Evliliğimin saldırı altında olduğunu hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlıyorum seni insan altta kalmak istemiyor ama karşındaki insanlar normal değil ki , cahil ötesi tipler o yüzden cahille tartışmaya , laf anlatmaya gerek yok , sen istediğini söyle onlar anlamayacak , onların yargılarını değiştirmeyeceksin kendi kendini yiyip bitirecek son , olan sana olacak , ne gerek var? Hayat kısa , zaten çok şey sigdirdin hayatına , bırak yahu ne yapıyorlarsa yapsınlar , ne diyorlarsa desinler , sana ne ? Cahille münakaşaya girilmez , laf anlatılmaya calisilmaz , sen eşinle mutlu olmaya bak , onlar da tepinip dursunlar yerlerinde
Şimdi “bizi sildin reddettin” muhabbeti yapıyorlar ve beni eşimin hayatında yanında olmaktan suçlu hisseder hale getiriyorlar, onlardan uzak duracağım çenemi de kapalı tutacağım ama bu duygular hep benimle olacak ne yazık ki

Sabahsabah hepsini okumadım fakat tokat attığınız an eşinizin yerinde olsam sen yoluna ben yoluma derdim adam ailesinin önünde eşinden tokat yemiş sesi çıkmamış ve hala sizi savunmuş helal olsun

Gorusmeyin bu nasıl ilişki eşinizin kardeşi de gidip çalışsın
Şöyle söyleyeyim okulunun karşısında bankanın atm si var ama maaşı çekemiyor diye kartı bize verdiler biz çekip onların kartına yatıracakmışız. Asla hoşgeldin deyince bile hoşbulduk demeyen ama ortalık karıştıracağı zaman konuşmaktan çekinmeyen okuldan gelip direkt uyuyan ve sabaha kadar oyun oynayan bir arkadaşımız kendisi. İnanılmaz kıymetli ama.

Şöyle söyleyeyim okulunun karşısında bankanın atm si var ama maaşı çekemiyor diye kartı bize verdiler biz çekip onların kartına yatıracakmışız. Asla hoşgeldin deyince bile hoşbulduk demeyen ama ortalık karıştıracağı zaman konuşmaktan çekinmeyen okuldan gelip direkt uyuyan ve sabaha kadar oyun oynayan bir arkadaşımız kendisi. İnanılmaz kıymetli ama.
Kusura bakma ama çok farklı yapılarınız ailesiyle ve ortam inanılmaz cirkinleşmis eşinizle konuşun en fazla bayrama gidin bu kadar sizin bekaretinize konuşmaya hakları yok terbiyesizlik yaptıkları eşinize vurmaniza girmiyorum orda hatalı oldugunuzu biliyorsunuz evinizde bunları konuşmayın cidden bakın ona tüm bunlar söylenirken dinlemeyin iletişim kurmayacaginizii ve her şeyin kötüye gittiğini söyleyin

Daha sevgililiğin başındayken anlattı eşim tüm bu durumları ve yılda 1 hafta bu durumlara benim hatrım için katlanır mısın dedi, ben de kabul ettim. Oradayken olanlardan ziyade şu an bitmeyen telefon trafiği bizi inanılmaz yıpratıyor. Kayınvalidem gece üçte eşimi arıyor, bakkala borç var diye kavga çıkarıyor, diğer yandan görümcem ve eşi sen adam mısın falan gibi şeyler söylüyorlar, sürekli durmaksızın devam eden bir para konusu. Eşim maaşının yarısından fazlasını gönderiyor ailesine ama yine de memnun edemiyoruz, benden mi bekliyorlar anlamıyoruz.
O tokat konusunun altı biraz doluydu (asla meşrulaştırmaz) ama çok ezilmiş ve gururum kırılmış hissetmiştim, tamamen plansız şekilde yaptığım çok büyük pişmanlık duyduğum bir hareket…

Benim eşimi yönettiğim vs. söylendi ama eşim 18’inden beri sömürüldüğünü söyleyen biriymiş, kendisi anlatıyor bunu. Çaresiz bırakılıp gurur yaptırılıp intihar tehdidi vs. ile çalışıp para verip durmuş. Mesela eşim diyor “annem cebimden para almış fark ederdim, evlenince nasıl yapacaksın karım bırak kocamın cüzdanını derse nolacak derdim”, annesinin tepkisi hep aynı, bağırmak çağırmak çığlıklar kendini yere atmalar.
Ya kimse takılmadı buna ama parayı marayı geçtim bu dul meselesi inanılmaz koydu bana. Bu zihniyeti normal gören ne çok kadın varmış. Acayip sızladı kalbim. Bana kendisi “herkes sevip deneyebilir başaramayabilir evlenmiş ayrılmışsın ne var bunda kimse laf edemez” diyordu kayınvalidem. Acaba benden de para mı bekledi diye düşünüyorum.
Gecenin üçünde eşimi araması mesela. Evliyiz biz yahu evli. Bunlar über tuhaf geliyor bana ama abartıyor muyum bilmiyorum
Evet sizden de para beklemiş, oğlumun bütün parası ona akacağı gibi gelinden de gelelecek dşye düşünmüş. Asıl öfkesi bunlara.
Eşiniz aklı başında bir adam, siz deateklerseniz onlardan kurtaracak kendini emin olun.

Dul kız meselesine gelince, bu cins bir kadın siz bekar da olsanız şehir o... su derdi size. Böyle insanların zihniyetini anladığımız için o kısmı ciddiye bile almadık. Siz de almayın. Bir daha da derse "kınama kınadığın yerden sınanırsın bir değil 3 evladın var" derseniz belki dili biraz durulur.

Her telefon ettiğinde açmak zorunda değilsiniz. Açmayın. Hatta akşam belli bir saatten sonra telefonlarınızı kapatın ki hiç ulaşamasınlar.

Evet sizden de para beklemiş, oğlumun bütün parası ona akacağı gibi gelinden de gelelecek dşye düşünmüş. Asıl öfkesi bunlara.
Eşiniz aklı başında bir adam, siz deateklerseniz onlardan kurtaracak kendini emin olun.

Dul kız meselesine gelince, bu cins bir kadın siz bekar da olsanız şehir o... su derdi size. Böyle insanların zihniyetini anladığımız için o kısmı ciddiye bile almadık. Siz de almayın. Bir daha da derse "kınama kınadığın yerden sınanırsın bir değil 3 evladın var" derseniz belki dili biraz durulur.

Her telefon ettiğinde açmak zorunda değilsiniz. Açmayın. Hatta akşam belli bir saatten sonra telefonlarınızı kapatın ki hiç ulaşamasınlar.
Ne güzel söylediniz. Daha nerelerden vuracaklar beni gerçekten korkuyla, anksiyete krizleriyle bekliyorum. Eşim annesine “anne bak çalışmak zorundasın evde oturarak bu iş olmaz sen rahat rahat günde iki paket sigara iç diye ben eşimden ayrılamam” diyor verdiği cevap “onun annesi de oturuyor”. Annemin geliri olduğu gibi benim ona verdiğim destek kendi gelirimin 20’de 1’i, eşimin 3’te 2’si.

Eş ailesi tam bir bela, ben böyle insanlarla muhattap olmazdım. Eşimin ailesi okumuş, gün görmüş medeni insanlar olmalarına rağmen anlaşamadığımız zamanlar olduğunda görüşmeyi kestim. Kendi iyiliğim için, huzursuz olmak istemiyorum diye. Böyle bir aileyle karşı karşıya gelsem en başından evlenmezdim bile aşkından ölsemde. Sizin muhattap olmamaktan başka şansınız yok. Siz gerçekten kendinizi anlatabileceğinizi falan mı sanıyorsunuz bu insanlara, mümkün değil böyle birşey. Tokat konusunda kendi özeleştirinizi yapmışsınız zaten.

Asıl önemli konu maddiyat, bence bir süre hiç para yollamayın, eşiniz işten çıkmış galiba, bir mesajda öyle mi okudum. Sizden para istememeliler zaten bu kadar sözden sonra. Gece telefonunuz neden çalıyor, uyku moduna almıyor musunuz? Normal saatlerde iletişim kursunlar, o zamanlarda da eşiniz versin cevabı. İçimize sinmiyor yardım edeceğiz diyorsanız bile az az gönderin, hatta para göndermeyin, sayaç numaralarını alın faturalarını ödeyin, market alışverişlerini online yapın gitsin. Ölümü gösterip sıtmaya razı edin, yeni düzen bu, buna alışacaksınız restini görmeleri lazım.

Ay birde birisi yere atıp kendini yumruklasa, küfretse falan ben gülerdim, siz nasıl tepki verdiniz çok merak ettim. zaten bu yüzden insanlarla çok muhattap olmuyorum, gergin ortamları umursamazlığımla daha gergin hale getiriyorum 🤣

Oğluma karısı benim yanımda tokat atsa silerim. Oğluma da bir daha getirme derim. Ben elalem stres torbası yapsın diye doğurmadım. Gururunu kıramazsınız kimsenin.
Ben böyle durumda boşanmalarını da umarım net. Az buz şey değil.
Ayrıca siz kendinizi kontrol edemiyor musunuz cidden? Küfürler tokatla mı ifade ediyorsunuz? Suyunu da dökse köpeğe tekme de atsa o kelimeyi öyle rahat söylemeniz de çirkin. Üslupsuz. Küfür eden erkeği de kadını da hiç sevmem. Ben de rahatsız olurum.
Siz de kendinizi sevdirmemek iççn adeta elinizden geleni yapmışsınız.

Eş ailesi tam bir bela, ben böyle insanlarla muhattap olmazdım. Eşimin ailesi okumuş, gün görmüş medeni insanlar olmalarına rağmen anlaşamadığımız zamanlar olduğunda görüşmeyi kestim. Kendi iyiliğim için, huzursuz olmak istemiyorum diye. Böyle bir aileyle karşı karşıya gelsem en başından evlenmezdim bile aşkından ölsemde. Sizin muhattap olmamaktan başka şansınız yok. Siz gerçekten kendinizi anlatabileceğinizi falan mı sanıyorsunuz bu insanlara, mümkün değil böyle birşey. Tokat konusunda kendi özeleştirinizi yapmışsınız zaten.

Asıl önemli konu maddiyat, bence bir süre hiç para yollamayın, eşiniz işten çıkmış galiba, bir mesajda öyle mi okudum. Sizden para istememeliler zaten bu kadar sözden sonra. Gece telefonunuz neden çalıyor, uyku moduna almıyor musunuz? Normal saatlerde iletişim kursunlar, o zamanlarda da eşiniz versin cevabı. İçimize sinmiyor yardım edeceğiz diyorsanız bile az az gönderin, hatta para göndermeyin, sayaç numaralarını alın faturalarını ödeyin, market alışverişlerini online yapın gitsin. Ölümü gösterip sıtmaya razı edin, yeni düzen bu, buna alışacaksınız restini görmeleri lazım.

Ay birde birisi yere atıp kendini yumruklasa, küfretse falan ben gülerdim, siz nasıl tepki verdiniz çok merak ettim. zaten bu yüzden insanlarla çok muhattap olmuyorum, gergin ortamları umursamazlığımla daha gergin hale getiriyorum 🤣
Benim baba tarafımı ben görgüsüz kültürü değişik zannederdim, babam kadının karşısında şoka girdi ağzını açamadı, ne elit ne düzeyli insanlarmış baba tarafım. Annem zaten benim gibi aynı.
Ben o krizini görmedim ama telefonda çok şahit oldum eşim oradayken. Hemen acillik oluyor mesela. Bir de en tuhafı böyle kendilerini değişik değişik yapıyorlar 20 dk sonra normal, hiçbir şey olmamış gibi yaşamaya devam ediyorlar ve benden de bunu bekliyorlar. Evet eşim işten ayrıldı ve annesi sinirlendi baya. Neden falan diye sorguladı eşim de sanane anne evim ayrı kapım ayrı dedi.

Ben sizin eski konunuzu da okumuştum. Eski eşinizle de sürekli bir para konunuz vardı. Muhtemelen ilk evliliginizde öğrendiğinizi bu evliliginizde de uyguluyorsunuz çünkü onu görmüşsünüzdür ve tokat atmayı falan gayet normallestirmissiniz. Cirkinlesmeden sorunlarınizi çözmeye odaklanmanizi tavsiye ederim. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Oğluma karısı benim yanımda tokat atsa silerim. Oğluma da bir daha getirme derim. Ben elalem stres torbası yapsın diye doğurmadım. Gururunu kıramazsınız kimsenin.
Ben böyle durumda boşanmalarını da umarım net. Az buz şey değil.
Ayrıca siz kendinizi kontrol edemiyor musunuz cidden? Küfürler tokatla mı ifade ediyorsunuz? Suyunu da dökse köpeğe tekme de atsa o kelimeyi öyle rahat söylemeniz de çirkin. Üslupsuz. Küfür eden erkeği de kadını da hiç sevmem. Ben de rahatsız olurum.
Siz de kendinizi sevdirmemek iççn adeta elinizden geleni yapmışsınız.
Ben eşimin maaşının tamamını alamadıkları gün sevilmemiştim zaten

Ben eşimin maaşının tamamını alamadıkları gün sevilmemiştim zaten
Onların hataları onları bağlar. Siz kendinizdeki olumsuz yanları düzeltmeye çalışın. Kim ne yaparsa yapsın küfür etmeyin mesela onlar küfretse de. Kendinizi kötü de hissetseniz dahi vurmayın. Sinirlenimce vurmak ne demek? Vahşi misiniz siz?
Benim eş ailem de küfrederdi. Oğlum doğunca uyardım bir kaç kere dikkat ediyorlar artık. Çünkü benim ağzımdan asla küfür duyamazlar. Siz küfrederken onların küfrüne de bir şey diyemezsiniz.
Neredeyse 11 yıldır beraberiz eşimle beni çok kızdırdığı kavgalarımız oldu, eş ailesi yüzünden de gerildik. Bir kere bile vurmadım da küfretmedim de. Bu düzeltmeniz gereken ciddi bir sorun.
Kendiniz için düzeltin kendinizi.

Mesela biri bana bir şey anlatıyor hararetli hararetli tamam mı, o esnada pür dikkat dinlerken yandan biri bacağımı dürtüyor şiddetli şekilde, üst üste 50 kere adımı söylüyor bağırıyor, o anda don tepkisi veriyorum işte, kafamda hesap yapıyorum konuşan mı yaşlı dürten mi? Hangisine dönsem ayıp etmemiş oluyorum? Böyle aşırı zordu ya, aşırı. Alışmak zorunda kalmayayım inşallah.
Neden ayıp etmiş olabileceğini düşünüp kendini sorguluyorsun?
Siz konuşurken size karşı birden fazla nahoş hareket var ortada.
Birisi fiziksel alanınıza durmaksızın müdahale diğeri, siz konuştuğunuz esnada konuşma bitmeden sözlü müdahale.
Normal hayatında bunu yapan kişi arkadaşınsa döner bir dur bekle dersin.

Bu insanlardan çekindiğin düşünülürse daha seviyeli bir tepki ver.
1 dk ayşe teyze, Y teyzenin lafı bitsin de. Sonra dön ayşe teyze seni dinliyorum de.
Diyelim bunu yapamadın. Ya da durmadı. Senin yapman gereken şey zaten konuştuğun insanla cümlesini bitirmesini beklemek veya konuyu bitirene dek konuşmak.
Çünkü seni sıkıştıran kişi zaten ayıp ediyor. Ayıp eden kişi için sen o an seninle konuşan kişiye ayıp etmiş olursun.
Ben senin sorununu anladım. O ortamda kendini baskı altında hissediyorsun. Tüm gözler üstünde herkes malzeme arayışında.
Sen onların ne dediğine, ne yaptığına değer verdikçe üzerindeki baskı artacak.
Cahil insan sana ayıp ediyor? Ee etsin. Zaten cahil. Farklı bir sonuç bekleyemezsin.
Seninle ilgili söylediklerini kaale alırsan onların söylediklerine değer vermiş oluyorsun.
Afedersin sana salak deseler, sen salak olmayacağına göre ne dediklerinin bir önemi yok.
Altta kalma ama seviyeni bozma.

Eşiniz tırlak diyerek hem de başkalarının yanında söyleyerek çok ayıp etmiş ama bunun karşılığı tokat değil.
Tokattan sonra boşan demelerine hak verdim. Eşiniz aynı şeyi yapsa sizin aileniz de boşanmanızı söylerdi eminim.

Diğer bütün konularda haklısınız bence. Ben olsam görüşmem böyle insanlarla. Bekaretinize kadar konuşan insanlarla paylaşacak neyiniz olabilir ki şu çirkin diyaloglardan başka?
Biraz normal olsalar senede 3-5 gün idare edilirdi ama bu şekilde çok zor.

Köyde bocalamanızı da anlıyorum ben. Ben olsam ben de hiçbir işe el atamazdım öyle bir ortamda. Herkes girdiği her ortamda anında kolları sıvayıp işe girişemez.
O insanlar alışkındır daracık alana 10 kişi sıkışıp iş yapmaya. Çünkü zaten bir arada yaşayıp çoğu şeyi birlikte yapıyorlardır. Alışkın olmayan insanlar için zor şeyler bunlar.

Bir k.ltağa da k.ltak demişsiniz, iyi etmişsiniz. Yüzüne söyleseydiniz bile ağzınıza sağlık derdim.

Gerçekten anlattığım bunca şeyde tek haklı bulduğunuz nokta o mu oldu? İki aylık evli bir insana dulluğu bekareti üzerinden saldırılmasını haklı mı buldunuz mesela? Eşimle beraber arkadaşıyla yemeğe gitmemin namus meselesi olmasını haklı mı buldunuz cidden?
Yaşananlar kötü, aile de cahil. Ama siz muhattap olmayı azaltmak, mesafeli ama saygılı durmak varken yüz göz olmuşsunuz. Eşinize kiloyla ilgili de konuşsalar o tokatı atmanız sizin de kendini tutma da sorun yaşadığınızı gösteriyor. Her sinirlenip üzüldüğünüzde çakın bir tokat o zaman. Tokat çok onur kırıcı bir şey nasıl yapabilirsiniz bınu eşinize?
Eş ailesi dışında da ben eşlerin dışarda birbirlerine özenli davranmasını isterim. Kimsenin yanında tartışmam sakin ve yalnız olduğumuz zamanı beklerim. Hiç bir yerde ona onur kırıcı davranmam. Bence sağlıklı ilişkide de bu böyle olmalıdır

Ağzından çıkanı kulağı duymayan insanlarla geçim zor o yönden kolaylıklar dilerim. Eşinizin yıllardır sömürülen inek gibi görmesi da ayrı abes. Ailesiyle yaşıyormuş elbette katkısı olacakti. Sizinle bunu konuşması saçma geldi. ailesinin kotu davranışları onaylanamaz elbette. sizin ortada çok da problem yokken sanki hiç ailesini bilmez gibi eşinizi darlamaniz kalkıp herkesin içinde tokat atmanız bu durumları onların gözünde esitlemis. En iyisi mesafeli durmak. Eşinizin ailesi ile ilişkisine karışmamak kaydıyla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X