• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliligim, lutfen akil verin

Aslında eşin ne yapman gerektiğini çok güzel ifade etmiş canım
Ben dicektim valla..:KK9:Adam yukselmek geleceginiz icin biseler yapmak istiyo bunuda acikca solemis ama sen ilgi istiyorum diye diye biktirmissin..Bi kere evlilik sevgililik gibi olmuyor bi donem sonra rutine biniyo yani aci aka gercek yoksa kim istemez her dakka ilgi alaka....Sana sirtimdan in demis yani simarik cocuklar gibi mizmizlanmaktansa biraz anlayisla yaklassan o dar zamanlari da kavgayla gecirmek yerine senle gecirir fena mi olur..Sanirim bole devam edersen adam kacacak seviyosan azcik fedakarlik yapcaksin..:KK64:

Ben dicektim valla..:KK9:Adam yukselmek geleceginiz icin biseler yapmak istiyo bunuda acikca solemis ama sen ilgi istiyorum diye diye biktirmissin..Bi kere evlilik sevgililik gibi olmuyor bi donem sonra rutine biniyo yani aci aka gercek yoksa kim istemez her dakka ilgi alaka....Sana sirtimdan in demis yani simarik cocuklar gibi mizmizlanmaktansa biraz anlayisla yaklassan o dar zamanlari da kavgayla gecirmek yerine senle gecirir fena mi olur..Sanirim bole devam edersen adam kacacak seviyosan azcik fedakarlik yapcaksin..:KK64:
Aynen katılıyorum sana arkadaşım

Bir çift ve evlilik terapistine görünmenizde fayda var.

Bence sen takintilisin ve yardim alman gerekiyor. Burda insanlardan nasil bir yardim bekledigini çozemiyorum. Soylenecek hersey soylendi sana. Boyle devam edersen bi sonra ki konunu anlasmali mi bosanayim diye acarsin gibime geliyo.

tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derlerya o misal..
'hayatım yurtdışı seyahatlerine gittiğinde seni kıskanıyorum özlüyorum ve merak ediyorum kendim evde rahat oturamıyorum içim rahat etmiyor lütfen sabah uyandıgında öğlle arasında ve akşam odana döndüğünde ararmısın beni ozaman daha rahat hissedeceğim kendimi, seni ne kadar sevdiğimi biliyorsun lütfen bana hak ve bende yurtdışına gitsem sende beni merak edersin belki' gibi bir konuşma yumuşak yumuşak rica ederek söylerseniz işe yarayabilir...

iki üç ay önceye kadar bende aynen senin gibiydim.Senin eşinin kurduğu cümleyi eşim de bana kurmuştu, şu kadarlık evlilikte en fazla şu kadar mutlu günümüz olmuştur demişti. Biliyorum hadi düzel demekle düzelecek bir şey olmuyor bu.İnsan karar veriyor ama kısa bir süre sonra eski haline geri dönüyor.açıkçası ben nasıl değiştim normalleştim onu da bilmiyorum, düşünüyorum ama net bir şeyim yok. Ama artık beklentilerimi bıraktım.Eğer beklenti olmazsa hayal kırıklığı da olmuyor, kavga da olmuyor. Eşin yaptığı küçük bir şey bile mutluluğa sebep oluyor. Eski aktivitelerime döndüm, film izliyorum, yabancı dizilere takılıyorum, okumayı sevdiğim şeyleri okuyorum falan. Kocana karşı güven problemi de yaşıyor olabilir misin? Bende birazda o vardı.

Merhaba,

diger konularimi bilenler var. bi suredir yazmiyodum bu konuyla geri geldim.
esimle 1.5 senedir evliyiz yurtdisinda yasiyoruz ikimizde calisiyoruz.

evlendigimizden beri sorunlarimiz benzer, ben ilgi bekliyorum o yogun calisiyor eve geliyor yorgun ben istedigim ilgi goremeyince kapris yapiyorum sinirleniyorum kiziyorum kavga ediyoruz. is yerinde mesaj yazip ariyorum (eskisine gore baya azaltsamda hala yapiyorum) musait olunca donuyor bazen musait degilim yazip gecistiriyor. evde ilgisiz degil ama ben flort donemindeki gibi bana hep vakti olsun ilk onceligi ben olsun istiyorum ve istedigim olmayinca kiziyorum kavga cikariyorum sessizce kabul edemiyorum yani o anda istedigim olmazsa sorun cikiyor. haftasonu yine birseyden tartistik ve bana nerdeyse iki senelik evli oldugumuz ama 700 gunun 100 gunu mutlu gecirebildigimizi yok yere kavga ettigimizi sadece huzur ve mutluluk istedigini soyledi. is yerinde isten baska birseye odaklanamam dedi, is disinda onceligim sensin her zaman diyor.
gercekten yogun calisiyor yukselmek istiyor cocuk yapalim para biriktirelim vs bizim icin istedigini biliyorum fakat bende ilgi istiyorum benim icin orada oldugunu bilmek istiyorum cok mu sey istiyorum ?

esimi mutsuz huzursuz edip iliskimizi tamamen koparmak istemiyorum cunku seviyorum. onun da beni sevdigini dusunuyorum ama iste beklentim cok fazla geliyor ona ve karsilayamiyor. bu sefer bendeki hayal kirikligi ve ofkeyle kavga cikiyor. mesela bi yere gidiyor is icin hemen sorarim kim kim, ne zaman donuceksin, nereye gittiniz, ne zaman kalkiyosunuz vs. yurtdisi seyahati cok oluyor ve bu donemde daha cok tartisiyoruz cunku istedigim ilgiyi goremiyorum, yeteri kadar konusamiyoruz ve kiskanclik yapiyorum.

ne onerirsiniz nasil duzeltebilirim iliskimi ? daha fazla zorlayarak bastirarak olacak bisey degil hatta esim onu kontrol ettigimden, surekli mesaj atip vs veya yurtdisindayken aramalarimdan surekli sorularimdan cok rahatsiz oldugunu ve bunlara gerek olmadigini soyluyor, hatta bunlardan dolayi daha cok sinirleniyor. bana cocuk olmadigimi sirtinda yasamamam gerektigini, sirtindan inip ayaklarim ustunde durmam gerektigini ve esit iliski yasamamiz gerektigini soyluyor.

lutfen akil verin
Adam haklı.

Aşırı ilgi istemek, naz, kapris, kavga çıkarıp onu zorlamak ( aslında bilinçaltında kavga çıkarmak ve en kötü davrandığınız anda bile sevıldığinizi görmek, koşulsuz sevilmek için yapıyorsunuz) bunların kökeninde sevgi açlığı yatıyor. Yanlış anlamayın eşinizden değil. Bu tamamen çocuklukla ilgili. Koşulsuz sevgi tamamen ebeveynin vereceği hatta annenin vereceği şeydir. Bunun sebebinin bu olduğunu bi psikolog söylemişti. Bunu tamamiyle tamir etmek ne yazık ki zor. Ancak işin kökenine indiğinizde başa çıkmak daha kolay olacak.
Eşin haklı sen haksızsın ikili ilişkide ama senin de içinden gelen bu. Seni anlıyorum. Bir psikologla görüşmeni tavsiye ediyorum. Eğer ebeveyninden sağlıklı sevgi göremediysen ve hırçın bir çocukluk geçirdiysen kendin bunun farkına varabilirsin. İstersen sana birkaç kitap da tavsiye edebilirim.

Merhaba ,

Cocukken aldigim sevgi yeterli gelmedi demekki ,bende farkediyorum kosulsuz sevgi icin yaptigimi ama bu ancak cocukken ve anneden gorulecek bisey sanirim. Ne yapmam gerektigini biliyorum ama yapamiyorum dedigin gibi icimden gelen bu.
Kitap tavsiye edebilirsen cok sevinirim.

Uzun zamandır eski konu güncellenmeyince ben de gelişme var sen de, artık düzeldin sandım, yanılmışım.
Bin kere yazdım bir kez daha yazayım, yazık ediyosun kendine Peace, çok yazık ediyosun hem de :işsiz:

iki ileri bi geri acikcasi.. aynen kendime ediyorum cogunlukla en cok yipranan uzulen ben oluyorum sonunda.
esim cunku sinirlenince yipraninca 1-2 susuyor ama sonunda acisini fazlasiyla cikariyor benden..

Peace, öbür konuna en çok yorum yapıp, yanında olmaya çalışanlardan biri bendim. Gerçekten bizi artık aptal yerine koyduğunu düşünüyorum. Problemler aynı, sen aynısın. Bence daha fazla uğraşıp birbirinizi yormadan boşanın. Bu sorunun çözümü yok çünkü artık.

estafurullah, ne ilgisi var. duzeltmekte zorlandigim seyler var. ondan ayni seylerden dolayi sorun yasiyoruz.
cozumu bende bilmiyorum cok basit olan ama degistirmekte cok zorlandigim birsey.

dun biraz konustuk yine dediki en buyuk sorunu yanyana degilken yasiyoruz, bana bi sekilde ulasmak konusmak istiyosun belli bi sure cevap vermiyosam ariyosun sorun cikariyosun, yanyanayken ettigimiz kavgalar da bu yuzden, gun icinde konusmak istemen zorlaman, toplantidayim desem bile 1 saat sonra cevap vermiyosun diye cikisman. bunlardan doluyorum dedi.

evet yanimda degilken, seyahatteyken isteyken uzakken konusma istegi duyuyorum. esime karsi guvensizlik degil bu , kocam baska biri olsaydi da ayni olurdum. yani ben bi sekilde bi haberim olsun, ne yapiyo vs bi iletisim istegi duyuyorum. bence de bunun cocuklukla benim karakterimle ilgisi var. bunu cok iyi gorebiliyorum, dusunebiliyorum, ama degistirmekte gucluk cekiyorum. o anda onu hissederken mesela 1 - 2 saat cevap vermedi veya aramadiysa o anda bi umursanmamazlik hissiyle ariyorum yaziyorum veya sorun cikariyorum o anlarda mantikli dusunemiyorum iste icimden gelen bisey oldugu icin.

Adam iş dışındaki vakitlerini sürekli ve her anlamda dısarda geçirir,sizi yok sayar ,sizinle program yapmaz,sizde ilgi istiyorum dersiniz anlarım,eyvallah ama işe giden ve yoğun çalıştığını bildiğiniz birine böylesine baskı anlamsız.
Yani biraz empati yapmak,halden anlamak gerekmiyor mu sizcede?
Yanlış yoldasınız.

Back
X