evlilik arefesindeyim kafam çok karışık fikirlerinize ihtiyacım var :(

düğün tarihi çoktan belirlendi hatta ben dedim madem eşyaların hepsi için gücün yok o zaman eşyaları evi tamamlar öyle evleniriz acelesi yok diye ama tabi ki hiç oralı olmadı şimdi en son durum kredi filan çekeriz olmadı filan demeye başladı. çünkü ben net olarak babamın eşyaları almaya durumu yok diye söyledim

şuana kadar hiçbirşey yapmadı ama artık zaman yaklaştığından mıdır nedir bilmiyorum biraz mırıldanıyor birşeyler. Belki sizde de olduğu gibi ailesi hiç oralı olmuyordur ben bunu da bilmiyorum bilmediğim için de sadece kendi kafam da o mudur bu mudur diye kuruyorum

saol canım düşünmeye çalışıyorum ama işin içinden çıkamıyorum

ama şöyle de oldu ben git babamla konuş o zaman durumu var mı yok sor dedim ben olmadığı biliyorum ama git konuş dedim yok ben konuşamam sen sor bakalım dedi neyse bir de şu tarafı var olayın bu eşya mevzuları dışında kendi ilişkimizde bi sorun yok çünkü gayet anlayışlı sevgisini saygısını belli ediyo beni mutlu ediyo aileme sevgili saygılı kız kardeşim var ona kardeşi gibi davranıyor başım bile ağrısa koşup geliyor hep yanımda vs bu yanları da var ama niye eşyaya gelince böyle algılayamıyorm

Paran harclıgın varmı? diye sorması seni düşündürmesin. düşünmede boşver...
o evi ikiniz paylaşıcaksınız. ne senin ailen gelip kalıcak nede onun ailesi. bu pahalı. şu ucuz olsuna kacması korkutucu ve sogunulucak bi durum gercekten.
evine alıosun ki her daimde ev kurulmuyo.yuva kurulmuyo...
ve artık zaten aileler öyle genclerin işine karışmıyoda. en güzeli aslında...

benim nişanlım yemek odasını sevmiyodu... ben istedim diye alırız diyo.
hatta benim adıma begenicegimi düşündügü modellere bile bakıp gönderiyo...
bu heyecanlar hep olmuyorki...

bu kısmı oku bunun için de, aynen benimki de bi hasta olayım filan kıyamazdı eczane eczane ilaç arar koştururdu. evlendikten sonra regl sancılarımla kıvranırken beni anasına götürmeye kalktı. çok kez hastayken yorgunken zorla sürüye sürüye sokakta anasına götürdüğünü biliyorum.

bak bunlar da evlenince yaşadığım di,ğer olaylar. bana kıyamayan o vatandaşın yaptıkları:

hmm bu arada bizim vatandaş bana ağzını açamazdı kıyamet koparırdım nişanda. evlendikten sonra birgün mutfağı temizlemeye kalktım. normalde ailesine yakındık onlar gelip temizlemişlerdi sözde. o kadar değer vermiyolardı ki bezi sürüp gitmişler leş gibi mutfaklara çeyiz koydum ben. neyse bigün temizliğe giriştim yorgunluktan da ölüyorum dedim sizinkiler pek detaylı temizlememiş galiba. "yap işte işin ne" dedi bana sert şekilde.

bigün de il dışına bi yolculuk yaptı ailesi akşama kadar yedirdim içirdim yolculadım. sabahın 5'inde karşıladım. yatağını serdim. anası olacak kadın üşümesin diye yorganla birlikte serdiğim battaniyenin üzerine yatmış gidip oğluna söylemiş "gelin bana çarşaf sermedi" diye. bu da gelip bana dedi anneme niye çarşaf sermedin diye. dedim vardı yatakta kaldırıp yatmamış mı? üşümesin diye koydum diye söylenirken "kes be" dedi bana yine sert sert.

bigün yine bi tartışma yaşıyoruz vay efendim inatçıymışım ailesine gidip gelecekmişim. onun dediği olacakmış hep (ailesinden çıkmadık evlendik evleneli neredeyse) ben inatçı olduğumu evlenmeden önce de bildiğini söyledim. "geç onları geeeeç onlar evlenmeden önceydi" dedi bana.

ve bütün bunlar ve daha bi ton fazlası sadece 2 aylık evlilikte oldu.

al bunları hep kendine akıl yap canım. evlenmeden önce mik mik karşımda ezilen haysiyetsiz, herşeyi ailemden bekleyen erkek müsvettesi bana evlenince aslan kesildi. zaten kendin de saygı duymayacaksın evlendikten sonra merak etme. anında bitecek sevgi de saygı da. nasıl başlarsa öyle gider ve daha da beter olur. güvenme sevgiymiş saygıymış peh. sana saygısı olsa babandan isteriz demez. sevse seni buraya bu konuyu açmak zorunda bırakmaz. sevgi adamlıktır yani. seni kale gibi koruyup kollamasıdır. aşkım canım cicim, çiçek alma, romantiklik yapma bunlar seni kandırana kadar. aklını başına topla çooooooooooooooooooooooooooooooooooook iyi düşün.

Kendi ailesinin durumu olmayabilir ama sizin ailenizden istemeyi haklı çıkarmaz bu?!
Ezdirmeyin kendinizi, adam mı kalmadı dünya da.

yok asla ezdirmem tek derdim tatsızlık olmadan kimsenin kalbi kırılmadan herşeyin yoluna girmesi

Ailesinin durumu yoksa evlenmesin kardesim erkek mi bu simdi evlenirsen degersiz olacaksin bunu bil.

tabi ki bu heyecanlar her zaman olmuyor heyecanımız var yok değil ama ailenin tavrı herşeyi geriyor daha doğrusu beni geriyor dolayısıyla da nişanlıma patlıyorum ama ailesi hep haklı

tabi ki bu heyecanlar her zaman olmuyor heyecanımız var yok değil ama ailenin tavrı herşeyi geriyor daha doğrusu beni geriyor dolayısıyla da nişanlıma patlıyorum ama ailesi hep haklı

Ailesinide haklı cıkaran nişanlın oluyo...
aradaki dengeyi kuramayan nişanlın. kısaca tüm kapı arkasında nişanlın var..
ama sana deseki ne senin ailen ne benim ailem. herşeyimizi kendimiz alalım dese.
bence sen böyle konuya bile gerek duymazdın...

ailemin durumu yok... ailem alamaz... o zaman kusura bakma cebindede akrep olmucak...

Allah yardımcın olsun canım çok üzüldüm gerçekten Allah bundan sonra iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah ben de düşüncem

aynen canım ilk günden beri tüm alternatifleri sundum ve her şekilde hallederiz dedim

Çiftlerin kendileri yapması taraftarıyım hep ama senin durum yüzsüzlüğe vurmuş vaziyette.Peki ndüğüne 3 ay kaldı salon tutuludumu büyük eşya alındımı,ev problemi ne nerde oturulacak ne diyor nişanlın.Bence yeniden otur bir düşün.

küçük eşyaların hepsini ben aldım bitmek üzere zaten hani çeyiz olayı var ya. salaon aylar öncesinden tutuldu nişanlımın memleketinde yapılacak ev ikimizin bulunduğu şehirde tutlacak eşyaları da ev tutulunca alırız diyor bir kaç kez baktık büyük eşyalara iyi kötü bir fikrimiz oldu. en azından o birşeyler söylüyor henüz yapmasa da bakalım önümüzdeki ay ev tutulacak o zaman görücez neler yapabiliyor.

valla arkadaşım aynı durumda bile sayılabiliriz haa. sen şimdi böyle söyleyince ben de korktum biraz. nişanlımın ailesi de farklı şehirde ve nşanda falanhiç bohça getirmediler şimdi de arayıp düğünü falan sormuyorlar. gerçi bizimki askerde. geçen gün de onunla konuştuk tekrardan ailem tabiiki yardım edecek ama çok bişey beklemiyorum tarzında konuştu. annrm de kendince haklı aramıyorlar falan diyor :26: ben bunu arkadaşıma anlattım. o daatayı benim yapmamı şaka ile karışık kvyi arayıp 'anne hiç aramıyorsunuz düğünü falan napıcaz bak annem de soruyor ' gibi söylememi istedi. ben bi denicem. de çekiniyorum yaaa ama konuşabilirsem etkili olursa söylerim sana sen de dene.

hem nişanlının öyle durumumuz yok deyip sıyrılması yanlış. insan bi el atar. kız tarafı sanki onlarmış gibi

Böyle saçmalık olmaz benim etrafdan ve kendi düğünümdede yaptığım şey ya eşyaları aileler alır veya evlenecek çift ikisi yapar eğer bi taraf çekilip diğer tarafa aldıralım diyorsa orda bi mantıksızlık var ben olsam dünyayı yıkarım elin oğlu benim babama eşya aldıracak oldu başkaaaaaa

Benim eşimin ailesinin de durumu yoktu. Buna karşılık eşim de benim aileme birşey aldırmadı. Elimizde olanla yetindik.

Eş adayınız pişkin gurursuzun teki. Aşkınızdan ölmüyorsanız bir daha düşünün derim.

Valla sekerim farkındamisin bilmem sen şu an sıkıntı cekiyorsun borc harc falan. Nisanlın 1 kurus harcamiyor. Kredi cekeceksiniz yada taksitle esya alacaksiniz ve onlari birlikte odeyeceksiniz ? E ne anladim ben bu isten ? Nisanlın evliliginiz için tek basına neyin mücadelesini verdi ? Bu arada gelinliginin parasını kim odedi merak ettim dogrusu.

ailesinin durumu yoksa nişanlın kredi çeksin
beraberce ödersiniz
senin babana mı güvenip evlenmeye kalktı töbeeee
öyle şey olur mu

canim bence kayinvalidenle sen konusma bu konuyu birak onlar derdine dussunler ya da nisanlin konussun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…