- 5 Nisan 2008
- 3.023
- 5.428
- 358
- Konu Sahibi kedikedi84
- #2.941
Kızlar diyetisyenimin verdiği güzel bi tarif var yaptım beğendim. Hamur işi, börek yerine çok güzel 1 alternatif.
1.5 su bardağı badem unu. Çiğ bademleri rondoda çekip un haline getiriyoruz. Fındık da olurmuş.
2 kabak mümkünse sulanmaması için robotun rendesi ile rendeliyoruz.
2 havucun suyunu katı meyve sıkıcağında sıkıp posasını kullanıyoruz. Suyunu çorbaya ekliyoruz Bu çok gerekli değil aslında koymasanız da olur.
2 sap pırasayı ince ince doğruyoruz
Bunların hepsini 4 yumurta ve yarımbardak yoğurt ile karıştırıyoruz. Tuz ekliyoruz. İstersek dereotu koyuyoruz ben koydum.
2 parmak kalınlığında olacak şekilde yağlanmış tepsiye yayıyoruz.
Ben üzerine çörekotu da serptim.
Ve 150 c ile fırınlıyoruz. Ben arada 200 e de çıkardım. Üstü altı pişince. Hamursuz sebzeli kekiniz hazır.
Sabahları 3 gün bunu yiycem. Yanında 1 dilim peynir yeşillik ve tahin pekmezle.
Pırasalı börek gibi bi tadı var ben çok beğendim. Misafirlere bile yapılabilir.
1.5 su bardağı badem unu. Çiğ bademleri rondoda çekip un haline getiriyoruz. Fındık da olurmuş.
2 kabak mümkünse sulanmaması için robotun rendesi ile rendeliyoruz.
2 havucun suyunu katı meyve sıkıcağında sıkıp posasını kullanıyoruz. Suyunu çorbaya ekliyoruz Bu çok gerekli değil aslında koymasanız da olur.
2 sap pırasayı ince ince doğruyoruz
Bunların hepsini 4 yumurta ve yarımbardak yoğurt ile karıştırıyoruz. Tuz ekliyoruz. İstersek dereotu koyuyoruz ben koydum.
2 parmak kalınlığında olacak şekilde yağlanmış tepsiye yayıyoruz.
Ben üzerine çörekotu da serptim.
Ve 150 c ile fırınlıyoruz. Ben arada 200 e de çıkardım. Üstü altı pişince. Hamursuz sebzeli kekiniz hazır.
Sabahları 3 gün bunu yiycem. Yanında 1 dilim peynir yeşillik ve tahin pekmezle.
Pırasalı börek gibi bi tadı var ben çok beğendim. Misafirlere bile yapılabilir.