olmadığı biliyorum ama git konuş dedim yok ben konuşamam sen sor bakalım dedi neyse bir de şu tarafı var olayın bu eşya mevzuları dışında kendi ilişkimizde bi sorun yok çünkü gayet anlayışlı sevgisini saygısını belli ediyo beni mutlu ediyo aileme sevgili saygılı kız kardeşim var ona kardeşi gibi davranıyor başım bile ağrısa koşup geliyor hep yanımda vs bu yanları da var ama niye eşyaya gelince böyle algılayamıyorm

hayır canım eşya konusunda hiçbir girişim yok sadece en son artık ailesinin durumu olmadığını net bi şekilde söylemeye başladıktan sonra biraz onu mu yapsak bunu mu yapsak filan demeye başladı birazcık. bakalım önümüzdeki ay ev tutucaz ve eşyaları almaya başlayacaz o zaman ortaya daha net çıkacak durum sanki. Haa bi de şöyle bi durum var nişanlım da bana sürekli sorar paran var mı ödemelerin var sürekli alışveriş yapıyorsun paran olmazsa söyle vs gibi bunlarla eşyalar konusunda ki tavırlarını bir araya koyunca işin içinden çıkamıyorum

Paran harclıgın varmı? diye sorması seni düşündürmesin. düşünmede boşver...
o evi ikiniz paylaşıcaksınız. ne senin ailen gelip kalıcak nede onun ailesi. bu pahalı. şu ucuz olsuna kacması korkutucu ve sogunulucak bi durum gercekten.
evine alıosun ki her daimde ev kurulmuyo.yuva kurulmuyo...
ve artık zaten aileler öyle genclerin işine karışmıyoda. en güzeli aslında...

benim nişanlım yemek odasını sevmiyodu... ben istedim diye alırız diyo.
hatta benim adıma begenicegimi düşündügü modellere bile bakıp gönderiyo...
bu heyecanlar hep olmuyorki...

ama şöyle de oldu ben git babamla konuş o zaman durumu var mı yok sor dedim ben olmadığı biliyorum ama git konuş dedim yok ben konuşamam sen sor bakalım dedi neyse bir de şu tarafı var olayın bu eşya mevzuları dışında kendi ilişkimizde bi sorun yok çünkü gayet anlayışlı sevgisini saygısını belli ediyo beni mutlu ediyo aileme sevgili saygılı kız kardeşim var ona kardeşi gibi davranıyor başım bile ağrısa koşup geliyor hep yanımda vs bu yanları da var ama niye eşyaya gelince böyle algılayamıyorm

bu kısmı oku bunun için de, aynen benimki de bi hasta olayım filan kıyamazdı eczane eczane ilaç arar koştururdu. evlendikten sonra regl sancılarımla kıvranırken beni anasına götürmeye kalktı. çok kez hastayken yorgunken zorla sürüye sürüye sokakta anasına götürdüğünü biliyorum.

bak bunlar da evlenince yaşadığım di,ğer olaylar. bana kıyamayan o vatandaşın yaptıkları:

hmm bu arada bizim vatandaş bana ağzını açamazdı kıyamet koparırdım nişanda. evlendikten sonra birgün mutfağı temizlemeye kalktım. normalde ailesine yakındık onlar gelip temizlemişlerdi sözde. o kadar değer vermiyolardı ki bezi sürüp gitmişler leş gibi mutfaklara çeyiz koydum ben. neyse bigün temizliğe giriştim yorgunluktan da ölüyorum dedim sizinkiler pek detaylı temizlememiş galiba. "yap işte işin ne" dedi bana sert şekilde.

bigün de il dışına bi yolculuk yaptı ailesi akşama kadar yedirdim içirdim yolculadım. sabahın 5'inde karşıladım. yatağını serdim. anası olacak kadın üşümesin diye yorganla birlikte serdiğim battaniyenin üzerine yatmış gidip oğluna söylemiş "gelin bana çarşaf sermedi" diye. bu da gelip bana dedi anneme niye çarşaf sermedin diye. dedim vardı yatakta kaldırıp yatmamış mı? üşümesin diye koydum diye söylenirken "kes be" dedi bana yine sert sert.

bigün yine bi tartışma yaşıyoruz vay efendim inatçıymışım ailesine gidip gelecekmişim. onun dediği olacakmış hep (ailesinden çıkmadık evlendik evleneli neredeyse) ben inatçı olduğumu evlenmeden önce de bildiğini söyledim. "geç onları geeeeç onlar evlenmeden önceydi" dedi bana.

ve bütün bunlar ve daha bi ton fazlası sadece 2 aylık evlilikte oldu.

al bunları hep kendine akıl yap canım. evlenmeden önce mik mik karşımda ezilen haysiyetsiz, herşeyi ailemden bekleyen erkek müsvettesi bana evlenince aslan kesildi. zaten kendin de saygı duymayacaksın evlendikten sonra merak etme. anında bitecek sevgi de saygı da. nasıl başlarsa öyle gider ve daha da beter olur. güvenme sevgiymiş saygıymış peh. sana saygısı olsa babandan isteriz demez. sevse seni buraya bu konuyu açmak zorunda bırakmaz. sevgi adamlıktır yani. seni kale gibi koruyup kollamasıdır. aşkım canım cicim, çiçek alma, romantiklik yapma bunlar seni kandırana kadar. aklını başına topla çooooooooooooooooooooooooooooooooooook iyi düşün. :34:

Ailesinin durumu yoksa evlenmesin kardesim erkek mi bu simdi evlenirsen degersiz olacaksin bunu bil.

Paran harclıgın varmı? diye sorması seni düşündürmesin. düşünmede boşver...
o evi ikiniz paylaşıcaksınız. ne senin ailen gelip kalıcak nede onun ailesi. bu pahalı. şu ucuz olsuna kacması korkutucu ve sogunulucak bi durum gercekten.
evine alıosun ki her daimde ev kurulmuyo.yuva kurulmuyo...
ve artık zaten aileler öyle genclerin işine karışmıyoda. en güzeli aslında...

benim nişanlım yemek odasını sevmiyodu... ben istedim diye alırız diyo.
hatta benim adıma begenicegimi düşündügü modellere bile bakıp gönderiyo...
bu heyecanlar hep olmuyorki...

tabi ki bu heyecanlar her zaman olmuyor heyecanımız var yok değil ama ailenin tavrı herşeyi geriyor daha doğrusu beni geriyor dolayısıyla da nişanlıma patlıyorum ama ailesi hep haklı

tabi ki bu heyecanlar her zaman olmuyor heyecanımız var yok değil ama ailenin tavrı herşeyi geriyor daha doğrusu beni geriyor dolayısıyla da nişanlıma patlıyorum ama ailesi hep haklı

Ailesinide haklı cıkaran nişanlın oluyo...
aradaki dengeyi kuramayan nişanlın. kısaca tüm kapı arkasında nişanlın var..
ama sana deseki ne senin ailen ne benim ailem. herşeyimizi kendimiz alalım dese.
bence sen böyle konuya bile gerek duymazdın...

ailemin durumu yok... ailem alamaz... o zaman kusura bakma cebindede akrep olmucak...

bu kısmı oku bunun için de, aynen benimki de bi hasta olayım filan kıyamazdı eczane eczane ilaç arar koştururdu. evlendikten sonra regl sancılarımla kıvranırken beni anasına götürmeye kalktı. çok kez hastayken yorgunken zorla sürüye sürüye sokakta anasına götürdüğünü biliyorum.

bak bunlar da evlenince yaşadığım di,ğer olaylar. bana kıyamayan o vatandaşın yaptıkları:

hmm bu arada bizim vatandaş bana ağzını açamazdı kıyamet koparırdım nişanda. evlendikten sonra birgün mutfağı temizlemeye kalktım. normalde ailesine yakındık onlar gelip temizlemişlerdi sözde. o kadar değer vermiyolardı ki bezi sürüp gitmişler leş gibi mutfaklara çeyiz koydum ben. neyse bigün temizliğe giriştim yorgunluktan da ölüyorum dedim sizinkiler pek detaylı temizlememiş galiba. "yap işte işin ne" dedi bana sert şekilde.

bigün de il dışına bi yolculuk yaptı ailesi akşama kadar yedirdim içirdim yolculadım. sabahın 5'inde karşıladım. yatağını serdim. anası olacak kadın üşümesin diye yorganla birlikte serdiğim battaniyenin üzerine yatmış gidip oğluna söylemiş "gelin bana çarşaf sermedi" diye. bu da gelip bana dedi anneme niye çarşaf sermedin diye. dedim vardı yatakta kaldırıp yatmamış mı? üşümesin diye koydum diye söylenirken "kes be" dedi bana yine sert sert.

bigün yine bi tartışma yaşıyoruz vay efendim inatçıymışım ailesine gidip gelecekmişim. onun dediği olacakmış hep (ailesinden çıkmadık evlendik evleneli neredeyse) ben inatçı olduğumu evlenmeden önce de bildiğini söyledim. "geç onları geeeeç onlar evlenmeden önceydi" dedi bana.

ve bütün bunlar ve daha bi ton fazlası sadece 2 aylık evlilikte oldu.

al bunları hep kendine akıl yap canım. evlenmeden önce mik mik karşımda ezilen haysiyetsiz, herşeyi ailemden bekleyen erkek müsvettesi bana evlenince aslan kesildi. zaten kendin de saygı duymayacaksın evlendikten sonra merak etme. anında bitecek sevgi de saygı da. nasıl başlarsa öyle gider ve daha da beter olur. güvenme sevgiymiş saygıymış peh. sana saygısı olsa babandan isteriz demez. sevse seni buraya bu konuyu açmak zorunda bırakmaz. sevgi adamlıktır yani. seni kale gibi koruyup kollamasıdır. aşkım canım cicim, çiçek alma, romantiklik yapma bunlar seni kandırana kadar. aklını başına topla çooooooooooooooooooooooooooooooooooook iyi düşün. :34:

Allah yardımcın olsun canım çok üzüldüm gerçekten Allah bundan sonra iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah ben de düşüncem

Ailesinide haklı cıkaran nişanlın oluyo...
aradaki dengeyi kuramayan nişanlın. kısaca tüm kapı arkasında nişanlın var..
ama sana deseki ne senin ailen ne benim ailem. herşeyimizi kendimiz alalım dese.
bence sen böyle konuya bile gerek duymazdın...

ailemin durumu yok... ailem alamaz... o zaman kusura bakma cebindede akrep olmucak...

aynen canım ilk günden beri tüm alternatifleri sundum ve her şekilde hallederiz dedim

:9:
Arkadaşlar
Düğünüme 3 ay kaldı. Sözü nişanı yaptık sıra düğünde. Fakat benim nişanlımla ve ailesiyle ilgili ciddi mi bilmiyorum ama sıkıntılarım var. Sözden başlamak istiyorum.Aileler farklı şehirlerde olduğu için iki gün içinde tanışma, isteme, yüzük takma oldu bitti.aradan bi süre geçtikten sonra biz kız tarafı olarak kendi memleketimizde büyük bir nişan yaptık. Erkek tarafı ne söz de ne de nişanda hiçbir masrafa karışmadı biz de talep etmedik. Kayınvalide söz de 2 tane uyduruk bilezik taktı nişandan önce o bilezikleri istedi nişan da üstüne 2 tane daha ekleyip yine taktı. N bir bohça ne bir hediye ne söz alışverişi ne nişan alışverişi hiçbirşey yapmadılar. Söz nişan ihtiyaçlarımı kıyafetler de dahil hepsini kendim aldım. Nişan bitti eşya ıvır zıvır kim ne yapacak alacak muhabbetine giriyorum kimse oralı değil. Bir ara kaynana çocuklarımızın borçsuz dertsiz evlenmelerini istiyoruz, biz size göndeririz siz alırsınız dedi. Nişanlıma söylüyorum annen böyle demişti diye o da yanlış anlamışsınız ailemin durumu yok eşya alıcak diyo işin içinden sıyrılıyor. Ben nişandan sonra yani 3 aydır filan aldığım tüm maaşı tabak çanak nevresim yorgan vs alıyorum ama nişanlım kılını kıpırdatmıyor. Niye hiç oralı olmuyosun diye sorduğumda kız çeyizini kendi yapar diyo. Ama erkek ve ailesi hiçbirşey yapmaz demek ki kimse bir şey yapmıyor. Gçen gün aşya bakmaya gittik ve diyo ki elimdeki birikim tüm eşyaları almaya yetmeyecek yetmediği yerde babama (benim babama diyor) söyleriz artık diyor. Peki senin ailen eşyalara yardım etmeyecek mi diye soruyorum onların durumu yok diyor. Biz nişanlımla aynı şehirde yaşıyoruz aileler farklı şehirlerde. ona rağmen yani sürekli birlikte olmamıza rağmen 1 sene olacak tanışalı hala ailesiyle ne konuşur ilişkileri nasıl kim kimin sözünü dinler vs hiçbirşey bilmiyorum. Çok kafam karışık nişanlımla bireysel paylaşımlarımızda ilişkimizde bir sorunumuz yok ama konu eşya ev ailesine geldim mi hiç konuşamıyoruz mutlaka tartışıyoruz. Hep ailesini savunuyor. Onlara toz kondurmuyor. Ailemin durumu yok diyip duruyor ya gerçekten öyle olsa problem yok biz beraber herşeyi hallederiz. Ama durumları gayet iyi özellikle yapmıyorlar ve benle yapılacak alınacak ıvır zıvırla ilgili hiç muhatap olmuyorlar. Sürekli telefonda konuşuyoruz ama daha bir kere eşyayı napıyosunuz ne zaman alacaksınız vs diye bir konu açılmamıştır. Tüm bunlar da evliliğe dair korku oluşturuyor bende.

Durum bu daha çok olay var. Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var :14:

Çiftlerin kendileri yapması taraftarıyım hep ama senin durum yüzsüzlüğe vurmuş vaziyette.Peki ndüğüne 3 ay kaldı salon tutuludumu büyük eşya alındımı,ev problemi ne nerde oturulacak ne diyor nişanlın.Bence yeniden otur bir düşün.

:9:

Çiftlerin kendileri yapması taraftarıyım hep ama senin durum yüzsüzlüğe vurmuş vaziyette.Peki ndüğüne 3 ay kaldı salon tutuludumu büyük eşya alındımı,ev problemi ne nerde oturulacak ne diyor nişanlın.Bence yeniden otur bir düşün.

küçük eşyaların hepsini ben aldım bitmek üzere zaten hani çeyiz olayı var ya. salaon aylar öncesinden tutuldu nişanlımın memleketinde yapılacak ev ikimizin bulunduğu şehirde tutlacak eşyaları da ev tutulunca alırız diyor bir kaç kez baktık büyük eşyalara iyi kötü bir fikrimiz oldu. en azından o birşeyler söylüyor henüz yapmasa da bakalım önümüzdeki ay ev tutulacak o zaman görücez neler yapabiliyor.

Arkadaşlar
Düğünüme 3 ay kaldı. Sözü nişanı yaptık sıra düğünde. Fakat benim nişanlımla ve ailesiyle ilgili ciddi mi bilmiyorum ama sıkıntılarım var. Sözden başlamak istiyorum.Aileler farklı şehirlerde olduğu için iki gün içinde tanışma, isteme, yüzük takma oldu bitti.aradan bi süre geçtikten sonra biz kız tarafı olarak kendi memleketimizde büyük bir nişan yaptık. Erkek tarafı ne söz de ne de nişanda hiçbir masrafa karışmadı biz de talep etmedik. Kayınvalide söz de 2 tane uyduruk bilezik taktı nişandan önce o bilezikleri istedi nişan da üstüne 2 tane daha ekleyip yine taktı. N bir bohça ne bir hediye ne söz alışverişi ne nişan alışverişi hiçbirşey yapmadılar. Söz nişan ihtiyaçlarımı kıyafetler de dahil hepsini kendim aldım. Nişan bitti eşya ıvır zıvır kim ne yapacak alacak muhabbetine giriyorum kimse oralı değil. Bir ara kaynana çocuklarımızın borçsuz dertsiz evlenmelerini istiyoruz, biz size göndeririz siz alırsınız dedi. Nişanlıma söylüyorum annen böyle demişti diye o da yanlış anlamışsınız ailemin durumu yok eşya alıcak diyo işin içinden sıyrılıyor. Ben nişandan sonra yani 3 aydır filan aldığım tüm maaşı tabak çanak nevresim yorgan vs alıyorum ama nişanlım kılını kıpırdatmıyor. Niye hiç oralı olmuyosun diye sorduğumda kız çeyizini kendi yapar diyo. Ama erkek ve ailesi hiçbirşey yapmaz demek ki kimse bir şey yapmıyor. Gçen gün aşya bakmaya gittik ve diyo ki elimdeki birikim tüm eşyaları almaya yetmeyecek yetmediği yerde babama (benim babama diyor) söyleriz artık diyor. Peki senin ailen eşyalara yardım etmeyecek mi diye soruyorum onların durumu yok diyor. Biz nişanlımla aynı şehirde yaşıyoruz aileler farklı şehirlerde. ona rağmen yani sürekli birlikte olmamıza rağmen 1 sene olacak tanışalı hala ailesiyle ne konuşur ilişkileri nasıl kim kimin sözünü dinler vs hiçbirşey bilmiyorum. Çok kafam karışık nişanlımla bireysel paylaşımlarımızda ilişkimizde bir sorunumuz yok ama konu eşya ev ailesine geldim mi hiç konuşamıyoruz mutlaka tartışıyoruz. Hep ailesini savunuyor. Onlara toz kondurmuyor. Ailemin durumu yok diyip duruyor ya gerçekten öyle olsa problem yok biz beraber herşeyi hallederiz. Ama durumları gayet iyi özellikle yapmıyorlar ve benle yapılacak alınacak ıvır zıvırla ilgili hiç muhatap olmuyorlar. Sürekli telefonda konuşuyoruz ama daha bir kere eşyayı napıyosunuz ne zaman alacaksınız vs diye bir konu açılmamıştır. Tüm bunlar da evliliğe dair korku oluşturuyor bende.

valla arkadaşım aynı durumda bile sayılabiliriz haa. sen şimdi böyle söyleyince ben de korktum biraz. nişanlımın ailesi de farklı şehirde ve nşanda falanhiç bohça getirmediler şimdi de arayıp düğünü falan sormuyorlar. gerçi bizimki askerde. geçen gün de onunla konuştuk tekrardan ailem tabiiki yardım edecek ama çok bişey beklemiyorum tarzında konuştu. annrm de kendince haklı aramıyorlar falan diyor :26: ben bunu arkadaşıma anlattım. o daatayı benim yapmamı şaka ile karışık kvyi arayıp 'anne hiç aramıyorsunuz düğünü falan napıcaz bak annem de soruyor ' gibi söylememi istedi. ben bi denicem. de çekiniyorum yaaa :47: ama konuşabilirsem etkili olursa söylerim sana sen de dene.

hem nişanlının öyle durumumuz yok deyip sıyrılması yanlış. insan bi el atar. kız tarafı sanki onlarmış gibi :20:

Arkadaşlar

Böyle saçmalık olmaz benim etrafdan ve kendi düğünümdede yaptığım şey ya eşyaları aileler alır veya evlenecek çift ikisi yapar eğer bi taraf çekilip diğer tarafa aldıralım diyorsa orda bi mantıksızlık var ben olsam dünyayı yıkarım elin oğlu benim babama eşya aldıracak oldu başkaaaaaa

Benim eşimin ailesinin de durumu yoktu. Buna karşılık eşim de benim aileme birşey aldırmadı. Elimizde olanla yetindik.

Eş adayınız pişkin gurursuzun teki. Aşkınızdan ölmüyorsanız bir daha düşünün derim.

Valla sekerim farkındamisin bilmem sen şu an sıkıntı cekiyorsun borc harc falan. Nisanlın 1 kurus harcamiyor. Kredi cekeceksiniz yada taksitle esya alacaksiniz ve onlari birlikte odeyeceksiniz ? E ne anladim ben bu isten ? Nisanlın evliliginiz için tek basına neyin mücadelesini verdi ? Bu arada gelinliginin parasını kim odedi merak ettim dogrusu.

ailesinin durumu yoksa nişanlın kredi çeksin
beraberce ödersiniz
senin babana mı güvenip evlenmeye kalktı töbeeee
öyle şey olur mu

valla arkadaşım aynı durumda bile sayılabiliriz haa. sen şimdi böyle söyleyince ben de korktum biraz. nişanlımın ailesi de farklı şehirde ve nşanda falanhiç bohça getirmediler şimdi de arayıp düğünü falan sormuyorlar. gerçi bizimki askerde. geçen gün de onunla konuştuk tekrardan ailem tabiiki yardım edecek ama çok bişey beklemiyorum tarzında konuştu. annrm de kendince haklı aramıyorlar falan diyor :26: ben bunu arkadaşıma anlattım. o daatayı benim yapmamı şaka ile karışık kvyi arayıp 'anne hiç aramıyorsunuz düğünü falan napıcaz bak annem de soruyor ' gibi söylememi istedi. ben bi denicem. de çekiniyorum yaaa :47: ama konuşabilirsem etkili olursa söylerim sana sen de dene.

hem nişanlının öyle durumumuz yok deyip sıyrılması yanlış. insan bi el atar. kız tarafı sanki onlarmış gibi :20:

canim bence kayinvalidenle sen konusma bu konuyu birak onlar derdine dussunler ya da nisanlin konussun

Back