- 19 Aralık 2013
- 1.478
- 880
-
- Konu Sahibi Yenigelindm
Bu konuda ben buram buram kıskançlık seziyorum ama şimdi siz art arda diye yazınca bi ihtimal daha geldi aklıma
Konu sahibi acaba yeni gelin sıfatı görümcenize geçecek ilgi onda olacak diye mi bu kıskançlığınız
Çünkü bu konuda kıskançlıktan başka bişe yok
Ben de ev işi bilmezdim annem Allah razı olsun sen dersine çalış ben yaparım işini derdi, babamdan hayır kelimesini duymadım her istediğimi alırdı Sağolsun senin düşüncene göre şımarık yetiştim ama 3 yıllık evliyim ve eski imkanlarımın hiçbiri yok
Ama temizliğimi de yapıyorum mükemmel olmasa da yemeğimi de hazırlıyorum, ihtiyacım olana harcıyorum vs vs
Ve evliliğim de çok şükür yürüyor bu lafım da zaten böyle bi kızsa o evlilik yürümez diyen bazı arkadaşlara gelmiş olsun, saygı ve sevgi varsa arada o kız iş yapmayı da öğrenir eşi de ona yardım eder geçinir giderler
aynen okadar. konu sahibi kendi sucun be dolaniyorsun peslerinden gitme zorla dgil yagayet basit.
erkeğin ailesini eleştirmeyeceksin. her yardım sonrası laf söyleyeceksen yardım etmeyeceksin.
görümcen yokmuş gibi, tanımıyor gibi davranacaksın.
evet haklısın, eşin burada bir suçu yok dengeyi kurmayı gerektiren birşey yok ki ortadaA evet, o da olabilir ya da bir diğer ihtimal, birbirlerini sevmedikleri için her yaptığı batıyor konu sahibine.
Bir de eş için, görümce ile senin arandaki dengeyi kuramamış diyenler var. Pardon da ortada kurulacak ne dengesi var? Görümce kendi hayatına bakıyor, görümcenin hayatına burnunu sokan, her şeyini didik didik eden konu sahibi. Eş burada ne dengesi kuracak? Eşin buradaki tek hatası, kardeşimden sana ne diyememesi ve sanki konu sahibi haklıymış gibi, kardeşiyle gizli gizli görüşüp onunla olan konuşmalarını silmesi. Böyle yaptığı için konu sahibi de kendini haklı sanıyor.
Halbuki eş; kardeşim düğün yapıyorsa babasının parasıyla yapıyor, çok para harcıyorsa yine babamın parasıyla harcıyor; ailem ona hizmet ediyorsa, kardeşim iş bilmeyen beceriksizin tekiyse bu kardeşimin ve ailemin sorunu. Bunlar seni ne ilgilendirir demeyi bilse konu sahibi böyle boş yere kendini doldurup doldurup kendini haklı görmeyecek.
Konu sahibi size tavsiyem, kendi ailenizle ilgilenin. Görümcenin masrafları, beceriksizliği, ailesi tarafından şımartılması, aşktan gözünün kör olması inanın sizi hiç ilgilendirmez, size bir zararı olmadıktan sonra niye takılıyorsunuz bu kıza bu kadar? Kendinize yaparsınız, bir an önce kendi hayatınıza yönelin.
zaten herkes te bunu yazdı.Şimdi hemen hemen tüm yorumları okudum. Herkese teşekkürler. Yanlız sizden yardım amaçlı konu açmıştım konu başlıgında görülfüğü üzere. Ancak hemen hemen herkes hiç bişey bilmeden bir kaç kelimeye istinaden çemkirmeyi tercih etmiş kıskanç olduguma kadar konuyu ilerletmiş. İlk olarak belirtmeliyim ki bahsi geçen kişinin gözümde kıskanılacak bir tarafı yoktur. Allaha şükür altın gibi bir aileye güzel bir işe sağlığa iyi veya kötü kv ve kayınpedere yine iyi veya kötü bir eşe sahibim maddi durumumda Allaha şükür yerinde. Dolayısıyla kıskanılacak herhangi bir üstünlük kendimce görmemiştim zaten. İkinci olarak makyajı lensi giyimi kuşamı burada belirtme sebebim şuydu daha mezun bile olamamış iş sahibi olamamışken24 yaşımda olup akşama kadar evde yatıp iş bulmayı reddedip üstüne babasının onca borcuna rağmen evleniceö diye diretmesinden ötürüydü. Ha bu babasının anansının parasından pulundan sanane ye çıkıyorsa zerre ilgimi çekmez. Sadece insanların oldugum ortamda bu knudan bahsederken nasıl çaresiz olduklarını görmemden kaynaklıydı. Yakıştıramadım acıdım kızdım insan ailesini bu kadar zora sokmamalı diye düşündüm. Kısacası bahsi geçen insanı ne koskanabilirim ne de aklını başına alabilirim. Allaha şükür çok daha iyi şartlarda aile terbiyesi aldım.tek derdim evliliğim booyunca geçen mevzusu beni çok bunalttı. Bende eşimi bunaltmış oldum. Tek istediğim eskisi gibi düzelebilmek.. kişilik olarak beni zerre alakadar etmez..
bitik durumdayım resmen, eşim beni umursamaz oldu, gözünde kötü bir insan oldum, kendimi tanıyamıyorum bazen, bazen ağzımdan öyle laflar dökülüyor ki öyle şeyler birikmiş ki bu kızla ilgili içimde.. gözlerimi yumsam da görmek istemesemde gitmiyor gözümün önünden..sanırım bu hale gelmemizde onu sebep görüyorum ve daha da kinleniyorum..
bence deaşırı haksizsiniz
kızın hayatından kişiliğinden disiliginden evliliğinden size ne
kendiniz etmişsiniz kendiniz bulmussunuz
buradan bakınca çok geçimsiz gorumceyi kiskanan şikayetçi huzurbozan biri gibi görünüyorsunuz
bence artık susun ve karışmayın