Evliliğim sahtemi?

Kartalice35

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
214
19
318
Merhaba kızlar, 11 aylık evliyim. Eşimle tanıştıktan 1 senenin sonunda severek evlendik. Ben 6 yıldır süren işime devam ediyorum. Hiç bir zaman severek yapamadım.Çünkü vardiyalı bir iş. Uykuyu ve düzeni seven biri olarak hep zorlandım.Onlarca çeşit çeşit insanla uğraşıyorsun laf anlatıyorsun.(Havalimanında memurum) Bazı dönemler çekilmez modda bazende idare eder şekilde gitti. Piyasaya göre olanakları maaşı daha iyi diye, başka iş bulamadım diye devam ettim. Evlenene kadar ailemede maddi destekte bulunmam gerekiyordu. Mecburi oldu birazda. Neyse artık yılların yorgunluğu,(Toplamda 12 yıl) yaşadığım haksızlıklar düzensizlik sürekli uykusuzluk çekme eşime ayak uyduramama burama kadar getirdi. (Çalışan evliler bekarlığa göre daha zor olduğunu bilir) makyözlük için eğitim alıp ona yönelmeye karar verdim. Eşim kendi işini yapıyor Sabah 10da gidip akşam 7-8de geliyor. Sorsan rahat değil. Ben düşüncemi söylediğimde yapmak istediğim işe burun kıvırdı. Tutunamazsan nolcak buradaki gibi düzenli gelirin olmazsa nolcak ben bi ay 5000 kazanıyosam bi ay 3.000 bazen hiç kazanmıyorum, ben sana harçlık veremem gibi laflar etti.Borçlar var. Geçinemezsek diye korkuyor. Evden kovulur daha kötü bi evde yaşamak zorunda kalır, arabayı satarız sefil oluruz dedi. Çalışmayan birini tercih edecek olsam senle evlenmezdim dedi.Tanıştığımızdan beri işimden memnun olmadığımı biliyor. Ayrılmak istediğimi açıkça 6 ay önce söyledim. 6 aydır iş arıyorum. Hani kirada olmasak çalışma derim dedi. Ben de çalışmıcam demiyorum ama burası artık beni boğuyor dayanamıyorum kendimi hapishane de gibi hissediyorum psikolojim bozuldu herşey herkes bana batıyor yeter diye ağlama krizlerine giriyorum genelde uykumu tam alamadığım için hiç bir şey bana zevk vermiyor genelde gece çalışıyorum gündüz uykusu gece uykusunun yerini tutmuyor. Bıktım artık. Sadece hamileler sürekli gündüz çalışıyor. Bende dedim para benim mutluluğumdan psikolojimden dahamı önemli? Ben kafayı sıyırdıktan sonra anlamı yok. Ben daha severek yapacağım gündüz çalışabileceğim daha az insanla muhatap olabileceğim bir iş istiyorum. Eşimin benim ciddi anlamda mutsuz olduğumun çırpındığımın çokta umrumda olmadığını düşünüyorum ama sorsan beni sevmese ailemle ilgilenmezmiş gitmezmiş benden çocuk istemezmiş evet başka konularda bana değer veriyor yardım ediyor ilgileniyor vs eş gibi davranıyor ama bu konuda sıkıntılı. Bi süre maddi sıkıntı çekcek olsamda İstifa etmeyi kafaya koydum ki tazminat alıcam ayrılınca. Eşimden emin olamıyorum konu maddiyata gelince ev arkadaşı gibi hissediyorum... Ne yapmalıyım??

Son düzenleme:
Devam edin çalışmaya derim. Yada kendinize iş ayarlamadan işinizden ayrılmayın. Simdi ki zamanda iyi şartlarda iş bulmak cok zor cünkü.

Bulundugunuz iş yerinde gündüz çalışma saatleri varsa bunu iş yerinizle gorusseniz iletseniz. Pozisyonunuz degistirilir belki.

Çalışırken kendi adınıza birikim yapın derim. Dünya hali ne olacagi belli olmuyor. Hayat süprizlerle dolu cunku. Para birikiminiz olsun kendi hesabinizda daima. Simdiki aklim olsa ben bunu yapardım. Elimdekinin hepsini eve harcamazdım:işsiz:

Siz haklısınız

İş tabi ki önemli ama asla sağlığınızdan önemli değil. Eşiniz başka bir iş buluncaya kadar size destek olmalı ve işten çıkmanız için de manevi destek olmalı şu an.

Evlilik bir oratklık eşlerin en önemli görevi karşıdaki insanın mutluluğunu ve iyiliğini gözetmek. Daha az paranız olur ama siz sağlığınızdan olmazsınız bu kadar.

Eşiniz sizi değil kendi rahatını gözetiyor ne yazık ki.

Sizin yerinizde olsam açıkça söylerim.

Bana benim sağlığımı değil kendi rahatını gözeten hayat arkadaşı lazım değil. Ben istifa ediyorum, yeni iş bulana kadar bana hayat arkadaşlığı yap yapma sana kalmış. Durumdan memnun değilsen, çalışan biriyle evli olmayı bana tercih ediyorsan anlayışla karşılıyorum. Boşanma kağıtlarını getirirsin problem çıkarmadan imzalarım

derdim. Kırıldığımı ve istediğim hayat arkadaşlığının bu olmadığını net belirtirdim.

Son düzenleme:
Malesef bu devirde geçim sıkıntısı evlilikleri de zedeliyor. Eşin keşke böyle bir tutum sergilemeseymişte, sevdiğin bir işte çalışman için destek olsaymış. Ya kendini yanlış ifade etmiş ya da gerçekten mutlu olup olmaman umrunda değil. Kendine güvenemiyor demek ki tek başına gecindiremicek. Ama sen de ben evde oturcam dememişsin ki bu işte çalışmak istemiyorum demişsin. Bende kendine bir iş bul ve burada ayrıl. Eşine de söylersin böyle böyle diye. Sevmediği işi yapmamalı insan...

Esin ayip etmis ama bosan kelimesi bu kadar kokay denmemeli konu sahibi esinon diger konularda iyi oldugunu memnun oldugunu belietmis e bu konuda haksiz ayip etmis diye hemen bosansin mi eskilerin bi lafi var elin iyisi itin dayisi olmaz herkesin olumsuz baska bi huyu vardir muhakkak..
Bence oturup sakince anlat esinin kotu niyetli oldugunu dusunemiyorum bir ay iyi para kazansa bir ay hic kazanamayabiliyomus yazdigin kadariyla...
E evde kira
Hani senin duzenli maasin olmaz acikta kalirsan ailece zorlanirsiniz diye dusunuyidur tamam hakli degil his olmayan seyler soylemis kendini degersiz hissettirmis sana ..ama cozulmeyecek seyler degil bence

Merhaba kızlar, 1 senelik evliyim. Eşimle arkadaş tavsiyesiyle tanıştık. 8 ay flört ettik. 4 ay nişanlı kaldık. Severek evlendik. Ben 6 yıldır süren işime devam ediyorum. Hiç bir zaman severek yapamadım.Çünkü vardiyalı bir iş. Uykuyu ve düzeni seven biri olarak hep zorlandım.Onlarca çeşit çeşit insanla uğraşıyorsun laf anlatıyorsun. Bazı dönemler çekilmez modda bazende idare eder şekilde gitti. Piyasaya göre olanakları maaşı daha iyi diye, başka iş bulamadım diye devam ettim. Evlenene kadar ailemede maddi destekte bulunmam gerekiyordu. Mecburi oldu birazda. Neyse artık yılların birikimi, yaşadığım haksızlıklar düzensizlik sürekli uykusuzluk çekme eşime ayak uyduramama burama kadar getirdi. (Çalışan evliler dahada zor olduğunu bilir) Başka sektör için eğitim alıp ona yönelmeye karar verdim. Eşim kendi işini yapıyor Sabah 10da gidip akşam 7-8de geliyor. Nadiren sabah 7-8 de gidiyor. Sorsan oda insanlarla uğraşıyo rahat değil. Ben düşüncemi söylediğimde yapmak istediğim işe burun kıvırdı. Tutunamazsan nolcak buradaki gibi düzenli gelirin olmazsa nolcak ben bi ay 5 kazanıyosam bi ay hiç kazanmıyorum ben sana harçlık veremem gibi laflar etti. Çalışmayan birini tercih edecek olsam senle evlenmezdim dedi.Hani kirada olmasak çalışma derim dedi. Ben çalışmıcam demiyorum ama burası artık beni boğuyor dayanamıyorum kendimi hapishane de gibi hissediyorum psikolojim bozuldu herşey herkes bana batıyor yeter diye ağlama krizlerine giriyorum genelde uykumu tam alamadığım için hiç bir şey bana zevk vermiyor genelde gece çalışıyorum gündüz uykusu gece uykusunun yerini tutmuyor. Bıktım artık. Bende dedim para benim mutluluğumdan psikolojimden dahamı önemli. Ben kafayı sıyırdıktan sonra yerine para getirmez. Ben daha severek yapacağım gündüz çalışabileceğim daha elit daha az insanla muhatap olabileceğim bir iş istiyorum. Eşimin benim ciddi anlamda mutsuz olduğumun çırpındığımın çokta umrumda olmadığını düşünüyorum ama sorsan beni sevmese ailemle ilgilenmezmiş gitmezmiş benden çocuk istemezmiş evet başka konularda bana değer veriyor yardım ediyor ilgileniyor yurt dışına tatile götürdü vs eş gibi davranıyor ama bu konuda bu kız eve para getirsinde ama ölsün gebersin dermiş gibi düşünüyorum.Bi süre maddi sıkıntı çekcek olsamda İstifa etmeyi kafaya koydum. Ki tazminat alıcam ayrılınca. Eşimden emin olamıyorum konu maddiyata gelince ev arkadaşı gibi hissediyorum... Ne yapmalıyım??
Esin senle degil , senin isinle evlenmis o yuzden isinden ayrilamiyor..

ben eşini haksız bulmadım. sen eşin olmasa tek yaşıyor olsan bu kadar rahat işi bırakıyorum başka eğitim alcam diyebilcek miydin ? o zaman ev kiranı yemeğini içmeni kim karşılaktı ? adam kocanızda olsa size bakmak zorunda değil. bu durumda da siz onu kullanıyor olacaksınız o zaman.

Merhaba kızlar, 1 senelik evliyim. Eşimle arkadaş tavsiyesiyle tanıştık. 8 ay flört ettik. 4 ay nişanlı kaldık. Severek evlendik. Ben 6 yıldır süren işime devam ediyorum. Hiç bir zaman severek yapamadım.Çünkü vardiyalı bir iş. Uykuyu ve düzeni seven biri olarak hep zorlandım.Onlarca çeşit çeşit insanla uğraşıyorsun laf anlatıyorsun. Bazı dönemler çekilmez modda bazende idare eder şekilde gitti. Piyasaya göre olanakları maaşı daha iyi diye, başka iş bulamadım diye devam ettim. Evlenene kadar ailemede maddi destekte bulunmam gerekiyordu. Mecburi oldu birazda. Neyse artık yılların birikimi, yaşadığım haksızlıklar düzensizlik sürekli uykusuzluk çekme eşime ayak uyduramama burama kadar getirdi. (Çalışan evliler dahada zor olduğunu bilir) Başka sektör için eğitim alıp ona yönelmeye karar verdim. Eşim kendi işini yapıyor Sabah 10da gidip akşam 7-8de geliyor. Nadiren sabah 7-8 de gidiyor. Sorsan oda insanlarla uğraşıyo rahat değil. Ben düşüncemi söylediğimde yapmak istediğim işe burun kıvırdı. Tutunamazsan nolcak buradaki gibi düzenli gelirin olmazsa nolcak ben bi ay 5 kazanıyosam bi ay hiç kazanmıyorum ben sana harçlık veremem gibi laflar etti. Çalışmayan birini tercih edecek olsam senle evlenmezdim dedi.Hani kirada olmasak çalışma derim dedi. Ben çalışmıcam demiyorum ama burası artık beni boğuyor dayanamıyorum kendimi hapishane de gibi hissediyorum psikolojim bozuldu herşey herkes bana batıyor yeter diye ağlama krizlerine giriyorum genelde uykumu tam alamadığım için hiç bir şey bana zevk vermiyor genelde gece çalışıyorum gündüz uykusu gece uykusunun yerini tutmuyor. Bıktım artık. Bende dedim para benim mutluluğumdan psikolojimden dahamı önemli. Ben kafayı sıyırdıktan sonra yerine para getirmez. Ben daha severek yapacağım gündüz çalışabileceğim daha elit daha az insanla muhatap olabileceğim bir iş istiyorum. Eşimin benim ciddi anlamda mutsuz olduğumun çırpındığımın çokta umrumda olmadığını düşünüyorum ama sorsan beni sevmese ailemle ilgilenmezmiş gitmezmiş benden çocuk istemezmiş evet başka konularda bana değer veriyor yardım ediyor ilgileniyor yurt dışına tatile götürdü vs eş gibi davranıyor ama bu konuda bu kız eve para getirsinde ama ölsün gebersin dermiş gibi düşünüyorum.Bi süre maddi sıkıntı çekcek olsamda İstifa etmeyi kafaya koydum. Ki tazminat alıcam ayrılınca. Eşimden emin olamıyorum konu maddiyata gelince ev arkadaşı gibi hissediyorum... Ne yapmalıyım??
En hassas pldugum konulardan birisi de bu..Ben de evlendigimde calisiyordum memurdum saglik sorunlarim yuzunden calismam uygun gorulmedi gercekten cok buyuk saglik sorunlarim vardi kanundaki hakkimdan yararlanarak geri donus sartiyla birakmak zorunda kaldim..bu donemde iki maastan tek maasa dusunce bir de borclarimiz olunca zorlanmaya basladik esim sanki birakmami istemiyormus gibi davranmaya basladi sanki calismadigim icin ezik duruma dusmus gibi oluyordum bir gun esime dedim;,sen benle maasin icin mi evlendin diye tartismaya basladim esimde asla oyle sey olamaz dedi o gunden sonra konu kapanmisti eger bana is konusunda baski yapsaydi ne olursa olsun ayrilirdim ben beni seven adam istedim isimi degil sonucta geri baslaiycam ama cok hassasim bu konularda..

eşin şimdi yanında olmayacak, destek vermeyecekse ne anladım ben bu evlilikten :KK64:ki sen başka işte çalışmayı düşündüğünü söylüyorsun, hayat düz bir yol değil ki Allah korusun başka bişey olur, başka durumlar gelişir sen çalışamadın ne olacak? yani böyle erkeklerin kafasını kırasım geliyor:sopa:

Back