evliligim, lutfen akil verin

peace bak daha bu sabah günaydın diye aradım eşimi ve tersledi beni ne yapıyosun diyince.. çünkü yapabileceği bir şey yok ya eğitimdedir ya oturuyor veya uyuyordur. tamam uyu sen diyip kapattım telefonu (eski ben olsam o telefonu kapatmadan önce bir sürü şey söyler ve tartışıp küsüp kapatırdım aynı senin gibi). 10 dk sonra görüntülü aradi gayet iyi konuştuk, öpüyorum vs kapattık güzelce.

eşinin hakaret ve küfürlerini asla haklı bulmuyorum; ama herkesin kendisini düzeltmesi lazım ya, tam bir laf edeceğin sırada derin bir nefes al tut kendini ve başka bir odaya geç. benim bulduğum en etkili yöntem bu 5-10 dk sonra kendiligimden sakinliyorum sonra

Karşılık illa hakaret olmamalı ama. Hakareti hakediyorsunun bir adım ötesi dayağı hakediyorsundur. Eşine katıldığım noktalar var. Huzursuz ediyorsun ve karşılığında huzursuzluğu hakediyorsun, küsmeyi hakediyorsun, ilgisizliği hakediyorsun ama hakaret ve dayak hakedilecek şeyler değil. Eşinin bunu anlaması lazım.

Son düzenleme:

Bir de peace kendine iyice sor. Otel muhabbetine uzak kalmaya iletişim kurmamaya ilk adımın ondan gelmesini beklemeye hazırsan -ki bence sende o sabır yok- ancak o zaman gir. Öbür türlü gereksiz bir trip, arkasında durmayacağın bir blöften öte gitmez. İstediğin sonuçların tam tersini alırsın.

ayni seyler bizdede yasaniyor, bende bazen napiyosun desemde esim napabilirim calisiyorum der direk, bunalttigim icin normalde bazen oylesine sorsamda direk tepki verir. senin uzatmaman cok iyi olmus tabiki yoksa gerginlik cikardi. bizdede oyle oluyor iste kendimi tutabilmem lazim biliyorum.
baristik suanda normaliz, bana bi ara konusurken dediki dirdir dirdir basimi yedin sen herseyime karisiyosun annem gibi davraniyosun veya sanki ben senin oyuncaginim ve sen istersen seninle olurum istemezsende oyle durmaliyim ama kusura bakma oyle birsey olmayacak dedi.
yani susmak, uzatmamak zorundayim, kendimide cok yipratiyorum boyle elime gecen hic bisey yok mutsuzluktan baska

aynen bende oyle bir sabir yok, suanda baristik tekrar ayni noktaya donmemek icin davranislarima dikkat edicem. gerginlik cikarsa yanindan ayrilirim veya israr edecek gibi oldugum anda baska birsey bulucam kendime oyalanicak.
otele gitme konusuna blof olarak sicak bakmiyorum, gercekten gitmek istedigim zaman giderim ancak yoksa o blofle ben onun beni aramasina sabredemez ve eve donerim. rol yapamam biliyorum kendimi

bencede oyle, dayak soz konusu degil zaten ama hakaret icinde ayni seyi dusunuyorum ne olursa olsun soylememeli bunlari o da o durumda kendini tutamadigini soyluyo sebep verme bu kadar zorlama beni diyo

Adamı rahat bırak bırak da o senin ne yaptığını merak etsin ederseseviyor demektir etmezse senle diil işiyle evlenmiş demektir

boşluktan sarıyorsun adama desem; sen de çalışıyorsun aslında..
küsmesine de bir açıklama buldum sanki, dırdır dırdır annem gibi her şeyime karışıyorsun demiş ya, çocuklar ne yapar annelerine çok rahat küserler çünkü bilirler ki anneleri onları bırakmayacak.. ve bence bir daha bunu hissettirme, annem gibi demesin yani..

olabilir, yani benim onu birakmayacagimdan emin zaten , heralde dirdir yapinca veya sorgulayinca annesiymisim gibi hissediyo.
umarim duzeliriz bakalim... ben cogunlukla sıkıldıgım icin ona sarıyorum.. oyalanirsam zaman gecerse bunaltmam onu

Sen dalga geçiyorsun insanlarla.
Buna kanaat getirdim.
Duzeldiysen de bundan sonra susarım sabrederim, yanından ayrılırım filan diyip insanların sinirlerini bozma. Aynı şeyi yapışın değil aynı şeyleri söylesin bin oldu.
Hiç mi sıkılmıyosun kendinden?

Yok sıkılmadim. Tepkini anlamadim, kimseyle dalga gectigim yok suanda sinirlerin neden bozuldu merak ettim ?

Cok rahatsiz oluyosan yazma sinirlerin bozulmasin hic :)
Çok ilginç birisiniz ya.Karşınızdaki kişiyi sakinliğinizle ve tavırlarınızla delirtir sonrada niye delirdi anlamadım deyip işin içinden çıkabilirsiniz ,o potansiyel var kesinlikle

Kötü biri olduğunuzu düşünmüyorum ama yaşanması çok zor birisiniz.Düzeleceğinize de inanmıyorum açıkçası yine de size bol şanslar eşinize de bol sabırlar dilerim umarım düzelirsiniz

Üyeler önce üzülüyor konuya, peace'in de haksızlığa uğradığını ve evliliğinin düzelebileceğini düşünüp yorumlarda bulunuyor. Tavsiyeler veriyor. Bir süre sonra "adam bayağı haklı galiba yahu" deyip silkelenmesi amacıyla daha sert yorumlar yapıyor. Peace de "değişmeye karar verdim" minvalinde yorumlarla gelince "aha galiba umut yeşerdi" diye düşünüyor. Sonra konu başa sarınca ve hiçbir şeyin değişmediği anlaşılınca saç baş yolarak "senden bir yol olmaz" replikleriyle konuyu terk ediyor.

Kim bilir kaç kişi bezdi, yıldı, sinirleri bozularak takip etmeyi bıraktı konunuzu. Benim de ümidim kalmadı aslında, hani düzelebilirlik görmüyorum da bugün ekstra sabırlıyım, belki de yapacağım son yorumdur size dair. Hiç mi "bu insanlar haklı mı acaba" deyip bir özeleştiri, bir silkinip kendinize gelme isteği çabası olmuyor? Burada size ne söylendiyse aksini yaptınız. Dikkate alırmış gibi davranıp bambaşka gelişmelerle konuyu güncellediniz. Orada yalnızlıktan sıkılıp, iki diyalog kurmuş olmak için söylenilenleri dikkate almayacağınız halde yazıyorsanız cidden yazık.

Sinir bozucu bir durum olduğunun farkına varmanız için daha kaç yorum gerekiyor bilmiyorum. Hoş siz eşinizin sinirlerini yıprattığınızı, adamın yaşam kalitesini düşürdüğünüzü bildiğiniz halde davranışlarızdan vazgeçmeyen birisiniz. Diğer insanlara saygınız yok, olsaydı onlar üzerinde yarattığınız rahatsızlığı gidermek için davranış değişikliğine giderdiniz.

Ben inaniyorum insallah degisecek
Sagol yorumlarin icin

Durumun ne oldugunun farkindayim sorun uygulamaktaydi, istiyorum ve inaniyorum degisecegini dusunuyorum.
Burda kimsenin dedigini bilerek yapmama , aksine tersine yapma durumu olmadi, gercekten yapamadigim icin yapamadim . Hani zaten yapabilsem kendi evliligimi duzelticem, en buyuk faydasi bana anlatabildim mi. Heralde huy ha diyince degismiyor veya aciklamasi herneyse bunun, demek istedigim ortada kasitli birsey yokki ben insanlar rahatsiz olmasin diye esime daha duzgun davraniyim, yapabilsem zaten evliligimi duzelticem herseyden once :)

Psikiyatriye ne zaman gitmeyi düşünüyorsun.Evliliğini devam ettirmek istiyorsan destek almalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…