Evliliğimin saldırı altında olduğunu hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sana yansımamasını nasıl bekledin? :)
Sen para kaynağını çaldın.
Senin kayınvalide eşini çocuğu gibi değil kocası gibi evinin direği olarak görüyor.
Evleneceği insanda sen gibi değil, eski düzene devam edip eve dahil olacak susup pusacak bir gelin modeliydi.
Planlar uymadı.
Gördüğün üzere aslında sorun sen değilsin.
Eşin ailesinin istediğii gibi bir hayat istemiyor ama fatura sana kesildi. Zaten gelinlerin işlevi budur.
Fatura kesilecek taraf.

Hepsini bir kenara at.
Sen şunu öğren yeter.
Senin algıladığın şekliyle saygı, kişisel alan, mahremiyet, sınırlar, değerler gibi kavramların karşılıkları eşinin ailesinde yok.
Orada yaşayan tek motto var. "haklıyım ve hakkım var"
Konunun ne olduğunun hiç bir önemi yok. Bu mekanizna hep böyle işleyecek.
Değişmesi mümkün değil.
Bu da sizi anlaşması güç bir noktaya getiriyor.
Onları böyle kabul edip hiç görüşmeyeceksin veya sınırlı görüşme yapacaksın ya da sen kendi yoluna bakacaksın.
Bu evliliği sürdürmek maalesef çok meşakkatli. Sağlam psikoloji istiyor :)
Haklıyım ve hakkım var, cidden motto bu. Yani adam basit matematiksel hesaplar yapıyor mesela, diyor bak şuraya çok gereksiz gidiyor, gel buna çözüm bulalım. Vay ben sana çocukken baktım bağırtı çağırtı küfürler havada uçuşuyor. Yani “acaba şu açıdan baksam mı, haklı olabilir mi” diye bir gram düşünce yok, hep kendileri haklılar. Ve çok fazla bağırıyorlar hala kulaklarım uğulduyor

Ailenin derdi belli, mesafeli olup duymayacaksınız başka yolu yok. Tokat ya da küfürü forumda herkes ölesiye eleştiriyor ancak kimse melek değil. Her türlü şiddete karşıyım ama insanın ipleri boşaldığı yerler var, kimse evliya falan değil. Mesela köpeğe tekme atan kadını ben görmüş olsam aaa ne ayıp, insan değil diye falan olmaz tepkim, küfüründe alasını ederim, tekmenin de alasını atarım bana da vursun becerebiliyorsa, hayvan benim yumuşak karnım içimden canavar çıkabilir öyle hissediyorum ki çıktığı da olmuştur onlar o dilden anlıyor. Eşe tokat atmanın tabi ki affedilir yanı yok eşler arası şiddetin telafisi yok sizinkisi zaten çok kötü bir yerde olmuş. Dediğim gibi mesafeli olacaksınız sizde eşinizde, tartışmaya girmemeye bakın. Beş kez arıyorsa bir kez açılsın telefonlar, daha çok yenisiniz bir süre sonra mecbur kabullenecekler. Size bu kadar ağır laflar etmiş insanlarla görüşmemekte hakkınız, para vermemekte hakkınız, ben olsam bu kadar hakaret işittiğim insanlara kuruş vermem, burda herkes duyar kasıyor da gerçek hayatta öyle değil o işler
Şu mesajın alnı olsa da öpsem

Tokat konusunu yumuşatma falan da değil mesele zaten yaptığım inanılmaz berbat bir hareketti ama gerçekten belirttiğiniz gibi oldu. Sizi samimi bulduğum için sebebi anlatmak istedim. Ben kilo sorunu olan biriyim. Babamla annem de boşanmışlar aldatma yüzünden ben 1 yaşındayken. Eşimle muhabbet ediyorduk baban o kadar sevmiş neden aldatmış acaba dedi. Ben de bilmem dedim. Acaba evlendiği zamana göre değişti annen mesela çok kilo aldı falan ondan mı dedi. Mesele buydu ve ben çok alındım. Verilecek başka örnek kalmamış gibi, bunu art niyetli algıladım ve tartışma böyle çıktı. Zaten annesinin 20 saniyede bir çıkardığı gürültüler tartışmalardan tef gibiydim. Çok pişmanım o hareketimden yapmamalıydım.
Şu saçma hayvan düşmanı duyarı konusunda da içimi siz dökmüşsünüz ağzınıza sağlık.

Haklıyım ve hakkım var, cidden motto bu. Yani adam basit matematiksel hesaplar yapıyor mesela, diyor bak şuraya çok gereksiz gidiyor, gel buna çözüm bulalım. Vay ben sana çocukken baktım bağırtı çağırtı küfürler havada uçuşuyor. Yani “acaba şu açıdan baksam mı, haklı olabilir mi” diye bir gram düşünce yok, hep kendileri haklılar. Ve çok fazla bağırıyorlar hala kulaklarım uğulduyor
Onlardan empati bekleme. Düşünce şekillerini değiştiremezsin.
Bu yapılanın manipülasyon olduğunu anlasalar ne anlamazsalar ne olacak?
Sen durumun farkına var.
O bağırma, bağırarak konuşma köyde yaşayan insanlarda default skill gibi.
Bir an ortalık kan gövdeyi götürecek zannedersin, savaş, kaç, don tepkisinden birini verirsin. Halbuki onlar tarla bağ bahçe gibi uzak mesafelerden birbirlerine seslenip konuşmaya alıştıkları için normal halleri bile bağırma gibi.
Buna alışırsın belki. :)

Köpeğe tekme atan kadını dövseydiniz bile yerinde bir hareket olurdu
O tekme atan ayakları tutmaz olsun😡

Eşe tokat olmamış☹️Zor bu aileyle işiniz
Eşiniz de yorulacaktır bir süre sonra bu durumdan
O yüzden politik olmayı öğrenın
Kendiniz savaşın ama sanki gökten yanlışlıkla düşmüşte kanadınız kırılmış sansın eşiniz 🤪

Son düzenleme:
Onlardan empati bekleme. Düşünce şekillerini değiştiremezsin.
Bu yapılanın manipülasyon olduğunu anlasalar ne anlamazsalar ne olacak?
Sen durumun farkına var.
O bağırma, bağırarak konuşma köyde yaşayan insanlarda default skill gibi.
Bir an ortalık kan gövdeyi götürecek zannedersin, savaş, kaç, don tepkisinden birini verirsin. Halbuki onlar tarla bağ bahçe gibi uzak mesafelerden birbirlerine seslenip konuşmaya alıştıkları için normal halleri bile bağırma gibi.
Buna alışırsın belki. :)
Mesela biri bana bir şey anlatıyor hararetli hararetli tamam mı, o esnada pür dikkat dinlerken yandan biri bacağımı dürtüyor şiddetli şekilde, üst üste 50 kere adımı söylüyor bağırıyor, o anda don tepkisi veriyorum işte, kafamda hesap yapıyorum konuşan mı yaşlı dürten mi? Hangisine dönsem ayıp etmemiş oluyorum? Böyle aşırı zordu ya, aşırı. Alışmak zorunda kalmayayım inşallah.

Eşinizle olan üslubunuz çok kötü Tokat Ne demek oto kontrol yok kesinlikle kabul edilecek bişiy değil orada yada evde yalnızken evliliğiniz çok yeni olmasına rağmen ki bu evlilğinizde yürümez çoçuk felan yapmayın bari tek haklı bulduğum köpeğe tekme atana kullandığınız kelime

Şu mesajın alnı olsa da öpsem

Tokat konusunu yumuşatma falan da değil mesele zaten yaptığım inanılmaz berbat bir hareketti ama gerçekten belirttiğiniz gibi oldu. Sizi samimi bulduğum için sebebi anlatmak istedim. Ben kilo sorunu olan biriyim. Babamla annem de boşanmışlar aldatma yüzünden ben 1 yaşındayken. Eşimle muhabbet ediyorduk baban o kadar sevmiş neden aldatmış acaba dedi. Ben de bilmem dedim. Acaba evlendiği zamana göre değişti annen mesela çok kilo aldı falan ondan mı dedi. Mesele buydu ve ben çok alındım. Verilecek başka örnek kalmamış gibi, bunu art niyetli algıladım ve tartışma böyle çıktı. Zaten annesinin 20 saniyede bir çıkardığı gürültüler tartışmalardan tef gibiydim. Çok pişmanım o hareketimden yapmamalıydım.
Şu saçma hayvan düşmanı duyarı konusunda da içimi siz dökmüşsünüz ağzınıza sağlık.
Boşboğazlık edip hassas olduğunuz bir noktaya dokunmuş, gerilir insan haklısınız, ilaveten anne babanızın ilişkisini sorgulamak kimsenin haddi değil. Siz zaten hatanızın farkındasınız bazen insan elinde olmadan kontrolü kaybediyor, bir daha yaşanacağını sanmıyorum. Kilo problemi yoldaşım canımsın❤️ sakın dert etme bunu etliyiz,butluyuz, mutluyuz🥰

Eşinizle olan üslubunuz çok kötü Tokat Ne demek oto kontrol yok kesinlikle kabul edilecek bişiy değil orada yada evde yalnızken evliliğiniz çok yeni olmasına rağmen ki bu evlilğinizde yürümez çoçuk felan yapmayın bari tek haklı bulduğum köpeğe tekme atana kullandığınız kelime
Gerçekten anlattığım bunca şeyde tek haklı bulduğunuz nokta o mu oldu? İki aylık evli bir insana dulluğu bekareti üzerinden saldırılmasını haklı mı buldunuz mesela? Eşimle beraber arkadaşıyla yemeğe gitmemin namus meselesi olmasını haklı mı buldunuz cidden?

Boşboğazlık edip hassas olduğunuz bir noktaya dokunmuş, gerilir insan haklısınız, ilaveten anne babanızın ilişkisini sorgulamak kimsenin haddi değil. Siz zaten hatanızın farkındasınız bazen insan elinde olmadan kontrolü kaybediyor, bir daha yaşanacağını sanmıyorum. Kilo problemi yoldaşım canımsın❤️ sakın dert etme bunu etliyiz,butluyuz, mutluyuz🥰
Ne yazık ki zaten farkında olduğum, özür dilediğim, eşimle barış sağladığım bu konu nedeniyle asıl insanların düşüncelerini merak ettiğim konularda yorum alamıyorum..
Çok tatlısınız ❤️

Karşılıklı hatalar var ama eşiniz sizi ailesine karşı korumak için her şeyi yapmış, bence yapmaya da devam edecek. Siz ona sakın "senin ailen şunu yaptı, bunu dedi" demeyin, başına kakmayın. Onu yaparsanız kötü olursunuz. İlla ki bir şey diyecekseniz. "bunu yapmaları beni çok üzdü" deyin ve asla tekrar aynı konuyu açmayın. Eşinize ailesi hakkında kötü bir cümle kurduğunuzda her koşulda kötü olursunuz.
Çok hızlı evlenmişsiniz, anne soğuk duş almış gibi olmuş. Bu zihniyetteki insanların yapacağı klasik hareketler bunlar. Zamanla ağızlarının payını almış olarak susarlar. Yalnız yerinizde olsam eşimi asla onların yanına yalnız göndermem. Sizin yanınızda bunları diyen insan siz yokken söylemediğini bırakmaz. Potansiyeli dolduruşa müsait değil gibi ama annesinin doldurabilme ihtimalini asla aklınızdan çıkarmayım

Gerçekten anlattığım bunca şeyde tek haklı bulduğunuz nokta o mu oldu? İki aylık evli bir insana dulluğu bekareti üzerinden saldırılmasını haklı mı buldunuz mesela? Eşimle beraber arkadaşıyla yemeğe gitmemin namus meselesi olmasını haklı mı buldunuz cidden?
Gidip o köyde yaşayan herkesi başta kaynanan olmak üzereTokatlayın hatta Tokat manyağı yapın

Karşılıklı hatalar var ama eşiniz sizi ailesine karşı korumak için her şeyi yapmış, bence yapmaya da devam edecek. Siz ona sakın "senin ailen şunu yaptı, bunu dedi" demeyin, başına kakmayın. Onu yaparsanız kötü olursunuz. İlla ki bir şey diyecekseniz. "bunu yapmaları beni çok üzdü" deyin ve asla tekrar aynı konuyu açmayın. Eşinize ailesi hakkında kötü bir cümle kurduğunuzda her koşulda kötü olursunuz.
Çok hızlı evlenmişsiniz, anne soğuk duş almış gibi olmuş. Bu zihniyetteki insanların yapacağı klasik hareketler bunlar. Zamanla ağızlarının payını almış olarak susarlar. Yalnız yerinizde olsam eşimi asla onların yanına yalnız göndermem. Sizin yanınızda bunları diyen insan siz yokken söylemediğini bırakmaz. Potansiyeli dolduruşa müsait değil gibi ama annesinin doldurabilme ihtimalini asla aklınızdan çıkarmayım
Sağolsunlar benim bir şey söylememe gerek kalmıyor ki. Her an çalıyor o telefon, gecenin köründe 11 falan değil 2-3-4 lerde defalarca.. yani dert yanmama ne gerek kalıyor, ne fırsat. İhtiyacım olan tarzda çok faydalı bir yorumdu, çok teşekkür ederim. Vaktiniz olursa konudaki diğer mesajlarımı okuyup yorum yapmanızdan mutlu olurum. ❤️

Neden bu kadar çabuk evlendiniz? Hem de eskiden de eş ailesi sorun yaşamışken. Kendinizi bir çukurdan çıkarıp diğerine sokmuşsunuz
Eş ailesi bağlamında haklısınız ama eşim için aynı şeyi söylesem yalan söylemiş olurum, hayatımda hiç görmediğim desteği, şefkati gördüm ve sevilmeyi bilmediğimi fark ettim, epey uzun süre telefonda görüştük, sonra da aynı evde yaşamak isteyince ve aklımda hiçbir soru işareti olmayınca evlendik. Hayatta kimse ve hiçbir şeyden yüzde yüz emin olmam bu saatten sonra ama ne kadar güvenebilirsem o kadar güveniyorum inşallah böyle gider, bu defa güler yüzüm :KK43:

Köpeğe tekme atana bırak kaltak demeyi , kalkar ben de tekme atardım herhalde köyde meydan muharebesi çıkardı ardından
Eşinize tokat atmakla çok büyük hata yapmıssiniz , yani hiç yapılmayacak bir hareket hem de aile yanında ama tüm anlattiklariniz içerisinde tokat bile masumane kalıyor , yapmanız gereken şey eş ailesiyle tüm munasebeti kesmek , mesajlasmayin , aramayın , telefonlarını açmayın zaten anlayamadım neden görünceye mesaj atıyorsunuz kayinvalideyi arıyorsunuz , yani sizin de davranışlarınız hatalı , olgun davranmiyorsunuz 15 yaşında çocuk gibi kendinizi ispat etmeye , ben de varım demeye çalışıyorsunuz , ne gerek var??
Bırakın eşiniz bogussun onlarla , eşiniz zaten sizi tercih etmiş , aklı da başında bir adam gibi gözüküyor , yapmanız gereken tek şey hepsiyle iletişimi kesmek
Ne konuşacaklar da eşinizle konuşsunlar , aradıklarında yanindaysaniz başka odaya geçin duymayın , yok sayın , yoksa başka türlü mutlu olamazsınız , hele ki ilk evliliğinden sonra böyle bir adam bulmuşsun , niye hayatı zehir ediyorsun kendine??

Bir daha şunu anladım ki ,bazen he he deyip geçmek lazım...bazen cenemizi kapatmamiz lazım.. (her şeye laf yetiştirmek birşey kazandirmaz)....bazen düşüncelerimizi kendimize saklamamiz lazım....biraz da hoşgörülü olmak lazım çünkü herkesin yetiştiği ortam ve alışkanlıkları farklı...herşeye karışmamak lazım.. (özellikle aileler için söyledim )

Köpeğe tekme atana bırak kaltak demeyi , kalkar ben de tekme atardım herhalde köyde meydan muharebesi çıkardı ardından
Eşinize tokat atmakla çok büyük hata yapmıssiniz , yani hiç yapılmayacak bir hareket hem de aile yanında ama tüm anlattiklariniz içerisinde tokat bile masumane kalıyor , yapmanız gereken şey eş ailesiyle tüm munasebeti kesmek , mesajlasmayin , aramayın , telefonlarını açmayın zaten anlayamadım neden görünceye mesaj atıyorsunuz kayinvalideyi arıyorsunuz , yani sizin de davranışlarınız hatalı , olgun davranmiyorsunuz 15 yaşında çocuk gibi kendinizi ispat etmeye , ben de varım demeye çalışıyorsunuz , ne gerek var??
Bırakın eşiniz bogussun onlarla , eşiniz zaten sizi tercih etmiş , aklı da başında bir adam gibi gözüküyor , yapmanız gereken tek şey hepsiyle iletişimi kesmek
Ne konuşacaklar da eşinizle konuşsunlar , aradıklarında yanindaysaniz başka odaya geçin duymayın , yok sayın , yoksa başka türlü mutlu olamazsınız , hele ki ilk evliliğinden sonra böyle bir adam bulmuşsun , niye hayatı zehir ediyorsun kendine??
Çok çok doğru söylüyorsunuz. Olgun davranmam lazım olgundan ziyade hazmetmem lazım. Eşime telefonda çok ağır şeyler söylüyor mesela orada yokum sanıyor, beş dk sonra bana kızım annecim falan diyor bunu yutamadım o sözlere özellikle dul meselesine verecek cevaplarım vardı susamadım ama artık ne derlerse desinler susacağım :KK43:

Çok çok doğru söylüyorsunuz. Olgun davranmam lazım olgundan ziyade hazmetmem lazım. Eşime telefonda çok ağır şeyler söylüyor mesela orada yokum sanıyor, beş dk sonra bana kızım annecim falan diyor bunu yutamadım o sözlere özellikle dul meselesine verecek cevaplarım vardı susamadım ama artık ne derlerse desinler susacağım :KK43:
Anlıyorum seni insan altta kalmak istemiyor ama karşındaki insanlar normal değil ki , cahil ötesi tipler o yüzden cahille tartışmaya , laf anlatmaya gerek yok , sen istediğini söyle onlar anlamayacak , onların yargılarını değiştirmeyeceksin kendi kendini yiyip bitirecek son , olan sana olacak , ne gerek var? Hayat kısa , zaten çok şey sigdirdin hayatına , bırak yahu ne yapıyorlarsa yapsınlar , ne diyorlarsa desinler , sana ne ? Cahille münakaşaya girilmez , laf anlatılmaya calisilmaz , sen eşinle mutlu olmaya bak , onlar da tepinip dursunlar yerlerinde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X