• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim Can Çekişiyor Ailesi İle Bağlarımı Koparmalımıyım Çaresizim..

DreamTheater_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2016
220
48
13
33
Günaydın öncelikle herkeze teşekkür ederim yorumlarınız için
akşam eşim eve geldi yemek yedik biraz sohbet ettik güzellikle konuştuk
Eşim herşeyin farkında olduğunu ama onlarında ailesi olduğunu benim biraz alttan almam gerektiğini bazen heye diyip geçmem gerektiğni dile getirdi..
Bana senin annende bana bir çok laf etti söz etti ben senin hatrın için sustum cevap vermedim heye diyip geçtim sana yansıtmadım bile..
Seni anlıyorum herşeyde haklısın... yinede seni zorlamıcam görüşmek istemessen görüşmessin istersen görüşürüz onlarda evime gelirlerse gelirler gelmezlerse gelmezler bunun daha orta yolu yok dedi..
Evet eşim şurada haklı anneminde bir çok lafı sözü oldu doğru ama eşim benim hatrım için sustu görmezden geldi,
Ben düşündümde evlilik birazda fedakarlık ıstiyor
Bende senin hatrın için görüşeceğim dedim eşime..
Ama mesafeli olarak sürekli zırt pırt değil.. yine mesafemi koruyacağım
biz artık evliyiz evliliğimize sürekli dahil etmenin manası yok iki taraf içinde bu böyle dedim..
Belli sınırlar dahlinde çizgiyi aşmadan senin hatrına dedim.. Lütfen bir daha üzerime gelme her lafında ailleni katma ben yoruldum onlar için kavga etmekten
sürekli gidip gelemem kabul ediyorsan böyle dedim
eşim çok sevindi teşekkür etti..
Bende zaten sürekli ailemle görüşmüyorum sürekli gelmiyorlar bundan sonra da daha dikkatli olacağım dedi..
İnşallah eşim sınırı korur artık inşallah birşeyleri anlar..
eğer bu seferde anlamassa o zaman tavrım cok farklı ve kararım net olacak
Onların yüzünü görmek dahi istemiyorum nefret ediyorum.. Ama bu evliliğin hattrına eşimin hatrına bir kez daha katlanacağım mesafeli bir şekilde bu seferde değişen bir şey olmassa o zaman herkez kendi yoluna..
Nerden başlasam nasıl anlatsam derdimi bilemiyorum kimse yok beni anlıyacak derdimi anlatabileceğim sizlerden başka üye olup yazmak istedim çok doldum artık..
Eşim ile birbirimizi çok severek ve isteyerek aldık . fazla tanımadan ama belkide en büyük hatayı burada yaptım..
Ailem annem.. eşimi hiç istemedi hep eleştirdi görünüşü şöyle kişiliği şöyle söyle kötü şöyle şöyle... birsürü neden
Ne umutlar ne hayaller besleyerek evlendim oysa evlendiğim günden bugüne yüzüm gülmedi hep acı göz yaşı
Eşim beni anlamadı ben onu anlamadım 6 aylık evliyim henüz
Evliğin ilk zamanları bu kadar mı zor olurmuş bir çok sorunumuz oldu burda hepsini anlatmam imkansız
Ama eşimin baştan itibaren bu kadar aileci olması bu kadar anneci babası olması bu kadar onlarn derdine düşmesi beni artık çileden çıkarmıştı.. dayanamıyordum onlara.. sevmiyorum onları olmuyor yapamıyorum ( bir çok nedenim var kendimce) ben onlar gibi iki yüzlü değilim sabredemiyorum eşim için katlanmaya çalışıyorum olmuyor
Eşimin ailesine her gittimde yüzüm asıktı istemeden daraldm bunaldm her gittimizde kavga gürültü..kaynanamın sözleri herşey kısacası cok yorulmuştum artık
Eşim ise her defasında abarttığımı bencilce düşündüğümü bir çok şeyi dile getirdi..
Eşim istiyor ki sürekli ailesine gidelim sürekli içli dışlı olalım sürekli gelsinler sürekli onlar sürekli onlar ailesinin yanında o kadar mutlu ki.. beni ailesi olarak görmedi..
O kadar yalnızdım ki.. derdimi kimseye anlatamıyordum..
Annemle paylaşıyordum arada ( en büyük hatayı belkide burda yaptım annem her defasında beni doldurdu yangına körükle gitti beni hep arada bıraktı)..
Eşim ile son kavgamızda herşey koptu artık ve dönüm noktasındayım ben
Ben eşimin ialesi ile görüşmek istemiyorum tahammül edemiyorum onlara eşim hep gitmek istiyor hep ailesini istiyor birsürü neden
İnanın kaynanamın yüzünü görünce düşmanımı görmüşüm gibi sanki beni bu noktaya getirdiler
O eve gidince rahatsızlanıyorum
Ve eşim ile son kavgamız..
Ben: lütfen istediğin zaman ailene git gör onları cann ne zaman istiyorsa sana neden gittn demem nie gittn demem ne zaman istiyorsan cagır gelsinler ama her defasında beni sürükleme ben artık cok yoruldum yıprandım tükendim bittim..
Eşim bana seçenek sundu : Aileme gitmek istiyorsan gidersin gitmek istemiyorsan gitmessin bende yoruldum artık arada kalmaktan huzur istiyorum evimde bıktım usandım tükendim.. Bir gitmessin iki gitmessin 3. e onlarda anlarlar tüm bağlar kopar sende kurtulursun bende kurtulurum Ben gider görürüm ailemi iyi olmanızı cok istedim ama ben ne kadar istedikçe kopuldu sorunlar çıkıldı bunun başka bir çözümü yok ben yine senin ailene giderim sen iste yeter ki dedi.. Keşke uzak olsaydık herkez den .. ( eşim işine geldiği gibi davrandı hep ben onun ailesine gidersem oda benm kine gidelim dedi.. menfatt ilişkisine bindi.. ben iyi olrsam oda iyi oldu )
Ve ben şimdi düşünüyorum... ailesine gitmeye devam edersem bu sorunlar büyüyecek ben yine gitmek istemeyeceğim yine ister istemez suratımı asacağım yüzlerini görmek istemeyeceğim..
Bağlarımı koparsam eşim gitmeye devam etse( ki ona gitme görüşme deme gibi bir hakkım yok asla.. )
Belkide sürekli ailesine gitmeye başlayacak belkdie hemen hemen hergün.. Ben bağlarımı kopardığım için eşimle de belki cogu şey kopacak ve eşimde benim ailemle görüşmeyecek görüş git demeye hakkım olmayacak olamazda zaten
Ben şu an sanki dönüm noktasındayım onumde iki yol var ya bağlarımı koparacağım yoluma devam edeceğim görüşmeyeceğim o insanlarla..
Yada boyun büküp görüşmeye devam edeceğim..her zaman bu sıkıntıyı yaşayacağım
Hangi yol daha iyi hangi yol bilmiyorum cok doluyum psikolojım iyi değil beni maffettiler
Keşke bu noktalara gelmeseydik çok üzülüyorum..
Annem ise her defasnda beni arada bırakıyor bana yardım edin lütfen :KK43:
kaçıp gitmek istiyordum herşeyden cok yoruldum bittim tükendim gücüm yok sanki
Demekki sadece başka sorunlar değilmi evlilik..
Eşim işinden evine evinden işine giden birisi oysa ne alkol ne sigra ne küfür ne hakaret hiç bir şey yok ama demekki bunlarla bitmiyormuş..
Ben ailesini istemedikorun yaşadkça eşi her gecen gün ailesine daha cok düşleşti..
Senin annen şöyle böyle dedikçe annesi ailesi daha cok kıymete bindi..
ve şimdi önümde iki yol var..
Ve annem cok pişmanım ona herşeyimi anlatıgım için
Ben mesafemi koydum ama yine değişmedi bir şey.
Şu an beni ikilemde bırakan ise ben görüşmesem eşimde benim ailem ile görüşmeyecek ve o zaman belki herşey çıgrından çıkacak :KK43:.
Eşim ay da yılda 1 gitmeme de razı gelmiyor
ben diyorum ki sen istediğin zaman git bende arada giderm diyorum yok kabul etmiyor ya onun dediği yada tamamen kopması ..
Bazıları demiş ki tek örnek vermemişsin bu insanlar sana ne yaptı die.. evet vermedim vermek istemedim çünkü sığmaz sığdıramam
Beni maffettiler ezdiler ağlattılar yıktılar kullandılar hizmetçi gibi gördüler kıskandılar oğullarını doldurdular her gitmemde göz yaşı döktürdüler.. eşimle arama girdiler ıftıralar attılar..
görümcem evime muska yaptı.. yatağımın altından buldum bunu..
kaynanam hergün beni aradı iğneledi..
eşyalarım serildi eşyalarımı çizdiler kıskançlıklarından..
ben onun işini gücünü görmedim için evini temizlemedğim için kötü gelin oldum.. iftiralar atıldı kaynanam herkezin içinde beni rezil etti aşağıladı dalga geçti..
o kadar cok sey var ki

Son düzenleme:
İlk önce şunu demek istiyorum bende 6 aylık evliyken daha eşimi tam olarak ailem gibi göremiyordum hemen oturmuyor o kavram evliliginiz çok yeni.
Eşin sen onun ailesiyle görüşmesen de görüşürüm ailenle demiş menfaat Nerede?
Annene her şeyi anlatman hata
Doldurur tabi seni
Ailesiyle de gorusmedigin de neler kaybedecrgini düşün bu mal mülk değil
En basiti o evde neler dönüyor bilemeyeceksin hakkinda ne düşünüyorlar nr diyorlar meydani onlara birakacaksin ogullarina konussun dursunlar
Senin annen nasıl dolduruyor seni sen eşine satasiyorsun onlarda dolduracak esin ne yapacak ?

Arası yok mu bunun ? Mesafeni koy. Seviyeli bir şekilde git gel. Her zaman her zaman değil. Eşin karışmasın gitme gelme zamanlarını sen ayarla.
arası yok ne yazkki ben gitmediğm zaman eşim başlıyor.. mesafe koydum bu sefer sohbetim kesildi iyice.. daha kötüye gidiyor herşey.

İlk önce şunu demek istiyorum bende 6 aylık evliyken daha eşimi tam olarak ailem gibi göremiyordum hemen oturmuyor o kavram evliliginiz çok yeni.
Eşin sen onun ailesiyle görüşmesen de görüşürüm ailenle demiş menfaat Nerede?
Annene her şeyi anlatman hata
Doldurur tabi seni
Ailesiyle de gorusmedigin de neler kaybedecrgini düşün bu mal mülk değil
En basiti o evde neler dönüyor bilemeyeceksin hakkinda ne düşünüyorlar nr diyorlar meydani onlara birakacaksin ogullarina konussun dursunlar
Senin annen nasıl dolduruyor seni sen eşine satasiyorsun onlarda dolduracak esin ne yapacak ?
bilmiyorum cok aradaym peki sizce napmalıyım burda sizlerden yardm almak için yazdm bana yol göstermenizi istiyorum

Evliligin ilk zamanlari zor gecer ama sizinki boyle ilk zaman sorunu degil gibi geldi bana
Esinin ailesiyle seviyeli sekilde mesafeli gorusun bayramdan bayrama gidin gelin yeter
bu imkanısız ortası yok ne yazkki ..
ya gideceğim sürekli yada gitmeyeceğim keşke ortası olsaydı ama yok

Annenizin doldurmasına anlam veremedim dogrusu. Ben olsam durum o kadar vahim ise gitmezdim görüşmezdim o da benim ailemle görüşmsin ama aileme durumu izah ederdim evliligimi idame ettirebilmek icin boyle olmalı derdim. Ama siz esinizle de arayı iyi tutmak zorundasınız yoksa onu kendinizden sogutursunuz. Psikolojim bozuluyor anlaşamıyorum cok denedim olmuyo diyin ama arada da olsa gidin hic gitmemek tamamen bağları koparmak ilişkinizi kotu etkiler diye düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun..

Eşin anlayışlı biri bence , çok kötü bir şey yok evliliğinde, seviyorsan sana kötü bir davranış sergilemiyorlarsa görüşmelisin diye düşünüyorum.

Baglarini Tamamen koparma her hafta gidecegine ayda bir kere git sen onlara olan kinini esine anlattikca eşin onlara daha çok bağlanır sana tavsiyem politik davranman gittigin zaman bir kac saat rol yapabilirsin surat asma mutsuzlugunu belli etme o zaman eşinin sana karşı duruşu zamanla değişecektir emin ol

senin gibi gelinleri barindirmasinlar yaa. tek bir sebeb bile sunmadin esinin ailesine karsi aldigin cepheden. ne bu arizaligin, nedir derdin yahu. sen kimsinde esinin annesine 'annen soyle boyle' diyebiliyorsun. esinde nasil bir erkek (adam demiyorum bak) ki soyletiyor sana bunlari.

Allah sizin gibi olmaktan, sizin gibi gelinlerin evimize gelin gelmesinden korusun bizleri. Amin.

Görüşmek ıstemıyorsan görüşme ben öyle yapıyorum ama eşim şükür her daim yanımda , kararımın arkasında.
Umarım senınkıde iş işten geçmeden senın yanında olurr

bilmiyorum cok aradaym peki sizce napmalıyım burda sizlerden yardm almak için yazdm bana yol göstermenizi istiyorum
Tabi ki goruseceksin ailesi ile önce esin için sonra kendin için sürekli git vic vic ol demiyorum arada git ara sıra çağır ayda yılda bir onlar gelsin sende ayda 1 git mesela bir kahve iç kalk
Telefonla aramasan da ara sıra uğra görün kaç hem eşinde mutlu olsun
Bende öyle yapıyorum gidiyorum kahveyi içiyorum kendi kendi bulasigimi sudan geçirip kaçıyorum ay misafir geliyormuş ay şuraya gidecektim yetiseyim ay şunu icecektim evde unuttum bahanesi ile kimsede gelmiyo diyemiyor Esimde fazla durma daha iyi çok durursan kavga edersiniz diyor

Baglarini Tamamen koparma her hafta gidecegine ayda bir kere git sen onlara olan kinini esine anlattikca eşin onlara daha çok bağlanır sana tavsiyem politik davranman gittigin zaman bir kac saat rol yapabilirsin surat asma mutsuzlugunu belli etme o zaman eşinin sana karşı duruşu zamanla değişecektir emin ol
Sadece şu rol yap olayın desteklermıyorum çünkü olmuyo kendımden bılıyorum. Kaynanamı gördüğümde buz kedılıyordum ne yaparsam yapım suratım asılıyodu.
Diğer dedikleriniz çok doğru . Eşine asla senın annen böyle senın şöyle dememesi gerekiyor..

Hiç bir zaman eşine senin annen şöyle senin annen böyle dememelisin,hiçbir erkek annesine laf söyletmez,kayınvalide size ne yaptı da böyle nefret ettiniz anlamadım orayı? Daha 6 aylık evlisiniz bide,her gün aileye istese de gidemez haftada bir iki gider gelirsiniz o da evlilikte yapılması gereken birşey,sizin ailenize de eşinizin ailesine de gideceksiniz tabiki.6 ayda ne oldu ne yaptılarda bu kadar düşman oldunuz anlamadım eğer bu kadar nefret varsa oraya gidip surat asıp oturacaksanız hiç gitmeyin daha iyi.

Eşine her gün gidilmesinin evlilik için sağlıklı olmadığını belirt. Haftada bi gün belirleyin. Böyle aile olmayı öğrenemeyiz diyin sen annenin küçük çocuğu psikolojisindem çıkamadın eş olmak nedir öğrenemedin biraz biz bize kalalım bir şeyleri başaralım diyin. Ve sorunların çözüldüğünden emin olmadan çocuk yapmayın. Annem beni dolduruyor da demeyin eminim doğruları söylüyor kadın. Hangi anne evladı mutsuz olsun ister de iftira atar eminim gerçekleri söylüyor sizin de pek işinize gelmiyor

Annenizin doldurmasına anlam veremedim dogrusu. Ben olsam durum o kadar vahim ise gitmezdim görüşmezdim o da benim ailemle görüşmsin ama aileme durumu izah ederdim evliligimi idame ettirebilmek icin boyle olmalı derdim. Ama siz esinizle de arayı iyi tutmak zorundasınız yoksa onu kendinizden sogutursunuz. Psikolojim bozuluyor anlaşamıyorum cok denedim olmuyo diyin ama arada da olsa gidin hic gitmemek tamamen bağları koparmak ilişkinizi kotu etkiler diye düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun..
amin sagolun eşim arada gitmeme razı değil ya gidilecek ya bağlar kopacak eşimin görüşü bu..

eşim bunu kabul etmiyor ya gidilecek onun istediği gibi yada bitecek tamamen..

senin gibi gelinleri barindirmasinlar yaa. tek bir sebeb bile sunmadin esinin ailesine karsi aldigin cepheden. ne bu arizaligin, nedir derdin yahu. sen kimsinde esinin annesine 'annen soyle boyle' diyebiliyorsun. esinde nasil bir erkek (adam demiyorum bak) ki soyletiyor sana bunlari.

Allah sizin gibi olmaktan, sizin gibi gelinlerin evimize gelin gelmesinden korusun bizleri. Amin.
bilip bilmeden konuşmanın bir lüzumu yok ben burda kaynanamın yaptıklarını anlatmadm yazmak istedim yada görümcem olsun etlim olsun neden istemedim.. çünkü sığmazdı sığdıramazdım.. ne yaşadımı bilmeden böyle konuşma hakkınız yok

Back