- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.957
- 198
Ev işlerini yapan yardımcınız var mı? Ya da bu işler tamamen eşinizde mi?Evlilik bana bekarlıktan daha kolay geldi bilemiyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ev işlerini yapan yardımcınız var mı? Ya da bu işler tamamen eşinizde mi?Evlilik bana bekarlıktan daha kolay geldi bilemiyorum
bende sizinle aynı fikirdeyim. 2 yıldır evliyim. gece kaçta yattığıma sabah kaçta kalktığıma karışan yok, akşama kadar ne yaptığıma, aldığım şeylere karışan yok. aile evim yakınımda istersem gidip orda oturuyorum onlardan şikayetçi de değilim. fakat sonuçta kendime özel bir evim var. 2 yılda pek bir zorluğunu göremedim, Allah göstermesinEv benim, düzen benim, özgürüm, kimseye hesap vermiyorum, ister yatarım ister kalkarım, istediğim yere giderim, istediğimi alırım, daha ne olsun. Aile evim de çok huzurluydu ama sonuçta anne baba ve kardeşlerle yaşanıyor, kendi düzeniniz olması mümkün değil.
Utangaclikla evliliğin zorluklarını pek bagdastiramadim ama anlatayım. Evlilik büyük sorumluluk getiriyor yemek çamaşır ütü temizlik bunları bekarken hiç yapmazken yani anneye babaya yardımdan bahsetmiyorum bu çok başka bişey eşinle bile yapsan yapman gereken en rutin şeyler tabi en basi geçim derdi açık ara farkla çekerherkese merhaba, genç bir kızım fakat evliliğe dair pek bilgim yok açıkçası, evliliğin zorluklarından biraz bahsedebilir misiniz. Ya da evliler gün içinde ne yapar bekar hayatından farkı nedir. mesela ben biraz utangaç biriyim sizce nasıl zorluklarla karşılaşırım. cevaplarsanız çok sevinirim
Evet oglumun evi kafasındalar. Ve en iyi kaynana bıle karısıyor. Benım kaynanam kaynanasından cok cekmıs. Gelinleri me aynısını yapmam demıs hep. Ama o bıle farkında olmadan karısıyor. Eşime söyleyince sana ögretmen ıstıyor dıyor da. Neyı ögretecek bana. Şunu böyle yap bunu böyle yap nefret edıyorum böyle seyler denAtaerkil toplumuz da ondan. :)
Mesela kaynanam kizinin evine gitse damat gelmeden kalkayim veya cok oturmayayim diye dikkat eder. Damada karsi yine lafina sözüne dikkat eder, damatta kızdigi şeylere laf soyleyemez kolay kolay. Niye? Cunku rahat rahat konuşsa, agzina geleni soylese olan kendi kizina olacak bilir ya da kizi boşansin gelsin istemez.
Ama mevzu ogullarinin eşleri olunca ne agzindan cikani duyar, ne dikkat eder. Kaynima daha evliyken kiz bakiyordu boşansa evlendiririm diye rahat rahat.
Bak kaynana ayni kaynana tek fark geline başka, damada başka davranmak.
Yine de iş eşlerde biter. Kaynanamla sorun yaşamiş olsam da eltime davrandigi kadar kotu davranamadi hicbir zaman bana, beni cok sevdiginden değil tabi. Kocasinin saygi duymadigina ailesi de duymuyor.
Seçtiğin eş çok önemli. Gereksiz birini seçerseeeeen evliliğin zorlukları anlat anlat bitmez. Kendine eş birini seçersen birbirinizi tamamlayarak devam edersiniz yola.herkese merhaba, genç bir kızım fakat evliliğe dair pek bilgim yok açıkçası, evliliğin zorluklarından biraz bahsedebilir misiniz. Ya da evliler gün içinde ne yapar bekar hayatından farkı nedir. mesela ben biraz utangaç biriyim sizce nasıl zorluklarla karşılaşırım. cevaplarsanız çok sevinirim
Evliyim ve çalışan bir kadınım beni evlilikte en çok zorlayan konu bu mesela bekarken sabah kalkar işe gelir akşam eve gider yatardım, hafta sonları annemle ikimiz yapardık temizliği 1 saatte biterdi, şimdi herşey bana bakıyor ( eşimin hakkını yiyemem elinden gelen her konuda yardım eder) işe gelmek eve gidip yemekle, bulaşıkla, ev işleriyle uğraşmak bütün hafta sonunu temizlikle çamaşırla ütüyle geçirmek beni çok zorluyor, onu dışında şükür gayet iyi bir eşe sahibim çok iyi bir evliliğim var yani kısaca kişinin yaşamına, karşısındaki insana, beklentilerine göre değişir.herkese merhaba, genç bir kızım fakat evliliğe dair pek bilgim yok açıkçası, evliliğin zorluklarından biraz bahsedebilir misiniz. Ya da evliler gün içinde ne yapar bekar hayatından farkı nedir. mesela ben biraz utangaç biriyim sizce nasıl zorluklarla karşılaşırım. cevaplarsanız çok sevinirim
Hangi konularda ? Gerçekten merak ettim.Bekarken de gun icinde calisiyordum.
Evliyken de.
Tekrar bekarim hala gun icinde calisiyorum...
Tam olarak neyi sormak istiyorsunuz?
En ozgurlukcu insanla bile evlenseniz hayatiniz kisitlaniyor. Esim asla tek basima veya arkadaslarimla tatile gitmeme karismazdi. Aksam cikmama karismazdi. Ama yine bile kisitlaniyormus hayatim, yeni yeni anliyorum.
Hangi konularda ? Gerçekten merak ettim.
İşleri böldük. O süpürür siler ben toz alırım. Bulaşık çamaşır makinesini o boşaltır ben doldururum. Yemeği ben yaparım sofrayı o kurar. Zaten bir çeşit yapıyorum, az yemek için. Yemek yapmak istemezsem yapmam, dışarıdan söyleriz. Çöp atma, cam silme gibi ağır işleri tamamen eşim yapar.Ev işlerini yapan yardımcınız var mı? Ya da bu işler tamamen eşinizde mi?