• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliligim

Eşinizin beklentileri kısıtlama düzeyinde çok ileri boyutta. Ama eşiniz anladığım kadarıyla hep bu şekildeymiş. Çocuğunun eğitimi ile ilgili planını bile açıkça söylemiş size. Değiştiremezsiniz tamamen. Boşanma gibi bir durumunuzda yoksa mücadele ile yapmak istediklerinizin bir kısmını belki kabul ettirebilirsiniz. Her çift arasında muhakkak görüş farklılıkları olur ama bazı evliliklerde eşler konuşarak saygı çerçevesinde bunu aşmayı başarıyor. Yani her erkek dikte ederek söylediklerini emir yerine koyup yaptırmıyor. Allah yardımcınız olsun

Çocuk planı yapma. Eşini al bir evlilik terapistine gidin. Duruma bak ve ona göre karar ver. Bu gün el kaldıran yarın o eli indirir. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Merhaba hanimlar. Burada bundan sonra cok fazla yer alicam snairim:) dertlesmeye geldim.
Nereden baslasam bilmiyirum.. 2.5 senelik evliyim. Evliligimi coook fazla sorgulamaya basladim:KK43: en bas sebepler; esimin sinirli bir yapisi olmasi. Genel anlamda iyidir hostur amaa anlasamadigimiz oyyyyle cok konu var ki. Disariya iyiyken evde en ufak biseyde sinirlenir, hakaret eder. El kaldirmisligi da vardir. Niye? Susmhyormusum sinirlendiginde vs vs. Bunlari sonra detayli anlatirim.. kapanmami da istiyor. Ama benim artik hayalim hep, rahat yasamak istedigimu giyebilmek, huzurlu sakin.. hele en yfak biseyde benle kavga.ettiginde aninda cikip gidesim geliyor. Ama iste ailem hicbir kavgamizi bilmiyro. Hele yok yere hakaretlere baslayinca resmen buzzz gibi soguyorum. Dun ennn yakin dedigim arkadasim evlendi. Evlendikten sknra gorusmeyi kesmistim. Esim istemedi.. en basta belli bi sebep soylemiyordu. Sonra o arkadasim dediginin bende gozu vardi dedi. Ben inanmadim. Gorusmemi kisitlamasindan dolayi soyledigini dusundum. Hala da ole dusunuyorum. Dun onu instagrmda gelinlikle gorunce. Gencliligim, cocuklugum, gorusemediklerim, gidemediklerim, giyemediklerim buyudu de buyudu gozumde. Bilmiyorum. Cok sorgular oldum herseyi. Belki yasattiklarindan dolayi inancim da kalmadi. Icim coook dolu. Herseyden biraz biraz anlattim. Umarim aklinizi cok karistirmamisimdir hanimlar:)
sizi cok iyi anliyorum ben de ilk iki yil fark edemedim sorunlari. kendimi tanimaya calistim, esimi tanimaya calistim, memleket degistirdim, evlilik basli basina bir olay. yeni mutfaga bile alismaya calisiyorsun evlenince.. diyecegim o ki kendinize yuklenmeyin. ortalama bir seyleri anlama idrak etme suresi bende de iki yil oldu. ama ben olur da ayrilmak istersem nerden cikti bu iyiydiniz demesin annem beni ikna etmeye calismasin inat ettigimi dusunmesin diye anlattim sorunlari. ufak ufak sadece anneme ama bilir. soyle huyu var boyle bir olay oldu ve o boyle davrandi. amacim evliligimi disari tasimak ya da annemden akil almak degil. bilsin istedim. tasiyamaz cekemez hale gelirsem tamam kizim sen de cok seyler yasadin sbrettin bardak tasti der diye dusundum. bence sizde yuregine indirmeden aranizda kalmak sartiyle ufak ufak mutlu olmadiginizi belli edin annenize. sonra ofke problemi varsa esinizin psikologa gorunebilir veya internette iyi arastirin yontemler var onunla paylasin videolar izletin yazilar okutun bu ofke sinir senin sagligina da zarar verir kontrol altina al bunu deyin sadece kendiniz icin istiyor gibi davranmayin. sonra gercekten bir muddet uzerine gitmeyin sabirli olun o konusurken susun. sakin kamaya calsiin. karsi taraf tahrik edecektir sizi. ben dusunerek sakin konusmaya calisirken sessiz kalip mantikli konusmaya calisirken esim 'hii dusundun dusundun bunu buldun, sessiz kaldiginda dusundun ne desem ne bulsam neyle sinir etsem diye' gibi seyler soyledi onyargili davrandi halbuki sabirla susmustum secerek kelimelerimi konusayim daha da buyumesin demistim. cirkin bakan cirkin goruyor iste. sonra size yasaklar koymasi hata. yanlis. diyebilir ki eve getirme ben o kizi sevmiyorum sen de evine gitme disarida bulusun sohbet edin. ben gormeyeyim kiz da beni gormesin demeliydi. guzel bir aninda oturun ve konusun ben senden soguyorum ofke problemin var hakaretlerini haketmiyorum hele el kaldirmani hic.. mutlu degilsen ayrilalim ben de senin hayatini zehir etmeyim sen de benim.. insan sevdigine bunlari yapmaz demek ki sevmiyorsundeyin agzini yoklayin tavri ne olacak? ama hatanizi soyleyeyim kimsenin bilmemesi. biliyor ki dovse de sovse de aranizda kalacak. kimse duymayacak. ailenizden en az bir kisiden cekinemsi korkmasi lazim bunu bunu yaparsam babasi annesi dayisi mudahele eder bu kiz arkasiz degil bunu ona yapamam benim tapulu malim degil demesi lazim. kendinizi teslim etmissiniz ne muamele gosterse reva goruyor.

Merhaba hanimlar. Burada bundan sonra cok fazla yer alicam snairim:) dertlesmeye geldim.
Nereden baslasam bilmiyirum.. 2.5 senelik evliyim. Evliligimi coook fazla sorgulamaya basladim:KK43: en bas sebepler; esimin sinirli bir yapisi olmasi. Genel anlamda iyidir hostur amaa anlasamadigimiz oyyyyle cok konu var ki. Disariya iyiyken evde en ufak biseyde sinirlenir, hakaret eder. El kaldirmisligi da vardir. Niye? Susmhyormusum sinirlendiginde vs vs. Bunlari sonra detayli anlatirim.. kapanmami da istiyor. Ama benim artik hayalim hep, rahat yasamak istedigimu giyebilmek, huzurlu sakin.. hele en yfak biseyde benle kavga.ettiginde aninda cikip gidesim geliyor. Ama iste ailem hicbir kavgamizi bilmiyro. Hele yok yere hakaretlere baslayinca resmen buzzz gibi soguyorum. Dun ennn yakin dedigim arkadasim evlendi. Evlendikten sknra gorusmeyi kesmistim. Esim istemedi.. en basta belli bi sebep soylemiyordu. Sonra o arkadasim dediginin bende gozu vardi dedi. Ben inanmadim. Gorusmemi kisitlamasindan dolayi soyledigini dusundum. Hala da ole dusunuyorum. Dun onu instagrmda gelinlikle gorunce. Gencliligim, cocuklugum, gorusemediklerim, gidemediklerim, giyemediklerim buyudu de buyudu gozumde. Bilmiyorum. Cok sorgular oldum herseyi. Belki yasattiklarindan dolayi inancim da kalmadi. Icim coook dolu. Herseyden biraz biraz anlattim. Umarim aklinizi cok karistirmamisimdir hanimlar:)
Önce eşinizle bu konuyu sakince konuşun , suçlayıcı olmayın nsize hissettirdiklerinden bahsedin ama anlamiyorsa Eşinizebi evcil hayvan alın barınaktan onu istediği gibi egitsin. Gel diyince gelir git diyince gider , tuvaletini yapacağı saate bile kendi karar verebilir .
siz de bir süre ailenizin yanına gidin . Gerekiyorsa sorunlarınızı anlatın ailenize ama eğer kararlı bir duruşa sahip olamayacaksanjz sakın anlatmayın

Sana sayfalarca yazdılar.
Boşan dediler. Ama sen yeni üyelik alıp yeniden konu açtın.
Ne umuyorsun?

Harikasınız:KK52:
Bir de hesap sormuş nereden biliyor diye. :KK70:

Böyle adamlar kendilerine muhafazakar desin, yobaz desin, yoz desin ama Müslüman demesin rica ederim.siz de demeyin. Sizi kısıtlamaya ilk başladığı an bırakıcaktınız evlilik öncesi. Makul düzeyde kısıtlama diye tanımlıyorsanız siz de demek ki kısıtlamayı kadına reva gören kesimdensiniz. boşanmasanız da bari çocuk yapmayın, yazık günah kurslarda ziyan olucak bir insan daha. Çocuk yatılı bir yere verilmez artık öğrenin, çocuk yapıyorsanız yetişkin olana kadar, üniversiteye gidene kadar sizin evinizin içinde kalmalı, bu kadar net.

Yahu yapmayın etmeyin böyle adamları koynunuza ışınlamıyorlar sonuçta.
Önceden istekleri makuldu dediğiniz önceden de pantolonu yasaklamış. Ne bekliyordunuz ki?
Eşinizin kısıtlayıcı olması, küfürbaz, şiddete eğilimli olması vs hepsi bir yana kendisi sapık. Altına imzamı atarım.

Zamanında devam etmeseydiniz boşan denmezdi size burada. Boşanmıyorsanız anca dert yanarsınız empati toplayamazsınız. Alttan alınacak, yürütülecek bir ilişki yok ortada zira.

Oyle mi diyorsunuz? Hep mi ayni yani:KK43:

2 sene beraberdik. Kisitlamalari vardi fakat makul bicimdeydi normal seylerdi bastmiyordu asla. Suan dusunuyirum fazla seylee degildi. Bi sene hicccc pantolon giydirmedi mesela. Hic. Sonra bi sekilde ikna ettim vs. Bunun gibi cook konu
Hayır tabi ki hepsi aynı değil. Kimse kimsenin hayatına, yaşam tarzına karışamaz. bu kişi kim olursa olsun. Siz ayrı bir bireysiniz neticede. Eşiniz sanırım kaybetme duygusu olmadığı için üstünüze geldikçe gelmiş. Kendinizi bu kadar ezdirmeyin.

Bence eşiniz arkadaşınızdan etkilenmiş olabilir. Bu sebeple de uzak durmak istemiş olabilir. Diğer türlüsü bana pek mantıklı değil. Bir de gerçekten bu adamla ömür boyu evli kalmayı mı düşünüyorsunuz. Gelecek planınız nedir tam anlayamadım.

Hayır tabi ki hepsi aynı değil. Kimse kimsenin hayatına, yaşam tarzına karışamaz. bu kişi kim olursa olsun. Siz ayrı bir bireysiniz neticede. Eşiniz sanırım kaybetme duygusu olmadığı için üstünüze geldikçe gelmiş. Kendinizi bu kadar ezdirmeyin.
Zaten böyle ruh hastaları egolarının sürekli tatmin etmeye calıştıkları için kaybetme korluları olmuyor

Tam 30 senedir babam olan adam da... 2 senedir kocam olan adam da imkan bulmuştur bunca zaman içinde
Demek ki annen ve sende güçlü kişiliksiniz benim babam benim için dünyanın en mükemmel insaniydi mezar taşına bile yazdırdım bunu ama anneme imkanı olduğunda ne yaptığını bilirim senin fikrini değiştiremem ama benim ki de ne yazık ki değişmez şahit oldum

Oyle mi diyorsunuz? Hep mi ayni yani:KK43:

2 sene beraberdik. Kisitlamalari vardi fakat makul bicimdeydi normal seylerdi bastmiyordu asla. Suan dusunuyirum fazla seylee degildi. Bi sene hicccc pantolon giydirmedi mesela. Hic. Sonra bi sekilde ikna ettim vs. Bunun gibi cook konu
Ne giydiniz peki ?

Çocuğunuz yok size bu evliliğe devam etmeniz için hiçbir sebep yok ama ayrıl demek öyle kolay değil. Dertleşmek istiyorum diye konu açıyorsunuz.

25 yaşında bu kadar dengesiz bir adamı çekmeyi tercih eden sizsiniz. İsterseniz burada hergün konu açın hayatınızda hicbirsey değişmeyecek burada verilen cevaplarda.

Back