• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliligim

Kesinlikle. Depresyona girmiştim tek istediğim uzanıp uyumaktı. Boşandım(yani süreç devam ediyor da 1 senedir ayrıyım), cildim güzelleşti, saçlarım dökülmüyor. Neşem yerine geldi. Eski bene kavuştum ! :)

Çok zor bir süreç. Ama devam eden toksik evlilikten daha zor olamaz asla! Sakinliğinizi korursanız, karşı tarafın size fiziksel anlamda zarar vermemesi için elinizden gelen her şeyi yaparsanız süreci daha kolay atlatabilirsiniz. En fazla 2 sene sürsün boşanma, sonrası tertemiz, sonrası pırıl pırıl...
Aynen. Bende stres ve üzüntüden 47 kiloya kadar düsmüstüm. Insanlar anlayamiyordu niye böylesin diyorlardi ben anlatmiyordum bir de kimseye. Cok cok kötü günlerdi. Iyi ki ayrilmsim. Sadece bir üc ay zorluk cektim ki o da cok normal sonrasi huzur..

Kesinlikle. O detaya girmedim bile. Ailesi... kavga anlarinda icimden babasina cook soyleniyorum. Rahmetli.. ama hep bi hir gur sevgisiszlik siddet icinde buyumesine sebwp olmus. O yuzden iyi bir insan amaa.. diyirum. Amasi bana isliyor iste. Oyle gorsugunden kolayca eli kalkiyor cookk kolay. Kolayca ailem hakkindave bana benimle kavga ederken hakaret edebiliyor. Kolayca surekli karsinda kocan var senle ben bir degiliz saygi duy diyebiliyor
Onun karakterinde de sorun olmasa böyle yapmaz babası ne kdar öyle olursa olsun ,kendisi şöyle düşünebilir babam bu yanlış hareketleri yaptı ben eşime karşı iyi olacağım diyebilirdi ama karakterleri bozuk sadece annelerine saygı duyan kişilikler bence babasından değil kendi de bozuk insanlıktan nasbini almamış birde böyleleriyle evlenip hayatımızı mahvettik ya benım kendim için acıdğım tek nokta bu

Kesinlikle. Depresyona girmiştim tek istediğim uzanıp uyumaktı. Boşandım(yani süreç devam ediyor da 1 senedir ayrıyım), cildim güzelleşti, saçlarım dökülmüyor. Neşem yerine geldi. Eski bene kavuştum ! :)

Çok zor bir süreç. Ama devam eden toksik evlilikten daha zor olamaz asla! Sakinliğinizi korursanız, karşı tarafın size fiziksel anlamda zarar vermemesi için elinizden gelen her şeyi yaparsanız süreci daha kolay atlatabilirsiniz. En fazla 2 sene sürsün boşanma, sonrası tertemiz, sonrası pırıl pırıl...
Bende o aşamadayım ama ben siziin kadar pozitif olamıyorum 1 ay oldu benımde sürekli aklıma eş kişisi geliyor nie böyle yaptı nie yuvamızı yıktı diyorum😢

Bende o aşamadayım ama ben siziin kadar pozitif olamıyorum 1 ay oldu benımde sürekli aklıma eş kişisi geliyor nie böyle yaptı nie yuvamızı yıktı diyorum😢

Gecmis olsun, ne yasadiniz neden ayrildiniz bilmiyorum tabi ama bazen gercekten en dogrusu bu. Unutmayin ki evlilik yürütmek, yuva icin çabalamak tek basina kadinin gorevi degildir. Yuvayi disi kus yapar sacmaliklarini empoze edip erkek egemenligini kabul ettirmeye calisiyorlar ama bunlarin hepsi ozguvensiz erkeklerin hatalarini ve beceriksizliklerini örtbas etme isteginden baska bir sey degil.

Hesap sormayı biliyormuş demek ama yanlış olaya, yanlış kişiye sormuş :)) bende uzun uzadıya yazmıştım belki faydam olur diye :))
Anlamadim olayi. Yonetime de yazdim hesap degil, nasil oluyor bu diye sorsum iki kere soeu isareti koyunca hesap sorulduhu dusunuldu sanirim. Gercketen merak etmistim

Bu evliliği bitirmek için daha ne bekliyorsunuz?
Şiddet var saygısızlık var kısıtlama var??
Ananız babanız size pantalon giyme dese isyan edersiniz ama el oğlu için nelerden ferahat ediyorsunuz.
Mantıklı bir yanı yok bu evliliğe devam etmenin.

Merhaba hanimlar. Burada bundan sonra cok fazla yer alicam snairim:) dertlesmeye geldim.
Nereden baslasam bilmiyirum.. 2.5 senelik evliyim. Evliligimi coook fazla sorgulamaya basladim:KK43: en bas sebepler; esimin sinirli bir yapisi olmasi. Genel anlamda iyidir hostur amaa anlasamadigimiz oyyyyle cok konu var ki. Disariya iyiyken evde en ufak biseyde sinirlenir, hakaret eder. El kaldirmisligi da vardir. Niye? Susmhyormusum sinirlendiginde vs vs. Bunlari sonra detayli anlatirim.. kapanmami da istiyor. Ama benim artik hayalim hep, rahat yasamak istedigimu giyebilmek, huzurlu sakin.. hele en yfak biseyde benle kavga.ettiginde aninda cikip gidesim geliyor. Ama iste ailem hicbir kavgamizi bilmiyro. Hele yok yere hakaretlere baslayinca resmen buzzz gibi soguyorum. Dun ennn yakin dedigim arkadasim evlendi. Evlendikten sknra gorusmeyi kesmistim. Esim istemedi.. en basta belli bi sebep soylemiyordu. Sonra o arkadasim dediginin bende gozu vardi dedi. Ben inanmadim. Gorusmemi kisitlamasindan dolayi soyledigini dusundum. Hala da ole dusunuyorum. Dun onu instagrmda gelinlikle gorunce. Gencliligim, cocuklugum, gorusemediklerim, gidemediklerim, giyemediklerim buyudu de buyudu gozumde. Bilmiyorum. Cok sorgular oldum herseyi. Belki yasattiklarindan dolayi inancim da kalmadi. Icim coook dolu. Herseyden biraz biraz anlattim. Umarim aklinizi cok karistirmamisimdir hanimlar:)
Sırf görusmenizi istemediği icin kadına bende gözü var diyen adamdan korkun
Cocuk da yapmayın eger yoksa.
Tiğniyetsiz biri kocanız.
İgrenmekde haklısınız.

Anlamadim olayi. Yonetime de yazdim hesap degil, nasil oluyor bu diye sorsum iki kere soeu isareti koyunca hesap sorulduhu dusunuldu sanirim. Gercketen merak etmistim

Doğrudur canım, yanlış anlaşılma olmuş sanırım. İçerik bilmeden yazdım, hata yaptım sanırım. Kırdıysam kendi adıma kusura bakma.

Gercekten oyle dimi? Buyukler de hep der cok afedersiniz ama ayni b*kun laciverti diye. Demekki iyilere denk gelmek zor. Iyi drrken, sakinn sessiz erkeklere

Kendinizi kandırmayın. Altı yıllık evliyim dokuz yıldır sevgiliyim. Bir gün bana ne sesini yükseltti ne tek söz ett kalbimi kırdı.
Her zaman en büyük destekçim oldu. Çocuğumuzu geceleri nöbetleşe baktık. Ev işlerinde her zaman destekçi oldu ben işten geldim demedi.
İstediğimi giyerim ağzını açıp bir kere bile karışmadı. Karışamaz. Hoş o da karışmak istemez.
Kısacası çok düzgün erkekler de var.
Sevgiliyken size karşı kısıtlamaları romantik bularak hata yapmışsınız. Biz sevgiliyken de ağzını açıp tek bir gün bile karışmadı. Kavgalarımız oldu ama hakaret dahi etmedi. Ben de gözlemledim. Düzeltirim demedim. Özetle sevgiliyken ne gördüysem evliliğimde de onu buldum. Sizin gibi.
Şimdi de bu kötü kocanızla devam etmek için kalan erkeklere kulp takmayın.

İşe girmek isteseniz eşiniz izin verir mi? İzin verir mi diyorum çünkü onun izni olmadan birşey yapamayacağınız ortada.

İşe girerseniz biraz daha kendinize güveniniz artar, bir cesaret gelir belki ayrılmak için.

Yoksa böyle arkadaşsız kimseyle birşey paylaşmadan, evinizde öğrenilmiş çaresizlik yaşayarak yaşayıp gideceksiniz, eşinizin izin verdiği kadarıyla.
Bi donem calistim zaten 1 2 aydir calismiyorum. Sikinti yoktu yani is konusunda

Kendinizi kandırmayın. Altı yıllık evliyim dokuz yıldır sevgiliyim. Bir gün bana ne sesini yükseltti ne tek söz ett kalbimi kırdı.
Her zaman en büyük destekçim oldu. Çocuğumuzu geceleri nöbetleşe baktık. Ev işlerinde her zaman destekçi oldu ben işten geldim demedi.
İstediğimi giyerim ağzını açıp bir kere bile karışmadı. Karışamaz. Hoş o da karışmak istemez.
Kısacası çok düzgün erkekler de var.
Sevgiliyken size karşı kısıtlamaları romantik bularak hata yapmışsınız. Biz sevgiliyken de ağzını açıp tek bir gün bile karışmadı. Kavgalarımız oldu ama hakaret dahi etmedi. Ben de gözlemledim. Düzeltirim demedim. Özetle sevgiliyken ne gördüysem evliliğimde de onu buldum. Sizin gibi.
Şimdi de bu kötü kocanızla devam etmek için kalan erkeklere kulp takmayın.
Bu postumda beni herkes azarlama derdjnde gercektwn ilginc.. yazilani keske iyi okusaniz buyukler oyler der, aamaaa iyuleri denk gelmemis demekki (onlara) dedim. Tanimadigim insanlara kulp falan takmiyroum yani hamfendi. Sansinjz.. allah mutlu etsin

Benim de evliliğimde hala neyi bekliyorum ki boşanmak için diye sorguladığım ne anlar oldu.... Ama neler çektiğimi bir ben bilirdim, dışarıya anlatmadığım için en yakın çevrem dışında kimse anlamazdı. En yakınlarımsa yüzümden halimden tavrımdan anlarlardı neyim olduğunu. Defalarca arkadaşlarım, mutsuzsan çekmek zorunda değilsin derlerdi de ben bir türlü o konuşmayı yapacak cesareti bulamazdım kendimde. Hani sanki kendimi anlatamayacakmışım gibi gelirdi hep. Biiiir sürü şey vardı beni mutsuz eden ama söze dökünce bu boşanmak için sebep mi acaba diye düşündürürdü, sanki boşanmak için illa dayak yemem veya aldatılmam gerekiyormuş gibi. En son kendi elleriyle insan içinde rezillik çıkardı da boşanma davası açabildim yoksa daha çooook katlanırdım. Şimdi düşününce ne cahillik etmişsin kızım, niye bu kadar beklemişsin sen böyle birisi miydin diyorum kendi kendime ama o an o psikoloji daha farklı. Yaşamayan bilmez. Bazı başlıklara benim de ''sen de yani şımarık mısın'' ya da ''sen de kendin istemişsin resmen'' yazasım geliyor ama sonra düşünüyorum, e ben de çok şeyi alttan aldım?

Kimse bilmez başkası neler yaşıyor. Hepimiz burda nihayetinde yazı dili ile bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz anlamamak/anlaşılamamak çok normal. Önemli olan gerçekten seni anlayanlar. Anlayamayanlar konuşacaktır.
Hem de ne konusmalar. Su postta o kadar cok bana yazan olmus ki.. sasiriyorum. Oh aferin dermircesine

Hayir cocugum yok. En basindan beri acaba duzelir mi? Duzelirsek dusunurum diyerek korunuyordum. Ama artk bunca seyden sonra hic emin degilim.. daha simdiden cocugu yatili okula vermeyi falan dusunuyro ortada cocuk yok. Hafiz olsun dieyymis. Ben de bi kere dedim ki ben guvenemem kimseye oyle yatili okula vermem deeim. Onu o zaman goruruz gjbiwinden bisey dedi. Bu konusmalar beni cook korkutuyor

yazdim yazdim sildim,
butun bu haberlerden sonra cocugunu yatili hafiz kursuna mi gonderecekmis.

yok yok, olmasin boyle bir baba.

cok uzgunum ama yazik etmeyin omrunuze bu adamla curutmeyin kendinizi.

Aynisini ben de yasadim siddet gördüm onu bile alttan aldim affet demese bile affettim, bosanma karari almak cok zor. Ne cektigimi bir ben bilirim bir de Allah. Ama simdi bosandigima asla pisman degilim, resmen üstümden bir yük kalkti nefes almaya basladim, daha saglikliyim. Cünkü kötü bir evlilik insanin sagligini bozuyor. Kalp ritmi bozuklugu ve bas dönmeleri baslamisti stresten. Canimdan daha mi önemli? Sorunlu insanlari tedavi etmek icin gelmedik bu dünyaya. Gercekten imkaniniz varsa bitirin.
Bir kere ne yasadim anlatiyim.. yinr kavga ediyoruz. Dugmeli etegim var etegin arasindan yani etegi gerip de oturunca bacagim gozuktu. Rvet bayag baldir kismi falan. Nadill dikkat etmez misim?? Neleeer neler soyledi. Kendimi savundukca da vurdu. Tabii bos bos savunuyorsunuz biyerden sonra sacma sapan. Bi anda elim kitlendi parmaklsrim kivrik kaldi. Nr acabiliyorum ne bisry. Oyle ce kaldi. Sok oldum. Sonra anladim ki sinirlerim nasil yipraniyor..

Back