Evliliğin Çıkmazları..

Aslında başkalarının acılarıyla kendini teselli etmek bilmiyorum ne kadar doğru..Ama şükür ki her şeye rağmen beni bu hayata bağlayan sebeplerim var.
Bir zamanlar çocuğu hasta olan anne grubuna dahildim aslinda, inanın o günlerin verdiği yıpranmışlık bile bugün ki rahat gününüzde sizi yaralıyor,yine de dediğiniz gibi çok şükür..
Evli değilim sadece yeni nisanlandım ama o kadar zor birseymiş ki gözüm korkmadı desem yalan olur. Gecenin bir yarısı konunuzu okuyunca duygulandım, güzel önerilerde bulunucam elbette ama yasadıklarınızı geri getiremem. Bundan sonrasını güzellestirmek lazım. İstanbuldayım, kahveye de beklerim. Dısarda da içebiliriz=)

Oyyyy oyyyyy ben anlatsam Roman olcak eşim evliligimizin başında o kadar kırdı uzduki yaptığı anlamsız şeyleri hiç unutamadım unutamamda
Aynı bende gurbetteyim ailemde yok memlekette kalmadı
bommmmbossss yere ödenen milyarlar
Çarşıya gidince a bu güzelmiş bakalimmi diyince binbir takla atmalar
Herşeyi gereksiz gormeler
İhtiyaç olan herşey gereksiZdi kendi saçma sapan. Takıntıları hariç onlara misliyle vardi
En basit evde olmayan bardağı bile gereksiZ gorurdu
Eşimin ailesi var hepside sahte zaten onlarda çektirdi
7 sene olcak evleneli daha bu sene isiniyorum eşime geçen yaz ilk defa tatile gittik mesela ama çocukla
Ama ilk üç sene yaptıklarına hala anlam veremiyorum ben o kadar fedakarlık gösterip iyiliğini isterken hep kötü oldum ya onuda anlayamayacagim

Sizde çok zor şeyler yaşamışsınız, fedakâr insanın kıymeti pek bilinmiyor, değişik ki zaman nankörlerin zamanı..
Ama yine de Allah size kalbinizdeki iyi niyetlerin mükafatını verir inşallah.
Umarım bundan sonrası sizin içinde benim için de çok daha güzel olur..

Artık olan olmuş, yaşayamadığımız şeyleri düşünmek yerine, eksik yanları düzeltmek adına birşeyler yapmalısınız. Eşinizden ne beklentiniz varsa aynısını siz de ona uyguluyor musunuz.

Bence isteklerinizde haklısınız, siz o ilgiyi, sevgiyi yeterince görmüş olsaydınız herşeye pozitif bakar, çoğu şeyi problem haline getirmezdiniz.

Eşinizle arayı düzeltmeye bakın, yönlendirebiliyorsanız yönlendirin eşinizi de.

Bir ay öncesine kadar yapıyordum,yani o pek beklentim şu diye dile getirmez ama onun hoşuna gideceğini bildiğim ve hatta benim nefsime ağır gelen birkaç şeyi onun hatırı için yaptım, yaparım..
Sevgimi belli ederim,sevgi istediğimi de.Fakat artık vazgeçtim sanki,sürekli bir insana benimle ilgilen demek artık tuhaf ve maalef ki gereksiz geliyor,ben kendimle ilgilenirim deyip kabuğuma çekildim,bu sefer de yalnızlıktan tükendim.
Benim önce yeniden kendimi toplamam gerek ki sonra belki onu da yönlendirebilirim.

Canim degistiremeyecegin seyleri kabullenmen lazim, ailenden uzakta olman da ayri bir dert, calisiyor musun yarim gun cocugu krese versen part time filan calissan kafan dagilir iyi gelir

Evli değilim sadece yeni nisanlandım ama o kadar zor birseymiş ki gözüm korkmadı desem yalan olur. Gecenin bir yarısı konunuzu okuyunca duygulandım, güzel önerilerde bulunucam elbette ama yasadıklarınızı geri getiremem. Bundan sonrasını güzellestirmek lazım. İstanbuldayım, kahveye de beklerim. Dısarda da içebiliriz=)

Kimseyi korkutmak istemem,evet sıkıntılı bir dönemdeyim,ailemi çok özledim ama yine de insanın kendine ait bir evi, çekirdek ailesi olması da çok güzel.Ben şu an biraz fazla negatif ve duygusalım,kusura bakmayın :)
Umarım sizin için herşey çok daha güzel olur.
Davetinizden mutlu oldum açıkçası ama ben pek sosyal bir insan değilim biraz da utandım:oops: Ramazandan sonra siz de isterseniz bir vakit dışarıda kahve içsek çok güzel olur :)

Kimseyi korkutmak istemem,evet sıkıntılı bir dönemdeyim,ailemi çok özledim ama yine de insanın kendine ait bir evi, çekirdek ailesi olması da çok güzel.Ben şu an biraz fazla negatif ve duygusalım,kusura bakmayın :)
Umarım sizin için herşey çok daha güzel olur.
Davetinizden mutlu oldum açıkçası ama ben pek sosyal bir insan değilim biraz da utandım:oops: Ramazandan sonra siz de isterseniz bir vakit dışarıda kahve içsek çok güzel olur :)
Olur tabiki neden olmasın =) =) ben biraz daha dısa dönük biri olabilirim cekinmeniz de elbette cok dogal. Yok ben sizin negatifliğinizden etkilenmedim. Kendi yasadıgım kötü birsey de sayılmaz aslında devede kulak kalabilir bircok duruma göre ama nasıl desem evlilik benim için hep biraz mesafeli yaklastığım bir konuydu. Nisanlanınca korkularım arttı belki de. Sizin için de güzel olucak bence. İnsanlar neler neler yasayıp atlatıyorlar. Bazı seyleri deneyerek öğrenmek zorundayız maalesef =(

Canim degistiremeyecegin seyleri kabullenmen lazim, ailenden uzakta olman da ayri bir dert, calisiyor musun yarim gun cocugu krese versen part time filan calissan kafan dagilir iyi gelir

Şu an çalışmıyorum,kpss olmadı maalesef.Oglum çok küçük ve daha derdini anlatamıyorken krese vermek beni biraz korkutuyor açıkçası haberlerden dolayı.eşim de kesinlikle istemez.
Seneye ikinci üniversiteye başlamayı hedefledim,ikinci öğrenim olursa eşim akşamları bakarım dedi,olurda atanirsam tabii ki maddi ve ruhen epey rahatlariz inşallah ya..

Olur tabiki neden olmasın =) =) ben biraz daha dısa dönük biri olabilirim cekinmeniz de elbette cok dogal. Yok ben sizin negatifliğinizden etkilenmedim. Kendi yasadıgım kötü birsey de sayılmaz aslında devede kulak kalabilir bircok duruma göre ama nasıl desem evlilik benim için hep biraz mesafeli yaklastığım bir konuydu. Nisanlanınca korkularım arttı belki de. Sizin için de güzel olucak bence. İnsanlar neler neler yasayıp atlatıyorlar. Bazı seyleri deneyerek öğrenmek zorundayız maalesef =(

Tünelin sonunda ışık var..
Umarım hepimiz için yarınlar daha güzel, huzurlu olur :)

Okurken istemsizce duygulandım çünkü bu aralar bende kötüyüm. Siz eşinizin yanındayken mutsuzsnuz. Benim nişanlımın uzak yerde görevde evlendikten sonra da iş için çoğu zamanlar yanımda olmayacak. Ben onsuz nasıl evlilik sorumluluklara katlanırım diye düşünürken bu konuyu görünce biraz daha üzüldüm. Acaba evlilikte de biraz mesafe o kadar da kötü bir şey değil mi? Keşke bunu bilebilseydim...

Genç arkadaşım,
Evlilik yürütmek kolay değil,
hepimiz bu yollardan geçtik.
Evliliğin ilk yıllarında,özellikle ebeveyn
olduktan sonra insanın duyguları ve hayata,
evliliğe bakışı değişiyor.
Ben olgunlaşma başlangıcı olarak değerlendiriyorum bu yaşananları.

Bebeğiniz küçük,ailenizden uzaktasınız, çalışmadığınız için düşünecek vaktiniz çok,
yapı olarak da naif ve içe dönük olunca içinde bulunduğunuz durum normal.

Öncelikle sakin olun,bol bol dua edip,
Ramazan ayının manevi ikliminden istifade etmeye çalışın.
Ben duanın gücüne inananlardanım.
Bayram vesilesiyle ailenizin yanına gidin ve biraz orda kalıp,ailenizden alacağınız olumlu enerjiyle ruhunuzu dinlendirin.

Size bir kaç kitap tavsiye edeceğim.
Dikkatli okur ve içindeki alıştırmaları yaparsanız bakış açınızı güncelleyip fayda görebilirsiniz.

Şunu da unutmayın düşüncelerimiz duygularımızı,sonra ikisi birlikte tutum ve davranışlarımızı etkiler.
Geçmişte yaşananlar ve eşinizin o zaman sergilediği tutum hakkındaki olumsuz düşüncelerinizi değiştirmeden duygu durumunuzu düzenlemek mümkün değil.

İkinci bir husus artık sadece eş değilsiniz bu evlilikte,ortak bir evladınız var.
Anlattığınız bu olumsuzluklar,
yavrunuzu babasından ayrı büyütmek için geçerli sebepler mi?

25 yıllık evlilik ve mesleki tecrübem bana;
bir evlilikte fiziksel,psikolojik ve ekonomik şiddet,aldatma,sistematik yalan,bağımlılık yoksa boşanma düşüncesini hemen gündeme getirmemek gerektiğini söylüyor.
Gördüğüm kadarıyla sizde de bu ciddi sebeplerin hiçbiri gündemde değil.
Sizin sadece biraz desteğe,
kendinizi anlamaya ve gerçekleştirmeye (bknz,Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi) ayrıca anlaşılmaya ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum, umarım sorunlarınızı çözmeyi başarabilirsiniz.
Sevgiyle kalın,yavrunuzu da sağlıkla,
sevgiyle ve babası ile birlikte büyütün inşallah.

Eklentiler

• IMG_0463.jpg
    IMG_0463.jpg
    87,1 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_0511.jpg
    IMG_0511.jpg
    70 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_0586.jpg
    IMG_0586.jpg
    59 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_1679.jpg
    IMG_1679.jpg
    64,1 KB · Görüntüleme: 36
Okurken istemsizce duygulandım çünkü bu aralar bende kötüyüm. Siz eşinizin yanındayken mutsuzsnuz. Benim nişanlımın uzak yerde görevde evlendikten sonra da iş için çoğu zamanlar yanımda olmayacak. Ben onsuz nasıl evlilik sorumluluklara katlanırım diye düşünürken bu konuyu görünce biraz daha üzüldüm. Acaba evlilikte de biraz mesafe o kadar da kötü bir şey değil mi? Keşke bunu bilebilseydim...

Sanırım her ilişkinin, evliliğin dinamiklerini birbirinden farklı ve insan zamanla da değişebilen bir varlık.
Kimine hasret iyidir,kimine vuslat.
Kiminin sevgisi özledikçe artar,kimi mesafeyle birlikte soğuyabilir.
Sürekli uzak kalmanın zor olacağını düşünmekle birlikte arada özlemenin,kendine ait başka bir alanda nefes alabilmenin gerekli olduğunu düşünüyorum ben.
Umarım sizin için de en iyisi olur.Mutlu bir yuvanız olsun..

balayı olayını unut. gitmek isteseniz onun iznini ihtiyacınız yoktu ki siz de kredi kartı ile alıp hadi gidiyoruz diyebilirdiniz. dememişsiniz. şimdi 3 sene geçmiş aradan, hala bu meseleyi sorun etmenin manası yok.

onun dışında bu adam sizle vakit geçirmek istemiyor değil anladığım kadarı ile. bişeyler planlayıp onu dahil edebilirsiniz.

Genç arkadaşım,
Evlilik yürütmek kolay değil,
hepimiz bu yollardan geçtik.
Evliliğin ilk yıllarında,özellikle ebeveyn
olduktan sonra insanın duyguları ve hayata,
evliliğe bakışı değişiyor.
Ben olgunlaşma başlangıcı olarak değerlendiriyorum bu yaşananları.

Bebeğiniz küçük,ailenizden uzaktasınız, çalışmadığınız için düşünecek vaktiniz çok,
yapı olarak da naif ve içe dönük olunca içinde bulunduğunuz durum normal.

Öncelikle sakin olun,bol bol dua edip,
Ramazan ayının manevi ikliminden istifade etmeye çalışın.
Ben duanın gücüne inananlardanım.
Bayram vesilesiyle ailenizin yanına gidin ve biraz orda kalıp,ailenizden alacağınız olumlu enerjiyle ruhunuzu dinlendirin.

Size bir kaç kitap tavsiye edeceğim.
Dikkatli okur ve içindeki alıştırmaları yaparsanız bakış açınızı güncelleyip fayda görebilirsiniz.

Şunu da unutmayın düşüncelerimiz duygularımızı,sonra ikisi birlikte tutum ve davranışlarımızı etkiler.
Geçmişte yaşananlar ve eşinizin o zaman sergilediği tutum hakkındaki olumsuz düşüncelerinizi değiştirmeden duygu durumunuzu düzenlemek mümkün değil.

İkinci bir husus artık sadece eş değilsiniz bu evlilikte,ortak bir evladınız var.
Anlattığınız bu olumsuzluklar,
yavrunuzu babasından ayrı büyütmek için geçerli sebepler mi?

25 yıllık evlilik ve mesleki tecrübem bana;
bir evlilikte fiziksel,psikolojik ve ekonomik şiddet,aldatma,sistematik yalan,bağımlılık yoksa boşanma düşüncesini hemen gündeme getirmemek gerektiğini söylüyor.
Gördüğüm kadarıyla sizde de bu ciddi sebeplerin hiçbiri gündemde değil.
Sizin sadece biraz desteğe,
kendinizi anlamaya ve gerçekleştirmeye (bknz,Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi) ayrıca anlaşılmaya ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum, umarım sorunlarınızı çözmeyi başarabilirsiniz.
Sevgiyle kalın,yavrunuzu da sağlıkla,
sevgiyle ve babası ile birlikte büyütün inşallah.

Öncelikle vakit ayırıp uzunca tavsiye verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Konumu yazarken gönlümden geçti,inşallah sizden de bir yorum gelir diye.Çünkü okuduğum pek çok farklı konuda bilgilerinizden faydalanıyorum :)
Haklısınız belki benim ayrılmayı düşünecek kadar büyük sebeplerim yok,bunu kendime sürekli telkin ediyorum doğrusu.Eşimin olumlu yönleri, olumsuz taraflarına göre çok daha fazla.Fakat ben şu an içinde bulunduğum ruh halinden dolayı belki de gerçekten beni anlayamadığını,yada yeterince duygularımı önemsemediğini düşündüm,bu düşünce beni ona karşı soğuttu,sevgimi sorgulattı,hatta içimdeki bu sorgulamayla ben bu hayatı sürekli ilgi,sevgi bekleyerek geçirebilir miyim diye de düşündüm.
Bilmiyorum bu sıra sürekli eski fotoğraflarımıza bakıyorum,biz mutluyduk,bir şekilde birbirimizi anlıyorduk,daha büyük maddi sıkıntılar, evladımızın sağlığıyla imtihanlar yaşadık,yine de sarıldık.
Zor günlerimiz de birbirimizi daha fazla anladıkta şimdi neden anlayamıyoruz? Ufacık bir dışarı çıkma konusu neden kaosa dönüşüyor?
Dediğiniz gibi biraz sakin kalmaya çalışıyorum,sahurda normal konuştuk,çünkü sürekli aynı şeyleri söylemem ona pek bir şey ifade etmiyor, kabullenmeye çalışıyorum.
Gitmeme on gün var akşamları teravihe bir gün o gidecek,diğer gün ben çocuğu ona bırakıp gideceğim.En azından biraz kendi başıma bir şeyler yapmak,hem de manevi açıdan huzur bulmak istiyorum.Ailem bana iyi gelecek inşallah,en azından annem :)
Kitaplara da bakacağım inşallah.

Umarım bizlerin de sizinki gibi sımsıkı bağı olan yirmi beş senelerimiz olsun,sizlerin de yuvasında hep huzur,sağlık olsun 🌼

balayı olayını unut. gitmek isteseniz onun iznini ihtiyacınız yoktu ki siz de kredi kartı ile alıp hadi gidiyoruz diyebilirdiniz. dememişsiniz. şimdi 3 sene geçmiş aradan, hala bu meseleyi sorun etmenin manası yok.

onun dışında bu adam sizle vakit geçirmek istemiyor değil anladığım kadarı ile. bişeyler planlayıp onu dahil edebilirsiniz.

Balayı olayı sürekli gündemde olan bir olay değil aslında.Şimdi düğün zamanı yeni evlenen arkadaşlarım falan fotoğraf atınca içimde bir burukluk oluyor,bunları görmeyeyim diye Instagram falan kapattım halbuki ama bir şekilde görünce saçma şekilde fazlaca kırılıyorum.Mesele üç günlük tatil değil de onun bunu önemsiz görmesi.
O zaman biraz geçiştirici cevaplar verdi düğün bitsin ben izin alacağım gideriz üç,dört gün gibi.Ona bir türlü sıra gelmedi.
Bende bunu önemsemeyen bir insan için kredi çekemem ki o maddi imkanım yoktu,ha sonrasında bütün düğün hediyelerimi ortaya koydum,destek oldum.Bu da ödenir giderdi de olmadı.
Vakit geçiriyor gerçekten imkan dahilinde epey geziyoruz aslında,ama dediğiniz gibi hep benim talebimle.Ben söylemesem iş dışında adam dışarı çıkmayacak.

Arada o düşünsün,haydi gel hava alalım,yarın hava güzel şuraya gidelim desin istiyorum.
Bilmiyorum ya ben mi tuhafım gerçekten?

Balayı olayı sürekli gündemde olan bir olay değil aslında.Şimdi düğün zamanı yeni evlenen arkadaşlarım falan fotoğraf atınca içimde bir burukluk oluyor,bunları görmeyeyim diye Instagram falan kapattım halbuki ama bir şekilde görünce saçma şekilde fazlaca kırılıyorum.Mesele üç günlük tatil değil de onun bunu önemsiz görmesi.
O zaman biraz geçiştirici cevaplar verdi düğün bitsin ben izin alacağım gideriz üç,dört gün gibi.Ona bir türlü sıra gelmedi.
Bende bunu önemsemeyen bir insan için kredi çekemem ki o maddi imkanım yoktu,ha sonrasında bütün düğün hediyelerimi ortaya koydum,destek oldum.Bu da ödenir giderdi de olmadı.
Vakit geçiriyor gerçekten imkan dahilinde epey geziyoruz aslında,ama dediğiniz gibi hep benim talebimle.Ben söylemesem iş dışında adam dışarı çıkmayacak.

Arada o düşünsün,haydi gel hava alalım,yarın hava güzel şuraya gidelim desin istiyorum.
Bilmiyorum ya ben mi tuhafım gerçekten?

tuhaf değilsiniz de adamı olduğu gibi kabul edememişsiniz. sizden talep gelince geziyormuşsunuz. bence bununla yetinebilirsiniz.
çalışıyor musunuz?

tuhaf değilsiniz de adamı olduğu gibi kabul edememişsiniz. sizden talep gelince geziyormuşsunuz. bence bununla yetinebilirsiniz.
çalışıyor musunuz?

Hayır maalesef,kpss ye gireceğim ama bu sene umudum yok.
Olmazsa ikinci üniversiteye başlayacağım inşallah.

X