evliliğin zorlukları nelerdir

Öncelikle bende yeni evli ve genç olaraktan söylemem gerekirse en zor kısmı eş ailesi. Ben çalışıyorum akşamlarıda bazen eşimle oturur film izleriz ya da haber izler ya da ev içi hesap kitap yaparız. Bekar hayatından farklı arkanı toplayacak annen yok ve ilgilenmen gereken birisi var malum evlisin :) utangaçsan hemen utangaçlığını bırakıp hazır cevap olmalısın yoksa çok üzerler seni

eşinle evlenirsen kolay.
hödükle evlenirsen geçmiş olsun.

Evlilik güzel tavsiye ederim. Tabi kafana uyan sevdiğin anlaştığın kişiyle olursa. Bir hayat arkadaşına sahip olmak bekarlığın özgürlüğünden ve rahatlığından kat kat daha güzel. Geleceğe dair korkuların kaygıların baya azalıyor. Ben yalnızlığı sevmiyorum sanırım. Biraz kişilikle alakalı. Yeni evliyim ve bekar günlerimi hiç aramıyorum.

Hayır tabiki. Ben çalışıp para kazanmanın da ev işlerinin de ortak olmadı gerektiğini düşünüyorum. Ama son zamanlarda benzer konular açıldı. Birkaç üye beni baya şaşırttı fikirleriyle. Ev işi tamamen adamda olsun istiyor hem de ev hanımı para kazanan da eşi olmasına rağmen. Siz de o fikirde misiniz diye merak ettim evlilik daha kolay deyince.

hmm anladim, siz anne-baba eviyle kiyasliyorsunuz. O zaman dogru tabi.
ben su an tek yasiyorum, kendi düzenim var zaten : )
benim icin evlilik biraz da olsa özgürlügümün kisitlanmasi anlamina gelcek galiba, hani su an kafama eseni yapabiliyorum ama evde iki kisi olunca tek kisilik hareket etmek olmaz :)

O konulara girmeyelim bebek olana kadar eşimle sevgili gibiydik. Yedik içtik gezdik. Canımız nasıl isterse yaşadık her şeyi. Bebek olunca. Daha doğrusu ikinci çocuktan sonra . Anlatmayim ben şimdi gözün korkmasın. Benim anlamadığım niye böyle şeyler düşüyorsun ki. Ben hiç düşünmedim. Sadece evleniceksen yasin gencse bı iki sene bebek yapma. Her şeyin güzel yanı ve zor yanı vardır. Herşey kolay elde edilirse tadı kıymeti olmaz. O yüzden cok ta düşünme yani.

Evlilik ikiye ayrılır; çocuktan önce ve çocuktan sonra olarak. Hangisini merak ediyorsunuz?

Bence evlilik çok rahat . Onca yıl yurtlarda kaldıktan sonra özellikle evlendiğimizin ilk yıllarında halıda oturmak , uzanmak , yuvarlanmak çok hoşuma gitmişti . Ben bekar kalıp tek başıma eve çıkamazdım . Çalışırken de yurtta kalmıştım . Yalnızlığı çok sevmem . Etrafımda sürekli birileri olsun isterim . Eşim de konuşkan bir adam yani iyi bence . Çok gezdik , çok güldük , çok eğlendik . Ta ki 2011 baharına kadar .
anne olmak zor . Rüyanda bile annelikten kurtulamıyorsun. Çok fazla sorumluluk . Hele benim gibi yalnız olursan iyice yıpratıcı oluyor çocuk büyütmek .

2011 herhalde yanlış yazılmış dedim. 10 yıl geçmiş hiç mi rahatlama olmadı

Ben çalışıyorum. Evden çalışıyorum ama yine de çalışıyorum. Benim artım yol yorgunluğu çekmemem. O yüzden yemeği yapıyorum. Ama normal çalışırken bazen yapmıyordum.

Eğer kadın çalışıyorsa ev işleri tamamen ortak, çalışmıyorsa çocuk yoksa bir çoğunu yapmalı bana göre, vicdanen yani. Erkek hem çalışsın hem işlerin tamamını yapsın çok saçma. Zaten öyle bir düzeni kimse sürdüremez.

Erkek çalışıyor, kadın çalışmıyor, erkek elini hiç bir şeye sürmüyor, bu da saçma. Sofradan kalkarken tabağını çöpe boşaltmak, tabağını makineye koymak, çamaşırını sepete atmak, çoraplarını sağa sola atmamak gibi basit şeyleri en azından yapmalı.

Evet evlendigimiz kişiye gore değişir bu durum elbette. Misal ben evlenmezdim heralde ya bekarlık daha güzel sankiii:)tek güzel şey çocuğum:)

Ben bekar ve tek yaşasam evlenmemin tek sebebi ayrı kalamayacağım derecede aşık olacağım bir erkek olması olurdu. Aslında kafanıza göre, arkadaş da olabileceğiniz biriyle evli olmak çok eğlenceli. İşlere destek oluyorsa sorunlu bir tip değilse hiç sıkıntı yaşamazsınız. Ama dediğim gibi bir çok kriter bir araya gelmeli ki bekarlık hayatı özlenmesin

2011 herhalde yanlış yazılmış dedim. 10 yıl geçmiş hiç mi rahatlama olmadı
Yok yahu çocuk büyüdü seneye ortaokula gidecek ama bir kaç aydır hangi okul sorusu kafamı meşgul ediyor . E göz açıp kapayıncaya kadar LGS var . İyi bir lise iyi bir üniversite ve iyi bir üniversite de az çok iyi bir hayat demek . Yani hamilelikte yaşadığın kaygılar hiç bitmiyor. Ergenlik kapıda bekliyor. Sınıf öğretmeni değilim ama 4 yıldır sürekli kaynak kitap vs derken tüm kazanımları ezbere biliyorum. Yani büyükler der ya büyüdükçe dertleri de büyüyor aynen öyle . Sadece çiş ve yemek derdi kalmadı . Ama yenileri geldi .

Bence evlenecegin erkekte en önemli sey merhametli ve empati yeteneğinin olması. Ailesine de cok dikkat etmek lazım nasıl insanlar. Sana saygı duyuyor mu ? Zevkleriniz ortak mı? Bunlar yoksa üzgünüm o evlilik eziyete döner. Sen gezmeyi seviyorsun esin oturmayı diyelim o evlilik bir yere kadar gider. Cok sevgi de yetmiyor .

iste tam da o yüzden evlenmek icin hic acele etmiyorum, cünkü rahatim o kadar yerinde ki - bunu bir daha bulamam diye düsünüyorum

20 yaşında neden bunları merak ediyorsun? Hayatını yaşa gez, dolaş, çalış, keşfet, eğlen, insanlarla tanış.. büyüdükçe olgunlaştıkça iliskilere dair fikirler kafanda oluşacaktır.

bekar olarak çevrenizde referansları göremediyseniz ben de bekar olarak çevremdeki referanslara bakarak söylemeliyim ki bu durum şuanki standartınıza göre değişir. şuan yalnız yaşayan ve kendi evinizi çekip çeviren biriyseniz doğru kişiyle evlendiğinizde hiçbir fark olmuyor. fakat şuan aile yanında ev işleriyle pek uğraşmayan biriyseniz doğru kişiyle de evlenseniz başlangıçta biraz zorluk çekeceksiniz. hayat arkadaşıyla yaşantı bana çok destekleyici geliyor. birinin yanında mutlaka bir evcil hayvan ya da insan kişisi yaşamalı

Evlilik bana ev arkadaşlığı gibi geliyor. Bu karşındaki kişiye ve evlilikten beklentine bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…