- 4 Nisan 2023
- 229
- 62
- 31
-
- Konu Sahibi birgaripyolcu744869
Çok teşekkür ederim…İç sesim sizin gibi konuşuyor…Bu evlilik bittiği takdirde büyük rahatlama yaşayacağımın farkındayım…Yapmak istediğim tek şey,fevri bir karar almadan siz sevgili hemcinslerimin de kıymetli fikirlerine başvurmak…Evliliğimin 2. Ayında bir konu daha açmıştım bulabilirsem başlığı yazayım size,orda beni de eleştiren bana ayna tutanlar olmuştu mesela,şimdi de “acaba benim de problemli taraflarım var mı acaba yanlış mı yapıyorum “ bunu görmeye çalışıyorum…Canım benim aklım yolu bir. Alttaki mesajda vicdan yapmaya başladığını yazmışsın, bu çok yanlış. Vicdan yap ama kendine, ileride doğması muhtemel çocuğuna yap. Adam ben buyum diyor. İyi yönde bir adım atsa tamam dene diyebiliriz ama seni bu evlilikte tek başına bırakmış neyin vicdanindan bahsediyorsun?
Alenen seni tuzağa dusurmusler tüm aile? Onlar sana vicdan yapıyor mu?Gençliğini, ömrünü karartmaya çalışıyorlar.
Çok açık yazacağım. Seni iyi niyetli ve tecrübesiz bulmuşlar. Sen evlenmesen bu adamı tanıyarak, bilerek ve isteyerek kimse evlenmezdi. Şimdi bir daha düşün vicdan konusunu.
Ömur o kadar hızlı geçiyor ki, göz açıp kapatıncaya kadar bir bakmışsın 50 yaşındasın. Yaşamak istediğin hayatı yasayamamissin bile. Yazık etme kendine.
Teşekkür ederim kıymetli yorumunuz içinBunu söyleyen kadınlar ''biz çektik herkes çeksin'' demek istiyor.
Eğer muhatabım çözüme gitse , orta yol bulmaya çalışsa ben o zorluğu aşmak isterim derim ki beraber çabaliyoruz…Ama durum böyle değil…Bir rahatsızlığı olduğunun farkında ama doktorlara güvenmiyor tedavilere inanmıyor vs…Asosyal içe dönük bir insan kolay kolay değişmez bu bir huy olduğu için pek değişmiyor kendim de öyleyim ama bu bahsettiğiniz başka bir hastalıksa tedavisi varsa bilemiyorum tedavisi olsa bile yıpratacak bir süreç
Tam anlamıyla doğru cümle , kendi dünyası var orda mutlu ve ordan çıkmak istemiyor asla, bir ara dener gibi oldu,o ona ağır geldi artık tamamen vazgeçtiAsosyal kişilik bozukluğu türü bir şey olabilir mi, adam kendi dünyasında yaşıyor. Adam bariz hasta boşanıp kaçın bence
Sizin bu yumuşak huyluluğunuzu farkedip kaçırmak istemeyip alelacele evlendirmişler sizi belli... Şimdi de kendinizi kurtaramıyorsunuz bir sürü gereksiz bahanelerle.. Umarım hamile kalmazsınız ne diyeyim.Aileler…Etraf…”Evlendi de 9 ay geçinemedi “ cümleleri ile yeni bir hayata nerden nasıl başlamalıyım düşüncesi…Muhakkak hepsi aşılır , karar verdikten sonra…
İnanır mısınız e nabız kimlik bilgilerinden geçtim daha ne kadar maaş aldığını bile bilmiyorumSizden gizlendiği için kırgınlık hissiniz zamanla, ki çok zaman alacağını sanmıyorum kızgınlığa, kandırılmışlık öfkesine dönüşecek ve işte o zaman hem eşinizin hem ailesinin bambaşka taraflarını görmek zorunda kalabilirsiniz.
Bu arada sağlık geçmişine e-nabız uygulamasından bakabilirsiniz.
Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim…Ben sizin icin dedm. Evlilik bu degil yalniz basiniza yasayacaksaniz bosanin en azindan onun kirlilerini yikamazsiniz
Karı koca ilişkiniz nasıl, size sevgisi başbaşayken ki durumu nasıl?Böyle söylediğimde “benim evlilik gibi bir düşüncem yoktu ama evlenince daha iyi olur diye düşündüm “ gibi cevapları var
Çok olumlu bir gelecek görülmüyor.Bence cabalamayi bırakın ve siz izleyin bakalım ne olacak..Adam hiç zahmet etmiyor9 aylık evliyiz, tanışma sürecimiz pek uzun değildi. Evlilik kararı bir şekilde alındı ve ben eşimin birçok taraflarını haliyle nikahtan sonra tanıdım.Nişanlılık döneminde kafamda soru işareti olan her şey evlilikte netleşti. Eşim depresif,asosyal.Hatta birkaç yıl önce bu konularla ilgili ciddi tedavi süreçleri olmuş , hastanede yatmış falan felan ben bunları evlendikten sonra kötü tecrübeler neticesinde öğrendim. 9 aydır mehter takımı gibi iki ileri bir geri gidiyoruz.Genelde bir şey isteyen,talep eden,sosyal taraf benim ama eşime göre bunların çoğu gereksiz.Kafasında farklı takıntıları var sürekli kafasının doluluğundan şikayetçi , ben psikolojik tedavi alması gerektiğini düşünüyorum ama o istemiyor.Aileni terapisi alıyorum aylardır ona da katılmak istemiyor ve ben tek taraflı çabalayıp duruyorum. Topluma bakarak değer yargıları çok farklı mesela bir yere gidilecekse “sen git ben seni zorlamıyorum ama sen de beni zorlama “ ya da “birbirimizin hayatına müdahale etmeyelim “ ya da “ben seninle bir yere gelmesem kimse bunu sorun etmez tek sorun eden sensin “gibi şeyler söylüyor. 2.5 gün çalışıyor onun dışında sosyal portallarda günlerce dolanır ve uyur bunların dışında bir arkadaş ortamı vs yok sadece ailesinin yanına gider haftada bir orda da faaliyetler aynı…Alınmam gereken birçok cümle olmasıyla beraber tatlı dil, asabiyet, naz , en basit haliyle konuları, evlilik hayatının gereklilikleri , eşlerin birbirlerine karşı sorumlulukları gibi çok şeyleri anlatmaya çalışıyorum ama hiç bir zaman anlaşıldığımı hissetmedim…Anlaşılmak,sahiplenilmek,sevilmek gibi duygular yok bende, adam tam bir duygu cimrisi…Bununla beraber , varolan sorunları sonrasında oturup konuşma durumu da yok, üstü kapatılıp geçiliyor ve ben sakin zamanlarda açmak istediğimde “böyle durup durup bunları mı konuşacağız “ oluyor.Ailesi ile konuşmaya çalışıyorum “biz onu şimdiye kadar öyle idare ettik sen de idare ediver “ diyorlar ama onların anne baba, benim eş olduğumun farkına varılamıyor pek…Sosyal ve duygusal hayatımda yalnızım…Eşim bir ara adım atmaya başlamıştı fakat artık tamamen “benden birşey bekleme,ben böyleyim beni böyle kabul et “gibi şeyler söylüyor, nişanlıyken böyle değildi ve gittikçe de hiç iyi bir yere gitmiyor… Son tartışmamızdan sonra ben artık evlilik ve ayrılık ın orta noktasından “ayrılık” kısmına bir adım daha yaklaştım çünkü bir eşle değil idare edilmesi gereken bir çocukla uğraşıyormuşum gibi geliyor ve bu evlilik beni çok yordu benden çok şey götürdü…
Sonuç olarak,sormak istediğim şey şu ki;sizler durumu nasıl değerlendiriyorsunuz???Düzelir miyiz biz, ben dediği gibi onu kendi haline biralıp kendi hayatımı yaşamaya devam mi edeyim yoksa yol yakınken vaz mı geçeyim???…
okurken hayat enerjim bitti yaşarken bitkisel hayata girerdim sanırım. benim eşim de çok dışarı çıkmaz zorla sürüyerek götürürüm ama o aşırı çalışıp yorulduğundan sizinki bildiğin koala. tembel enerji emici bi şey. çabuk yaşanırsınız. yol yakınken bırakın kış uykusuna devam etsin. çıkın o mağaradan9 aylık evliyiz, tanışma sürecimiz pek uzun değildi. Evlilik kararı bir şekilde alındı ve ben eşimin birçok taraflarını haliyle nikahtan sonra tanıdım.Nişanlılık döneminde kafamda soru işareti olan her şey evlilikte netleşti. Eşim depresif,asosyal.Hatta birkaç yıl önce bu konularla ilgili ciddi tedavi süreçleri olmuş , hastanede yatmış falan felan ben bunları evlendikten sonra kötü tecrübeler neticesinde öğrendim. 9 aydır mehter takımı gibi iki ileri bir geri gidiyoruz.Genelde bir şey isteyen,talep eden,sosyal taraf benim ama eşime göre bunların çoğu gereksiz.Kafasında farklı takıntıları var sürekli kafasının doluluğundan şikayetçi , ben psikolojik tedavi alması gerektiğini düşünüyorum ama o istemiyor.Aileni terapisi alıyorum aylardır ona da katılmak istemiyor ve ben tek taraflı çabalayıp duruyorum. Topluma bakarak değer yargıları çok farklı mesela bir yere gidilecekse “sen git ben seni zorlamıyorum ama sen de beni zorlama “ ya da “birbirimizin hayatına müdahale etmeyelim “ ya da “ben seninle bir yere gelmesem kimse bunu sorun etmez tek sorun eden sensin “gibi şeyler söylüyor. 2.5 gün çalışıyor onun dışında sosyal portallarda günlerce dolanır ve uyur bunların dışında bir arkadaş ortamı vs yok sadece ailesinin yanına gider haftada bir orda da faaliyetler aynı…Alınmam gereken birçok cümle olmasıyla beraber tatlı dil, asabiyet, naz , en basit haliyle konuları, evlilik hayatının gereklilikleri , eşlerin birbirlerine karşı sorumlulukları gibi çok şeyleri anlatmaya çalışıyorum ama hiç bir zaman anlaşıldığımı hissetmedim…Anlaşılmak,sahiplenilmek,sevilmek gibi duygular yok bende, adam tam bir duygu cimrisi…Bununla beraber , varolan sorunları sonrasında oturup konuşma durumu da yok, üstü kapatılıp geçiliyor ve ben sakin zamanlarda açmak istediğimde “böyle durup durup bunları mı konuşacağız “ oluyor.Ailesi ile konuşmaya çalışıyorum “biz onu şimdiye kadar öyle idare ettik sen de idare ediver “ diyorlar ama onların anne baba, benim eş olduğumun farkına varılamıyor pek…Sosyal ve duygusal hayatımda yalnızım…Eşim bir ara adım atmaya başlamıştı fakat artık tamamen “benden birşey bekleme,ben böyleyim beni böyle kabul et “gibi şeyler söylüyor, nişanlıyken böyle değildi ve gittikçe de hiç iyi bir yere gitmiyor… Son tartışmamızdan sonra ben artık evlilik ve ayrılık ın orta noktasından “ayrılık” kısmına bir adım daha yaklaştım çünkü bir eşle değil idare edilmesi gereken bir çocukla uğraşıyormuşum gibi geliyor ve bu evlilik beni çok yordu benden çok şey götürdü…
Sonuç olarak,sormak istediğim şey şu ki;sizler durumu nasıl değerlendiriyorsunuz???Düzelir miyiz biz, ben dediği gibi onu kendi haline biralıp kendi hayatımı yaşamaya devam mi edeyim yoksa yol yakınken vaz mı geçeyim???…
Hanımefendi sizi aleni bir şekilde kandırmışlar. Herkes psikiyatrik rahatsizlik yaşayabilir ve de evlenebilir. Ama bilgi sahibi olmak koşuluyla. İyi niyetli olsalar benim oğlumun bu rahatsızlığı var ne yapalım derler. Ya da evlilik içinde başlasa eşinize destek olursunuz. Bu adamın rahatsızlığı ne, ilaç kullanması gerekiyor mu, size zarar verebilme potansiyeli var mı? Adeta oğullarını eyleyecek biri bulunmuş. Siz de yuva vs kafasindasiniz.Çok teşekkür ederim…İç sesim sizin gibi konuşuyor…Bu evlilik bittiği takdirde büyük rahatlama yaşayacağımın farkındayım…Yapmak istediğim tek şey,fevri bir karar almadan siz sevgili hemcinslerimin de kıymetli fikirlerine başvurmak…Evliliğimin 2. Ayında bir konu daha açmıştım bulabilirsem başlığı yazayım size,orda beni de eleştiren bana ayna tutanlar olmuştu mesela,şimdi de “acaba benim de problemli taraflarım var mı acaba yanlış mı yapıyorum “ bunu görmeye çalışıyorum…
Şu an istediğim son şey…Aslında çok istiyorum anne olmak etrafımda sürekli “geç kalmışsın hemen bir çocuk yapmaya bakın, artık menopoz dönemleri erken başlıyor, en azından bir çocuğunuz olsun” gibi cümleler…Ama şu durumda hiç istediğim bir şey değil…Bu arada ben 30 eşim 37 yaşındaSizin bu yumuşak huyluluğunuzu farkedip kaçırmak istemeyip alelacele evlendirmişler sizi belli... Şimdi de kendinizi kurtaramıyorsunuz bir sürü gereksiz bahanelerle.. Umarım hamile kalmazsınız ne diyeyim.
Kadınlar fevri kararlar almazlar Canım. Yuvamız, yuva sandigimiz, ilişki sandığımız şeyler için bile en son raddeye kadar savaşan bir türüz biz. Keşke bu kadar duygusal değil duygu-mantik anlamında dengede olsaydik. Bu yüzden ben eninde sonunda kendin için en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Tek korkum tıpkı evlilikte yaptıkları gibi bir de jet hiziyla hamile kalman olur. Korunma meselesini sakın es gecme ve çok dikkatli ol.Yoksa kendini çıkmaz sokakta bulursun.Çok teşekkür ederim…İç sesim sizin gibi konuşuyor…Bu evlilik bittiği takdirde büyük rahatlama yaşayacağımın farkındayım…Yapmak istediğim tek şey,fevri bir karar almadan siz sevgili hemcinslerimin de kıymetli fikirlerine başvurmak…Evliliğimin 2. Ayında bir konu daha açmıştım bulabilirsem başlığı yazayım size,orda beni de eleştiren bana ayna tutanlar olmuştu mesela,şimdi de “acaba benim de problemli taraflarım var mı acaba yanlış mı yapıyorum “ bunu görmeye çalışıyorum…
Korkmuyorum…Artık korkmuyorum…En çok düşündüğüm ailemi bazı söylemlere muhatap bırakmaktı ama anne babaların kaderinde de yavruları için üzülmek varsa,yapacak bir şey yok…Çok üzgünüm resmen kandırılmışsın.Eşiniz düzelecek olsa hastaneye yattıktan sonra düzelirdi.Tam düzelmese de ilaçla durumu normal hayata karışacak seviyeye getirilirdi.Bence eşiniz hastalığını siz öğrenip araştırmayın , tedavisiz olduğunu görünce de ayrılmayın diye söylemiyor.Zaten size gram değer verseydi, evlenmeden açık açık konuşurdu.
Ailecek bir kurban seçilmiş , şimdi de durumu idare etmek için baskılanıyorsunuz.Durumun düzelmesi için eşiniz tedavi olmak da istemiyor.Evliligin ilk zamanlari gectikce daha da cirkin huyları çıkacak ortaya.Ya böyle kabul edeceksiniz ya da ayrılacaksınız.Zor geliyor anlıyorum , kim olsa ilk adımı atmaya çok korkar ama ben yerinizde olsam boşanırdım.
Anne de olursunuz daha çok gençsiniz ama bu adamdan değil, asla!Şu an istediğim son şey…Aslında çok istiyorum anne olmak etrafımda sürekli “geç kalmışsın hemen bir çocuk yapmaya bakın, artık menopoz dönemleri erken başlıyor, en azından bir çocuğunuz olsun” gibi cümleler…Ama şu durumda hiç istediğim bir şey değil…Bu arada ben 30 eşim 37 yaşında
Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim,ciddi bir karar aşamasındayım ve kafamda çoğu şey şekillenmiş durumda…okurken hayat enerjim bitti yaşarken bitkisel hayata girerdim sanırım. benim eşim de çok dışarı çıkmaz zorla sürüyerek götürürüm ama o aşırı çalışıp yorulduğundan sizinki bildiğin koala. tembel enerji emici bi şey. çabuk yaşanırsınız. yol yakınken bırakın kış uykusuna devam etsin. çıkın o mağaradan
Kandırmışlar zaten sizi. Devam etmenin mantığı yok.ailesi de kendisi de bana bu süreçten hiç bahsetmedi bazen özellikle sordum yine de söylemediler bu noktada kendimi kandırılmış gibi hissediyorum…