• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliligim, lutfen akil verin

Merhaba,

diger konularimi bilenler var. bi suredir yazmiyodum bu konuyla geri geldim.
esimle 1.5 senedir evliyiz yurtdisinda yasiyoruz ikimizde calisiyoruz.

evlendigimizden beri sorunlarimiz benzer, ben ilgi bekliyorum o yogun calisiyor eve geliyor yorgun ben istedigim ilgi goremeyince kapris yapiyorum sinirleniyorum kiziyorum kavga ediyoruz. is yerinde mesaj yazip ariyorum (eskisine gore baya azaltsamda hala yapiyorum) musait olunca donuyor bazen musait degilim yazip gecistiriyor. evde ilgisiz degil ama ben flort donemindeki gibi bana hep vakti olsun ilk onceligi ben olsun istiyorum ve istedigim olmayinca kiziyorum kavga cikariyorum sessizce kabul edemiyorum yani o anda istedigim olmazsa sorun cikiyor. haftasonu yine birseyden tartistik ve bana nerdeyse iki senelik evli oldugumuz ama 700 gunun 100 gunu mutlu gecirebildigimizi yok yere kavga ettigimizi sadece huzur ve mutluluk istedigini soyledi. is yerinde isten baska birseye odaklanamam dedi, is disinda onceligim sensin her zaman diyor.
gercekten yogun calisiyor yukselmek istiyor cocuk yapalim para biriktirelim vs bizim icin istedigini biliyorum fakat bende ilgi istiyorum benim icin orada oldugunu bilmek istiyorum cok mu sey istiyorum ?

esimi mutsuz huzursuz edip iliskimizi tamamen koparmak istemiyorum cunku seviyorum. onun da beni sevdigini dusunuyorum ama iste beklentim cok fazla geliyor ona ve karsilayamiyor. bu sefer bendeki hayal kirikligi ve ofkeyle kavga cikiyor. mesela bi yere gidiyor is icin hemen sorarim kim kim, ne zaman donuceksin, nereye gittiniz, ne zaman kalkiyosunuz vs. yurtdisi seyahati cok oluyor ve bu donemde daha cok tartisiyoruz cunku istedigim ilgiyi goremiyorum, yeteri kadar konusamiyoruz ve kiskanclik yapiyorum.

ne onerirsiniz nasil duzeltebilirim iliskimi ? daha fazla zorlayarak bastirarak olacak bisey degil hatta esim onu kontrol ettigimden, surekli mesaj atip vs veya yurtdisindayken aramalarimdan surekli sorularimdan cok rahatsiz oldugunu ve bunlara gerek olmadigini soyluyor, hatta bunlardan dolayi daha cok sinirleniyor. bana cocuk olmadigimi sirtinda yasamamam gerektigini, sirtindan inip ayaklarim ustunde durmam gerektigini ve esit iliski yasamamiz gerektigini soyluyor.

lutfen akil verin
düzelmez böyle devam ederseniz

Hiç inancım yoktu zaten yanilmadim.
Duzelmezsin sen peace. Boşuna yorma kimseyi degismezsin. Hatta buraya da aynı konuları açıp evet haklisiniz deme nedenin de bence ilgi çekmek.
Ben duzelmeyeceginden eminim eşim hala devam ettiğine gore o d a bu kavga dovusten memnun demek ki.
Bu kadar şeye hala o da dvam ediyorsa zaten memnundur yorma kendini ondan. İlişkinizi kaderi buymus.
Aynen devam.
Ben çok sıkıldım yani bu konularından ve ilgi sevgi dilenciliginden...

Son düzenleme:
Peace valla baya hirsli istikrarlısin yoksa simdiye kadar coktan geri cekilmistin.
Esinle konusmalarin esinin surekli calisiyorum musait olamiyorum arama vs demeleri bile seni durduramadiysa burda kim ne derse desin yardimi olmaz.
Cunku esinin soylemleri bile seni etkilemiyor.
Yoksa bu kadar isrardan ve esinin karsiliklarindan bi kadin simdiye yeter beee ne halin varsa gor deyip kendine yonelirdi.
Sendeki hirs oldu galiba artik.Baska bisey dusunemiyorum.

bana cocuk olmadigimi sirtinda yasamamam gerektigini, sirtindan inip ayaklarim ustunde durmam gerektigini ve esit iliski yasamamiz gerektigini soyluyor.
Cevap bu işte.
Kocandan başka bir şeylere odaklanmalısın.
Kadın erkek fark etmez. Herkes bu kadar ilgiden sıkılır. Eşiniz çok mantıklı ve doğru konuşmuş. Farkında değilsiniz ama son dönemece girmişsiniz. Kendinizi acil frenlemelisiniz. Yoksa "severek ayrılanlar" şarkısını dilinize pelesenk edeceksiniz.
Yazık etmeyin. Adamın sabrının taşmasına az kaldı.

Yurtdışında nerde yaşıyorsunuz çok mu gelişmemiş bir yerdesiniz. Yani Bu kadar bir insana üstelenmez göstermiyor ilgi kabul et geç ve arkadaşlar edin yaşadığın yerin tadını çıkar vs vs. Nerde yaşadığınız merak etmeye başladım

Merhaba,

evlendigimizden beri sorunlarimiz benzer, ben ilgi bekliyorum o yogun calisiyor eve geliyor yorgun ben istedigim ilgi goremeyince kapris yapiyorum sinirleniyorum kiziyorum kavga ediyoruz. is yerinde mesaj yazip ariyorum (eskisine gore baya azaltsamda hala yapiyorum) musait olunca donuyor bazen musait degilim yazip gecistiriyor. evde ilgisiz degil ama ben flort donemindeki gibi bana hep vakti olsun ilk onceligi ben olsun istiyorum ve istedigim olmayinca kiziyorum kavga cikariyorum sessizce kabul edemiyorum yani o anda istedigim olmazsa sorun cikiyor. haftasonu yine birseyden tartistik ve bana nerdeyse iki senelik evli oldugumuz ama 700 gunun 100 gunu mutlu gecirebildigimizi yok yere kavga ettigimizi sadece huzur ve mutluluk istedigini soyledi. is yerinde isten baska birseye odaklanamam dedi, is disinda onceligim sensin her zaman diyor.
gercekten yogun calisiyor yukselmek istiyor cocuk yapalim para biriktirelim vs bizim icin istedigini biliyorum fakat bende ilgi istiyorum benim icin orada oldugunu bilmek istiyorum cok mu sey istiyorum ?

esimi mutsuz huzursuz edip iliskimizi tamamen koparmak istemiyorum cunku seviyorum. onun da beni sevdigini dusunuyorum ama iste beklentim cok fazla geliyor ona ve karsilayamiyor. bu sefer bendeki hayal kirikligi ve ofkeyle kavga cikiyor. mesela bi yere gidiyor is icin hemen sorarim kim kim, ne zaman donuceksin, nereye gittiniz, ne zaman kalkiyosunuz vs. yurtdisi seyahati cok oluyor ve bu donemde daha cok tartisiyoruz cunku istedigim ilgiyi goremiyorum, yeteri kadar konusamiyoruz ve kiskanclik yapiyorum.

ne onerirsiniz nasil duzeltebilirim iliskimi ? daha fazla zorlayarak bastirarak olacak bisey degil hatta esim onu kontrol ettigimden, surekli mesaj atip vs veya yurtdisindayken aramalarimdan surekli sorularimdan cok rahatsiz oldugunu ve bunlara gerek olmadigini soyluyor, hatta bunlardan dolayi daha cok sinirleniyor. bana cocuk olmadigimi sirtinda yasamamam gerektigini, sirtindan inip ayaklarim ustunde durmam gerektigini ve esit iliski yasamamiz gerektigini soyluyor.

lutfen akil verin
Peace selam,
Arkadaş bulmalısın böylece eşine yapışık olmak istemezsin. iş bul kendine bence..
İş derken otalanacak bir şeyler..

Yurtdışında nerde yaşıyorsunuz çok mu gelişmemiş bir yerdesiniz. Yani Bu kadar bir insana üstelenmez göstermiyor ilgi kabul et geç ve arkadaşlar edin yaşadığın yerin tadını çıkar vs vs. Nerde yaşadığınız merak etmeye başladım
çin

Eşin senin istediğin karakter değil. Sen her şeyi eşinle yapmak mıncık mıncık bir birliktelik yaşamak istiyorsun. Birbirinizin odak noktası olsanız sorun kalmayacak sana Gore. Ancak eşin böyle değil. E sen de değişmiyorsun. Sonunda bosanacaksiniz böyle giderse.

böyle ilgi budalası olmak ve çıkıp da övünülecek bir şeymiş gibi "çok ilgi istiyorum çok özen bekliyorum, binimli ilgilinmiyinci çildiriyirim" diyebilmek de iyiymiş. ben eşimle aynı binada çalışıyorum bi sabah işe gelirken bir de eve giderken görüyorum. bi durum yoksa aramıyoruz birbirimizi. her kadın sevdiği adamdan ilgi bekler sevgisini göstermesini bekler de sen "ilgi göstermeyince çıldırıosun" diye sen daha mı güzel daha mı narin bir çiçeksin? bu nasıl şımarıklık, bu nasıl özgüven ve özsaygı eksikliği... önce sen kendine ilgi göster, spor yap, kitap oku, dil öğren mesele bir şeyler yap kendine bir değer kat. niye kocayla kafayı bozdun ki, her kadın senin gibi yapsa kocasına kimse iş yapamaz...

kocam dışarıdayken kim var kim yok hemen soruyorum arıyorum bunaltıyorum vs. diyene kadar, bunları yaparken aklına gelmiyor mu yahu adam sıkıldı, az kendimi tutayım da sormayayım diye... senin çözümün bunları yapmaman. ne yaptıysan şimdiye kadar nasıl yaptıysan artık yapma.

Saka misin sen canim ya?esim de ben de calisiyoruz.cocuklarimizla ilgili hastalik vs..gibi onemli bir konu olmadikca hayatta aramam esimi.daha dogrusu aramak aklimin ucundan gecmez.arayip ne yapacagim zaten ne diyecegim adama?ne yapiyon ne ediyon is guc nasil mi diyecegim?cidden sen aradiginda ne diyorsun ya da esinin ne konusmasini bekliyorsun?esim beni arar gun icinde isteyken 3_4 kere ama inan onda bile sikinti basiyor beni.kapat hadi ceneye tutma beni diyorum.konustugumuz da ne yapiyon yogun musun nasil gidiyor?hey yarabbim ya.ne gerek var yani.eve gelince de sorabilirsin bunlari diyorum.ne yapayim merak ettim diyor.cidden su surekli ilgi alaka bekleyen bayanlar sikilmiyor musunuz ya surekli adamla dip dibe olnaktan.surekli beraber gezip tozmaktan.yoksa kendinize hic mi guveniniz yok hep bi ilgi bekliyorsunuz.tabii esimle gezip tozmak ayri guzel ama ben mesela tek basima ya da arkadaslarimla gezmekten daha cok hoslanirim.mesela su anda da cafede tek badima kahvemi yudumlarken bir yandan kk ya takilip bir yandan da kitabima bakiyorum.oh mis.edimin dersi bostu ogleden sonra hangi cafedesin ben de geleyim dedi.ay allah askina sen gelme cok rica edicem dedim:))

öbür konuda 180 sayfa akıl gelmiş artık ne aklı evliliğinizi kendi ellerinizle yok ediyorsunuz geçmiş olsun.

Merhaba,

lutfen akil verin
Genelde geçmişinde horlananlar,ilgi göremeyenlerin evlendiğinde azıcık ilgi görünce düştükleri durum bu oluyor.Senin geçmişini bilemem tabi.Ama bu gidişle bu evliliği çok uzun ömürlü görmüyorum.

Bencil ve empati yoksunu olabilir misiniz ? Kendinizi eşinizin yerine koyup yorgun, yoğun ve stresli olabileceği aklınıza geliyor mu mesela ? Adamın tek uğraşı olmak istiyorsunuz ama maalesef mümkün değil, mümkün olsa bile bu tip ilişkiler zaten sağlıklı olmuyor.

Peace, öbür konuna en çok yorum yapıp, yanında olmaya çalışanlardan biri bendim. Gerçekten bizi artık aptal yerine koyduğunu düşünüyorum. Problemler aynı, sen aynısın. Bence daha fazla uğraşıp birbirinizi yormadan boşanın. Bu sorunun çözümü yok çünkü artık.

Back
X