evliliğim ve eşimin kardeşi, ne olur yardım edin :(

Ben mi umursamaz bir insanım anlamadım, yanlış anlamayın beni lütfen ama tüm bu anlattıklarınızdan size ne?

Bana öyle geliyor ki tüm bu anlattıklarınızın altında görümceniz tarafından en başından sizin istediğiniz biçimde kabul görmemiş, içselleştirilmemiş olmanızın öfkesi yatıyor.
Bu gerek onun karakterindendir, gerekse size karşı bir yakınlık hissetmemesinden.

Genç bir kadının ailesinin imkanlarıyla aldığı kontakt lensinden, ağlayınca akan makyajına kadar kuruntu etmişsiniz.

Bence insanları bu kadar inceleyip, bununla eşinizi ve çevrenizdekileri etkileyeceğiniz o boş zamanı kendiniz için güzel şeylere ayırın.

Sizin de eşiniz aileniz hakkında sizi böyle saçmasapan konularda didiklese, siz onun yanında aileniz ile görüşür müydünüz?

Adam kendince tartışma konusu yaratmamak için böyle bir orta yol bulmuş.

Bence buna sebep olan davranışınızı düzeltin önce.

Vardır ama çoğunluk klasik Türk erkeği anasında görmediğini hanımında aramaz
şmdiki erkekler bulaşığa ütüye temizliğe göre değer vermiyor malesef iki boya sürün bi makyaj bi kuaför tamamdır kölen olurlar :KK14: ewe temizlikçi çağırır

Yani sen haklisin ve farkindaym deseydi swn solemeyecekmiydin.
Bu kadar rahatsiz olurken nasi gidebildin onlarin yanina.
Keske yapmasaydn yada soylenmesydin.
Bana da esim ornegin abime yardm edip edip soylense iki yuzlu gbi hissederm gtme gorusme derm.
Cunku esinle sikintin yok? Niye ona sikinti yaratiyosun? Ne bekliyosun onca simartilan kiza
- hııı sn soyle soyle yapiyosn bak bu hatan var yapmamalisin yada hööttt demesinimi bekliysn?
Zaten onlar o kizi ole yapms.
Yanls anlamayn gorumcenize uyuz oldum ama ben olsam hiccc bisey yapmam karismam gtmem de. Esim bse dersede sen gtme dememismyin tahammul edemyrum derdm.

Benim anlamadığım şey, görümce erkek arkadaşını ailesiyle tanıştırmak istiyor ve ondan o gün nefret ediyorsunuz. Sebep ise sizin düğünün hemen ardından evlenmek istemesi, yani art arda iki düğün yapılması. Sizi niye ilgilendiriyor ki bu? Masrafları siz mi karşılayacaksınız ? Ailesi için sorun değilse siz niye bu kadar dert yaptınız? Ayrıca kızın maaşını siz veriyormuşsunuz gibi giyimine kuşamına, masraflarına bu kadar karışmayın bence. Zira ne kadar para harcadığı, ne yaptığı sizi ilgilendirmez. Bunlardan dolayı eşinize sitem etmenize de anlam veremedim doğrusu.

Kusura bakmayin ama böyle okuduguma bakinca siz cok kiskancsiniz ve herseye burnunuzu sokuyorsunuz. Niye krizlere giriyorsun görümcen nisanlanacak diye? O para sizden mi cikacak? Kb borv ödüyorsa ödüyor yani sanane ki? Bide babasi ne güzel kizina su getiriyor ne var bunda ya ne varki illa kizlar babasina mi hizmet edecek.
Bide her kadin cok marifetli hamaratli evlenmiyor evlendikten sonra da ögrenir bunlari.

Esine ailesiyle ilgili ne dersen de ne kadar iyilik yaparsan yap kötü olursun.en iyisi uzak durmak.ne hslleri varsa görsünler.inan başını agrittigina deymez

Öyle bi hale getirmişsiniz ki eşiniz kardeşiyle sizden gizli görüşmek zorunda kalmış , ortada büyütülecek bi olay yok onun hayatı onun ailesi.niye bu kadar dert ettiniz ki.neden kıskanıyorum onu diye bi düşünün sorunun cevabı sizde.

Canim sen gorumceni kiskanmissin esinin ilgisini sevgisini sogutmaya calismissin olmamis olmayincada daha da hirslanmissin. Sane bisey yapmismi yok bi terbiyesizlik yapmismi yok. Onun karekterini 24 senelik ailesi bilmiyomu biliyolar abisi bilmiyormu biliyor. Ve onu böyle kabul edip boyle sevip deger veriyorlar. Sena kusurlu gelen taraflarinida seviyorlar. Ne yqprsan yap degistiremezsin sen esinle en guzel gececek zamanlarini gorumceni kendine dert ederek zehir etmissin. Kocanida kendinden sogutmussun yazik degilmi. Sen gorumceni elestirdiginde kocan hakli degil kiskanc oldugunu dusunuyor Kendi isine ailene sevgine baksan hicbirsey boyle olmazdi. Bundan sonra kenfine yeni bir sayfa ac ve orda sadece esin ve sen ol once aile ol kocani geri kazan. Yoksa gorumcenin mutsuz olmasini bekleyip ben demistim demek icin bekler durursun bu arada dahada hirslanirsin. Bi bakmissin kendi ailen elinden ucuo gitmis gorumcen yine prenses.

Okurken catladim. Siz bu kiza fena takmissiniz. Size ne evlenmek istiyosa evlenir, baba onun babasi, borcada Girer harcada. Acaba siz evlenirken bukadar ince dusundunuzmu. Kimse sizi zorlamamiski Herseyi kendi isteginizle yapmissiniz. Bence siz bu Kizdan uzak durun Yada bi uzmana gorunun.. Valla normal degilsiniz. Ben esinizin yerinde Olsam size patlardim.

Üstünüze vazife olmayan her şeyle eşinizin kafasını ütülemişsiniz resmen. Sürekli dırdır hem de kardeş hakkında. Cevap vermediğine şükredeceğinize bi de tavır yapmasına mı kızıyorsunuz pes. Kendi elinizle kendi değerinizi yerle bir etmişsiniz eşinizde:olamaz:

Acikcasi gorumcenin ev isi bilmemesi vs vs . Niye yani ? Bence sizin yaptiginiz gereksiz elestiri .
Kimse 4 4 luk evlenmiyor .
Bir cogumuzun makarna vs . Disinda yapabildigimiz yemek turu sinirliydi

Konuda maddi sikintidan cok
Gereksiz elestiri gordum ben
Sonucta evlenen kendisi
Bi yemegi yapamadiginda esinin size gelio cemkirmeyecegi gibi sizinde gorumcenizin bu yonlerini elestirmeniz yersiz .

Bir şey yapıyorsan söylenmeden şikayetçi olmadan yap yada hiç bulaşma ve eşinin ailesinden eşinin yüzüne karşı şikayetçi olma. Erkek her ne kadar kendi ailesinden şikayetçi bi erkek bile olsa dışardaki insana karşı ufacık laf söyletmez.

Seninkide susmuş ama biriktirmiş belliki.

Esin haklı onu bu duruma sen getirmişsin
Çok net bi şekilde gorumceni kıskandığını sezdim.
Ayrıca ben de evlenmeden önce yataktan çıkar giderdim ev işi vs yapmazdım annem bana tepsiyle tv karşısına yemek getirirdi evlendim şimdi herkes titizliği mi hamaratligimi parmakla gosteriyor kimse anasının karnında öğrenmiyor :KK66:

3 görümcem var. Daha bir gün gözünün üstünde kaşın var demedim. .Tavırlarını beğeniyor muyum? Asla. Ama hayatta muhatap olmam banane onların yaşamından tarzlarından şımarıklıklarından. Eden kendine eder. Hiçbiri de umurumda değil açıkçası.
Benden uzak olsunlar. İşim gücüm yokda onları düşünücem! Bırak bacım boşver ne karış ne yorum yap nede düşün. ...

Bu kada dolmussunuz hep eşinize patlamıssınız.Laf vurmak gerekiyorsa eşinize mızmızlanmak yerine konuya neden olan kişiye söyleyin.Şımarık olsa dahi ailesi onu öyle kabullenmiş sizin sürekli eşinize yansıtmanız bu olayı değiştirmez sadece sizi huzursuz eder.

YANİ MESAFE BENDE KOYDUM, KOYMADIM DEĞİL. ÇOK GİTMEDİM ÇOK ÇAĞIRMADIM, GEREKLİ ZAMANLARDA GÖREVİMİ YAPTIM, GÖRÜMCEMLE GEREKSİZ YERE MUHABBET SOHBET ETMEDİM, MERABA MERABA OLDUM. AMA GEL GELELİM BU SEFERDE EŞİM ANLIYOR Kİ BEN ÖNEMSEMİYORUM MESAFE KOYDUM, PEKİ SEN BİLİRSİN DEYİP ONLARLA GİZLİ KONTAK KURUYOR, NE BİLİM TELEFONLAŞIYOR BEN YOKKEN. BENM YANIMDA KONUŞMAZ ASLA ANNESİYLE KARDEŞİYLE.. İŞ YERİNDE GÜN BOYU.. YA DA KARDEŞİYLE MESAJLAŞIR. MESAJLARI ORTADAN KALDIRIR.. BEN UZAK DURSAM NE FAYDA... İYİCE DIŞ KAPININ DIŞ MANDALI OLUYORUM BU SEFERDE..
Bu konuyu kendi ailenle görüş, ailen karışsın demiyorum ama sahip çıksınlar bu çok ilginç bir durum yanş eşinin gizli gizli ailesi ile konuşması. Onun kardeşi kardeşiyse sen de eşisin, sana adam gibi davranmak zorunda, yapmıyorsa yaptırtacaksın. Sen bu duruma getirdin ne demek ya. Sen ailesine karşı kırgınlıklarını kime söyleyeceksin tabii ki de eşine söyleyeceksin. Ailesine gösterdiğin saygının ve sabrın sebebi eşine gösterdiğin saygı, senin kız kardeşin değil ve katlanmak zorunda değilsin olmadı çek anneni konuş kayınvaliden ile görüşsün onlar da sizin aranızın bu yüzden açılmasını istemeyip oğulları ile konuşurlar artık senin kendi ailen var tüm sorumlulukların onlar diye. Benim anladığım eşin hala flört kafasında ve seni yeteri kadar sahiplenip özümseyememiş, artık bazı şeyleri idrak etmesi gerekiyor. Çocuk yapınca eşi ve namusu olmuyorsun. Artık bu kurduğu yuva kendine ait bir şey kendi ailesi ve kime karşı olursa olsun bunu korumak zorunda bunu anlarsa zaten bu sorunlarınız da ortadan kalkar.

Görümce değil resmen elti gibi kıskanmışsın.

Çok belli. Bende kaynımla anlaşamazdım. Sürekli konuşurdum eşime böyle böyle. Baktım ki bu böyle olmuyor evde huzursuzluk hakim.

Eşime konuşmadım artık sonra eşim baktı ki ben haklıyım. Ne kadar konuşsamda anlamadığı şeyleri kendi görünce anladı.

Şu anda onun yaptığı hatalardan dolayı görüşmüyorlar abi kardeş. Oh valla miss oldu. Bende daha fazla sinir olmuyorum.

Zamana bırak. Düzelecektir. Gereksiz konuşma eşine asla kabul etmez.

Görümcenin çeyizini o yokken almak demek çok saçma bence. Ben olsam gider tek tek tek seçerim. Şımarık !

Benim anlamadığım şey, görümce erkek arkadaşını ailesiyle tanıştırmak istiyor ve ondan o gün nefret ediyorsunuz. Sebep ise sizin düğünün hemen ardından evlenmek istemesi, yani art arda iki düğün yapılması. Sizi niye ilgilendiriyor ki bu? Masrafları siz mi karşılayacaksınız ? Ailesi için sorun değilse siz niye bu kadar dert yaptınız? Ayrıca kızın maaşını siz veriyormuşsunuz gibi giyimine kuşamına, masraflarına bu kadar karışmayın bence. Zira ne kadar para harcadığı, ne yaptığı sizi ilgilendirmez. Bunlardan dolayı eşinize sitem etmenize de anlam veremedim doğrusu.
Bu konuda ben buram buram kıskançlık seziyorum ama şimdi siz art arda diye yazınca bi ihtimal daha geldi aklıma
Konu sahibi acaba yeni gelin sıfatı görümcenize geçecek ilgi onda olacak diye mi bu kıskançlığınız
Çünkü bu konuda kıskançlıktan başka bişe yok
Ben de ev işi bilmezdim annem Allah razı olsun sen dersine çalış ben yaparım işini derdi, babamdan hayır kelimesini duymadım her istediğimi alırdı Sağolsun senin düşüncene göre şımarık yetiştim ama 3 yıllık evliyim ve eski imkanlarımın hiçbiri yok
Ama temizliğimi de yapıyorum mükemmel olmasa da yemeğimi de hazırlıyorum, ihtiyacım olana harcıyorum vs vs
Ve evliliğim de çok şükür yürüyor bu lafım da zaten böyle bi kızsa o evlilik yürümez diyen bazı arkadaşlara gelmiş olsun, saygı ve sevgi varsa arada o kız iş yapmayı da öğrenir eşi de ona yardım eder geçinir giderler

YANİ MESAFE BENDE KOYDUM, KOYMADIM DEĞİL. ÇOK GİTMEDİM ÇOK ÇAĞIRMADIM, GEREKLİ ZAMANLARDA GÖREVİMİ YAPTIM, GÖRÜMCEMLE GEREKSİZ YERE MUHABBET SOHBET ETMEDİM, MERABA MERABA OLDUM. AMA GEL GELELİM BU SEFERDE EŞİM ANLIYOR Kİ BEN ÖNEMSEMİYORUM MESAFE KOYDUM, PEKİ SEN BİLİRSİN DEYİP ONLARLA GİZLİ KONTAK KURUYOR, NE BİLİM TELEFONLAŞIYOR BEN YOKKEN. BENM YANIMDA KONUŞMAZ ASLA ANNESİYLE KARDEŞİYLE.. İŞ YERİNDE GÜN BOYU.. YA DA KARDEŞİYLE MESAJLAŞIR. MESAJLARI ORTADAN KALDIRIR.. BEN UZAK DURSAM NE FAYDA... İYİCE DIŞ KAPININ DIŞ MANDALI OLUYORUM BU SEFERDE..
Bu konuyu kendi ailenle görüş, ailen karışsın demiyorum ama sahip çıksınlar bu çok ilginç bir durum yanş eşinin gizli gizli ailesi ile konuşması. Onun kardeşi kardeşiyse sen de eşisin, sana adam gibi davranmak zorunda, yapmıyorsa yaptırtacaksın. Sen bu duruma getirdin ne demek ya. Sen ailesine karşı kırgınlıklarını kime söyleyeceksin tabii ki de eşine söyleyeceksin. Ailesine gösterdiğin saygının ve sabrın sebebi eşine gösterdiğin saygı, senin kız kardeşin değil ve katlanmak zorunda değilsin olmadı çek anneni konuş kayınvaliden ile görüşsün onlar da sizin aranızın bu yüzden açılmasını istemeyip oğulları ile konuşurlar artık senin kendi ailen var tüm sorumlulukların onlar diye. Benim anladığım eşin hala flört kafasında ve seni yeteri kadar sahiplenip özümseyememiş, artık bazı şeyleri idrak etmesi gerekiyor. Çocuk yapınca eşi ve namusu olmuyorsun. Artık bu kurduğu yuva kendine ait bir şey kendi ailesi ve kime karşı olursa olsun bunu korumak zorunda bunu anlarsa zaten bu sorunlarınız da ortadan kalkar.
Ha bir yandan da bakıyorum ki sizin de haksız tarflarınız var durumuzunuzu eşinizle sadece bir kere ciddi ciddi konuşup ailesi ile aranıza mesafe koymaya karar verdiğinizi belirterek aradan çekiplip bunu annesine düzgün bir şekilde izah etmesini sağlamanız en iyisi olurdu. Bu arada siz de bilerek veya bilmeyerek eşinizin kız kardeşinin ve ailelerinin konularına çok fazla ortak olup, fazla yakın durup fazla eleştirmişsiniz. Böyle bir durumda dırdır etmek hakkınız değil, sizin de bunu anlamaniz lazim. Her sey esinizin ailesinden ibaret degil biraz kendi hayatinizla ve kendi ailenizle ilgilenin

X