Evliliğin ilk zamanları

Evlenme arefesindeyken iş arkadaşım şöyle demişti; ilk zamanlar kedi köpek gibi oluyor insan, alışma süreci bitene kadar tartışmalar çok yaşanır, dikkatli ol.
Evlendikten sonra ne kadar haklı olduğunu anlamıştım, severek evlendiğimiz halde ilk sene gerçekten böyleydi.
Herkeste geçerli değildir ama bizde böyleydi, alışma süreci bitince süt liman.

O değilde artık iki aya kadar düştüyse bu durum yakında haftası dolmadan gencecik insanların mutsuzluğunu okumaya başlarız her haltı araştıran bilim bı şu kadın erkek ilişkisini çözemedi bilime inancım bitmiştir..

Şiddetli ve saygısızca ise normal değil tâbi. Ama daha çok aynı evin içerisine konulmuş birbirini daha da yakından tanıyıp anlatmaya ve çalışmaksa normal. iki farklı kültür ,iki farklı aile tarzı, iki farklı mizaç şuan evin içinde otorite kurmaya çalışıyor olabilir. Ben hep şöyle düşündüm bu ilk aylarda ki çatışmayı, aile evinde ailemi çok severdim ama kardeşimle de sürekli didişirdik . Sevmedigimizden mı ? Yooo derdimiz benim dediğim senin dediğin olduğundan. O yüzden ilk zamanlar çok ileriye gitmedikçe normal görün ilk iki yıl zor diyorlar.

Ben normal görmüyorum
Karakter meselesi. Kuralmış gibi ilk zamanlar tartışmalarla geçer diye bir şey yok
Eşiniz ve siz kendinizi düzeltirseniz tartışmalar da biter
Hangi konularda tartışıyorsunuz
Maddelerseniz belki durumu düzeltmek adına fikir veren olur

Kızlar evliliğin ilk zamanları kavga etmek sizce ne derece normal?
2 ay odu. Sürekli tartışma halindeyiz
Evlilik öncesi sevgililik döneminizin ne kadar olduğuna bağlı.
Uzun bi sevgilik döneminden sonra evlendiyseniz, huyunu suyunu biliyorsanız, aynı evin içine girmekten dolayı alışma sürecidir. Aşılır.
Hiç tanımadığınız adamla bikaç ay içinde evlendiyseniz, muhtemelen huyu böyledir böyle devam eder.

3. aydan sesleniyorum evet biz de kedi köpek gibiydik ama şu an biraz daha sakinleştik. Alttan almayı öğreniyorsunuz karşılıklı
Bizim kavgaların %90'ı onun ailesinden kaynaklı bu da çözüme kavuşacak bir konu değil. Yine aynı şeyler olsun yine kavga ederim gittiği yere kadar.

Saka dimi? Lutfen saka olsun.

Muhtemelen hala ayni konudan kavga ediyorlar

En normali ilk zamanları kavga etmek zaten ilk 1 sene çok kavgalı geçti her gün birbirimizi yerdik sonra haftada 1 e düştü şimdi iki haftada 1 falan ediyoruz

Neden tartışma çıktığı önemli, tabii üslup ve saygıyı aşmamak da çok önemli.
İlk zamanlar ortak düzene uyum sağlarken olan anlaşmazlıklar normaldir, iki taraf da seviyeli ve anlayışlı insanlarsa bu aşılır.
Tabii ilk zamanlardan başlayarak altın kavgası, aile kavgası, kıskançlık kavgası yaşayanlar da var, resmen hır gür, bunların düzeleceğini hiç sanmıyorum; aksine gün geçtikçe daha çirkin oluyor her şey.

Kızlar evliliğin ilk zamanları kavga etmek sizce ne derece normal?
2 ay odu. Sürekli tartışma halindeyiz
Biz yerine ben diye düşünürse her iki tarafda, hep ve sadece kendi dediğim doğru derlerse çok normal ama hiç hoş değil.. Bu tartışmalar ilişkinizi yorar, oturup konuşup anlaşın bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…