• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliligim

Sana sayfalarca yazdılar.
Boşan dediler. Ama sen yeni üyelik alıp yeniden konu açtın.
Ne umuyorsun?

Son yazdigim konuda cok ustume geldiler. Okuduysaniz eger son konumu biliyorsunuzdur durumu dimi? Sayfa yonetimine son konumu kaldiri misiniz dedim yasak dedi. O zaman lutfen uyeligimi kaldirin dedim. Orda da yazdim surekli dertlesicem burada diye. Arkadasimin dugunu de dun oldu daha. Icimi tekrar doktum. Bosan denilince ne yazik ki hemen bosanilmiyor. Tabii ki verilen akillar cok isime yariyir cok da icimi rahatlatiyor sizle konusmak. Ama bosan desik bosanmadin diyerek suclamak ne kadar dogruu acaba

Sana sayfalarca yazdılar.
Boşan dediler. Ama sen yeni üyelik alıp yeniden konu açtın.
Ne umuyorsun?

Aaa aynı üye mi bu ?
Nerden anladiniz?
Konuyu okumuştum

Merhaba hanimlar. Burada bundan sonra cok fazla yer alicam snairim:) dertlesmeye geldim.
Nereden baslasam bilmiyirum.. 2.5 senelik evliyim. Evliligimi coook fazla sorgulamaya basladim:KK43: en bas sebepler; esimin sinirli bir yapisi olmasi. Genel anlamda iyidir hostur amaa anlasamadigimiz oyyyyle cok konu var ki. Disariya iyiyken evde en ufak biseyde sinirlenir, hakaret eder. El kaldirmisligi da vardir. Niye? Susmhyormusum sinirlendiginde vs vs. Bunlari sonra detayli anlatirim.. kapanmami da istiyor. Ama benim artik hayalim hep, rahat yasamak istedigimu giyebilmek, huzurlu sakin.. hele en yfak biseyde benle kavga.ettiginde aninda cikip gidesim geliyor. Ama iste ailem hicbir kavgamizi bilmiyro. Hele yok yere hakaretlere baslayinca resmen buzzz gibi soguyorum. Dun ennn yakin dedigim arkadasim evlendi. Evlendikten sknra gorusmeyi kesmistim. Esim istemedi.. en basta belli bi sebep soylemiyordu. Sonra o arkadasim dediginin bende gozu vardi dedi. Ben inanmadim. Gorusmemi kisitlamasindan dolayi soyledigini dusundum. Hala da ole dusunuyorum. Dun onu instagrmda gelinlikle gorunce. Gencliligim, cocuklugum, gorusemediklerim, gidemediklerim, giyemediklerim buyudu de buyudu gozumde. Bilmiyorum. Cok sorgular oldum herseyi. Belki yasattiklarindan dolayi inancim da kalmadi. Icim coook dolu. Herseyden biraz biraz anlattim. Umarim aklinizi cok karistirmamisimdir hanimlar:)

evlendikden sonra alakayi kestigin icin ,cagirmamistir seni, eminim oda ozamanlari cok üzülmüstür sebepsiz görüsmemene...
esine gelince, kendin gibi olmak cok önemli bir evlilikde tabiki yeri gelir karsilikli fedakarlik yaparsin ama bir insan seni senliginden komple koparmaya calisiyorsa, inanin bana umut yok ,bir ömür mutsuz olursunuz direnin derim pes etmeyin sizi oldugunuz ve yasamak istediginiz gibi kabul etsin...eger etmiyorsada cocuk yokken kendinize yeni bir düzen kurun derim..

uzun etek mi giydiriyor ? ne giydiriyor ayol ?
Yok pantolona oncesen izin vermiyordu. Bir yolunu bulup tee 1 sene aonunda giymek istyorum ben seviyirum dedim de tekrar gitmeye baslasii🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
el kaldırmışlığı var ama genel anlamda iyi hoş mu? dayak yemekten mi zevk alıyorsunuz yoksa
Inanjn bubu yazmaktan hiiic hoslanmiuroum ama. Butun detayini anlayabilin diye boyle soyluyorum. Disariya inanilmaz iyi, yardimsever. Herkes acayip sever. Cok iyi cok mukemmel insan der. Yasli gorsun kosar yardima vs vs vs. Evde de heppp kotu degil. Amaaa cigrindan ciktigi oluyor. Iki farkli kisi snakj..

Eşekten düşenin halini, eşekten düşene sor demişler ya, burada mutlaka senin yaşadıklarını yaşayan, yaşamasa da hayat tecrübesi ile yön gösterebilecek aklı selim insanlar var. O yüzden negatif yorumlara takılma, sen yinede sor dertleş.

*Evlenmeden önce seni o şekilde tanıyıp, kısıtlamaya çalışan erkek egolarını tatmin ediyordur, seni üzmek adına kurallar koyan adam gerçekten sevmiyordur ve bencildir. Seni pantolonsuzluğa alıştıracak adam, kendisi pantolon giyen bir eşi kabul edip etmeyeceğine karar verip ona göre davranmalıydı.

*Arkadaşlarını seçecek akla ve mantığa sahip olduğunu düşünecek kadar senin kişiliğine güvenmeli, seni güdülecek biri gibi değil gerektiğinde fikir alabileceği bir hayat arkadaşı olarak görmeli.

*Lafını kabul ettiremediği, senin karşı çıktığın konularda kaba kuvvetle yada bağırarak seni sindirmeye çalışması tamamen güçsüzlüğün göstergesi. Çünkü yarım aklıyla senin aklını yenemiyor. Böyle birinin seni yönetmesine izin verme.

*Arkadaşınla görüşmen konusunda sana geçerli bir sebep sunamayıp, kıza iftira atması çok çok çirkin. Arkadaşının böyle bir niyeti olsaydı sen kesinlikle farkederdin ki, biz kadınlar bu tarz konuları fark etmekte erkeklere nazaran çok daha yetenekliyiz.

*Evet evliliğimizde yaşanan her şeyi ailemize anlatmak, o sorumluluğu alamadığımızı gösterir ama bu sürekli olan ve evliliğin yapısını bozan şeyler için geçerli değil. Bir gün ipleri kopardığında "hayırdır mutluydunuz, tekrar deneyin" tepkilerini görmene sebep olacak. Ama bilirlerse "kızımız sabretti, çabaladı ama olmadı" demeleri sana daha çok destek olmalarına sebep olur.

*Kapanmak bir erkeğin güdülerini tatmin için yapılacak bir şey değil. Sen istiyorsan, okuyup araştırıp kendini inandırıp yinede istiyorsan yapılabilecek bir şey. Sırf eşim istiyor diye kapanırsan pişman olursun, çünkü aklın hep önceki halinde kalacak. Seni kapalı tanımadı zaten, madem bu kadar rahatsız kendi dünya görüşüne uygun bir eş seçmeliydi o zaman.

Senin hatan aslında eşinden daha büyük. İnsan ne ederse kendine eder derler ya çok doğru. Adam zaten önceden göstermiş kendini, sen üstünü örtmüşsün. Neden o istemiyor diye arkadaşınla görüşmüyorsun, düğününe gitmiyorsun, o el kaldırdığında sende ortalığı ayağa kaldırmıyorsun. Sen sindikçe artarak devam edecek, çünkü kabul eden boyun eğen olacaksın. Kendi hayatın hakkında bile söz hakkın kalmayacak. Ne demek doğmamış çocuğu yatılı hafızlık kursuna göndermek. Buna tek başına karar veremez ki. Bu bile senin söz hakkın olmayacak demek değil mi? Senin dünya görüşün çocuğununun hafız olmasımı, yoksa okuyup mesleğini eline almış, ayakları yere sağlam basan, istiyorsa da inancına göre yaşayabilen biri olması mı? Hadi kendi hayatına yapılan müdaheleleri kabul ettin, boyun eğdin yaşayıp gittin, peki ya çocuğunun hayatı? Onun mutsuzluğu?
Sen kendini 5/10 sene sonra nerede, nasıl görmek istiyorsan öyle davran, onu yap. Dünya yıkılmaz korkma, 5 sene önce hayatında bile olmayan, adını bile bilmediğin bir adam için kalan belki 50 seneni çöpe atma. Kalk yoluna bak. Eğer susar oturursan da kendinden başka kimseyi suçlama. Neyi istiyorsan onu yaşarsın.

Kendini sorgula bir ömrü böyle tüketebilir misin? Cevabın hayırsa yol yakınken dön. Sonra burada çocuğum için katlanmaya çalışıyorum, çok bunaldım diye konu açarsın.

Hayir cocugum yok. En basindan beri acaba duzelir mi? Duzelirsek dusunurum diyerek korunuyordum. Ama artk bunca seyden sonra hic emin degilim.. daha simdiden cocugu yatili okula vermeyi falan dusunuyro ortada cocuk yok. Hafiz olsun dieyymis. Ben de bi kere dedim ki ben guvenemem kimseye oyle yatili okula vermem deeim. Onu o zaman goruruz gjbiwinden bisey dedi. Bu konusmalar beni cook korkutuyor
Çocuğu yatılı hafızlık okuluna verecek adam ciddi anlamda muhafazakardır. Yani elhamdülillah müslümanım ama bunu yapmam mesela. Belli etmiştir kendini mutlaka ama aşkın gözü kördür

Eşin bence ruh hastası. Arkadaşının onda gözü varmış. Emin ol altın tepside sunsan arkadaşın yine kabul etmez. Çok ayıp böyle bir iftira atması. İftira diyorum çünkü arkadaşının gözü olsa sen de farkederdin. Çocuğu yatılı vermek konusuna girmiyorum hiç haberleri izlemiyorsunuz sanırım.

Oyle mi diyorsunuz? Hep mi ayni yani:KK43:

2 sene beraberdik. Kisitlamalari vardi fakat makul bicimdeydi normal seylerdi bastmiyordu asla. Suan dusunuyirum fazla seylee degildi. Bi sene hicccc pantolon giydirmedi mesela. Hic. Sonra bi sekilde ikna ettim vs. Bunun gibi cook konu
Kısıtlamanın makulu olmaz.

Bende böyle bir ruh hastası ile evliydim.Şuanda boşanma aşamasındayım bir kere el kaldırdığında ortalığı ayağa kaldırmalıydın mesela bne öyle yptım en azından ailemin bana kusur bulmasını gerektirecek bişey olmadığını gördüm benım ailemde eski kafalıdır ona rağmen boşanacaksın diye öne süren benım babamdı.Yeni evliyim hergün evden cıkmadan önce kıyafet kavgaası oluyordu.Benım ne tarz giyindiğimi nasıl ysadığımı evlenmeden önce gördü sesi çıkarmadı evlendikten sonra terbiyesizce beni değiştirebileceğini zannetmiş ama ben değişmemeişim...Bu tür erkeklerin yetişme süreçlerinde bozukluk var bide aileleri muhafazakarız diye geçinirler...Hayatta bi amaçları olmayan müsvetteler olan bizim hayatımıza oluyor :( Yani sözün özü cesaretin varsa daha fazla bu adam denen varlık için kendini tüketme ...Benım dayanamayacak olduğum nokta kalbim :( Keşke böyle bir adamı sevmeseydim diyorum ...

Kendini kıvanç tatlıtuğ mu sanıyor acaba.

Arkadaşının onda gözü varmış. Ay vah vah ya. Eminim cok üzülmüştür.

Basbaya kendisi kıza göz koymuş. Niyeti bozarım diye görüsmenize yasak koymuş. Evlendiğini filan takip ettiğine göre.

Bi de pişkinlik o kadar tırmanmış ki... seni düğüne cagirmadılar mi diyor.

Ya hu kocasi izin vermiyor diye benimle görüşmeyen birini düğünüme çağırmak şöyle dursun... cenazeme gelse kalkar kovarım.

Back