Bir çok arkadaş yazılacak en güzel şeyleri yazmış zaten..
Siz zaten küfür eden bir insansınız anlattığınız kadarı ile o yüzden edilen diğer küfürleri de çok önemsememeniz gerekiyor.
Siz kendinizi nasıl gösterirseniz onlarda o şekilde davranır ve ne yazık ki siz kendinizi küfürbaz eşine baskı kuran, eve gelen misafire ve eşinin ailesine saygısız bir insan olarak göstermişsiniz.
Köyde yaşayan bir adamı kendinize eş seçerken nasıl bir ailesi olduğunu, ailenin ve köy insanlarının "gelin" mantığını da biliyor ve kabul ediyor olarak evlenmeniz gerekirdi ki gelen misafirlere tatlı yüz gösterip, bir çay ikram etmek ve orada geçireceğiniz üç günü olaysız geçirmek çok zor olmamalıydı.
Ama siz bunun yerine insanlara karşı tepeden bakmayı ve kibirlenmeyi seçmişsiniz.
Sizin de, eşinizin de, ailesinin de gerçekten psikolojik olarak desteğe ihtiyacı var.
Ne yapabilirim diye sorduğunuz için yazıyorum önce bir şeyler yapmaya kendinizden başlayın.
Elinizde güçlü gördüğünüz özelliklerinizle öne çıkmayı, koz olarak kullanmayı bırakın ki çok itici oluyor. Misal daha çok para kazanıyorum, misal doğmamış çocuğum..
İkincisi kendinize, eşinize ve diğer insanlara karşı daha saygılı davranın zira eşiniz sizin malınız değil insanların içinde tokat atmak, ailesinin misafirlerini eleştirmek, ortamda yabani gibi davranmak başta eşinize saygısızlıktır.
Başka insanların yanında küfür etmeyi bırakmak insanın kendine olan saygısındandır.
Siz küfür etmeyi bırakırsanız insanlarda sizin yanınızda küfürlü konuşmayı bırakır.
Eşinizin ailesine karşı mesafe koyun ama aynı şekilde kendi ailenizin de evliliğiniz hakkında bu derece müdahil olmasına müsaade etmeyin.
Birde eşinizin ailesinin dünürlerine sosyal medyadan ulaşması bir bana mı garip geldi?
Sanki siz bu insanları ta en baştan ailecek dışlamış ve tepeden bakıyor gibisiniz belki de tüm bu çirkinlikler bu dışlanmışlıkla oğullarını kaybetme hissiyatındandır.
Ve kabul edin ki siz eşinizi ağaç kavuğundan almadınız bir ailesi var ve siz o aile ile de bir aile oldunuz tıpkı eşinizin de sizin ailenizin bir parçası olması gibi.