Evliliğimin saldırı altında olduğunu hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Es tarafi berbat onda hem
Fikiriz, seninde yanlislarin var.. ha buarada esinin tirlak demesi sana gurur incitici bence.. ben olsam sensin tirlak derdim ne kadar seversem
Seveyim
Ama
Insanlar icinde soylemisse ozellikle.. gururum
Incinirdi..

Kadin her yolu deniyor iste… once dikte ediyor bakti cevap veriyor duygu somurusu yapiyor. Emin ol
Intihar filan edeceginden degil, hadi etsin o zaman!? Yerse tabii.. hepsi
Blöf yildirma politikasi..lanet olsun parasina puluna deyip yollayacaksiniz. Belki daha fazlasini istiyolardir.. ama 1 kerelik degil hep
Isterler.

Ayrica esin zaten yonetilerek buyumus.. gram deger gormemis kendi fikirleri
Yokmuscasina davranilmis.. ben esini yonettiginj dusunmedim acikcasi.. bana gore uyaniklik
Yapmis ki anasinin yaninda gitmis yoksa omru billah orda kalirdi, cunku ruhu
Kolelesmis.

Buarada koylerinden kiz alsalarda ayni sey olacakti emin ol, onada baska
Konularda baski
Olacakti. O da kendine ait ev isteyecekti belki
Ona kulp takacaklari, para mevzulari ayni olacakti..

Bana gore normal degil
Gece 3 te arayip
Bakkala olan borcun muhabbetini yapmak tabii, ama
Kadin bencil. Kendinden baska kimseyi dusunmuyor. Telefonu kapatip yatacaksiniz
Zaten konular hep aniden fırlıyor ortaya. Mesela önce sen erkek misin, sonra intihar, sonra o zaten bakire değildi napıcan onu, sonra onun evi dağınıktı, sonra o senden çok kazanıyor bize bu yakışır mı bla bla bla.

İstediğini alamadıkça saldırısı hep değişiyor. Çok üzülüyorum ya. Hayatımda duymadığım şeyleri duydum/duyuyorum ve öyle minnoş pıtırcık biri falan da değilim küfüre karşı vs değilim yani. O şoktan çıkıp bu şoka giriyorum. Devamlı şey diyorlar mesela “herkese anlattık aileni reddettin bizi sildin bakarız artık başımızın çaresine”
Kimse silmekten redden falan bahsetmediği halde..

Tokat konusunda %100 hatalısın.

Ah canım ya, köyü ve köylüyü şehirde gördüğü insanlar gibi zanneden bir kurban daha...
Köyler maalesef kendi içine kapık, şehirden farklı olarak yazılı olmayan kuralları olan yerler.
O kurallara aykırı olan herkesin başına geleni yaşamışsın, yaşıyorsun ve yaşayacaksın.
Gittiğin köyde birinin gelini akrabası değilsen şehirden gittiğin köy minnoş görünür.
Herkes aşırı yardımcı. Herkeste sohbet muhhabbet güzel.
Fakat akrabaysan yabancıda olsan o kurallara tabii oluyorsun.

Şanslısın ki ailesi yüzünü çok net, erkenden göstermişler.
Ben o kadar şanslı değildim. Bana yapılanın kötülük mü iyilik mi olduğunu ayırt edemiyordum.

Bu evliliği yürütmek istediğine emin misin karar ver.
Eğer okeyse, köye adım atma. En azından sadece çekirdek ailesiyle muhattap olursun.
Çekirdek ailesine gelince onlar hiçbir zaman senin istediğin tarzda sınırlarını bilmeyecekler ve beklediğin saygıyı göstermeyecekler.
Eş kişisi seni kolluyor olsa bile bazen zıvanadan çıkartacaklar.
Görüş yada görüşme demek istemiyorum ama bu kadar rahatsızlıktan sonra düzelme ihtimali yok, mümkünse görüşme.
Fragman bu, filmin devamı karanlık 🤦‍♀️
Sonuç olarak tokat konusu da ailesiyleyken eşininde rahatsız edici bir tavrı olması gerçekleştiği için eşine tahammül edip edemeyeceğin konusunuda ayrıca değerlendir.
Bazen en baştan göze batanı görmek lazım.
Zaten eşim uyarmıştı anlatmıştı falan ama bizzat yaşayınca gerçekten korkunçtu. Ailemin gitme demesine kadar laf eden oldu mesela ama bence ailem çok haklı. Cidden nasıl sağlığımı ciddi anlamda bozacak bir kriz falan yaşamadım hayretler içindeyim. Eşimin çocukluk arkadaşıyla eşimle beraber görüştüm diye namusuma kadar geldi mesele inanabiliyor musunuz?
Eşim böyle davrandığı sürece tabi ki devam ettirmek istiyorum, zaten o söylüyor telefonu açtığımız kadar varlar diye. Arada var 12 saatlik yol.

İki önceki mesajıma bakarsanız, epey bahsettim orada. Cidden ben de şaşırıyorum eşimin ailesini tanıdıkça çünkü eşim onlar gibi değil.
Anlıyorum. İşte bu yüzden aileyi çok yargılamamak şazım. Torun göstermemeye de bu nedenle gerek yok. Babasının örnek almadığı babanesini torununun örnek alması uzun vadede çok gerçekçi değil.

Konuyu baştan sonra okudum. Eşinizin ailesi kesinlikle çok cahil boşboğaz insanlar özellikle kayinvalideniz çok seviyesiz bir kadın. Dul kari bakire değil çok iğrenç bir söz. Paragöz olması da cabası. Size gelecek olursak eşinize tokat atmanız bana göre affedilecek bir şey değil. Hem de ailesinin yanında. Şurada eşim bana tokat attı deseniz herkes size boşan kurtul o adamdan derdi. Siz tokat atınca da adamin ailesi demiş. Biraz empati kursaniz anlayacaksiniz aslında. Başınıza gelenlere biraz da kendiniz sebep olmussunuz malesef

Anlıyorum. İşte bu yüzden aileyi çok yargılamamak şazım. Torun göstermemeye de bu nedenle gerek yok. Babasının örnek almadığı babanesini torununun örnek alması uzun vadede çok gerçekçi değil.
Aslında konu örnek almak değil de, nasıl diyeyim mesela çocuğuma bir şey yedirmemek gibi bir hedefim olsa asla bunlara saygı duyulmaz gibi geliyor, tabi ben o konuşmada bunu bekaret mevzusundan sonra söyledim madem buna kadar konuşuyorsunuz gelmem, çocuğum da olsa gelmem gibisinden. Öyle inadım inat, çocuk göstermem falan gibi bir tavrım da yok, sadece epey zor olacak

Konuyu baştan sonra okudum. Eşinizin ailesi kesinlikle çok cahil boşboğaz insanlar özellikle kayinvalideniz çok seviyesiz bir kadın. Dul kari bakire değil çok iğrenç bir söz. Paragöz olması da cabası. Size gelecek olursak eşinize tokat atmanız bana göre affedilecek bir şey değil. Hem de ailesinin yanında. Şurada eşim bana tokat attı deseniz herkes size boşan kurtul o adamdan derdi. Siz tokat atınca da adamin ailesi demiş. Biraz empati kursaniz anlayacaksiniz aslında. Başınıza gelenlere biraz da kendiniz sebep olmussunuz malesef
Tokat meselesi olmasa sıraladığım diğer sebeplerden çıkacaktı bu tartışma, bunu eşim söylüyor. Zaten biz oraya gitmeden önce de oluyordu aynı kavgalar. Ortada ne tokat vardı ne benim eşimin arkadaşıyla yemek yemiş olmam. Para para para. Başından beri kavga bu. Tokat konusunda ölümüne haksızım o ayrı tabii

Rezil bir eş ailesi var ya, nasıl laflar öyle, ben o lafları duyduğum an yüzlerine bakmaz ve yanlarına falan da gitmezdim. Hiç biri düzgün değil ki, birini bırakıp diğerinin hatrına gidiyorum denilsin. İlk defa mı gördünüz bu hallerini, bu konuşmalarını hakikaten? Gerçekten midem bulandı konuşmalarından.

Tokata çok şaşırdım okuyunca, farkındasınız durumun azından. Hiç küçük bir şey değil.

Maddi yardımı falan kesin tamamen, sağlıklı diyorsunuz bir de diğer erkek çocuğu var, çalışsın gecinsinler.

Sınırlarınızı öğrenin ve koruyun, laf dalaşına, açıklamalara girmeyin çok fazla. Gorumcenin eşi, eşinize veresiye borç için nasıl laf edebiliyor ya? Nasıl bir dünya orası.

Zaten eşim uyarmıştı anlatmıştı falan ama bizzat yaşayınca gerçekten korkunçtu. Ailemin gitme demesine kadar laf eden oldu mesela ama bence ailem çok haklı. Cidden nasıl sağlığımı ciddi anlamda bozacak bir kriz falan yaşamadım hayretler içindeyim. Eşimin çocukluk arkadaşıyla eşimle beraber görüştüm diye namusuma kadar geldi mesele inanabiliyor musunuz?
Eşim böyle davrandığı sürece tabi ki devam ettirmek istiyorum, zaten o söylüyor telefonu açtığımız kadar varlar diye. Arada var 12 saatlik yol.
Dediğim gibi seninde hataların var kendine çeki düzen vermen gereken konular ama insanı nasıl zıvanadan çıkardıklarını da biliyorum.
Sabır taşı olsa çatlar ama yine de tokatı tasvip etmiyorum.

Bana kızma ama eşin olacak her şeyi tahmin ediyordu ki sana idare eder misin diye sormuş.
Onun idare et dediği tablo sizin için gerçekten bu mu bence iyice tartın.

Madem eşiniz her şeyin farkında sizin görüşmek istememenize karışmasın.
Ailesini kendi idare etsin size yansıtmasın.

Hem sizin hem karşı tarafın söylemleri ve düşünceleri ile bu evlilik yürümez.kusura bakmayın ama siz eşinize tokat attiginizda onun size atmaması büyük şansınız çünkü erkek kadından fiziksel olarak güçlüdür ve bir anda onunda gözü donebilirdi. ...
Diğer kadına kaltak demeniz de olmamış..en azından toplum içinde bazı düşünceleri kendimize saklamamiz lazım.tek başınıza istediğiniz kufru edin..
Eşinizin ailesi de tuhaf...burada tek mantıklı kişi eşiniz gibi geldi...

Rezil bir eş ailesi var ya, nasıl laflar öyle, ben o lafları duyduğum an yüzlerine bakmaz ve yanlarına falan da gitmezdim. Hiç biri düzgün değil ki, birini bırakıp diğerinin hatrına gidiyorum denilsin. İlk defa mı gördünüz bu hallerini, bu konuşmalarını hakikaten? Gerçekten midem bulandı konuşmalarından.

Tokata çok şaşırdım okuyunca, farkındasınız durumun azından. Hiç küçük bir şey değil.

Maddi yardımı falan kesin tamamen, sağlıklı diyorsunuz bir de diğer erkek çocuğu var, çalışsın gecinsinler.

Sınırlarınızı öğrenin ve koruyun, laf dalaşına, açıklamalara girmeyin çok fazla. Gorumcenin eşi, eşinize veresiye borç için nasıl laf edebiliyor ya? Nasıl bir dünya orası.
Şu tepkiyi göremeyeceğim diye ödüm kopmuştu. İki gündür elim çenemde düşünüyorum ben nasıl bu kelimeleri duymuş olabilirim diye.

Dediğim gibi seninde hataların var kendine çeki düzen vermen gereken konular ama insanı nasıl zıvanadan çıkardıklarını da biliyorum.
Sabır taşı olsa çatlar ama yine de tokatı tasvip etmiyorum.

Bana kızma ama eşin olacak her şeyi tahmin ediyordu ki sana idare eder misin diye sormuş.
Onun idare et dediği tablo sizin için gerçekten bu mu bence iyice tartın.

Madem eşiniz her şeyin farkında sizin görüşmek istememenize karışmasın.
Ailesini kendi idare etsin size yansıtmasın.
Bu para kavgalarını kayınvalidemin aşırı ağır laflarını vs. duyuyordum zaten ve eşim de anlatmıştı ama bana bu kadar yansıyacağını düşünmemiştim. Hani hep şey diyordum ya eşim biraz sert konuşuyor (annesine karşı ters davranıyor haklı olduğunu yeni anladım) ben ondan bi makas alırım, gel anne kız kahve içelim derim, sorunlar çözülür güzellikle. Yani nescafe olan bardak masada iz yapınca kavga eden bir insan, aşırı tepkileri var bu gibi konularda. Mesela koltuktaki kırlenti başının altına koyup uyudu diye evi dağıttın kavgası yapıyor eşimle. Hiç düşündüğüm gibi olmadı.
Eşim görüşme konusunda falan karışmıyor, hiçbir konuda bana bir baskısı surat asması vs. yok. Durumun çok net farkında, zaten konu benim çok üzerimde aslında. Ben sadece onların maddi paylaşımına engel bir unsurum.

oncelikle cok sasirdim, galiba en son konustugumuzda evli degildin :KK70: tebrik ederim.

ama eger yanlis anlamazsan bu evlilikte benim icime sinmeyen bir sey oldu okuduklarim karsisinda. hani ne sinmedi desen direkt belirtemem belki ama bilmiyorum iste. dogru kelimeyi bulursam yazacagim.

ben tokat konusunda seni cok hatali buldum, bir de belki bu soyledigim yanlis ama ben bulundugum yere gore sekil alabilen biriyim. ornegin benim nisanlimin da dedesi koyde yasiyor, oraya bir kez gittik, ben normalde evde kahve yapmam ama orada yapmam gerektigini bildigim icin yaptim, normalde o derece kapali giyinmem ama giyindim vs. o durumda bunlarin aksini yapmak bana bir sey kazandirmayacakti cunku. ani kurtarmak icin yapilir yani. seni o koyde biraz meydan okur gibi buldum. hani okey tamam herkes biliyor senin sehirli oldugunu, bunu boyle basa vura vura gostermenin manasi yokmus. tabi ki bu kayinvalidenin dediklerini hakli cikarmaz ama iste basta bile karsiymis zaten evlilige.

esinin yaninda olmasina sevindim, belli ki ailesinin soylediklerini dinlemeyecek ama su an bu konu kapandi diye ileride de sorun cikmayacagi anlamina gelmiyor. yine de esinle aranizdaki durumlari cok bilmedigimden daha keskin yorum yapmayayim. mutluluklar. ✌🏻

Hem sizin hem karşı tarafın söylemleri ve düşünceleri ile bu evlilik yürümez.kusura bakmayın ama siz eşinize tokat attiginizda onun size atmaması büyük şansınız çünkü erkek kadından fiziksel olarak güçlüdür ve bir anda onunda gözü donebilirdi. ...
Diğer kadına kaltak demeniz de olmamış..en azından toplum içinde bazı düşünceleri kendimize saklamamiz lazım.tek başınıza istediğiniz kufru edin..
Eşinizin ailesi de tuhaf...burada tek mantıklı kişi eşiniz gibi geldi...
Gerçekten sevgi dolu ve bunu her an yaşayan, gösteren bir çiftiz ve ben bu yaptığım hareketi kendim de hazmedemiyorum, ciddi anlamda düzeltmem gereken sorunlarım var, umarım başarabilirim

Herkese merhaba, uzuuun zaman sonra bir ilişki problemiyle karşınızdayım.

Yaklaşık 2 ay önce ikinci evliliğimi yaptım. Oldukça hızlı gelişen bir süreçti ve eski deneyimimi de göz önünde bulundurup karşılaştırarak söylersem tek bir saniye pişman olmadığım/edilmediğim, her şeyin çok doğru hissettirmesi nedeniyle o aşırı hız halini garip bulmadığım, çok sevdiğim sevildiğim, değer gördüğüm bir evlilik yaptım.

Gelin görün ki eş ailesi devreye girdiğinde böylesine iyi hissettiren evliliğim bir saldırı nesnesi haline geldi.

Eşim köyde büyümüş biri, benim yaşadığım şehre yerleşti ve biz 2 ay sonra evlendik. Babası o çok küçükken vefat etmiş, bir erkek kardeşi var lise öğrencisi ve bir de kız kardeşi var evli, çocuklu.

Annesi eşim yanıma geleceği zaman korkunç kavgalar çıkardı, orası seni yutar, sen orada yapamazsın, biz şimdi burda napacağız vs. Ama eşim çıktı geldi ve onlar da iki ay sonrasında beni istemeye geldiler, isteme töreninden 1 gün sonra da nikahımız oldu (ksksjskdkkd).

Evlendiğimizden beri, benim de ilişkimizin başından itibaren kabul edip desteklediğim şekilde eşimin annesine maddi anlamda destek oluyoruz. Ancak bu ailede asla bitmeyen bir para konusu var ve sürekli en alakasız muhabbet bile paraya geliyor. Mesela yemek tarifi konuşurken kendinizi aniden 10 sene önce eşime kardeşinin çalışıp aldığı bir ayakkabıdan bahsederken bulabiliyorsunuz (her şey çok başa kakılıyor).

Geçenlerde 3 günlüğüne köye gittik. Ben hayatımda ilk kez bir köyde bulundum ve insanlar gelin görme adı altında adeta eve akın gerçekleştirdiler. Ciddi düzeyde uyum problemi yaşadım, tuvaletten uykuya ve insan ilişkilerine kadar sorun oldu ve eşime bir miktar hayatı zindan etsem de beni toparladı, elinden geleni yaptı sağolsun. Orada bir ufak tartışmamız oldu ve eşimin beni ciddiye almayıp gülerek “tırlak bu ya” demesi sonucu ona tokat attım (annesi ve kız kardeşi vardı, evin girişinde).

Bu konuda çok büyük eşeklik ettiğimi biliyor ve kabul ediyorum, özür de diledim, ancak o evin eşiğinde yaşanan bu olayı bütün köy görmüş (nasıl oldu bilmiyorum kimse de yoktu, sanırım dedikodu için kamera yerleştiriyorlar bir yerlere?). Kayınvalidem bu tartışma kapandıktan sonra bana çok iyi davranırken, öpüp koklayıp evime gönderirken ertesi gün eşimi aradı ve “biz hayatımızda öyle tuhaf karı görmedik diyor herkes, boşa o karıyı, ondan sana yol olmaz” şeklinde kısaca açıklayabileceğim epey ağır şeyler söyledi. Sonra babama sosyal medyadan ulaşıp babamı aradılar, babamla da bağıra çağıra konuşmuşlar (asla dinlemek gibi bir huyları yok). Eşimin tepkisi her bir konuşmada “siz kimsiniz ve ne hadle bana boşan diyorsunuz, ben karımı seviyorum, işinize bakacaksınız, hiçbir şeyine de karışamazsınız” oldu.

Bütün bunlardan sonra kayınvalidem yine eşimi yanımda değil zannederken bana saydırdı. Ben ardından kendisini aradım ve ağzım açık kalacak bir konuşma yaşadım. Kızım, annem, şöyledir böyledir. On dakika önce bana saydıran kendisi değilmiş gibi. Görümcemin de benzer yaklaşımlarına şahit oldum (bana arkamdan hakaret falan etmedi ama onun da düşüncesi annesi gibiydi).

Sonra ben görümceme her şeyi bildiğimi, arkamdan konuşmak yerine düşüncelerini bana söyleyebileceklerini, bunun çok çirkin olduğunu falan söylediğim bir mesaj attım. Kayınvalidem bu mesajdan sonra bir daha beni aramadı sormadı. Eşime telefonda “karın çocuğunuz olursa getirmeyecekmiş (ben öyle dedim görümceme telefonda), ben size ne zaman boşanın dedim” falan gibi epey yalan ağırlıklı şeyler söyledi. Takmadım yoluma devam ettim.

Şimdi eşimin bana anlattığına göre esas mesele para. Ona göre biz orada tartışmamış da olsaydık bu kavgalar çıkacaktı. Takıldıkları diğer hata(?)larım şunlar;
1. Eşimin çocukluk arkadaşıyla tanışmak için eşim, arkadaşı, ben yemeğe gitmiş olmamız, eşim hep yanımdaydı (bekar adamla gidilmezmiş).
2. Erkek kardeşi, eşim, ben merkeze gittik bir cafede oturuyorduk. Kadının biri kendi halinde su içen bir köpeğe tekme attı ve köpek ağlayarak çığlık attı ben de refleks olarak “kaltağa bak” dedim. Ben evli barklı kadınlara küfür ediyormuşum ya kadının kocası gelip eşimi öldürseymiş (kadının medeni durumuna dair en ufak fikrimiz olmadığı gibi oradan geçip gitmişti bile).
3. Tonla misafir gelmiş ben hizmet etmemişim (iki günlük misafirden hizmet beklemek? Çöpün yerini bilmiyorum daha).
4. İnsanlar ayakkabı falan giyinirken kazağımı falan çekiştirdiler düzeltmek için ve bunu ben çok garip karşıladım, bunu dile getirmiş olmam.
5. Kayınvalidem eşimin kardeşi için “eşin onun babası, ona babalık yapmak zorunda” dediğimde “hayır o onun abisi, abilik yapmak zorunda” diye cevap vermiş olmam.

Eşim orada yaşarken tüm kazancını annesi cebinden rahatlıkla sorgusuz sualsiz alıyor ve istediği gibi harcıyormuş. Şimdi ise o miktarın altında para gönderiyoruz ve eşime göre annesinin isteği eşimi oraya yeniden almak ve tüm parasını harcayabilmek. Her konuşmada mutlaka eşimin belli başlı borçları ödemesi gerektiği, kardeşinin onun çocuğu sayıldığı, onu okutması gerektiği söyleniyor. Orada düğün yapacaktık, düğünden gelecek takılar üzerinden planlar yapılıyor, bize almayacağım deniyor ama veresiye borçları için vs. altına güveniliyor.

Tabi bütün bunlar olunca ailem de “bir daha gitmeni istemiyoruz düğüne de gelmeyiz” dediler ve ben de asla oraya gitmek istemedim, düğünü iptal ettik. Şimdi ise “ben o kadar altını insanlara mı bırakıcam” diye kayınvalidem olay çıkarıyor.

Yaşı genç, sağlık sorunu yok, çalışmayı kabul etmiyor. Zamanında eşimin yüreklendirmesi ile çalışmış 3 ay ama burnundan getirmiş eşimin, inanılmaz güçlü bir kavga yetenekleri var asla konuşamıyor, kendinizi ifade edemiyorsunuz. Borçlarıyla ilgili intihar etmekle tehdit ediyor, görümcem sürekli eşime “annemi para yüzünden mi kaybedicem” diyor (o da çalışmıyor ufak tefek destek oluyor annesine).

Sürekli “boşan o karıdan” baskısı, sürekli “zaten sizden olmaz siz boşanacaksınız” cümleleri. İnanılmaz şekilde saygısızlığa maruz kaldığımı hissediyorum ve saldırı altındayım. Buraya yazmayı unuttuğum yüzlerce hareketime, sözüme takılmışlar ve en en kırıcı olan, affedilmeyecek olanı benim için “dul karı, bakire değildi” gibi iğrenç ifadelerin kullanılmış olması. Eşim beni tatmin edecek cevapları veriyor olsa da berbat hissettirdi bütün bunlar bana ve huzurlu hissettiğim bir an bile olmuyor. Beni maddi gelirlerini ortadan kaldıran bir vergi olarak görüyorlar ve ne yapabilirim bilmiyorum.

Verilecek öneri de yok sanırım ama anlatmak istedim. Sonuç olarak berbat hissediyorum.
Bu hikayede şiddet var eğer o takadı atan değil de yiyen olsaydınız eminim kıyameti koparırdınız, o potansiyeli gördüm sizde. Onlar kadar siz de haksızsınız, sizin bir kere anlaşmaya niyetiniz yokmuş, iki günlük misafir değilsiniz siz o evin gelinisiniz bir zahmet çöpün yerini öğreniverin. Babalık yapmak zorunda dediğinde hee diyin geçin o baba dedi diye babası mı oldu yani, tuzluk dese nolur sabunluk dese nolur, tokat olayına zaten bir şey diyemiyorum. Arkadaşıyla tanışma meselesinde hakkınız var.

oncelikle cok sasirdim, galiba en son konustugumuzda evli degildin :KK70: tebrik ederim.

ama eger yanlis anlamazsan bu evlilikte benim icime sinmeyen bir sey oldu okuduklarim karsisinda. hani ne sinmedi desen direkt belirtemem belki ama bilmiyorum iste. dogru kelimeyi bulursam yazacagim.

ben tokat konusunda seni cok hatali buldum, bir de belki bu soyledigim yanlis ama ben bulundugum yere gore sekil alabilen biriyim. ornegin benim nisanlimin da dedesi koyde yasiyor, oraya bir kez gittik, ben normalde evde kahve yapmam ama orada yapmam gerektigini bildigim icin yaptim, normalde o derece kapali giyinmem ama giyindim vs. o durumda bunlarin aksini yapmak bana bir sey kazandirmayacakti cunku. ani kurtarmak icin yapilir yani. seni o koyde biraz meydan okur gibi buldum. hani okey tamam herkes biliyor senin sehirli oldugunu, bunu boyle basa vura vura gostermenin manasi yokmus. tabi ki bu kayinvalidenin dediklerini hakli cikarmaz ama iste basta bile karsiymis zaten evlilige.

esinin yaninda olmasina sevindim, belli ki ailesinin soylediklerini dinlemeyecek ama su an bu konu kapandi diye ileride de sorun cikmayacagi anlamina gelmiyor. yine de esinle aranizdaki durumlari cok bilmedigimden daha keskin yorum yapmayayim. mutluluklar. ✌🏻
Sassyyy teşekkür ederim. Mutlu oldum seni görünce :)
İnan benim çok içime sinen bir evlilik bu, sadece eşim bağlamında ama bu yaşadıklarım epey zorlayıcı oldu benim için. Şehirli vurgusu yapmak değildi niyetim ama şöyle anlatayım mesela çok küçük bir mutfak, içeride iki kişi çok sıkışık şekilde durabilir, orada 5-6 kadın falan var ve beni bir yan eve götürüyorlar (amcalar oturuyor orada), bir oraya bir buraya, evde zaten 10 dk çekirdek aile olacak biçimde kalmadık, ve ben ambale oldum ne yapacağımı asla kestiremedim. Çay yapmama konusu böyle gelişti. “Ben şehirliyim hıh” durumundan ziyade default olarak yaptığım/söylediğim şeyler garip karşılandı, eleştirildi, mesela bavulu içeri aldık bavulun tekerlekleri battı tabi. Bunu ben değil de eşim silince tuhaf bir ortam oluştu. Fastfood tarzı bir yiyecek evde yapıldı, tabakla bana verdiler dizime koydum herkes garipsedi, o an yere oturmam gerektiği çıkarımını yapamadım, bu gibi istemsizce, normalimi yaptığım her şey problem yarattı yani. Binlercesini sayabilirim eleştiri yağmuruna tutulduğum davranışlarımdan :KK43:

Bu hikayede şiddet var eğer o takadı atan değil de yiyen olsaydınız eminim kıyameti koparırdınız, o potansiyeli gördüm sizde. Onlar kadar siz de haksızsınız, sizin bir kere anlaşmaya niyetiniz yokmuş, iki günlük misafir değilsiniz siz o evin gelinisiniz bir zahmet çöpün yerini öğreniverin. Babalık yapmak zorunda dediğinde hee diyin geçin o baba dedi diye babası mı oldu yani, tuzluk dese nolur sabunluk dese nolur, tokat olayına zaten bir şey diyemiyorum. Arkadaşıyla tanışma meselesinde hakkınız var.
İki lafın her bir arasında eşime sürekli “sonsuza kadar bu aileden sorumlusun” vurgusu yapılıyor ve bu durum bize kabul ettirilmeye çalışılıyor. O yüzden baba meselesine he deyip geçmedik ikimiz de. Diğer konularda haklısınız, ama cidden hizmet edebileceğim bir ortam yoktu üstteki mesajda anlattım

Onlar kadar haksız olduğumu da düşünmüyorum. Evet eşime yaptığım bir hata var ama güle oynaya uğurlayıp gönderip sonra gece üçlerde arayıp boşa o karıyı o zaten dul bakire değildi demek, babamı gizlice arayıp bağırıp çağırmak, her hareketimi yüzüme gülerken arkamdan dedikodu malzemesi yapmak, anneme verdiğim küçük bir parayı bile utanmadan konuşmak, para için kavga çıkarıp sürekli küfürler yağdırmak bambaşka boyutlar ve benim haksızlık düzeyimin çok üzerinde.

Bu para kavgalarını kayınvalidemin aşırı ağır laflarını vs. duyuyordum zaten ve eşim de anlatmıştı ama bana bu kadar yansıyacağını düşünmemiştim. Hani hep şey diyordum ya eşim biraz sert konuşuyor (annesine karşı ters davranıyor haklı olduğunu yeni anladım) ben ondan bi makas alırım, gel anne kız kahve içelim derim, sorunlar çözülür güzellikle. Yani nescafe olan bardak masada iz yapınca kavga eden bir insan, aşırı tepkileri var bu gibi konularda. Mesela koltuktaki kırlenti başının altına koyup uyudu diye evi dağıttın kavgası yapıyor eşimle. Hiç düşündüğüm gibi olmadı.
Eşim görüşme konusunda falan karışmıyor, hiçbir konuda bana bir baskısı surat asması vs. yok. Durumun çok net farkında, zaten konu benim çok üzerimde aslında. Ben sadece onların maddi paylaşımına engel bir unsurum.

Sana yansımamasını nasıl bekledin? :)
Sen para kaynağını çaldın.
Senin kayınvalide eşini çocuğu gibi değil kocası gibi evinin direği olarak görüyor.
Evleneceği insanda sen gibi değil, eski düzene devam edip eve dahil olacak susup pusacak bir gelin modeliydi.
Planlar uymadı.
Gördüğün üzere aslında sorun sen değilsin.
Eşin ailesinin istediğii gibi bir hayat istemiyor ama fatura sana kesildi. Zaten gelinlerin işlevi budur.
Fatura kesilecek taraf.

Hepsini bir kenara at.
Sen şunu öğren yeter.
Senin algıladığın şekliyle saygı, kişisel alan, mahremiyet, sınırlar, değerler gibi kavramların karşılıkları eşinin ailesinde yok.
Orada yaşayan tek motto var. "haklıyım ve hakkım var"
Konunun ne olduğunun hiç bir önemi yok. Bu mekanizma hep böyle işleyecek.
Değişmesi mümkün değil.
Bu da sizi anlaşması güç bir noktaya getiriyor.
Onları böyle kabul edip hiç görüşmeyeceksin veya sınırlı görüşme yapacaksın ya da sen kendi yoluna bakacaksın.
Bu evliliği sürdürmek maalesef çok meşakkatli. Sağlam psikoloji istiyor :)

Son düzenleme:
Tokat meselesi olmasa sıraladığım diğer sebeplerden çıkacaktı bu tartışma, bunu eşim söylüyor. Zaten biz oraya gitmeden önce de oluyordu aynı kavgalar. Ortada ne tokat vardı ne benim eşimin arkadaşıyla yemek yemiş olmam. Para para para. Başından beri kavga bu. Tokat konusunda ölümüne haksızım o ayrı tabii
Ailenin derdi belli, mesafeli olup duymayacaksınız başka yolu yok. Tokat ya da küfürü forumda herkes ölesiye eleştiriyor ancak kimse melek değil. Her türlü şiddete karşıyım ama insanın ipleri boşaldığı yerler var, kimse evliya falan değil. Mesela köpeğe tekme atan kadını ben görmüş olsam aaa ne ayıp, insan değil diye falan olmaz tepkim, küfüründe alasını ederim, tekmenin de alasını atarım bana da vursun becerebiliyorsa, hayvan benim yumuşak karnım içimden canavar çıkabilir öyle hissediyorum ki çıktığı da olmuştur onlar o dilden anlıyor. Eşe tokat atmanın tabi ki affedilir yanı yok eşler arası şiddetin telafisi yok sizinkisi zaten çok kötü bir yerde olmuş. Dediğim gibi mesafeli olacaksınız sizde eşinizde, tartışmaya girmemeye bakın. Beş kez arıyorsa bir kez açılsın telefonlar, daha çok yenisiniz bir süre sonra mecbur kabullenecekler. Size bu kadar ağır laflar etmiş insanlarla görüşmemekte hakkınız, para vermemekte hakkınız, ben olsam bu kadar hakaret işittiğim insanlara kuruş vermem, burda herkes duyar kasıyor da gerçek hayatta öyle değil o işler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X