Evliliğimin saldırı altında olduğunu hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bir problem göremedim açıkçası.
Tam tencere kapak olmuşsunuz maaile.
Biri tırlak karı der, öteki tokatlar. Biri kaltak karı der, diğerinin anası ananın a**** der. Arada uçurumlar yok. Ben çok denk buldum sizi. Ama o tokata rağmen adam ayrılmadıysa ( hadi başbaşa iken olsa ve affetse neyse) tüm köy ahalisi duymuş etmiş, kocanız bana doktor koca bulan meslek liseli kız profilini andırdı, aman bırakmayayım ne yaparsa yapsın neyse kayınvalidenizle hemfikir oldugum bir konu var. O da eninde sonunda boşanacağınız… üzgünüm ama umarım yanılırım.

Oha seninkilerde amma yabaniymis cocuk olunca nasil yaptin saniyolar aceba

Birde eskiden gelinler kv evine gelirmis yani bu durumda hep kocandan ayri mi uyuyacan ya cidden bizim bazi sacma salak kulturumuz adetimiz kimselerde yok

Dövse daha iyi bence. Normalde böyle konuşmayan insanın ağzından böyle bir kelime çıkacağını sanmıyorum ben.. Bi de adamı tokatlamış aile ile gelini pek bi denk buldum.

Çerkesler mi? Komşum da hep böyle anlatır. 35 yıllık kocası aile evine gidince kapıya yakın otururmuş, kadının gelini onlarla konuşmazmış…

bizi biz yapan herşey kültür. ama farklı kültürlerle kaynaşmak için hemen hızla o kültüre adapte olmak gerekir. içinde şekillendiğimiz kültüre göre bu ne kadar tuhaf, aptalca ve ya yanlış değerlerle oluşturulmuş olursa olsun saygı duymak zorundayız. neden? çünkü kültür dinamik olsa da sabahtan akşama değişemez.
eşinizin ailesini anlamaya çalışın. asıl saldırıya uğrayan, evi barkı, düzeni bozulan onlar. kimseyle böyle hissetmeye, düşünmeye hakkın yok denerek, bu işin doğrusu bu, al işte bu da kaya nerene istersen orana daya diyerek uzlaşılamaz. herkesi yatıştıracak dili siz bulacaksınız madem onlardan daha iyisini bilen sizsiniz, öyle değil mi?
çok farklı insanların evliliği birbiriyle alakasız iki nesnenin tutkal gibi bir şeyle yapıştırılmasına benzer. eğer sert darbelere maruz kalmazsa bu oluşum uzun süre birarada durabilir. tersi olursa tutkal, aşk çürür elde anlamsız iki nesne kalır.

evet zaten elini kaldırması yanlış hayatımda bir kere bende kendimi kaybettiğim için anladım konu sahibini baya kişiliğime giyimime düşüncelerime yani ben olan her şeye saldırılmıştı (bunu yapan eşim değil çevresiydi ve o da bana niyetlerinin aslında iyi olduğunu anlatıyordu)ve bende eşimi bildiğiniz vurarak geriye itmiştim kendimi sıkışmış ve savunmasız hissediyordum yani bi insana şakadan vurmam ben canı acır diye o kadar söyleyeyim ama o noktaya gelmiştim sıkışıp kalmış gibi düşünebilirsiniz bu devamlı oaln bir şeyse büyük hata zaten ama bazen insanın kendinden geçtiği anlar olabiliyor
e o zman erkeklerde kendinden geçebilir diyebilirsiniz ama bi erkek kendinden geçip bir kadını iterse o kadına neler oalbilir güçlerimiz eşit değil ve malesef ki toplumumuzun erkeklere böyle bir baskısı yok

Mune konuyu kapatabilir miyiz? Eşime “para için yanında” denmesini kaldıramıyorum, tek tek engellemekle de uğraşamayacağım. Ben gerekli kişilere özelden yazacağım.

hepsini okuyamadım fakat evli olduğunuz kişi size cok zıt birisi. yani uyumlu olmadığınızı görüyorum. birkaç sene verip tanısaydınız keske birbirinizi

Bakın Papatya Hanım, sinirlenmek normal, insanız hepimiz.
Ben öğretmenim, birçok çocukla muhatabım. İnanın sinirleniyoruz bizler de. Anlatsam şaşırırsınız. Ama her çok sinirlendiğimizde şiddete başvuramayız. "Bir kere bile" olmamalı. Aması, fakatı, lakini olmaz bunun. Kime karşı, neye karşı fark etmez.

adam da o ortamda büyümüş, akıl yetiştiği yerde şuurlarnır derler. kocanın da çok farklı olduğunu sanmıyorum. illa bir yerlerinde tuhaf şeyler var ki tırlak karı lafı belli ediyor.
bence adam boşanırsa korkak diyeceklerini de düşünmüş olabilir.
evli kalıp evde haddini bildiriyorum havası atabilir.
yada bir daha köye gittiklerinde herkesin içinde bombayı patlatıp acısını çıkarabilir el alem görsün diye.
hepsi bence ihtimal.

Oha seninkilerde amma yabaniymis cocuk olunca nasil yaptin saniyolar aceba

Birde eskiden gelinler kv evine gelirmis yani bu durumda hep kocandan ayri mi uyuyacan ya cidden bizim bazi sacma salak kulturumuz adetimiz kimselerde yok
ilk orda kalacağımız gece görümceme eşimi sormuştum nerde diye. Oda çoktan uyudu o demişti. Ee nerde uyuyor deyince köyde ayrı uyursunuz dedi. Bende anlayış göstermiştim yani sonuçta kırk yılda bir geliriz ne olacak demiştim. Yazın gelmesiyle iki haftada bir gidip haftasonunu orda geçirince sıkıntı yapmıştım artık. Çünkü köy ile ev arası 20 dk yani ne gerek var kalmaya. Sonra kocamın ben seni sevmiyorum senden azda olsa kaçmak için köye gidiyorum demesiyle bu tartışmalara son verip gitmeyi bırakmıştım ayyy şu an yine yaşadım o günleri allahım bir daha yaşatmasın

Ben de böyle düşünüyorum. Yazmıştım da. Adam istese de istemese de o ailenin bşr uzantısı. Evliliğin ileriki aşamalarında konu sahibi bunu fark edip çok pişman olacak gibi bir his var içimde. Allah yanıltsın ne diyeyim...

evet olmamalı ben sizin şu yorumunuza imzamı atarım fikirlerinize de katılıyorum ben sadece size o sıkışmışlık hissiyle insanın verebileceği tepkiyi anlatmak istedim yoksa kimsenin kimseye izin olmadan tabi ki dokunmaya bile hakkı yok

yok artık.
,sevmediği kadınla neden evlenmiş ?
ay allah kurtarmış. dilerim gönlünüze göre, kadir kıymet bilen, sevgi dolu biri ile karşılaşırsınız.

Çerkesler mi? Komşum da hep böyle anlatır. 35 yıllık kocası aile evine gidince kapıya yakın otururmuş, kadının gelini onlarla konuşmazmış…
Değil ama onlardan hallice. Doğuluyuz biz. Yani benim ailemde de aile yanında çok samimi olunmaz ama 30 yıllık evli de olsan kalmaya gelen karı koca yı ayrı odalara koymayız. Aynı odada yatak yapılır ister ayrı uyurlar ister Yanyana bilmeyiz. Yani 3 aylık evliyken yaşadım bunları o zaman tuhaf gelmişti bana.

sizi varya Allah kurtarmış Allah

evet bekarken kendi sınırlarını çizememiş olması da annesinin fikirlerini benimsediğinin göstergesi bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…