- 6 Mayıs 2017
- 6.438
- 7.729
Aynen ya ne kadar çok abarttilar ne var bunda. Adam da kadına tırlak demiş yani deli demek istiyor. Hiç o hakarete bakan yok...kadın o kadar baskı altındaymış önceden evlenmesinden tutun giydiği bile çekiştirilmiş her hareketi göze batmış bir şekilde öfkesini kontrol edememiş otokontrolünü kaybetmiş keşke olmasaydı ama olmuş bir erkeğin attığı tokatla bir kadın bayılabilir kadınla erkeğin gücü eşit bile değil
Dayak sadece fiziksel şiddet değil ki! Hele ki tokat, insanlık onurunu zedeleyen bir hareket. Bence bir tokattan bir şey olur ve devamı da gelir.Tamam siz böylesiniz konu sahibide bu şekilde ne var yani. Hep kadınların mı şiddet gördüğünü okuyalım burda. Bir tokattan bişey olmaz merak etmeyin. Şu hareketi erkek yapsa devamı katlanarak gelirdi ama kadın yapınca öyle olmuyor tekrarı edilmiyor zaten özür dilemiş adam da affetmiş adam affetiğine göre burda bunu yargılamak bizlere düşmüyor...
O zaman erkeklerde desin ben karıma hiçbir zaman vurmamıştım bir kere tokat atayım birşey olmaz diye?Tamam siz böylesiniz konu sahibide bu şekilde ne var yani. Hep kadınların mı şiddet gördüğünü okuyalım burda. Bir tokattan bişey olmaz merak etmeyin. Şu hareketi erkek yapsa devamı katlanarak gelirdi ama kadın yapınca öyle olmuyor tekrarı edilmiyor zaten özür dilemiş adam da affetmiş adam affetiğine göre burda bunu yargılamak bizlere düşmüyor...
Aslında yorumlarım direkt sana hitaben değildi.kuzum ben savunmuyorum ki. bravo dedim mi bir yerde bu harekete ?
anlattıklarına göre bence sıkıntıları var ve tedavi olmalı, terapi görmeli dedim.
ne yapalım tokat atan elini mi keselim ?
evet yanlış, evet yapmamalıydı. şiddet 1 kere bile yapılmış olsa tolere edilmemeli.
olan olmuş, ben de hatamın farkındayım yazmış. bundan sonrası için kendini toparlasın diyorum.
defalarca her birimiz döne döne hatasını yazdık. bu saatten sonra o olay silinecek mi ? hayır.
bari hatasını anlasın, ileride daha kötüsünü yaşamaktan kurtulsun.
yani bu yorumları sanki savunuyormuş gibi algılamana üzüldüm.
Ya ben asla savunmuyorum yaptığım hareketi, kapının önündeydik ben gidicem diyordum o da öyle dedi, ben de yaptım o eşekliği ama yeşilçam filmlerindeki gibi falan değildi, denk bile getiremedim yani, aşırı öfkeli ve kaotik bir anda yapılmış bir saçmalıktı. Canı falan yanmadı ama gurur kırıcıydı bu yüzden çok üzgünümkadın o kadar baskı altındaymış önceden evlenmesinden tutun giydiği bile çekiştirilmiş her hareketi göze batmış bir şekilde öfkesini kontrol edememiş otokontrolünü kaybetmiş keşke olmasaydı ama olmuş bir erkeğin attığı tokatla bir kadın bayılabilir kadınla erkeğin gücü eşit bile değil
16 yaşında açılsın diye kahve içmeye götürdüğünüz çocuğun yanında kaltak dediniz şimdi de çocuk mu suçlu oldu? Ksksjsjjsjs. Kayınvalideniz gibi evladına tapan analar ne olursa olsun çocuğunun harçlığını kesmez merak etmeyin. Ne olursa olsun kayınvalidenizde sizde yerinizi bilmiyorsunuz. Ne ulu orta cinsiyetçi küfür edilir ne kocaya tokatlar atılır. Kayınvalidenizi kınadığınız konuları kendiniz yapmışsınız.Herkesi etiketlemek imkansız sanırım konuya yazan ancak benim eşimin benimle param için beraber olduğu, bu evliliğin neden yapıldığı, para için bla bla gibi hadsizlikte kayınvalidemle yarışan kullanıcıların yorumlarını müsait ilk anımda yasaklayacağım, evliliğim tartışmaya açık değil benim. Bir de şu “ay höst bile diyemem” minnoşlarını. Bu konu o kadar minnoş değil, uzaklaşabilirsiniz.
Diğer konulara aklıma geldiği gibi cevap vereyim tek tek uzun sürecek;
Kaltak kelimesini kullandığımda eşimin kardeşi(16), eşim ve ben vardık. Cafedeydik. Çocuk açılsın falan diye kahve içmeye gitmeyi teklif etmiştim. Harçlıkları kesilip de sigarasını alamayacak korkusuyla annesine şikayet etmiş beni. “Yengem evli karılara sövdü” diye.
Dayak sadece fiziksel şiddet değil ki! Hele ki tokat, insanlık onurunu zedeleyen bir hareket. Bence bir tokattan bir şey olur ve devamı da gelir.
O zaman kocasını affeden sonra da öldürülen kadınları ve cani kocalarını yargılamak da bize düşmez. Sonuçta kadın tercihini o pisliğin yanında durmaktan yana kullanmış.
Benden daha iyi ifade etmişsiniz, sağ olun hanımlar.O zaman erkeklerde desin ben karıma hiçbir zaman vurmamıştım bir kere tokat atayım birşey olmaz diye?
Ya biz yaratık mıyız, insan olarak beynimiz yok mu bizim? Neden hemen güç gösterisi yapalım? Erkekte yapamaz ama kadında yapamaz. Ne münasebet kocaya tokat atmak, o sıra hayatım saçmalıyorsun demek ya da saydırmak daha mi zordu? Aferin insana dayağı böyle normalleştirin, sonra erkeklerde çıkıp desin bir tokattan birşey olmaz diye. Valla değişiksiniz. O zaman kocanızda size vurunca bir tokattan birşey olmaz diyip ağlamayın.
ya tabi ki yapmaması gerekiyor çok gurur kırıcı ama zaten çok pişman olmuş eşi de affetmişAynen ya ne kadar çok abarttilar ne var bunda. Adam da kadına tırlak demiş yani deli demek istiyor. Hiç o hakarete bakan yok...Ayrıca sonunda da barışmışlar yani sanki tekme tokat dalmış gibi konuşuyorlar.
Aslında yorumlarım direkt sana hitaben değildi.
Baksana yazılanlara, şok geçirdim resmen. Ne olacak ki bir kere olmuş diyenler, kadınla erkeğin tokadı aynı mı diyenler...
Bakış açısı beni şok etti. Bilmiyorum ya, ben de buna üzüldüm valla.
eğer böyle otokontrol sorunun devamlı varsa destek almalısın canımYa ben asla savunmuyorum yaptığım hareketi, kapının önündeydik ben gidicem diyordum o da öyle dedi, ben de yaptım o eşekliği ama yeşilçam filmlerindeki gibi falan değildi, denk bile getiremedim yani, aşırı öfkeli ve kaotik bir anda yapılmış bir saçmalıktı. Canı falan yanmadı ama gurur kırıcıydı bu yüzden çok üzgünüm
Ama anlatıldığına gore evlenmeden önce de ailesi adamın parasını yiyormuş ve adam sesini çıkarmıyormuş.Adamin kişiliği böyle demek ki.Ben eşinin bu sükunetini hanımefendinin kendisinden 4 kat fazla maaş almasına bağladım. Yanlışsam affola. Bu kadar maddiyatçı bir ailenin çocuğunun paraya önem vermeyeceğine pek ihtimal veremiyorum. Inşallah yanılıyorumdur.
Orası kesin. Sadece kocaya karşı değil, herkese karşı sorumluyuz. Öfke sorununu herkese yansıtabiliriz hayatımızda. Buna bir şey dediğim yok, orada haklısın.fiziksel denklik yok ama bu olayın yanlışlığını telafi etmiyor bence. ben burda şiddet eğilimi olmasını zaten hatalı buluyorum.
o yüzden de öfkesini kontrol etmeyi, otokontrollü olmayı öğrenmeli diyorum.
Hava alsın değişiklik olsun diye kahve içmeye gezdirmeye çıkardığımız 16 yaşındaki kayınbiraderim ve eşim vardı ortamda. Kv kavga çıkardığında gidip annesine söylemiş. Öncesinde de söylememiş he.Kimse alnından öpülsün demedi ama daha yeni dahil olduğun bir ailenin içinde de küfür edilmez. Gidip kadını uyarsaydı? Küfür etmek daha cazip geldi. Hem kadına da ders olurdu. İçinden içinden küfür etmek normal mi? Sinirini küfürle belli eden insanların acınası olduğunu düşünüyorum ben.
Dayak sadece fiziksel şiddet değil ki! Hele ki tokat, insanlık onurunu zedeleyen bir hareket. Bence bir tokattan bir şey olur ve devamı da gelir.
O zaman kocasını affeden sonra da öldürülen kadınları ve cani kocalarını yargılamak da bize düşmez. Sonuçta kadın tercihini o pisliğin yanında durmaktan yana kullanmış.
Ben erkeklerde yaparsa onaylarim demedim saçma sapan gereksiz yerlere çekmeyin yazdığım bir şeyi.O zaman erkeklerde desin ben karıma hiçbir zaman vurmamıştım bir kere tokat atayım birşey olmaz diye?
Ya biz yaratık mıyız, insan olarak beynimiz yok mu bizim? Neden hemen güç gösterisi yapalım? Erkekte yapamaz ama kadında yapamaz. Ne münasebet kocaya tokat atmak, o sıra hayatım saçmalıyorsun demek ya da saydırmak daha mi zordu? Aferin insana dayağı böyle normalleştirin, sonra erkeklerde çıkıp desin bir tokattan birşey olmaz diye. Valla değişiksiniz. O zaman kocanızda size vurunca bir tokattan birşey olmaz diyip ağlamayın.
Çocuğun annesine dahi ettiği küfürleri bilebilseniz keşke shsjsjsjjsjsjjsjsjsjd.16 yaşında açılsın diye kahve içmeye götürdüğünüz çocuğun yanında kaltak dediniz şimdi de çocuk mu suçlu oldu? Ksksjsjjsjs. Kayınvalideniz gibi evladına tapan analar ne olursa olsun çocuğunun harçlığını kesmez merak etmeyin. Ne olursa olsun kayınvalidenizde sizde yerinizi bilmiyorsunuz. Ne ulu orta cinsiyetçi küfür edilir ne kocaya tokatlar atılır. Kayınvalidenizi kınadığınız konuları kendiniz yapmışsınız.
Tamam da bundan harçlığını keseceğini nasıl anladınız ben onu anlamadım?Hava alsın değişiklik olsun diye kahve içmeye gezdirmeye çıkardığımız 16 yaşındaki kayınbiraderim ve eşim vardı ortamda. Kv kavga çıkardığında gidip annesine söylemiş. Öncesinde de söylememiş he.
Kakdjsjdjahsjajah.Çocuğun annesine dahi ettiği küfürleri bilebilseniz keşke shsjsjsjjsjsjjsjsjsjd.