• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliliğim bitiyor çok üzgünüm:(

SariSabir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
20
0
86
Ankara
bayanlar dertleşmeye ihtiyacım var teselli yada fikir almaya:(( hiç kimseyle paylaşamıyorum arkadaşlarıma dostlarıma anlatamıyorum kol kırılır yen içinde kalır mantığıyla yetiştiğim için. ama içime ata ata kendi başıma çözmeye çalışarakta sinir hastası olucam psikolojim çok kötü durumda.10 aylık evliyim ben, benim ilk eşimin ikinci evlilliği.severek evlendik , eşim anlattı bana daha ilk tanışmamızda daha önce bir evlilik yaptığını ve sadece 13 gün sürdüğünü, balayında ayrılmışlar.olsun dedim kabul ettim ben, hem sevmiştim hem konuşmaları tavırları aklıma yatmıştı hemde dedimki sütten ağzı yanmış yoğurdu üfleyerek yer bana dört elle sarılır.onunla da severek evlenmiş ama olmamış yürümemiş.ama maalesef nişanlandıktan sonra ben bunu ciddi anlamda sorun etmeye başladım, kıskançlık krizlerine girdim, evlendim ve bu krizler artarak devam etti.yoksa hala onumu seviyo onumu düşünüyo doyamadan ayrılmış aklı fikri ondamı paranoyalara girdim kavgalar çıkardım onada kendimede hayatı zehir ettim hazmedemedim bir türlü.tabii eşimde sütten çıkmış ak kaşık değildi bu arada, o da aşırı sinirli agresif ve inatçı bir kişilik.mesleği polis ve mesleğinin kazandırdığı bir özellik olsa gerek ki psikolojik savaşla insanı cinnet noktasına getirmeyi çok iyi biliyor.ve kendisi aşırı derecede hatta hastalıklı bir şekilde balık avı tutkunu, evini beni 2.plana atacak kadar.bugüne kadar çok kavga ettik defalarca büyük krizler yaşadık ve her defasın da ayrılıp tekrar barıştık.eşimin bir huyuda maalesef çenesine hakim değil.yaptığımız bütün kavgaları her ne sebepten olursa olsun, gidip aileme ailesine arkadaşlarına anlattı, evliliğimize 3. kişileri karıştırma dememe rağmen hep aksini yaptı, dört duvar arasında yaşanan sırdır demedi hiç.ailesiyle aramı açtı, kendisinin benim ailemle arası açıldı.3. kişilerin karışması sorunları dahada büyüttü hep, o şunu demiş bu bunu demiş arada bir sürü yanlış anlaşılmalar bizi dahada çıkmazlara soktu.20 gün önce tatile gittik ve ordada çok ciddi kavga ettik, bu kavgamızın nedenide onun balık tutkusuydu.otelde 2 gün beni tek başıma bırakarak kavga gürüldü balığa gitti, bütün bir balayımızda balıkla geçmişti zaten.neyse bu kavgada bende sinirlerime hakim olamayıp çok büyük haddimi aşan laflar ettim.dedim ki "sen beni bırakıp bırakıp gidiyosun o kadar mutsuzum o kadar büyük hayal kırıklığı içindeyim ki her türlü yanlışa düşebilecek potansiyeldeyim ama sana değil babama olan saygımdan yanlış yapmam mayam götürmez" bu laf ipleri kopardı, kendiside gayet iyi biliyor benden bir yanlış olmayacağını ona güvenerek bırakıp gitti ama bu sözü hazmedemedi.tatilden büyük kavgayla döndük, aileler karıştı işin içine. ailesi bu sözü duydu, babası diyomuş bugün böyle söyleyen kadın 2 gün sonrada aldatır ondan sana eş olmaz, benim babam diyo bugün otelde bırakıp giden adam yarın neler yapmaz ondan sana koca olmaz, bu sözü söyleyen ben ve bunu çevreye ailelere duyuran eşim altında eziliyoruz.onunda büyük hataları var beni bu sözü söyleyecek psikolojiye sokacak kadar yaptı, oteldeki bırakıp gitmesi son damlasıydı bardağı taşıran. eşim beni birgün olsun zerre kadar kıskanmadı, hiç sahiplenildiğimi hissetmedim, ama kendi söylediğine görede kıskanıyormuşta belli etmemiş ama keşke azıcık etseydi, hep kendimi saldım çayıra mevlam kayıra gibi hissetim acaba dedim beni hiç bişeye benzetemiyomu seni kim napsınmı diyo.kızlar yanlışmı düşünüyorum tamam kıskançlık iyi bişey değildir ama her kadın azıcıkta olsa kocası tarafından kıskanılmak sahiplenilmek ister kimse aksini söylemesin her kadının ve hatta erkeğin doğasında vardır bu, seven kıskanır mantık bu değilmidir.yani bende bu birikmiş öfkeyle ve üstüne 2 gün otelde tek başıma kalmamla belki kıskandırmak isteyerek bu talihsiz lafları ettim.15 gündür ayrıydık ve dün bir araya geldik konuşmak için.bi sonuca varamadık, bugün tekrar görüştük ve yine çok ciddi kavga ettik. sen şöyle yaptın sen böyle yaptın.ve eşim beni işyerine bırakıp sinirden ağlayarak gitti, dedi ki bana bu son görüşmemiz bir daha mahkemede görüşücez, ne sesimi duyacaksın ne yüzümü göreceksin o güne kadar.çok çıkmaz bir yola girdim napıcamı bilmiyorum.ben ayrılmak istemiyorum, ama ne benim ailem onu nede onun ailesi beni istemiyor.ve bizde birbirimizin ailelerini istemiyoruz.napıcaz böyle bilmiyorum.eşim benden o söz için özürler dilememi yalvarıp yakarmamı istedi doğrusunu söylemek gerekirse bende bunu yapmadım, çünkü beni o noktaya getiren kendisi oldu, patlama noktasıydı o, şimdi sebeplere değil sonuca bakıyor.aslına bakarsanız biz evlendiğimizden beri hiç anlaşamadık, hiç bir ortak noktada buluşamadık birbirimizi yedik, ve ben şu an sinirlerine hakim olamaz durumdayım, ciddi anlamda zarar gördü psikolojim. ama eşimide seviyorum:(( ayrılırsak daha kötü olucamıda biliyorum napıcam ben, aradım telefonumu açmadı açmayacağını söylemişti zaten.ve aslında bizim bu durumumuza gelmemizde ailelerinde payı var, herkes kendi çocuğunu korudu objektif olmadan, dur çocuğum sen burda haksızsın demedi ve bizde kendi aklımızı kullanamadık.onun ailesi benim yanımda onu korudu bana yüklendi, benim ailem beni korudu ona yüklendi.ve şu an çok hazin bir noktadayız, çözülürmü bu kördüğüm:((((

Allah aşkına bir kez entera basıp paragraf yapın. Çok zorlanıyoruz okurken!

kaç yaşınasın sen canım ?eşinin ikinci karısı olmana takıldım ben biraz bide 13 gün sürmüş evliliği keşke neden bittiğini öğrenseydin biraz araştırsaydın adamı .

kaç yaşınasın sen canım ?eşinin ikinci karısı olmana takıldım ben biraz bide 13 gün sürmüş evliliği keşke neden bittiğini öğrenseydin biraz araştırsaydın adamı .

kendisine sordum neden bittiğini, kadın demişki "benim bekleyenim var seni istemiyorum" tabii bu eşimin iddası ne derece doğru bilemiyorum başka da araştırabileceğim sorup soruşturacağım kimse yoktu zaten.

ben 33 yaşındayım devlet memuruyum ama biraz safım sanırım. dedimki bununla tanışınca , onu beğenme bunu beğenme armudun sapı üzümün çöpü derken evde kalacaksın yalnızlıktan korktum açıkcası, bak yaşıtların evlendi çoluk çocuğa karıştı dedim kendi kendime böyle giderse bundan sonra hep dullar çıkacak karşına ve böyle düşünerek hayatımın hatasına yaptım.bayanlara tavsiyem asla yaşım geldi geçiyor yalnız kaldım telaşıyla evlilik yapmasınlar:((

canım bütün problem sende gibi görünmekte. neden mi;

sen eşinin ikinci evliliği olduğunu bilerek ve kabullenerek evlendin. neden sonra bunlar kafanda soru işaretleri yaratti ki,
anlattığın kadariyla da eşin buna mail verecek bir davranışta bulunmamış. sen önce bunu içinde hazmedecektin sonra eşinle hayatını birleştirecektin. sürekli geçmişi sevginizin önüne geçmiş..

yeni evlisiniz bir söz vardır 'bekara karı boşamak kolaydır' diye. bu da o hesap olmuş. öyle ağzınıza gelen her söz söylenmez. söylendiği zamanda ceremesini çekersin. eğer vicdanen bu söz sen rahatsız ediyorsa, yani sen kendine yakıştıramıyorsan bunun için bile özür dileme sebebi oluştur kendine.

balık tutkusu olsun. ne güzel eşinin bir hobisi var. sen de bir hobi edin.

birde neden evinizin her problemini koşarak anneye babaya yada başkasına anlatırsınız. onlar mı gelecek probleminizi çözecek. sorunlar konunun muhatabıyla çözülür.
ama maşallah sizde herkez karışmış işe...

dediğim gibi olayın çıkış noktası, yani huzursuzluk noktası sende başlamış gibi görünmekte.

kendisine sordum neden bittiğini, kadın demişki "benim bekleyenim var seni istemiyorum" tabii bu eşimin iddası ne derece doğru bilemiyorum başka da araştırabileceğim sorup soruşturacağım kimse yoktu zaten.

ben 33 yaşındayım devlet memuruyum ama biraz safım sanırım. dedimki bununla tanışınca , onu beğenme bunu beğenme armudun sapı üzümün çöpü derken evde kalacaksın yalnızlıktan korktum açıkcası, bak yaşıtların evlendi çoluk çocuğa karıştı dedim kendi kendime böyle giderse bundan sonra hep dullar çıkacak karşına ve böyle düşünerek hayatımın hatasına yaptım.bayanlara tavsiyem asla yaşım geldi geçiyor yalnız kaldım telaşıyla evlilik yapmasınlar:((

yaa buda örnek olsun birilerine burdan .33 yaş çok mu geç yaştı apar topar bilmediğin birinle evleniyorsun bua am 13 günde boşanıyor belliki sorumsuz sana anlatıkları yalan büyük ihtimalle .çünkü baksana senlede yürümemiş ilişkisi .senin iyi niyetli bir kadın olduğun ortada .adamdaki rahatlığa bak mahkemede görüşürüz diyor pes .vicdansız adam .

canım bütün problem sende gibi görünmekte. neden mi;

sen eşinin ikinci evliliği olduğunu bilerek ve kabullenerek evlendin. neden sonra bunlar kafanda soru işaretleri yaratti ki,
anlattığın kadariyla da eşin buna mail verecek bir davranışta bulunmamış. sen önce bunu içinde hazmedecektin sonra eşinle hayatını birleştirecektin. sürekli geçmişi sevginizin önüne geçmiş..

yeni evlisiniz bir söz vardır 'bekara karı boşamak kolaydır' diye. bu da o hesap olmuş. öyle ağzınıza gelen her söz söylenmez. söylendiği zamanda ceremesini çekersin. eğer vicdanen bu söz sen rahatsız ediyorsa, yani sen kendine yakıştıramıyorsan bunun için bile özür dileme sebebi oluştur kendine.

balık tutkusu olsun. ne güzel eşinin bir hobisi var. sen de bir hobi edin.

birde neden evinizin her problemini koşarak anneye babaya yada başkasına anlatırsınız. onlar mı gelecek probleminizi çözecek. sorunlar konunun muhatabıyla çözülür.
ama maşallah sizde herkez karışmış işe...

dediğim gibi olayın çıkış noktası, yani huzursuzluk noktası sende başlamış gibi görünmekte.

evet haklısın bu konuda ben çok hatalıyım bunu kabul ediyorum. bu ve başka sebeplerden çıkan kavgalarda da çevreyi karıştırmak konusunda eşimin hatası çok büyük.aynı şeyleri söyledim bende sorunu biz çözücez başkaları değil ama dinlemedi. şimdi geldiğimiz noktada bizim sorunumuzun birsürü muhatabı var:((

Canım benim çok üzüldüm yazdıklarını görünce. Kısmet böyleymiş, kendini harap etme ben evlenerek hata yaptım diye. "Bu da benim bi sınavım" diye düşün. Eşin gerçekten büyük hatalar yapmış ve evliliğinizi çıkmaza sokmuş. Aranızdaki her şeyi sağa sola anlatırsa etrafınızdaki kişiler de tabii ki taraf tutacaktır ister istemez. Böyle bi yapıdaki bi insan nasıl değişir bilemiyorum. Söylenen tüm sözler, tüm yaşananlar o ailelerin kafasına kazındı bi kere. Düzelseniz bile, ufacık bi terslik olduğunda bu yaşananları başınıza kakacaklardır.

Söylenmemesi gereken şeyleri söylemişsin ama dedğin gibi eşin seni bu psikolojiye sokmuş maalesef. Eğer etrafa yaymasaydı bu sözleri, siz kendi aranızda çözebilirdiniz. Bu saatten sonra resmen ködrüğüme dönmüş olay. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Canım benim çok üzüldüm yazdıklarını görünce. Kısmet böyleymiş, kendini harap etme ben evlenerek hata yaptım diye. "Bu da benim bi sınavım" diye düşün. Eşin gerçekten büyük hatalar yapmış ve evliliğinizi çıkmaza sokmuş. Aranızdaki her şeyi sağa sola anlatırsa etrafınızdaki kişiler de tabii ki taraf tutacaktır ister istemez. Böyle bi yapıdaki bi insan nasıl değişir bilemiyorum. Söylenen tüm sözler, tüm yaşananlar o ailelerin kafasına kazındı bi kere. Düzelseniz bile, ufacık bi terslik olduğunda bu yaşananları başınıza kakacaklardır.

Söylenmemesi gereken şeyleri söylemişsin ama dedğin gibi eşin seni bu psikolojiye sokmuş maalesef. Eğer etrafa yaymasaydı bu sözleri, siz kendi aranızda çözebilirdiniz. Bu saatten sonra resmen ködrüğüme dönmüş olay. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

çok teşekkür ederim inşalah hayırlısı olur ne diyebilirim ki başka

Baştan sonra her şey yanlış..burada tek masum taraf senin kendi ailen olmuş canım..33 yaşın verdiği telaşla hızlı yapılmış bir evlilik ve getirdiği sorunlar.. herkesin hobisi vardır ama eşini de otelde 2 gün yalnız bırakıp gidecek kadar olamaz olmamalı yani..bunu yapıyor olması zaten evlilik kurumunu sindiremediğini gösteriyor. Karşılıklı konuşulabilir belki önce balık olayı ayın belli günlerine yayılabilir. Ayrıca sabit saatlerde çalışan biri olduğuna göre hayat düzeni olması lazım, plan program uygulanabilir yani. Ama ağzının gevşek olması çok hem de çok kötü. Can çıkar huy çıkmaz ve bu kesinlikle bir huy

bu ne ya çocuk gibi...

beceremeyecekseniz evlenmeyeceksiniz atlı mı kovalıyordu ayrıca adam 13 günde evlilik bitirmiş bu ne hız ne cesaret paldır küldür tanımadan etmeden evlendiniz...

yok o bana bunu dedi eski karısını unutamadı mı yok babam böyle dedi onun babası böyle dedi beni balık tutmak için yalnız bıraktı bilmem ne
adam senı her yalnız bıraktığında seni aldatabilirim sinyalini verirsen adamda kusura bakma ama haklı duruma düşer..
elle tutulur birşey var mı şu anlattıklarında hep apır sapır sebeplerle hani çocuklar kavga eder ya aynen öyle davranmışsınız

azcık olgun olun...

Hem eşinizi kabul etmıssınız hem sorun cıkartmıssınız.Sız her defasında o kadından bahsedersenız esınızde dırdır dınlememek ıcın cıkar gıder.

Ama sızı yalnız bırakması doğru değıl,sozlerınıze haklı buldum ben.Eğer ıkınızde ayrılmak ıstemıyor ve sevıyorsanız uzun uzadıya konusun,yazık daha bır yıl olmamış,alışma surecındesınız.

ikinizinde karşılıklı hataları var.
sen maksadını aşan bir laf etmişsin.
eşinde herşeyi etrafa anlatmış, balığa gidip seni yalnız bırakmış.
oturup birbirinizi suçlamadan konuşmanız lazım.
sen ettiğin laf için oda seni yalnız bıraktığı ve mahreminizi etrafa açtığı için özür dilesin.
ailelerinizin durumu zor toparlanır.
daha fazla olaylar büyümeden ortalığı yatıştırın.
eşin balığa gidiyorsa sende takıl peşine git onunla.
belki seninde hoşuna gider bu hobi.
sohbet edersiniz.
o balık tutarken sende kitap vs okursun bulmaca çözersin.
ortak birşeyler paylaşırsınız.
eski eşinide mesele etme sonuçta birlite olmak isteseler boşanmazlardı.
eşin seninle yeni bir sayfa açmiş.
böyle şeyler düşünüpte boşyere gönlünü bulandırma.

Son düzenleme:
ikinizinde karşılıklı hataları var.
sen maksadını aşan bir laf etmişsin.
eşinde herşeyi etrafa anlatmış, balığa gidip seni yalnız bırakmış.
oturup birbirinizi suçlamadan konuşmanız lazım.
sen ettiğin laf için oda seni yalnız bıraktığı ve mahreminizi etrafa açtığı için özür dilesin.
ailelerinizin durumu zor toparlanır.
daha fazla olaylar büyümeden ortalığı yatıştırın.
eşin balığa gidiyorsa sende takıl peşine git onunla.
belki seninde hoşuna gider bu hobi.
sohbet edersiniz.
o balık tutarken sende kitap vs okursun bulmaca çözersin.
ortak birşeyler paylaşırsınız.
eski eşinide mesele etme sonuçta birlite olmak isteseler boşanmazlardı.
eşin seninle yeni bir sayfa açmiş.
böyle şeyler düşünüpte boşyere gönlünü bulandırma.

durumu çok güzel özetlemişsin, keşke bu kadar kolay olsa çözebilsek. 10 aylık evlilik bitsin istemiyorum, hiç kolay birşey değil düşüncesi bile depremler yaratıyor bende.inşallah yoluna girer bana dua edin hayırlısı dileyin lütfen...

Söylediğiniz lafta hiçbir şey yok... Siz eşinizi otelde iki gün yalnız bırakıp bir faaliyetin ucundan tutun bakalım.. Aynısını o da size söyleyecektir mutlaka... Hele yapacak başka bir şeyi yoksa, oturup sizi bekleyecekse... Laf taşıması çok çirkin... Karı koca arasında, sevgiden ötürü, yalnızca ikisinin kaldırabileceği çok laf döner tartışma esnasında... Ama o laf herhangi bir 3. kişiye gitti mi, geriye dönülemez işte... Bu etiket olarak kalacak üstünüze, haberiniz olsun.. Evlilik sürse bile... Sizi yıpratacaklar o laf için... Ve bu laf, hiçbir geçerliliği olmasa da, namusunuza dokunacak sürekli...
Başarısız bir ailenin, yetiştirilememiş küçük çocuğunu almışsınız...

Siz de sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz elbette.. Baktığım zaman yaşlarımız yakın... Baştan kabul ettiğiniz bir durumu sonradan kıskançlığa dönüştürmenizi hiç yakıştıramadım... Bununla ilgili yardım almalıydınız...

Üzülmeyin... Zamanımızda kadının başından geçen ilk evliliği biraz da CV'si oluyor.. En azından evliliğin ne olduğunu biliyorsunuz artık ve biterse bile, bir sonra ki denemenizde mantıklı davranacaksınızdır..

Back