• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik alin yazisi mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

lokmatatlisiyim

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2020
355
269
23
28
Her iliskim husranla bittigi icin sizlere danismak icimi bosaltmak istedim... Kk'nin evlenmis kadinlarina sormak istiyorum. Sizce evlilik alin yazisi midir? Yani dogmadan once kiminle evlenecegimiz belli midir? Hani derler ya 3 sey dogmadan bellidir ailen, evlenecegin kisi(ler), ölum gunun.
Basina tuhaf olaylar gelmis olan var mi bunu kanitlayacak? Mesela hic sevmedim basta ama o cok istedi evlendik yada tam evlenecektim baskasiyla evlendim nasip vs seklinde.

Benim annem is arkadasini bi komsusunun ogluyla gorusturecekmis kiz da biri var olmazsa olabilir abla demis sonra ortaya cikmis ki o oglanla annemin aklindaki oglan ayni kisi. o kadar yakin bi cevreleri de yok ustelik.

Ben bu evlilik konusunu taktim nedense cevremde herkes evleniyor diye. Sizce tamamen bize mi kalmis bu isi yapmak biz oturursak kaderde alnimizda biri yok mudur?

Umarim aciklayici olmustur...

Evet ama alinyazimiz da bizim secimlerimizle gerçekleşir. Bazi secimlerimiz nasip olmaz bazısı olur öyle yani
keske alin yazimiz ne olursa olsun, biz naparsak yapalim olsa. ben iliski tutamiyorum cunku :D alnima kazinmis olsa belki adam gitmez ben de mutlulugu bulurum :KK70:

Her iliskim husranla bittigi icin sizlere danismak icimi bosaltmak istedim... Kk'nin evlenmis kadinlarina sormak istiyorum. Sizce evlilik alin yazisi midir? Yani dogmadan once kiminle evlenecegimiz belli midir? Hani derler ya 3 sey dogmadan bellidir ailen, evlenecegin kisi(ler), ölum gunun.
Basina tuhaf olaylar gelmis olan var mi bunu kanitlayacak? Mesela hic sevmedim basta ama o cok istedi evlendik yada tam evlenecektim baskasiyla evlendim nasip vs seklinde.

Benim annem is arkadasini bi komsusunun ogluyla gorusturecekmis kiz da biri var olmazsa olabilir abla demis sonra ortaya cikmis ki o oglanla annemin aklindaki oglan ayni kisi. o kadar yakin bi cevreleri de yok ustelik.

Ben bu evlilik konusunu taktim nedense cevremde herkes evleniyor diye. Sizce tamamen bize mi kalmis bu isi yapmak biz oturursak kaderde alnimizda biri yok mudur?

vallahi benim babam rüyasında annemi görmüş aradan 10 sene sonra annemle evlenmişler.bu olay beni çok etkiler. ben kader-alınyazısına inanmıyorum herkes kendi seçimlerinin sonuçlarını yaşar. belki biri 25 yaşında evlenip 30una kadar işini ailesini kuruyorsa belki siz 40 belki 50 yaşında yaşayacaksınız bu durumu kim bilir. ben evliyim mesela çok yakın arkadaşım benden 6 yaş büyük ama sevgilisi bile olmadı.istiyor ama zor kadın bulamıyor bu yüzden... bu arada kaç yaşındasın canım ?

Bizim elimizde olan seyler var olmayan seyler var.

Ne tamamen bizim elimizde ne tamamen bizden bağimsiz bence.

Ben kucuklugumden beri ben evlenmeyecegim derdim. erkek arkadasiymis erkek dedikodusu yapmakmis o taraklarda hic bezim yoktu. hatta yatip kalkip erkek konusan arkadaslarima kizim sizin baska isiniz gucunuz yok mu derdim.

universitede de bu boyle oldu. hatta cok arayis icinde olan daha okurken bile evlenmek isteyen arkadaslarim vardı. hic biri hemen evlenemedi. benimle dalga gecerlerdi sen bu umursamamazlikla evlenemezsin bak gör arayacaksin ki bulasin sen aramiyorsun derlerdi. Ben de zaten evlenmek gibi bir derdim yok derdim.

Sonuc esim beni aradı buldu nisanlanmaya ikna etti ve ben bana bu cumleleri soyleyen arkadaslarımdan once evlendim. Coğu erkek arkadaslarindan ayrildilar. benim erkek arkadasim bile yoktu.

bunu anlamadim ben... yani otursak bile kaderimizde yazan olur mu yoksa kendimiz mi yaziyoruz... bu ikisinde cok dusunuyorum ben de bilemiyorum...

kader bellidir. önüne çıkan/ çıkacak kişiler vs. ama sen onu yönlendirirsin. evlenir, evlenmezsin.... ama nasipte varsa otursan da gelip buluyor :dua: karışık işler çok da düşünmeye değmez bence :)

benzer işlerden; kuzenim evde oturarak evlendi :))

vallahi benim babam rüyasında annemi görmüş aradan 10 sene sonra annemle evlenmişler.bu olay beni çok etkiler. ben kader-alınyazısına inanmıyorum herkes kendi seçimlerinin sonuçlarını yaşar. belki biri 25 yaşında evlenip 30una kadar işini ailesini kuruyorsa belki siz 40 belki 50 yaşında yaşayacaksınız bu durumu kim bilir. ben evliyim mesela çok yakın arkadaşım benden 6 yaş büyük ama sevgilisi bile olmadı.istiyor ama zor kadın bulamıyor bu yüzden... bu arada kaç yaşındasın canım ?
23 yasindayim... yani evlilik aramiyorum inanin ustteki uyenin dedigi gibi "koca ariyorum"luk bi durumum yok. sadece aklima takilan bi seydi...

benim teyzem de kocasini ruyasinda gormus evlenmeden once. oyle soyluyor hatta hirsizmis adam ruyasinda. yani inandirici gelmiyor ama galiba oluyor boyle seyler ve bu beni dusunduruyor...

Benim inancıma göre doğmadan önce 3 şey bellidir.
Bunlardan biri de eş mevzusu.
Bende buna benzer bir şekilde evlendim.
Kimi farklı düşünür tabi herkesin kendi düşüncesi.

bunu anlamadim ben... yani otursak bile kaderimizde yazan olur mu yoksa kendimiz mi yaziyoruz... bu ikisinde cok dusunuyorum ben de bilemiyorum...
Kader dediğimiz şey tamamen bizden bağımsız olamaz.
Hayatının bazı kısımlarında boşluklar olduğunu düşün. Bazı kısımlar ise senden bağımsız olarak dolu.
O boşluklar senin seçimlerinle dolacak.
Bence böyle şeyleri çok takma kafana.

Kader dediğimiz şey tamamen bizden bağımsız olamaz.
Hayatının bazı kısımlarında boşluklar olduğunu düşün. Bazı kısımlar ise senden bağımsız olarak dolu.
O boşluklar senin seçimlerinle dolacak.
Bence böyle şeyleri çok takma kafana.
tesekkurler ☺ kendi haline birakinca en guzeli oluyor hep

Hem elimizde hem değil
Yani karşılaşmak tanışmak kader belki ama o kişiyle ilişkiyi yürütmek senin seçimin tercihin. Tanıştığın kişilere kötü davranıp zaten kaderimse evlenirim bununla diyemezsin. Ama hala akıl sır erdiremediğim bi şekilde olaylar bu yönde gelişti ilerledi kendimi evlenmiş buldum

Bence tam olarak alın yazısı değil. Karşımıza çok insanlar çıkıyor, seçim bizim. Şuan mutsuz evlilik yaşayan bir kaç arkadaşım var, nişanlıyken 100de 100 ayrılmaları gerektiğini biliyorlardı. Ben bile çok ısrar etmişdim zamanında ayrıl diye. Ama ayrılmadılar, kendi kararlarıyla. Şimdi de kısmet böyleymiş diyorlar. Anlamıyorum. E kendi seçimin, insan bilerek kendini ateşe atıyorsa kısmet napsın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back