• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim için 35 kilo

Kızlar diyetisyenimin verdiği güzel bi tarif var yaptım beğendim. Hamur işi, börek yerine çok güzel 1 alternatif.
1.5 su bardağı badem unu. Çiğ bademleri rondoda çekip un haline getiriyoruz. Fındık da olurmuş.
2 kabak mümkünse sulanmaması için robotun rendesi ile rendeliyoruz.
2 havucun suyunu katı meyve sıkıcağında sıkıp posasını kullanıyoruz. Suyunu çorbaya ekliyoruz Bu çok gerekli değil aslında koymasanız da olur.
2 sap pırasayı ince ince doğruyoruz
Bunların hepsini 4 yumurta ve yarımbardak yoğurt ile karıştırıyoruz. Tuz ekliyoruz. İstersek dereotu koyuyoruz ben koydum.
2 parmak kalınlığında olacak şekilde yağlanmış tepsiye yayıyoruz.
Ben üzerine çörekotu da serptim.
Ve 150 c ile fırınlıyoruz. Ben arada 200 e de çıkardım. Üstü altı pişince. Hamursuz sebzeli kekiniz hazır.
Sabahları 3 gün bunu yiycem. Yanında 1 dilim peynir yeşillik ve tahin pekmezle.
Pırasalı börek gibi bi tadı var ben çok beğendim. Misafirlere bile yapılabilir.

Sabah: 1 dilim sebzeli ekmek yukarda tarifi var.tahin pekmez+kırmızı biber biraz onu tavada yağsız öldürdüm. 1 haşlanmış yumurta 1 dilim peynirdereotu maydonoz.
Öğlen: yeşil mercimek+ 3 kaşık bulgur pilavı
Akşam: ızgara tavuklu salata

İyi geceler hanımlar. Yarın herkes için güzel ve yeni bir gün olsun. İrade sabır sağlık daha güzel bir vücut için sadece bu üçü gerekli. Hayat zor inişli çıkışlı ama 3 -4 ay dişimizi sıkarak neden kafamızda devamlı olan bu kilo derdini bitirmeyelim. Sadece 4 ay ve 1 derdin son bulacak. @elifimm39 @burhan @ISILDURU @ayşem25 haydi kızlar nisan ayında bu dertten kurtulmuş olalım.

Önceden ne kadar çok kişi gelip ben de size katılabilir miyim derdi. O bile yok, günlükleri okuyorum aynı kişiler. Her günlükte , grupta aynı buralar durgun serzenişi. Herkes verdi mi kilolarını yahu?
Baharda herkes uyanıp yaz geliyo Allah kilo vermeliyim derken biz panik yapması gerekmeyen kişilerden olalım, kıştan yaza hazırlıklı olalım.

Önceden ne kadar çok kişi gelip ben de size katılabilir miyim derdi. O bile yok, günlükleri okuyorum aynı kişiler. Her günlükte , grupta aynı buralar durgun serzenişi. Herkes verdi mi kilolarını yahu?
Baharda herkes uyanıp yaz geliyo Allah kilo vermeliyim derken biz panik yapması gerekmeyen kişilerden olalım, kıştan yaza hazırlıklı olalım.
Yok canım ya pes edip gidiyorlar çoğu
siz böyle az ve öz olun boşver.
Yukarıdaki sebzeli ekmek tarifin çok hoşuma gitti birgün deneyecegim teşekkürler.
Ayrıca 2.5 kılo vermissin tebrikler:KK9:

Ben burdayim cnm munkun oldugunca seni takip ediyorum allhtan bi mani olmazsa devam edecegim insallh cunku benm de hedefim ayni nisan ayinda yeni bir ben :KK66:

İyi geceler hanımlar. Yarın herkes için güzel ve yeni bir gün olsun. İrade sabır sağlık daha güzel bir vücut için sadece bu üçü gerekli. Hayat zor inişli çıkışlı ama 3 -4 ay dişimizi sıkarak neden kafamızda devamlı olan bu kilo derdini bitirmeyelim. Sadece 4 ay ve 1 derdin son bulacak. @elifimm39 @burhan @ISILDURU @ayşem25 haydi kızlar nisan ayında bu dertten kurtulmuş olalım.

Canımm gerçekten de doğru söylüyorsun biz bu olayı çözüme kavuşturmadan hiç bir zaman mutlu olamayacağız hergün yicez ama sürekli diyet yapmam lazım cümlesi kafamızdan çıkmıcak sürekli yemek sürekli mutsuzluk 6 ay dişimi sıkıp bu olayı bende bitirmek istiyorum bende bıktım çünkü gerçekten bıktım lafta değil yani.. ece var ya mesela mayısta başlamış şuan zayıf düşünüyorum da nisanda bende başlasam suan bende zayıftım 6 ay yemesem ölmemiştim ama şuan çok mutluydum bu süreçte ben yedımde ne oldu nereye kadar yemek yıyerek geçici mutluluk 10 dk yemek zevki için ömrümüzü küskün geçiriyoruz. mesela tatile gidiyoruz yani stres atmaya gidiyorsun ama yıne bir tarafım mutsuz kalıyor özgüvenım düşük oluyor her zaman her yerde hep eksik özgüven kendım ıcın söylüyorum bunların hepsını 2,5 yıllık evliyim kilolarım yüzünden çocuk sahibi olmayı bıle düşünemiyorum artık bıktım. dün çok yakın arkadasım hamıle ona alışverişe gittik o yuzden giremedim buraya da çok özendim bebek eşyalarına bayağıda alışveriş yaptık Allahım hayırlı zamanda bizede nasip etsin kendıme dur demezsem daha çok ertelerim dişimi sıkacağım başaracağım... uzun yazdım kusura bakmayın kızlar öyle işte :)

Eşim tanıştığımızda 60 kiloydum 10 yıl sonra evlendiğimizde 73 aradan 5 yıl geçti ve artık 100 kiloyum. Çalışıyordum çok çalışıyordum gece 1 de 2 de işten geliyordum çünkü çok yoğun bir işim vardı, sosyal Hayatım sıfırlanma noktasına gelmişti, bütün gün bilgisayar başında rakamlarla uğraşıyodum. Tek eğlencem yemek yemekti, bari karnım tok olsun bari tatlı yiyim mutlu olayım diye düşünüyordum, çünkü devamlı ofiste olmak oradan çıkamamak psikolojimi bozmaya başlamıştı.Bu düşünce yapısı beni 100 kiloya ulaştırdı. Çok ama çok yoruldum eşimin de ısrarıyla hiç Aklımda olmayan bişey Yaptım ve işten istifa ettim 4 ay geçti üstünden benim de amacım işten ayrılıp kendime bakmak eski halime dönmekti. Ama bi türlü başlayamadım, evimi düzenleyeyim, kitap okuyayım tv izleyeyim biraz stressiz yaşayayım dedim,ama hep Aklımda rahatsız oluyordum kilolardan.
Iki gün önce en samimi arkadaşlarımızı Yemeğe davet ettik, eşimin kankası ve onun eşi, eşimin kankası başladı, eee napıyosun evde, nasıl geçiriyorsun zamanını kalk spor yap ben olsam spor salonuna yazılırım, günde 3 saat spor yap. Haklısın dedim ama spor salonuna yazılmayı düşünmüyorum evde Koşu bandı var, evde yapacam sporumu. Konu kapandı.
Cumartesi günü evde oturuyorken eşim birden başladı, pardon bi şey sorucam sen ne zaman harekete geçmeyi düşünüyosun susuyorum susuyorum ama 150 kilo mu Olmayı bekliyosun, kaç Yaşında giyinip süsleneceksin, senin yüzünden çocuğumuz olmazsa ne olacak, yok evde Koşu bandı varmış bilmem ne koşsana o zaman, hiç mi rahatsız olmuyosun, ben oluyorum artık... Abartmıyorum 3 saat bağırdı konuştu konuştu ağladım haklısın dedim ama susmadı. Çizdiğim çizelgeyi gösterdim program yapmıştım günlere bölüp spor diyet bu ne ya dedi, yazmakla olmaz bu işler. Benden utanıyomuş onu anladım.
Iyi bir Eş olmak için hem ev hem işte başarılı olmak yetmiyormuş, güler yüzlü olmak saçını süpürge etmek yetmiyormuş, dırdır etmeyen pozitif bir eş olmak yetmiyormuş onu anladım. Yüzüm çok güzel herkes öyle der, ama o da yetmiyormuş.
Başlıyorum diyete spora boyum 1.70 kilom 100 hedefim 65, yıl sonuna kadar yeni baştan yaratıcam kendimi. Kalbim çok kırık ama çok.
Vazgeçmeyeyim kendimi takip edeyim diye hergün yaptıklarımı yediklerimi buraya yazacağım. Başarıcam sadece kendim için, onun için değil kendi istediğim için bel ağrılarımdan kurtulmak rahat hareket etmek için.
cok tebrik ederim canim . benim esimde soyledi ben buraya geldim. zayyiflama grubundayim. ama benim esim asagilar gibi demedi tabi. saglihindan olacaksin dedi daha cok kilo aldikca . bi kac cumlesiyle onunda begenmedigini bu durumu soledi ama sakayla karisik. bence eslerin birbirlerinin begenmedigi fiziki durumunu solemesi lazim dinimizdedr boledir . ne bilim sevdigi sac rengi sevdigi kiyafet zayif vb. gibi . sende soyleyebilirsin. ama biz kadinlar olarak herseye yetismek zorundayiz malesef . bide kendimize dikkat etmelinozen gostermeliyiz bunun icinde kendimizi sevmeliyiz . yemekle kse mutlu degil malesef herseyden yeterince yemek yeterli oluyor.

Kizlar dün akşam esim Bana yeni ciciler aldı eşofman takımları taytlar vs benim ihtiyacım yoktu aslında çok yakışti dedi 10 kilo daha vericem dedim ben düşer bayılırım dedi neden dedim mutluluktan dedi :halay: böyle bile süper oldun dedi çok sevindim kizzzzlarrr

Demek ki adam ne kadar muzdaripmis benim kilolarimdan o hep bana sorar çünkü ne giymemi istersin kilo vereyim mi falan diye sana layık olmak istiyorum der yakışıklı kerata
Çok sevindimmm canım maşallah sizee sen pek paylaşmıyorsun nasıl gidiyor diyetin hızlandır bu süreci eşin uçar heralde o zman..bende kendımı baya incelmiş hissediyorum hergun spor yapıyorum acaba ondan mı hızlı veremiyorum kilolarımı ama heralde inceliyorum aslında koymak size gostermek istiyorum ama taytlı falan saçım açık vs bu nedenlerle koyamıyorum :/

Aysem25 canım ablaya gerek yok kendimi çok genç hissediyorum sanal bir ortam zaten yuzyuze değiliz bi ark.geldi aklıma abla diyeni tuvalet terligiyle kovalarim derdi çok gulerdim

Bende kendımı tuhaf hissediyorum abla demem ama canım da demem sanal ortamda olsa ne bileyim ole hissettim işte :) bende çok abla yenge tarzı hitaplardan hoslanmam ama arada 15 yas oluncada canım demek tuhafıma gitti bi an :)

Yok canım ya pes edip gidiyorlar çoğu
siz böyle az ve öz olun boşver.
Yukarıdaki sebzeli ekmek tarifin çok hoşuma gitti birgün deneyecegim teşekkürler.
Ayrıca 2.5 kılo vermissin tebrikler:KK9:
Asslında az öz olmak en iyisi evet. Sonra durduk yerde kavga bile çıkıyor. İnşallah beğenirsin tarifi ben beğendim gerçekten.

Günaydın canım ben buralardayım dün misafirim vardı biraz yemeği kaçırdım ama bu gün oruçluyum yarında oruç tutucam fırsat buldukça tutmaya çalışıyorum arada kaçamaklarım olsada ben pes etmiyorum
Allah kabul etsin oruçlarını benim 4 yıldır borcum çok. Önceden hep tutardım sigaraya başladım 6 yıldır ondan biraz salaşlık yaptım.

Canımm gerçekten de doğru söylüyorsun biz bu olayı çözüme kavuşturmadan hiç bir zaman mutlu olamayacağız hergün yicez ama sürekli diyet yapmam lazım cümlesi kafamızdan çıkmıcak sürekli yemek sürekli mutsuzluk 6 ay dişimi sıkıp bu olayı bende bitirmek istiyorum bende bıktım çünkü gerçekten bıktım lafta değil yani.. ece var ya mesela mayısta başlamış şuan zayıf düşünüyorum da nisanda bende başlasam suan bende zayıftım 6 ay yemesem ölmemiştim ama şuan çok mutluydum bu süreçte ben yedımde ne oldu nereye kadar yemek yıyerek geçici mutluluk 10 dk yemek zevki için ömrümüzü küskün geçiriyoruz. mesela tatile gidiyoruz yani stres atmaya gidiyorsun ama yıne bir tarafım mutsuz kalıyor özgüvenım düşük oluyor her zaman her yerde hep eksik özgüven kendım ıcın söylüyorum bunların hepsını 2,5 yıllık evliyim kilolarım yüzünden çocuk sahibi olmayı bıle düşünemiyorum artık bıktım. dün çok yakın arkadasım hamıle ona alışverişe gittik o yuzden giremedim buraya da çok özendim bebek eşyalarına bayağıda alışveriş yaptık Allahım hayırlı zamanda bizede nasip etsin kendıme dur demezsem daha çok ertelerim dişimi sıkacağım başaracağım... uzun yazdım kusura bakmayın kızlar öyle işte :)
Çok etkiliyor hayatımızı ya herşeyde kısıtlama getiriyor.

Back