Evliliğimin saldırı altında olduğunu hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen ya ne kadar çok abarttilar ne var bunda. Adam da kadına tırlak demiş yani deli demek istiyor. Hiç o hakarete bakan yok... Ayrıca sonunda da barışmışlar yani sanki tekme tokat dalmış gibi konuşuyorlar.

Dayak sadece fiziksel şiddet değil ki! Hele ki tokat, insanlık onurunu zedeleyen bir hareket. Bence bir tokattan bir şey olur ve devamı da gelir.
O zaman kocasını affeden sonra da öldürülen kadınları ve cani kocalarını yargılamak da bize düşmez. Sonuçta kadın tercihini o pisliğin yanında durmaktan yana kullanmış.

Herkesi etiketlemek imkansız sanırım konuya yazan ancak benim eşimin benimle param için beraber olduğu, bu evliliğin neden yapıldığı, para için bla bla gibi hadsizlikte kayınvalidemle yarışan kullanıcıların yorumlarını müsait ilk anımda yasaklayacağım, evliliğim tartışmaya açık değil benim. Bir de şu “ay höst bile diyemem” minnoşlarını. Bu konu o kadar minnoş değil, uzaklaşabilirsiniz.

Diğer konulara aklıma geldiği gibi cevap vereyim tek tek uzun sürecek;

Kaltak kelimesini kullandığımda eşimin kardeşi(16), eşim ve ben vardık. Cafedeydik. Çocuk açılsın falan diye kahve içmeye gitmeyi teklif etmiştim. Harçlıkları kesilip de sigarasını alamayacak korkusuyla annesine şikayet etmiş beni. “Yengem evli karılara sövdü” diye.

O zaman erkeklerde desin ben karıma hiçbir zaman vurmamıştım bir kere tokat atayım birşey olmaz diye?
Ya biz yaratık mıyız, insan olarak beynimiz yok mu bizim? Neden hemen güç gösterisi yapalım? Erkekte yapamaz ama kadında yapamaz. Ne münasebet kocaya tokat atmak, o sıra hayatım saçmalıyorsun demek ya da saydırmak daha mi zordu? Aferin insana dayağı böyle normalleştirin, sonra erkeklerde çıkıp desin bir tokattan birşey olmaz diye. Valla değişiksiniz. O zaman kocanızda size vurunca bir tokattan birşey olmaz diyip ağlamayın.

Aslında yorumlarım direkt sana hitaben değildi.
Baksana yazılanlara, şok geçirdim resmen. Ne olacak ki bir kere olmuş diyenler, kadınla erkeğin tokadı aynı mı diyenler...
Bakış açısı beni şok etti. Bilmiyorum ya, ben de buna üzüldüm valla.

Ya ben asla savunmuyorum yaptığım hareketi, kapının önündeydik ben gidicem diyordum o da öyle dedi, ben de yaptım o eşekliği ama yeşilçam filmlerindeki gibi falan değildi, denk bile getiremedim yani, aşırı öfkeli ve kaotik bir anda yapılmış bir saçmalıktı. Canı falan yanmadı ama gurur kırıcıydı bu yüzden çok üzgünüm

16 yaşında açılsın diye kahve içmeye götürdüğünüz çocuğun yanında kaltak dediniz şimdi de çocuk mu suçlu oldu? Ksksjsjjsjs. Kayınvalideniz gibi evladına tapan analar ne olursa olsun çocuğunun harçlığını kesmez merak etmeyin. Ne olursa olsun kayınvalidenizde sizde yerinizi bilmiyorsunuz. Ne ulu orta cinsiyetçi küfür edilir ne kocaya tokatlar atılır. Kayınvalidenizi kınadığınız konuları kendiniz yapmışsınız.

Benden daha iyi ifade etmişsiniz, sağ olun hanımlar.
Bir tokattan bir şey olur, evet. Ben de bunu anlatmaya çalışmıştım birkaç saattir.

Aynen ya ne kadar çok abarttilar ne var bunda. Adam da kadına tırlak demiş yani deli demek istiyor. Hiç o hakarete bakan yok... Ayrıca sonunda da barışmışlar yani sanki tekme tokat dalmış gibi konuşuyorlar.
ya tabi ki yapmaması gerekiyor çok gurur kırıcı ama zaten çok pişman olmuş eşi de affetmiş
öfke kontrolünü sağlamalı ama olan olmuş yani

fiziksel denklik yok ama bu olayın yanlışlığını telafi etmiyor bence. ben burda şiddet eğilimi olmasını zaten hatalı buluyorum.
o yüzden de öfkesini kontrol etmeyi, otokontrollü olmayı öğrenmeli diyorum.

eğer böyle otokontrol sorunun devamlı varsa destek almalısın canım
diğer konuya gelince kayınvalide gece falan arıyorsa eşin sessize alacak
açık açık konuşmalısın para için intiharı bile öne süren annen beni çok yoruyor psikolojim bozuluyor artık aile içi olan sorunları bana yansıtma benim yanımda konuşma
bu miktardan fazlasını göndermezsin de bayramda gelirim de ve hiçbir şekilde iletişim kurma orayla ilgili konuşma yoksay

Ama anlatıldığına gore evlenmeden önce de ailesi adamın parasını yiyormuş ve adam sesini çıkarmıyormuş.Adamin kişiliği böyle demek ki.

Orası kesin. Sadece kocaya karşı değil, herkese karşı sorumluyuz. Öfke sorununu herkese yansıtabiliriz hayatımızda. Buna bir şey dediğim yok, orada haklısın.
Ama olayın faili bir kadın diye bu denli minnoşluğun, kucaklayıcı olmanın nedenini anlayamıyorum. Doğru bulmadığım o.
Tokat yiyen bir kadının konusuna, bir tokattan bir şey olmaz, ne yaptın da delirttin adamı yazsam beni linçlerden linçlere sokarlar. Yalan mı? Ben bu çifte standarda kızdım aslında.

Hava alsın değişiklik olsun diye kahve içmeye gezdirmeye çıkardığımız 16 yaşındaki kayınbiraderim ve eşim vardı ortamda. Kv kavga çıkardığında gidip annesine söylemiş. Öncesinde de söylememiş he.

Ben erkeklerde yaparsa onaylarim demedim saçma sapan gereksiz yerlere çekmeyin yazdığım bir şeyi.

Kadının vurmasıyla erkeğin vurması bir mi? Erkek bir tane vursa kadın yerlerde olur. Kadının vurmasında canı bile acımaz... Merak etmeyin.

Sizlerde size yapılan bütün hakaretlerde oturun prenses edasıyla ağlayın kendi kendinizden çıkarın sinirinizi...

Ya birde bişey dicem konu sahibi kaç kere özür dilemis ve adam affetmiş zaten bizenee

maaşının bir kısmını lütfen ayrı biriktir zaten eşinden gelen para çok çok az birde üstüne hakaret görüyorsun bu evliliğn sonrası biraz zor olacak belli ki kendini korumaya al

Çocuğun annesine dahi ettiği küfürleri bilebilseniz keşke shsjsjsjjsjsjjsjsjsjd.

Tamam da bundan harçlığını keseceğini nasıl anladınız ben onu anlamadım?
Olay çok saçma. Çocukta rahatsız olmuş olabilir, zaten gittiğime pişman oldum gibisinden anlatmış olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…