Öncelikle bende yeni evli ve genç olaraktan söylemem gerekirse en zor kısmı eş ailesi. Ben çalışıyorum akşamlarıda bazen eşimle oturur film izleriz ya da haber izler ya da ev içi hesap kitap yaparız. Bekar hayatından farklı arkanı toplayacak annen yok ve ilgilenmen gereken birisi var malum evlisin :) utangaçsan hemen utangaçlığını bırakıp hazır cevap olmalısın yoksa çok üzerler seniherkese merhaba, genç bir kızım fakat evliliğe dair pek bilgim yok açıkçası, evliliğin zorluklarından biraz bahsedebilir misiniz. Ya da evliler gün içinde ne yapar bekar hayatından farkı nedir. mesela ben biraz utangaç biriyim sizce nasıl zorluklarla karşılaşırım. cevaplarsanız çok sevinirim
Hayır tabiki. Ben çalışıp para kazanmanın da ev işlerinin de ortak olmadı gerektiğini düşünüyorum. Ama son zamanlarda benzer konular açıldı. Birkaç üye beni baya şaşırttı fikirleriyle. Ev işi tamamen adamda olsun istiyor hem de ev hanımı para kazanan da eşi olmasına rağmen. Siz de o fikirde misiniz diye merak ettim evlilik daha kolay deyince.İşleri böldük. O süpürür siler ben toz alırım. Bulaşık çamaşır makinesini o boşaltır ben doldururum. Yemeği ben yaparım sofrayı o kurar. Zaten bir çeşit yapıyorum, az yemek için. Yemek yapmak istemezsem yapmam, dışarıdan söyleriz. Çöp atma, cam silme gibi ağır işleri tamamen eşim yapar.
Bu arada işler neden tamamen eşimde olsun kiHiç mi iş yapmayalım.
Ev benim, düzen benim, özgürüm, kimseye hesap vermiyorum, ister yatarım ister kalkarım, istediğim yere giderim, istediğimi alırım, daha ne olsun. Aile evim de çok huzurluydu ama sonuçta anne baba ve kardeşlerle yaşanıyor, kendi düzeniniz olması mümkün değil.
O konulara girmeyelimherkese merhaba, genç bir kızım fakat evliliğe dair pek bilgim yok açıkçası, evliliğin zorluklarından biraz bahsedebilir misiniz. Ya da evliler gün içinde ne yapar bekar hayatından farkı nedir. mesela ben biraz utangaç biriyim sizce nasıl zorluklarla karşılaşırım. cevaplarsanız çok sevinirim
2011 herhalde yanlış yazılmış dedim. 10 yıl geçmiş hiç mi rahatlama olmadıBence evlilik çok rahat . Onca yıl yurtlarda kaldıktan sonra özellikle evlendiğimizin ilk yıllarında halıda oturmak , uzanmak , yuvarlanmak çok hoşuma gitmişti . Ben bekar kalıp tek başıma eve çıkamazdım . Çalışırken de yurtta kalmıştım . Yalnızlığı çok sevmem . Etrafımda sürekli birileri olsun isterim . Eşim de konuşkan bir adam yani iyi bence . Çok gezdik , çok güldük , çok eğlendik . Ta ki 2011 baharına kadar .
anne olmak zor . Rüyanda bile annelikten kurtulamıyorsun. Çok fazla sorumluluk . Hele benim gibi yalnız olursan iyice yıpratıcı oluyor çocuk büyütmek .
Ben çalışıyorum. Evden çalışıyorum ama yine de çalışıyorum. Benim artım yol yorgunluğu çekmemem. O yüzden yemeği yapıyorum. Ama normal çalışırken bazen yapmıyordum.Hayır tabiki. Ben çalışıp para kazanmanın da ev işlerinin de ortak olmadı gerektiğini düşünüyorum. Ama son zamanlarda benzer konular açıldı. Birkaç üye beni baya şaşırttı fikirleriyle. Ev işi tamamen adamda olsun istiyor hem de ev hanımı para kazanan da eşi olmasına rağmen. Siz de o fikirde misiniz diye merak ettim evlilik daha kolay deyince.
Ben bekar ve tek yaşasam evlenmemin tek sebebi ayrı kalamayacağım derecede aşık olacağım bir erkek olması olurdu. Aslında kafanıza göre, arkadaş da olabileceğiniz biriyle evli olmak çok eğlenceli. İşlere destek oluyorsa sorunlu bir tip değilse hiç sıkıntı yaşamazsınız. Ama dediğim gibi bir çok kriter bir araya gelmeli ki bekarlık hayatı özlenmesinhmm anladim, siz anne-baba eviyle kiyasliyorsunuz. O zaman dogru tabi.
ben su an tek yasiyorum, kendi düzenim var zaten : )
benim icin evlilik biraz da olsa özgürlügümün kisitlanmasi anlamina gelcek galiba, hani su an kafama eseni yapabiliyorum ama evde iki kisi olunca tek kisilik hareket etmek olmaz :)
belki hepsi boşanmıştır, bekardırSizin anneniz teyzeniz halanız nineniz yok mu
Sizce ne yapıyorlar sizin bekar hayatınızdan farklı
Yok yahu çocuk büyüdü seneye ortaokula gidecek ama bir kaç aydır hangi okul sorusu kafamı meşgul ediyor . E göz açıp kapayıncaya kadar LGS var . İyi bir lise iyi bir üniversite ve iyi bir üniversite de az çok iyi bir hayat demek . Yani hamilelikte yaşadığın kaygılar hiç bitmiyor. Ergenlik kapıda bekliyor. Sınıf öğretmeni değilim ama 4 yıldır sürekli kaynak kitap vs derken tüm kazanımları ezbere biliyorum. Yani büyükler der ya büyüdükçe dertleri de büyüyor aynen öyle . Sadece çiş ve yemek derdi kalmadı . Ama yenileri geldi .2011 herhalde yanlış yazılmış dedim. 10 yıl geçmiş hiç mi rahatlama olmadı
Ben bekar ve tek yaşasam evlenmemin tek sebebi ayrı kalamayacağım derecede aşık olacağım bir erkek olması olurdu. Aslında kafanıza göre, arkadaş da olabileceğiniz biriyle evli olmak çok eğlenceli. İşlere destek oluyorsa sorunlu bir tip değilse hiç sıkıntı yaşamazsınız. Ama dediğim gibi bir çok kriter bir araya gelmeli ki bekarlık hayatı özlenmesin
Evlilik bana ev arkadaşlığı gibi geliyor. Bu karşındaki kişiye ve evlilikten beklentine bağlı.herkese merhaba, genç bir kızım fakat evliliğe dair pek bilgim yok açıkçası, evliliğin zorluklarından biraz bahsedebilir misiniz. Ya da evliler gün içinde ne yapar bekar hayatından farkı nedir. mesela ben biraz utangaç biriyim sizce nasıl zorluklarla karşılaşırım. cevaplarsanız çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?