evliliğim ve eşimin kardeşi, ne olur yardım edin :(

aıle ıslerıne karısmayın hata sızde, o şımarık yetısmıs gorgusuz dusuncesız olabılır ama bu sahsen sızın yerınızde olsam benım sorunum olmazdı, bana karsı bır saygısızlıgını gorursem pat dıye lafımı soyler gerı cekılırdım ve mesafelı yaklaşırdım mesela ceyız alısverısı vs gıbı ortamlara gırmez evelnecek olan o kendısı secsın begensın benım zaten ısım var kusura bakmayın der gıtmezdım...
sız su an haklı olabılırsınız ama tek yaptıgınız esınıze dır dır yapmak ve erkekler bundan hıc hoslanmaz..
yanlıs yolda ılerlıyorsunuz gorumcenızle mesafe koyun, hakkında ıyı kotu yorum yapmayın esınıze, ne kadar uzak o kadar ıyı....
sonucta her zaman once can sonra canan ve gorumcenız esınızın canı , sız burda canan oluyorsunuz ne yazıkkı ;(

Size ne görümceniz erken evleniyorsa. Çok düşünüyorsanız aileyi para biriktirip öyle evlenseydiniz aile de sizin borçlarınızı ödemiyor olurdu. Kızlarına da rahatça düğün yaparlardı. Yok tabi ki ellerini taşın altına koyacaklar diyorsanız görümceniz neden sizş borcunuz için hayallerini ertelesin?
Bence siz görümcenizi düşünmekten kendi evliliğinize odaklanamaz olmuşsunuz. Bir de bu kadar sevmemenize rağmen neden yardım ediyorsunuz, ne alınıyor diye merak mı ediyorsunuz? Yok etmiyorsanız size ne, kendisi bile kendi alışverişine gitmiyorsa siz gitmeyince kimse alınmaz bence.

kusura bakma ama onu çok kıskandığın gayet açık. ailesinden abisinden gördüğü ilgiyi alakayı çok kıskanmışsın. eşinin sana hak vermemesi sessiz kalması seni bu yüzden sinirlendirmiş. aksi halde seni direk ilgilendiren bir konu olmamasına rağmen bu kadar sinir yapman mümkün değil. bence eşin de senin kıskançlıklarının farkında o sebeple mesajları silme gibi hareketlere yönelmiş. yanlış anlama seni suçlamıyorum, kıskançlık doğal bir duygudur. şahsen benim de kıskandığım tek bir şey var hayatta, o da babasıyla sıcak samimi güzel ilişkiler kurabilen insanlar. ama bu kıskançlık evliliğine zarar vermeye başlamış ve artık bir dur demelisin. kızla ilişkini minimuma indir. ne diye kalkıp alışverişe gidiyorsun ki? kıskançlığını arttırcak bir şey bu, devamlı ona ne alındı ne kadar harcandı kafasında oldun yalan mı?

Kusura bakmayinda bu kadar uzun yazmissiniz ben ortada bi olay goremedim. Tamam kizi sevmeyebilirsiniz hareketleri hosunuza gitmeyebilir fakat o esinizin kardesi. Sizin kardesinizde oyle olsa kardeslikten reddedicek haliniz yok ya onunda naziyla oynuyor ailesi. Evlilik meselesine takmanizada ayrica anlam veremedim yani kural mi var bekleyecek diye. O zaman sizde aileyi zora sokmasaydiniz maddi yonden. Size saygisizlik yapilmadikca burnunuzu sokmayin yoksa basiniz ileride cok agrir benden soylemesi

Canım bazen susmayı bileceksin içinde fırtınalar kopsa bile susacaksin. Benim eşim Gil 13 kardeşler ve 5 senedir içlerindeyim haa benim yokmu fena görümcem eltim veya kaynim var senin gibi bi çok şey yaşadım ama eşime hiç bi zaman belli edip sitemde bulunmadım o kendisi gördü kendisi konuştu benim yerime kendisi savundu çünkü benim söylemem çok farklı onun görüp duyması çok farklı evlilik bu sorumluluk ister sadece eşine evine karşı değil onun ailesine de karşı sonuçta ne kadar kötü olursa olsunlar kimse ailesini atmaz sen el kızısın kolay atılırsin onun için gülü seven dikenine katlanır derler o dikenler canına batsa bile susup mesafeli olman senin iyiligine olacaktır. Eşinide karşına al konuş guzellikle umarım oda seni dinleyince yumuşar. .

hatalı sensin sonuna kadar. en sevmediğim insan tipi hem yap hem söylen. yapma efendim yapma! madem söyleyip dillendireceksin ne diye her işi burnunu sokarsın ki??
sanki eşin zorla sürüklüyor. adam ne dese haklı. ayrıca ailesi maddi açıdan zorlanıyor sana ne ki? ya da babası belki mutlu oluyor kızına hizmet etmekten bu da seni ilgilendirmez. o yüzden baştan sona haksızsın

Valla bana sendede cok hata varmis gibi geldi.
Esin, annesi ve babasi kizi tanimiyorlar mi? Taniyorlar. Alan razi veren razi sen ne diye kizin her yanlis buldugun seyi anlatiyorsun ki esine? Onlar biliyor ama memnunlar sikayetci degiller. Sizin evliliginizede bir zarari yok. kiz simariksa simarik size ne? Size maddi bir rahatsizligi var mi?
Babasi aliyor ediyorsa sen neden dert ediyorsun ki? Abi kardes arasina neden giriyorsunki onlar alistiklari gibi devam edecek diyaloglari.
Ben, sanki kizi simartiyorlar el ustunde tutuyorlar diye biraz kiskanmissin gibi sezinledim. Yanlis sezmiste olabilirim.

Ornegin evde is yapmiyorsa, ve onu yapacağı işi bana demiyorlarsa yap diye. Banane der gecerim.
Yada pahalı seyleri babasina aldirip bana dokanmuyorsa babane derim.
Bana dokaniyorsa sikayet ederim.
Yardimlara gelince gitmek istemiyordunsa bahane uretip gitmeyebilirdin

Tek hatan eşine yansıtmak değil
Rahatsız olman başlı başına hata, yanlış
Evlat senin evladın değil, düğünü sen yapmayacaksın, aile onay vermiş boşu boşuna kendini de onları da huzursuz etmişsin ve haklıyım zannediyorsun
Eşinin cevabı mantıklı, hayır herşeye gideceksin sus dememiş
Hem görümceniz iş bilmiyor diye kötü insan olamaz, herkesin eksikleri var bu nişanlısını ilgilendirir.
Artık kendi hayatınıza bakın
Ben anlayamıyorum, aynı karında yatmış olan onlar ne hakla bu kadar eleştirebiliyorsunuz niye size kardeşini savunsun yada kötülesin oda onun parçası evlendiniz diye bu hak nerden geliyor?
İnsanları olduğu gibi kabul etmediğiniz sürece mutsuz olmaya mahkumsunuz

seni çok iyi anlıyorum ama eşinle iyi olmaya bak görümcenede çok sinir oldum ama senin tutum ve davranışında eşini yalan sölemeye iter sürekli hesap sorma rahat bırak yorum yapma ne yapmak istiyorsa yapsın emin ol eşin biliyor kendi kardeşinin ne olduğunu ama sana laf söletmek istemiyor kendi ailesi söz konusu olunca böle olur zaten. senin söylemene gerek yok. bizimde ilk başlarda durumumuz biraz böyleydi görümcemin eşi sorumsuzdu hiç bişeyle ilgilenmiyordu çocuğu oldu ve herşeyi eşim üstleniyordu kavga ediyorduk artık bıraktım ilgilenmedim hatta bende yardım ettim hep iyi oldum iyi düşündüm ve eşime bana kötü bi laf söleyecek bişey bırakmadım şimdi kardeşi bişe dese hemen beni savunur kimseye tek laf söyletmez çok çok iyiyizz yani sende pes etmee aşık olduğun adamı kendi elinle kaybetme

Çok hatalisiniz!
1.kız istediği zaman evlenir ailesi zor durumda kalır kalmaz sizi ilgilendirmez

2.yatağını toplamazsa çalışmaz ama çok harcar babadan para ister size zararı ne?

3.hem gidip yapıp edip hem soyleniyorsunuz ? ? Yapmayın zorlami yaptiriyorlar

Ozetle Gorumcenize kafayi takmissiniz evliliginizi kendi ellerinizle mahfediyorsunuz

Bir an önce kendinize gelin hanım hanimcik oturun kosenizde etlisine sutluSüne karismayin uzak durun o kızdan kendi iyiliginiz icin

Baştan hiç seni ilgilendirmeyen bir konu yüzünden kıza kin beslemişsin. Yok ailesinin çok borcu varmış şuymuş buymuş. Kusura bakma ama sana ne? İlk evlenen o olsaydı. O balayından döndüğünde kocan seni ailesiyle tanıştırmak isteseydi ne diyecektin. Hayatım ailen yeni bir düğünden çıktı, bir düğünü daha kaldıramaz. Beni şimdi tanıştırma, şimdi nişanlanmayalım, üç beş sene daha bekleyelim mi diyecektin? Kaldı ki düğünü sonuç olarak kızın ailesi yapmaz, erkeğin ailesi yapar. Hiç alakan olmayan bir konu nedeniyle eşini kardeşine karşı doldurmaya çalışmışsın. Resmen elalemin derdi sizi germiş. Boşu boşuna kocanla aranı bozma. Eninde sonunda kıskanç yenge konumuna düşersin uyarayım. Alışverişe falan da eğer laf söz edeceksen hiç gitme.

Gorumcen sana ne yapmis: hicbir sey...
Erken evlenir, evlenmez, ev isi yapmaz bunlar senin sorunun degil ki. Evlenecegi insan ev isi yemek vs beklemiyordur, ailesi ust uste iki dugun yapmayi sorun etmiyordur vs vs
Kimse senin elinden zorla parani almiyorsa, zorla alisverise kosturmuyorsa senlik bir durum goremedim.
Esin de cok sabirliymis, benim esim surekli kardesimin davranislarini elestirse kiyameti koparirirm sanane diye.

Iyi de suç senin. Sanane milletin kizina nasil davrandigindan.. Insanin evladi tekrar gelmiyor, çöpten bulmus degiller. Benim bir evladim olsa ben de üstüne titrerim, ha simartmam ama elimden geldikce guzel bir hayat yasamasini isterim, sizene yani milletin cocuguna ne yaptigindan?!
Cok ilgincsiniz vallahi.
Azicik o cenenizi tutun madem, yardima falan da gitmeyin cok laf edecekseniz. Ben de dedim hani ne olmuş! Kendi kendiniz evliliginizi bozuyorsunuz gorumcenize laf ediyorsunuz!

Edit:
Ayrica ben de hic yemek yapmayi bilmezdim elimi sicak sudan soguk suya koymadim, ablalarimdan önce evlendim, okuyordum, kafama eseni alirdim, annem suyumu yemegimi önüme getirirdi, ablalarim bana iş yaptirmazdi, abilerim her seyi alirdi bana ee yani bu beni kötü biri mi yapiyor? Yengelerim bir gün laf etmediler..
3 yila yakindir evliyim sukur ki cok mutluyum, yemek de yapiyorum okulumu da bitirdim kimseye de bir zararim olmadi. !
Bence sen azicik sus, milletin aile isine karisma. Benim kocam kardeslerim hakkinda bir sey dese agzina tikarim o laflari, seninki yine iyi davranmis!!!

Edit2: Ha ayrica ceyizimle falanla filanla da yengelerim ve ablalarim hep ilgilendi Allah razi olsun. Bi tanesi çıkıp of demedi. Hatta kendi evleri gibi dayayip dosediler sildiler ben de oturdum esimle gezdim. Valla kalbiniz kötü cidden cok pis uyuz oldum size!!

Son düzenleyen: Moderatör:
eşimin babası ev kredisi çekti bir çok borçla evlendik)

Kayınpederinizin çektiği ev kredisi, sizin için çekilmiş kredi mi?

nasıl olacaktı 2 düğün arka arkaya,

Bunu neden kendinize dert ettiniz ki, sizin aceleniz neydi demezler mi insana, sizde borçla evlenmeyip birikim yapıp evlenseydiniz de aileleri böyle maddi yükün altında bırakmasaydınız.

eşiin ailesini düşündüm massi açıdan ve biranda kardeşine nefret beslemeye başladım.

Nefret çok aşırı bir duygu, şu anlattıklarınızdan ben sadece kıskançlık hissettiğiniz fikrine vardım.

babasının borçları aiilesinin bir düğünden yeni çıkmış olması, maneviyat.,

Madem eşinizin ailesini düşünüyordunuz bu kadar neden yük oldunuz onlara. Siz evlenip muradınıza ereceksiniz diye görümceniz neden hayallerinden vazgeçsin. Ayrıca , ailecek oturup konuşmuş ve bir yol haritası çizmişlerdir.

ev işi yemek vs asla öğenmemiş.

Burada da sizi ilgilendiren birşey göremedim, pek çok genç kız evlendikten sonra ev işlerine adapte oluyor, yemek yapmayı öğreniyor. Hani varsayın ki beceremedi, yapamadı sizi ne ilgilendirir ki?

evlendiğim ilk günden beri ızdırabım oldu e

Valla siz kendi kendinize hayatınızı cehenneme çevirmişsiniz. Her ne olursa olsun eşinizin kız kardeşi o, ne yapsaydı oturup sizinle kardeşinin dedikodusunu mu? Benimde kız kardeşim var, aklı beş karış havalarda daha, bazen benimde hoşlanmadığım tavırları olur. Amaaaa kalkıp eşim "kardeşin şöyle", "kardeşin böyle" diyemez...Öyle birşeye hakkı yok, onu ilgilendiren bir durum yok. Yapılacak bir uyarı varsa ben yaparım, eşimde bilmez.

Bravo valla on numara tesbitler..

Sen niye herşeye çok karışıyosun ve sanane yani. Çok itici geldin valla. Görümcene laf ediyosun ama sen daha betersin. Yapmak zorunda değilsin hele yaptığın iyiliği göze girmek için yapıyosan boşa yapma. Zaten lafını da esirgemiyosun.
Eşine Allah sabır versin.

Cnm esinle aran bozulacagina dis kapinin dis mandali olman daha iyi
Yardim et ama arada et
Islerim var de herzaman gitme çağrıldığında cokda mesafeli olma dengeyi kurmaya calis esine sikayt etme bellki aileci bayaa

Aynen katılıyorum. Kendisini ilgilendirmeyen şeyleri dert etmiş kendine. Hatta görümcesini kıskanıyor gibi geldi bana. Eşinide bunaltmış sürekli didikleyerek.

O öyle yetişmiş öyle alışmış. Siz değil bir başkası dahi değiştiremez. Bırakın ne oluyorsa olsun. Ne yapıyorsa yapsın. Boşverin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…