Evliliğimin saldırı altında olduğunu hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biri gözümün önünde kendini savunamayan bir hayvana tekme atsa cinsiyetçi küfürler dahil ağlatana kadar küfür yer benden dediğim gibi otokontrol sağlayamayıp saldırabilirim bir hayvana vurmakla bebeğe vurmak arasında fark yok bence tekme atmış ya kadın hani burda konu sahibi kadının ettiği küfürün cinsiyetçiliği mi olay hani bir hayvana tekme atmış biri

Kalkıp kadına ne yapıyorsunuz siz dese tamam. Ama oturduğu yerden o kadar çirkin bir söz söylenmez. Çirkin. Çok çirkin.
Üslubuyla uyarırsınız

Sen ben eşime sevgilime sinirlenince tokat da atmıyoruz. Hiç olmasıysa 10 sevgilim olmuştur. Aldatıldığım yakaladığım da oldu tokat atmadım. Ne yaşarsam yaşayayım tokat atmam, o kadar ağır küfürleri etmem.
İlişkide sinirlenince tokat atmak normal mi mesela? Konu sahibinin ilişki yaşamada sorunları var bana göre.

tokat konusunda asla savunmuyorum. köpeği tekmeleyen kadına ettiği lafı bir anlık, ağızdan düşünmeden çıkmış bir olay olarak yorumladım.
daha öncede yazdım bence arkadaşın öfke kontrolünde sorun var.
farkında mı bilemem.
değilse de bunları okuyup kendini iyileştirmesi lazım.
yani küfüre gelene dek sinirlenince bugün tokat atar yarın cam kapı iner, allah korusun insan bile öldürülür o sinirle.
bunu kontrol etmeyi öğrenmesi gerekli.

Cunku kadin erkege vurdugu icin daha basit goruluyor. Yaratilis olarak daha zayifiz fiziksel olarak.. birde o kadar alistikki erkeklerin kadinlari dovmesi olaylarina, belkide ne var yani bi tane gecirmis diyerek mutlu olan kadinlar vardir bilemem. Bana gore hepsi kotu.. daha once yazdim eaim
Tirlak dese baakalarinin yaninda bende sensin tirlak derim😐 kisaca soyledigine pisman ederim ama anasinin yaninda tokat atamam herhlde..

Diyorum ya konu sahibi zaten problemleri varmis ve tedavi goruyormus
Valla fiziki zayıflık, güçlülük vs. değil mevzu. Karşındaki kişiye dayakla terbiye verebileceğini düşünerek aşağılamak aslında mevzu. İnsanlar saygı duydukları kişilere vurmazlar, nokta.

Küfre benim de yorumum yok.
Ama burada bir kadın tokat yese, yazıııkk kocanın öfke sorunu var. Tedavi olsun, geçer yazar mıydık? Hayır.
Ben bu konuyu bu kadar düzelebilecek bir konu olarak görmüyorum.
Bak bu dogru.. konu sahibi iyilesmedigi surece ve aile duzelmediginsurece.. ki aile zaten duzelmez.. ilerde bunlarin cocugumolsa her tersine gelen seyde herifi
Mi dovecen😐

Kalkıp kadına ne yapıyorsunuz siz dese tamam. Ama oturduğu yerden o kadar çirkin bir söz söylenmez. Çirkin. Çok çirkin.
Üslubuyla uyarırsınız
ben bu durumda karşımdakini bir "kadın" veya "insan" olarak görmediğim için o şekilde muamele yapabileceğimi düşünmüyorum üslup hanımefendilik hak edene karşı yapılan davranıştır sen ne yapıyorsun deyince karşıdaki aşağılık varlık Aman Tanrım sen deyince fark ettim bi daha yapmam demeyecek ki

Hayatım, tamam da yine de normal değil. Yorumların birkaçına gözüm çarptı. Hanımlar, ama koca da hakaret etmiş, konu sahibi de vurmuş minvalinde yorumlar yazmışlar. Nasıl ya? :KK57:
Bak ben yaşadığım bir olayı anlatayım, birkaç ay önce oldu. Görürsünüz delirmek ve delirtmek nasıl oluyormuş. Hiçbir şey yoktu ortada, bir cümle attı ortaya adam. Böyle kan var ya beynime sıçramadı, beynimi boyadı diyebilirim. Gözümün önünde şimşekler çaktı, dünya başıma indi geri kalktı. Öyle bir şok ve sinir dalgası yürüdü bedenime. Ne diyeceğimi şaşırdım, önce ağladım biraz. O anda özürler diliyor, susturmaya çalışıyor. Sonra bir anda gözümü sildim, başladı öfke patlamam. Ondan sonra yaptıklarımı yazsam, buradaki hanımlar dayağı hak ettiğimi yazarlardı herhalde. Yanlış anlamayın, asla vurmadım, elimi bile sürmedim. Ama ne yaptığımı yazmayacağım. Ama adam ağzını açmadı, biliyordu yediği haltı. Delirttim onu da yaptıklarımla ama asla üf bile demedi, sesini dahi yükseltmedi. Ben sakinleşene kadar kuzu kuzu yanımda oturdu.
Demem o ki böylesi de mümkün. İlla birbirimizin boğazına yapışmamız şart değil. Her ne yapmış olursa olsun vurmadım, yaptıklarıma karşın o da bana vurmadı.
Tamam siz böylesiniz konu sahibide bu şekilde ne var yani. Hep kadınların mı şiddet gördüğünü okuyalım burda. Bir tokattan bişey olmaz merak etmeyin. Şu hareketi erkek yapsa devamı katlanarak gelirdi ama kadın yapınca öyle olmuyor tekrarı edilmiyor zaten özür dilemiş adam da affetmiş adam affetiğine göre burda bunu yargılamak bizlere düşmüyor...

ben bu durumda karşımdakini bir "kadın" veya "insan" olarak görmediğim için o şekilde muamele yapabileceğimi düşünmüyorum üslup hanımefendilik hak edene karşı yapılan davranıştır sen ne yapıyorsun deyince karşıdaki aşağılık varlık Aman Tanrım sen deyince fark ettim bi daha yapmam demeyecek ki
Kaltak deyince düzelecek mi?
Saç saça dövüşelim o zaman.
Burda da çözüm olsun dememiş ki, oturduğu yerden küfretmiş.

Küfre benim de yorumum yok.
Ama burada bir kadın tokat yese, yazıııkk kocanın öfke sorunu var. Tedavi olsun, geçer yazar mıydık? Hayır.
Ben bu konuyu bu kadar düzelebilecek bir konu olarak görmüyorum.

e istemiyorsa bu adam da ayrılsın. ben sadece kendisi için bunu düzeltmeli diyorum.
bir kadın yazsa ona da bu adamı çekme, ayrıl; adam da inşallah farkeder gider tedavi olur, başkalarına da zarar vermez derdim.
yani buradaki koca da kk da aldatılıp, dayak yiyip boşanmayan kadınlar gibi.
adam seviyorum diyor, ailesine karşı savunuyor.
muhtemelen kadının zaten ne gücü olcak ki, bir tokatla mı yıkılıcam diye içten içe erkeklik taslıyor.
ki o köy ortamında eminim karısı tokat attı diye ayrılsa arkasından korkak derler.
kimse de ne gururlu adam demez.
adam da o köyde yetişmiş. ne kadar farklı olacak ?
ben konu sahibinin ileride öfkeyle dozu daha da arttırmaması için uyarıda bulundum. bunu normal karşıladığım için değil.

Tamam siz böylesiniz konu sahibide bu şekilde ne var yani. Hep kadınların mı şiddet gördüğünü okuyalım burda. Bir tokattan bişey olmaz merak etmeyin. Şu hareketi erkek yapsa devamı katlanarak gelirdi ama kadın yapınca öyle olmuyor tekrarı edilmiyor zaten özür dilemiş adam da affetmiş adam affetiğine göre burda bunu yargılamak bizlere düşmüyor...
Ne? :KK57:
Feminizm, kadını desteklemek böyle bir şey değil. Olayı çooook yanlış anlamışsınız.
Her zaman hemcinsimin hakkını ararım, savunurum. Ama yanlışına da yanlış derim.
O zaman sizin mantığınıza göre, eşinize hakaret içeren bir kelime sarf ettiğinizde eşin size bir tokat patlatsa, bir tokattan bir şey olmaz deyip oturacak mısınız?

Gezegen X Gezegen X tam da dediğiniz nokta o kadar doğru ki. Sürekli malzeme arandığı için kendimi inanılmaz baskı altında hissediyorum, bunun şehirlilik köylülükle de ilgisi yok, benim babamın köyü beş dk yaşadığım yere. Paristen göçmedim yani buraya. Ama şehirli insanların arasında da sürekli gözler üstümde olsa aynı şekilde hissederdim. Sadece kuralı yolu yordamı bildiğim, alışık olduğum için biraz daha özgüvenli olurdum sanırım. Hani sınav olursunuz boynunuz kaşınır ama aman kaşımayayım şimdi kopya zannedilirse diye gerilirsiniz ya. Aynı öyle hissettim ben oradaki süre boyunca.

cilek.yagmuru cilek.yagmuru hay Allah razı olsun ya, herkes hizmet meselesine öyle takıldı ki şok oldum. “Ben size hizmet mi edicem hıhh” demedim ki, beynim karman çorman oldu sadece, sürekli oraya git buraya çekiştiril. O tavırda olsam, geldiler 3 gün kaldılar o zaman da hizmet etmezdim. Kayınvalidem aşırı mutlu olmuştu hatta mesela, çayına şeker atınca karıştırdım diye. Mutlu oldukları şeyler de farklı epey. Ama ben orada küçük görmekten falan hizmet etmemezlik yapmadım.

Jawlensky Jawlensky eşim tabi ki sorunlarını bana anlatacak, anlatılmayacak gibi değil çünkü. Kocanızla uyurken gece 3 te telefon çalsa ve kayınvalideniz para yüzünden bağırtılı çağırtılı kavga gürültü çıkarsa, ortada sürekli bi “annem hastalandı annem intihar edecek” duygu sömürüsü olsa herkes döker içini. Biz ailemiz hakkında her şeyi, bilmemiz gereken birbirimizi etkileyecek şeyleri anlattık başında. Tokat meselesinin de parayla alakası yoktu, bambaşka bir konuydu. Eşim eve destek olmamış ayrıca, karısı harcar gibi tüm parası harcanmış ve bu durumdan haklı olarak şikayetçi. Annesinin babasından bağlanan maaşı var ve sünnet düğünü ıbık zıbık için çekilmiş kredilerden dolayı kesiliyor, yine de bizim gönderdiğimizle beraber bir asgari ücret (yeni tutar) geçiyor eline ama hala yaranamıyoruz. Eşim sarma sigara gönderelim dediğinde bile kargodan nasıl alıcam ben diye olay çıkıyor.

e istemiyorsa bu adam da ayrılsın. ben sadece kendisi için bunu düzeltmeli diyorum.
bir kadın yazsa ona da bu adamı çekme, ayrıl; adam da inşallah farkeder gider tedavi olur, başkalarına da zarar vermez derdim.
yani buradaki koca da kk da aldatılıp, dayak yiyip boşanmayan kadınlar gibi.
adam seviyorum diyor, ailesine karşı savunuyor.
muhtemelen kadının zaten ne gücü olcak ki, bir tokatla mı yıkılıcam diye içten içe erkeklik taslıyor.
ki o köy ortamında eminim karısı tokat attı diye ayrılsa arkasından korkak derler.
kimse de ne gururlu adam demez.
adam da o köyde yetişmiş. ne kadar farklı olacak ?
ben konu sahibinin ileride öfkeyle dozu daha da arttırmaması için uyarıda bulundum. bunu normal karşıladığım için değil.
Yok Ast, ben yanlışa yanlış derim, kimse kusura bakmasın. Kocanın ne düşündüğü vs. beni bağlamıyor, ne düşünüyorsam onu yazıyorum. Gerisi beni ilgilendirmiyor valla.
Şiddetin her türlüsüne karşıyım. Kadından erkeğe, erkekten kadına, hepsi aynı ölçüde yanlış bana göre.

kadın o kadar baskı altındaymış önceden evlenmesinden tutun giydiği bile çekiştirilmiş her hareketi göze batmış bir şekilde öfkesini kontrol edememiş otokontrolünü kaybetmiş keşke olmasaydı ama olmuş bir erkeğin attığı tokatla bir kadın bayılabilir kadınla erkeğin gücü eşit bile değil

Hepsini okuyamadım ama eşiniz etkisiz eleman gibi geldi bana.Sizden önce parasını alıyorlarmış,Eziyorlarmış,Sizden kardeşi ve annesinin yanında tokat yediği halde ben karımı çok seviyorum asla bırakmam havalarında.Bu şey gibi;eşinden dayak yiyen kadının siz bana karışmayın kocam sever de döver de gibi olmuş.. Biraz sakın olun nasıl ki bir erkek hiç bir şekilde bir kadına şiddet uygulayamazsa siz de uygulayamazsınız..

Ben eşinin bu sükunetini hanımefendinin kendisinden 4 kat fazla maaş almasına bağladım. Yanlışsam affola. Bu kadar maddiyatçı bir ailenin çocuğunun paraya önem vermeyeceğine pek ihtimal veremiyorum. Inşallah yanılıyorumdur.

Meral01 Meral01 siz okuduğunuzu anladığınızdan emin misiniz? Konuyu yeterince okumadığınız ve sırf yazmış olmak için yazdığınızı düşünüyorum o yüzden uzun uzun laf anlatamayacağım. Üşenirseniz özet geçeyim; ben maddi desteğe karşı vs. değilim ama maddi desteği sağladığımız halde huzurumuz sürekli bozuluyor ve evliliğimize saldırılıyor para azaldığı için, bu tokat meselesinden önce de böyleydi. Kimseyi de küçük gördüğüm yok, benim babam da köylü ve geldiklerinde el üstünde tuttum hepsini, ben de öyle ailem de.

Lotuslu cheesecake Lotuslu cheesecake kayınvalidem beni ben olduğum için sevmiyor da değil, eşim anlattıkça iyice ikna oldum. O geliri bölen kişi olmam yeterli maalesef.

Ne? :KK57:
Feminizm, kadını desteklemek böyle bir şey değil. Olayı çooook yanlış anlamışsınız.
Her zaman hemcinsimin hakkını ararım, savunurum. Ama yanlışına da yanlış derim.
O zaman sizin mantığınıza göre, eşinize hakaret içeren bir kelime sarf ettiğinizde eşin size bir tokat patlatsa, bir tokattan bir şey olmaz deyip oturacak mısınız?
Feminist değilim kesinlikle.

Ama adamın hakareti karşısında kadın da bu şekilde ani bir refleksle karşılık vermiş ben çok görmedim tekrarının olacağını da sanmıyorum. Bir kadın hatasını anlıyor tekrarını yapmıyor ama erkeğin ki şiddetlenerek artıyor... Bir kadının tokatıyla bir erkeğin ki bir mi olur erkek bir tokat atsa kadın yere düşer. Ayrıca kadin özür dilemiş adam da affetmiş konu kapanmış...

Feminist değilim kesinlikle.

Ama adamın hakareti karşısında kadın da bu şekilde ani bir refleksle karşılık vermiş ben çok görmedim tekrarının olacağını da sanmıyorum. Bir kadın hatasını anlıyor tekrarını yapmıyor ama erkeğin ki şiddetlenerek artıyor... Bir kadının tokatıyla bir erkeğin ki bir mi olur erkek bir tokat atsa kadın yere düşer. Ayrıca kadin özür dilemiş adam da affetmiş konu kapanmış...
Pes diyorum size. Yorum yok.

Yok Ast, ben yanlışa yanlış derim, kimse kusura bakmasın. Kocanın ne düşündüğü vs. beni bağlamıyor, ne düşünüyorsam onu yazıyorum. Gerisi beni ilgilendirmiyor valla.
Şiddetin her türlüsüne karşıyım. Kadından erkeğe, erkekten kadına, hepsi aynı ölçüde yanlış bana göre.

kuzum ben savunmuyorum ki. bravo dedim mi bir yerde bu harekete ?
anlattıklarına göre bence sıkıntıları var ve tedavi olmalı, terapi görmeli dedim.
ne yapalım tokat atan elini mi keselim ?
evet yanlış, evet yapmamalıydı. şiddet 1 kere bile yapılmış olsa tolere edilmemeli.
olan olmuş, ben de hatamın farkındayım yazmış. bundan sonrası için kendini toparlasın diyorum.

defalarca her birimiz döne döne hatasını yazdık. bu saatten sonra o olay silinecek mi ? hayır.
bari hatasını anlasın, ileride daha kötüsünü yaşamaktan kurtulsun.
yani bu yorumları sanki savunuyormuş gibi algılamana üzüldüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X