• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliliğin zorlukları nelerdir

aday iyi olduğu için düşünüyorum yoksa inanın asla aklımda yoktu. kendisi yurt dışında yaşıyor belki güzel bir hayatım olur :(

Büyük hata yaparsın.
Evlilik sevgisiz yürütülebilecek bir şey değil.
Bunun kötü günü, hastalığı var.
Sana sağlayacağını düşündüğün fırsat, hayatının en büyük pişmanlığı olabilir.
Evlilik hiç bir zaman kurtuluş değildir.
Kurtuluş olduğunu düşünerek yola çıkan çoğun kadının prangası oluyor.

Evlilik guzel ama 22 yaşında değil bence . Yani o yaşlarda evlenmek için olgun olmak gerekir ki bunu en iyi siz bilirsiniz .Ben daha geç evlendim ve birçok şey oturmuştu yapmak istediğim birşey yoktu aklımda kalan yani hoş birlikte de yapılır aynı frekansta iseniz .

Bekarken ailemle yasasam da sorumluluklarım vardı .Dönüşümlü olarak yemek ve temizliği paylaşırdik.Evlenince hiç zorlanmadım aksine biraz daha rahat oldu çünkü eşim benim gibi takıntıli değildir .Bir de işten gelip yemek yapmayi sever eğer ben disardaysam falan. Evlilik güzellemesi gibi gelicek belki ama çevremdeki evlilikleri görüp korkardım ama gerek yokmuş ilişki iyi ise evlilik de o doğrultuda devam ediyormuş .Tek sorun sayilabilecek şey şu eşimin ailesi uzakta tatillerde biraraya geldiğimizde az görüştüğümüzden kaynakli biraz çekinme ve alisamama sorunu oluyor bence.Zaman gerekiyor onların düzenlerine alışmak için .

Ya bi kere bekarken kendınızden sorumlusunuz.ewlıyken ewde bır evcil insan bakıyorsunuz.adı da koca. Camasırınınutusunu yedıgo yemegın bulasıgını toparlıyorsunuz.onun dagınıklıgınıntoplamak sizin işiniz oluyor.cok az türk erkeği kişisel ihtiyaclarını kendısnın gidermesi gerektiginim ve sebep olduğu dağınıklığı kendisinin toparlaması gerektiginşn idrakinde.diger evcil insansılar su içtigi bardağı kaldırmaz,cıkardıgı şortu oldugu yere bırakır.
sen de kendını bakıma muhtaç biriyle yasıyor gibi hissedersin zaman zaman.
Bunun dısında evlilik kendı içinde handikaplar içeriyor. An gelıyor bıraz kendıme bakayım ev içinde bakımlı olayım diyorsun an gelıyor evimde de rahat edemıyceksem ne yanı diyorsun.an gelıyor bu nasıl evlilik kankaya bagladk diyorsun an gelıyor her seyi paylasablecegin biriyle birlikte olmanınn huzurunu gıwenını yasıyorsun. Kısısel temızlıgın her zaman olmalı tabıkı ama ewlılıkte mesela gercekten her zaman olmalı.ben hastayken atıyorum ağda yapamamısım bi hafta olmus. Rahatsız oluyorum dıkkat ediyorum bacagım acılmasın falan..
İyice de her sey serbest olunca ne senın dişiliğin kalır ne onun cazibesi.
Yanı ben zina haram buna ınandıgım için ewlendim.yoksa bana gore degil.
Neden ev işi yapmak bukadar zor geliyor bekarken ev işi yapmıyormuydunuz bence söyle düşünmek gerekiyor ( çalışmayan ) hanımlar için yazıyorum bir tabak yemek eşim için pişirmek pantolonunu ütülemek zor olmamalı erkekte bizimle kazandığı parayı paylaşıyor

Aşağı yukarı akran sayılırız bende yeni evliyim eşimle severek bi kaç yıl görüştükten sonra evlendik benim için hayat güzel yani bekarken de annemin evinde çok bir iş yapmıyordum evlendim yine pek öyle dişe dokunur iş yapmıyorum açıkçası zaten çalıştığım için yardımcı alıyorum detaylı temizliğimi yapıyor birde şu robot zımbırtılarından aldım günlük olarak da evi onla süpürtüyorum temizlik işimi öyle hallediyorım yemek içinde haftada 2-3 gün evde yiyoruz makarna tavuk lahmacun vs pratik yemekler hazırlıyorum bazı günler dışardan söylüyoruz bazen anneme veya kv gidiyorum aile evimden farklı olarak tek yaptığım çamaşırımı kendim yıkamak sorana söylüyorum evli gibi değilim sanki hala sevgiliyiz ama aynı evde yaşıyormuşuz gibi yani benim açımdan kolay şimdilik ilersini bilemem 🤷🏻‍♀️ ama sakın ola ki sırf evlenmiş olmak için evlenme...❤️👍🏻

Neden ev işi yapmak bukadar zor geliyor bekarken ev işi yapmıyormuydunuz bence söyle düşünmek gerekiyor ( çalışmayan ) hanımlar için yazıyorum bir tabak yemek eşim için pişirmek pantolonunu ütülemek zor olmamalı erkekte bizimle kazandığı parayı paylaşıyor
Cok tatlısınız.bekarken de yapıyorduk ama bır kısılık dahınıklıktı. Sımdı mesela ben esımın yedıgo yemek tanagını kaldırmak için +3 defa mutfaga gidip gelmek şstemıyorum yedıgini kaldırsın.ya da coraplarını esofmanını yerlerden toplamak sınır ediyr. bır kısıyle aynı evde yasıyorsunuz ama ewin yemegi temızlıgı dagınıklıgı arti yasadıgnız kısının camasırı vs sizin sorumlulugunuzda.haksızlık degil mı.neden bu kadar yorulalım kı. Bence bır ewın tum iş yukunun kadında olması kadını koleleştirmek.

merhaba 22 yaşındayım okuyorum ve güzel bir aday var fakat ben daha önce hiç evlilik düşünmemiştim bu yüzden evlilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. dediğim gibi annem babam ayrı bu yüzden evlilik hayatını bilmiyorum
Bana sorarsan evliliği değil okulunu geleceğini düşün evlilik dediğin şey hayatını biriyle birleştirmek hepsi bu zaten bu sana bir zorluk verirse bunun adı ilişki evlilik değil başka bir şey oluyor lütfen bu gencecik yaşına yazık etme ben de erken bir yaşta evlenip 6 ayda boşandım inan o 6 ayıma o kadar üzülüyorum ki

Benim kayınvalidem tanışmada güzel gelinim diye ağlamıştı:D bana da iyi görünmüştü.
Meğer gözyaşları içindeki ağıtın yüzüne yansımasıymış 😏

Gamsızsan sorun yok. Tam gaz ileri. 👍
Benimkide papatyam benim saçının tek teline kurban olurum diye ağlardı, güzel gelinim diye peşimde nazar boncuğuyla dolanırdı 🤣
Sonuç bildiriyorum 8. Yıl ilk evlendiğimizden bu zamana kadar kuyumu kazdı tüm özel günlerimi mahvetti (aptal ben nişanımı rezil etti altın derdine düştü eşime inanıp eline yüzüğü tutuşturmadım) doğumda dahil ailemi kıskandı falan arkamdan atıp tutmuş görüşmüyorum bence eş ailesi olmayan birini bul konu sahibi en temizi çöpsüz üzüm 🥰💃 @revsani

Gelsin o günler diyecem.Tabi sormadan çıkıp gelmezlerse.Kendi annem yakınımda oturuyor zaten.Düşünceli insan biraz zaman geçsin,toplasın kendini öyle gidelim der.Ama hiç sanmam.Şimdiden düşünüp yıpranmak da istemiyorum işte.Yoksa hiç acımam.
🤣o düşünceyi bekleme diyecek ki babanne oluyorum soyu ürüyo babanne bi adım önde hergün kendi anasını görüyo torunumuz anneanneyle büyüyecek e bi zahmette doğumda bizim önceliğimiz olsun aslan oğlumuzun yanında olalım diyecekler 😂😂
Benimki ücretsiz izindeyken benle çok büyük kavga ettiler ailem falanda girdi işin içine ( tipik kıskanç fesat aile işte bizimkileri çekemediler eşime git onların oğlu ol sen nöbetteyken ne diye bizde kalmıyo ki haftada 3 4 gün giderdik kendim isterdim bilmiyodum yüzlerini altında araba geziyo karına dikkat et diye uyarıları duydum) kavga üstüne çocuğu kreşe alıştırırken havale geçirdi mecbur aldım anneme dedim yakınıma taşında sen bak yine vicdana geldim özür diledikleri için kaynanayada dedim ikisi benim yakınıma taşındı birer hafta baktılar ne oldu biliyomusun arkamdan neler neler demiş beni hiçe saydı anasını getirdi dibine ben babanneyim önce bana düşer bakmak falan diye bunlar en basiti bunu duydum taşındım ordan şimdi ikinci bebeğe ücretsizdeyim sonra inş bakıcıyla devam edicem ve görüşmüyorum baya yazdım ama anlayış bekleme anlayışlı olsa hamile gelinin evine yatılı gelmez

Benim anlamadıgım neden erkekler kaynanası ile sorun yaşamıyor. Neden gelinlerin kaynanası ile yakın olması bekleniyor, erkeklerin beklenmıyor

Ataerkil toplumuz da ondan. :)
Mesela kaynanam kizinin evine gitse damat gelmeden kalkayim veya cok oturmayayim diye dikkat eder. Damada karsi yine lafina sözüne dikkat eder, damatta kızdigi şeylere laf soyleyemez kolay kolay. Niye? Cunku rahat rahat konuşsa, agzina geleni soylese olan kendi kizina olacak bilir ya da kizi boşansin gelsin istemez.

Ama mevzu ogullarinin eşleri olunca ne agzindan cikani duyar, ne dikkat eder. Kaynima daha evliyken kiz bakiyordu boşansa evlendiririm diye rahat rahat.

Bak kaynana ayni kaynana tek fark geline başka, damada başka davranmak.
Yine de iş eşlerde biter. Kaynanamla sorun yaşamiş olsam da eltime davrandigi kadar kotu davranamadi hicbir zaman bana, beni cok sevdiginden değil tabi. Kocasinin saygi duymadigina ailesi de duymuyor.

🤣o düşünceyi bekleme diyecek ki babanne oluyorum soyu ürüyo babanne bi adım önde hergün kendi anasını görüyo torunumuz anneanneyle büyüyecek e bi zahmette doğumda bizim önceliğimiz olsun aslan oğlumuzun yanında olalım diyecekler 😂😂
Benimki ücretsiz izindeyken benle çok büyük kavga ettiler ailem falanda girdi işin içine ( tipik kıskanç fesat aile işte bizimkileri çekemediler eşime git onların oğlu ol sen nöbetteyken ne diye bizde kalmıyo ki haftada 3 4 gün giderdik kendim isterdim bilmiyodum yüzlerini altında araba geziyo karına dikkat et diye uyarıları duydum) kavga üstüne çocuğu kreşe alıştırırken havale geçirdi mecbur aldım anneme dedim yakınıma taşında sen bak yine vicdana geldim özür diledikleri için kaynanayada dedim ikisi benim yakınıma taşındı birer hafta baktılar ne oldu biliyomusun arkamdan neler neler demiş beni hiçe saydı anasını getirdi dibine ben babanneyim önce bana düşer bakmak falan diye bunlar en basiti bunu duydum taşındım ordan şimdi ikinci bebeğe ücretsizdeyim sonra inş bakıcıyla devam edicem ve görüşmüyorum baya yazdım ama anlayış bekleme anlayışlı olsa hamile gelinin evine yatılı gelmez
Aynı benim kaynanayı anlatmışsın.Yaşamadan başıma gelecekleri görüyor gibiyim.Hayır tamam bak gör ama ilk zamanlar benim bakım olarak kendi anneme ihtiyacım olacak.Nedir bu ego savaşı anlamıyorum.O zaman babaanneyim ben diye geriniyorsa keşke üstüne düşenleri de yapsa.Ama elini bir şeye sürmez ama babaanneyim diye övünür.Biliyorum yani başıma gelecekleri malesef..

Aynı benim kaynanayı anlatmışsın.Yaşamadan başıma gelecekleri görüyor gibiyim.Hayır tamam bak gör ama ilk zamanlar benim bakım olarak kendi anneme ihtiyacım olacak.Nedir bu ego savaşı anlamıyorum.O zaman babaanneyim ben diye geriniyorsa keşke üstüne düşenleri de yapsa.Ama elini bir şeye sürmez ama babaanneyim diye övünür.Biliyorum yani başıma gelecekleri malesef..
Benimki ne var yani bende senin annenim ben baksam nolacak demişliği bile var ki normal doğum yaptım dikişlerime pansuman yapılması gerekiyodu, doğumdan eve geldim kendi kocası acıktı diye yemek hazırlamaya geçti annemde kıza çorba yapalım acıktılarsa hazır bişey yesinler dedi diye oğlumun evinde yemek bile yapamıyorum laf söylediler diye evi terketti ağladı eşimi aileme doldurdu hakkımı helal etmiyorum hiç yüz verme ben yaptım sen yapma eşine söyle annemi istiyorum doğumda eğer annem baksın diye itiraz ederse deki sen prostat ameliyatı olursan babamda sana bakar ödeşiriz o zaman de anlar eşine yüz verme doğumda sen özelsin eşinin önceliği yok erkeklere bişey olmaz acıma

Büyük hata yaparsın.
Evlilik sevgisiz yürütülebilecek bir şey değil.
Bunun kötü günü, hastalığı var.
Sana sağlayacağını düşündüğün fırsat, hayatının en büyük pişmanlığı olabilir.
Evlilik hiç bir zaman kurtuluş değildir.
Kurtuluş olduğunu düşünerek yola çıkan çoğun kadının prangası oluyor.
yurtdisinda yasamak stresli bir sey. zaten yurtdisina gocenlerde psikiyatrik rahatsizlik riski artiyor. cok guclu birisi degilsen, yurtdisinda kendine ait bir hayat kurup calisamayacaksan tavsiye etmem

herkese merhaba, genç bir kızım fakat evliliğe dair pek bilgim yok açıkçası, evliliğin zorluklarından biraz bahsedebilir misiniz. Ya da evliler gün içinde ne yapar bekar hayatından farkı nedir. mesela ben biraz utangaç biriyim sizce nasıl zorluklarla karşılaşırım. cevaplarsanız çok sevinirim
Tatlim, insan evli de olsa bekar da olsa hala "insan"dir. Evliligi kolay ve zor yapan da kisilerin bakis acisi ve karsilarindaki estir. Bu soruya herkesin cevabi kendi tecrubesine gore farkli olacak. Yine de cevaplamak gerekirse, ben evliligi sevdim cok sukur anlayisli, kafamin uyustugu bir esim var, o yuzden evlilikte esten yana bir zorluk gormedim. Bekar hayatimdan cok daha ozgur ve sonunda kendi kurallarimin oldugu bir yuvam olmus oldu. Evlenince yurtdisina tasindim, ama nisanliliktan beri farkindaydim maalesef uzun sureli dostlarimin coguyla ayri dusmeye basladik ben erken evlenince :(

Nacizane tavsiyem: Evliligin kolayligina zorluguna degil de, nasil biriyle evlenmek istersin? senin sinirlarin neler ve esinle aranizdaki sinir nasil olmali bu gibi konulara kafa yormalisin.

herkese merhaba, genç bir kızım fakat evliliğe dair pek bilgim yok açıkçası, evliliğin zorluklarından biraz bahsedebilir misiniz. Ya da evliler gün içinde ne yapar bekar hayatından farkı nedir. mesela ben biraz utangaç biriyim sizce nasıl zorluklarla karşılaşırım. cevaplarsanız çok sevinirim
Evlenince pisman olursunuz hepsi bu

cok merak ettim, neden?
Ev benim, düzen benim, özgürüm, kimseye hesap vermiyorum, ister yatarım ister kalkarım, istediğim yere giderim, istediğimi alırım, daha ne olsun. Aile evim de çok huzurluydu ama sonuçta anne baba ve kardeşlerle yaşanıyor, kendi düzeniniz olması mümkün değil.

Yaşın 20
Evliliğin zorluğu diyorsun yaşıtların üniversite okurken sen evlilik için acele ediyorsun yazık ya gerçekten

Coğu insan karşındaki kişiye bağlı demiş. Sen de bir başkası için “karşıdaki kişi” olacaksın.

Senin hazır olman da çok önemli. Hem evleneyim hem baba evindeki rahatım olsun, babamın prensesliğinden eşimin kraliçeliğine geçeyim diye düşünürsen hata edersin. Eve yardımcı alma lüksün bile olsa evlenmek başlı başına sorumluluk. Eş olmak, gelin, elti olmak hem insanlara karşı sorunluluk hem ev işleri sorumluluğu var. Ne kadar eş de yapmalı desek de çekip çeviren kadın.

Back