• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin ilk günü hangi yemeği yaparsınız ?

ilk dolma yapmıştım hatta eşim sen hiç yemek yapmayı bilmiyorum diyerek yalan söylüyorsun
hiç mutfaga girmemiş biri bu dolamayı bukadar gzel yapamaz demişti , :KK60:

el kapısı adama herşeyi yaptırıyor diyemedim ,:KK70::KK70:

Allah mutluluğunuzu daim etsin nice mutlu senelere kuzum:KK200: ben daha evlenmedim nasipse ağustosta düğünüm olacak ilk ne yemek yapsam kararsız kaldığımdan burda sizin tecrübelerinizden yararlanarak bir plan kurmak hemde eğlenceli bir sohbet etmek amacıyla sordum :)
Teşekkür ederim canım, amin... :KK200:

ilk dolma yapmıştım hatta eşim sen hiç yemek yapmayı bilmiyorum diyerek yalan söylüyorsun
hiç mutfaga girmemiş biri bu dolamayı bukadar gzel yapamaz demişti , :KK60:

el kapısı adama herşeyi yaptırıyor diyemedim ,:KK70::KK70:
Bu güzeldi :KK70::KK70:

Ben de bekarken kurabiye, bir iki tatlı dışında hiçbir şey yapmamistim. Evlendikten sonra yemek yapmaya başladığımda "annem görse sevinctrn ağlar heralde " dedim içimden :KK70:

Bu güzeldi :KK70::KK70:

Ben de bekarken kurabiye, bir iki tatlı dışında hiçbir şey yapmamistim. Evlendikten sonra yemek yapmaya başladığımda "annem görse sevinctrn ağlar heralde " dedim içimden :KK70:

12 sen oldu evleneli annem halaa kusur bulur yaptıgım yemege , sonra döner biz senın hayrını görmedik der ,

bende yapana değil yaptırana bakacaksın derim , çünkü ben ne yapsam annem begenmez bir kusur bulurdu bende hiç birşey yapmazdım , ve şuan arda turkmenın tariflerini falan yapıyorum kadın halaa begenmıyor , :KK12:

ilk nohut yemeği yaptım. yemek yapmayı bilmeyen biri nohuta kalkışırsa baş yaracak kıvamda pişebilirmiş onu öğrendik
:KK49:

Ilk bikac gün disardan söyledik.
Ilk yaptigim yemek domates soslu makarna ve salataydi

Ben evlenirsem düğünden önce dolabı bi doldururum öyle aç aç oturamam evde :KK53:
Hiç olmadı buzluğa köfte parmak patates atarım yanına da 1 makarna oh mis :KK53:

Daha agustosta evlendim ama dugunum ve sonrasini bana zehir ettiklerinden ne yemek yaptim dugunden kac gun sonra yemek yedim hic hatirlamiyorum

Eşinizin beklentisi ne diye sordunuz mu makarnayı görünce tepki verdi mi :)
Daha güzeli olamazdı demişti. Yumurta kızartırım diye beklemiş.

Yemek yapmayı hiç bilmiyordum sağ olsun hiç de sorun etmedi. Hala daha ne koysam bu ne demez tatsız tutsuz yer :)

Şimdiden bu kadar ince detayı kafanıza takmayın. Biz balayına düğünden 1 hafta sonra gitmiştik ama hiç hatırlamıyorum ne yemek yaptığımızı...

Kimse akıl etmediği halde ben düğünden önce toplu bi erzak alışverişi yapmak gerek demiştim eşime. Aldıklarımızdan yapmışımdır makarna, tavuk, köfte vs. Dışarıdan yemediğimizi hatırlıyorum.

Normalde bazı aileler tencere yemeği koyuyorlar dolaba. Ben şehir dışına gelin gittiğim için, kayınvalidem de sağolsun zerre kadar düşünceli olmadığı için hiçbir şey yapmamıştı.

Sizin aynı şehirse düğünden önce birşeyler yapıp evinizin dolabına götürebilirsiniz.

Ya da buzluğa tavuk, kıyma, et koyarsanız ondan birşeyler yaparsınız.

İlk yaptigim yemek izmir köfte ve pilavdı. Netten bakıp olduğu kadar yapmaya çalışmıştım.

Back
X