evliliğe layık değil miyim

evliligin zorlugu yemek, bulasik, camasir degil ki.. onlar bi sekilde yapilir, hele kafan rahatsa, yuvanda huzurluysan; yorsa da zevkle yapilir..
sorunlar, seni anlamayan, ayni derinlik ve pencereden bakamadigin, sirf huzursuzluk veren bi es ile basliyor ve evlilik yuk haline geliyor..
en onemlisi, kalbine/aklina/kulturune/hayata bakisina denk, sana ve degerlerine deger veren, sirtini yaslayabilecegin biriyle olabilmek..

Günaha fırsat bekarken mi oluyor.Bu işler insanın ahlak yapısıyla alakalı değilmiydi.Evlilik herşeyden önce nasip kısmet işi.Allah henüz yazmadıysa,bekar gezenler günaha mı sevk ediliyor.
Benim anlayamadığım ortada fol yok yumurta yok.Evliliğin nesini konuşuyorsun annenle.Sanki bakkaldan birşey ister gibi,ya da arkadaşımda kalabilir miyim gibi...annen izin verince nolacak.
Ben annene kızmıyorum.Aksine haklı buluyorum.Kadın demek ki senle ilgili gözlmeleri yapmış.Öz güvenin evlenmekle gelişmez.Sosyal olarak,asabiyetini gidererek,kendine yapını geliştirici uğraşlar bularak öz güven sağlarsın.
yoo duruma yanlıs yonden baktın
bekar gezmek esıttır gunaha gırmek demek degıl tabı kı de
en azından bı nebze kendını cagın gunahlarından korursun
dının emrını yerıne getırırsın
boyle yalnız bunalımlara gırıp aklına turlu seyler gelecegıne
yanındakı esınle sıkıntıların ustesınden gelırsın

hakkında hayırlısı olsun arkadaşım.

çalışıyor musunuz? yani hastalığınızın ne olduğunu bilmiyorum tabi ama sanki evde oturmaktan sıkılmışsınız gibi geldi bana.

yoo duruma yanlıs yonden baktın
bekar gezmek esıttır gunaha gırmek demek degıl tabı kı de
en azından bı nebze kendını cagın gunahlarından korursun
dının emrını yerıne getırırsın
boyle yalnız bunalımlara gırıp aklına turlu seyler gelecegıne
yanındakı esınle sıkıntıların ustesınden gelırsın
Düşünce yapını zihniyetini lütfen değiştir.
Evlilik dinin emri değildir.Evlenmemiş nice zat-ı muhteremler vardır.Evlenip çoğalınız demek kesin emrediyorum evleneceksiniz demek değildir.

Kendini çağın günahlarından evlenerek ya da kocanla kurtaramazsın.Evlenip evliliğin iyi gitmezse anlaşamazsan çocuklarınla ilgili problemlerde dertte tasada,kocan sana dayanak değilse aldatıyorsa yaniii günaha her şekilde girersin itikatin ve psikolojin müsaitse.Senin dediğin günah gezme tozma anlamındaysa,hayatta ki tek günahlar da onlar değil.Sevgilin olmaz,kısmetini Allah ın yazdığı günde teslimiyetle beklersin.Yok evleneyim kocam olsun günaha girmeyeyim diye bir yapı zihniyet olabilir mi?

Herkese merhaba. 26 yaşındayım ve inanın bu sene evliligi düşünmeye başladım. Yetisme tarzimızdan dolayı. Böyle şeyler konuşulmazdi. Belki nankörlük olacak ama hep aynı hayat seklinden sıkılmaya başladım. Ayrıca simarik büyütülmedim. Baba evinde çok baskı gördüm çok hastalık çektim ve çok yıprandım. İlk defa bu aralar umut edip kendimi evlilikte mutlu edeceğime inanmaya başladım. Yapım çok zayıf ve hassas olduğu için ailem bana güvenmiyor evlilik konusunda. Hele annem hiç inanmiyor. Halbuki her anne gibi destek olmasını evladının yuva kurmasini istemesini bekliyorum. Ama her konuyu açtığımda yanımdan gidiyor. Benim de hakkım değil mi bazı şeyleri yaşamak. Hem bu devirde daha fazla bekar gezip gunaha fırsat bulmanın manası ne. Şimdi anneme kızacaksnz. O asla kötü anne olmadı. Zor günümde hep yanımdaydi ama evliligi yapamayacagmi düşünüyor. Ben de böyle olunca yıpranıyorm.Tamam evliligin her günü şen şakrak geçmeyecek. Tamam çok zorlanacagim. Belki bi yerde bende kayış kopacak. Ama yaşamak hakkım değil mi. Ayrıca ben şimdiye kadar hiç sorumluluk almadım . Sırf bunun için de düşünür oldum bu durumu. Hayat hassasligma bakmıyor er geç birşeyler yapmak istiyorum. Kendime özgüven gelsin birseyleri başarabilgmi göstereyim istiyorum. Ya evlilik bu kadar mi zor. Onca insan nasıl yaptı peki. İlla yemek bilmem asabiym diye yürütemem mi. Neden ama. Ne zaman olacak. Baba evinde yaptığım hicbirsey yok. Sesim bile çıkmıyor. Silik bi şekilde yaşamaya devam etmek istemiyorum. . . .

evlenmek mutsuzluktan kurtuluş değil.
öyle büyük beklentilere girmemelisin.
sadece seni gerçekten seven ve senin sevdiğin biriyle olduğunda diğer sorunlar insana artık önemsiz geliyor.
olay evlenmek değil - Doğru insanla evlenmek...

Tek çocuk veya son bekar çocuk musun ? Annen neden evlenmene destek olmuyor ?
Hastalığın nedir,yoksa çoktan geçmiş ama seni nazlı bırakmış bir rahatsızlık mı ?
Çalışmıyor ve okumuyorsun gibi anladım.Eğer öyleyse neden hiç evişi bilmiyorsun ? Bütün gün evde ne yapıyorsun ?
Çok sordum kusura bakma ama cidden bu noktaları merak ettim.

Evlilikten bahsediyorsun ama aday yok galiba.. O zaman evet evlilik zorlar çünkü görücü usulü evlenmek istiyorsun. Aşık olunca eşin senden sürekli yemek bilmem ne istemez, sıkmaz ama görücü usulü olunca ister, evine bakmanı.. Bide aşk olması lazım bence evlilik için yoksa görev gibi bişiy olur bu da kulağa hoş gelmiyor..

görücü usulu tanışanlar aşık olmuyor mu ?
artık görücü usulleri eskisi gibi yüzünü düğünde görerek olmuyor canım.
bende görücü usulu tanıştım yani birisi aracı oldu tanıştırdı sonrasında eşimi tanıyacak kadar görüştüm ve kararımı kendim verdim.
birbirimizi de çok seviyoruz, çok sorun yaşasak da ayrılamadık.
ayrıca eşimde evde her işi yapar, bu konuda beklentisi çok düşüktür benden.

görücü usulu tanışanlar aşık olmuyor mu ?
artık görücü usulleri eskisi gibi yüzünü düğünde görerek olmuyor canım.
bende görücü usulu tanıştım yani birisi aracı oldu tanıştırdı sonrasında eşimi tanıyacak kadar görüştüm ve kararımı kendim verdim.
birbirimizi de çok seviyoruz, çok sorun yaşasak da ayrılamadık.
ayrıca eşimde evde her işi yapar, bu konuda beklentisi çok düşüktür benden.

Bu kızcağız çok acele ediyor gördüğün gibi. Hemen evlilik düşünüyor. Ben seni tanımam etmem senin evliliğine bişi demedim! Ayrıca tanıdık, zaman geçti öyle evlendik diyosun buna bişi demedim zaten

Evlenmek istiyorum yuva kurmak istiyorum demek ayıp değilki niçin ailenizi işin içine katıyosunuz:)
Evlilik nasip kısmet işi çok genç kız görüyorum evlenemeyeceklerini düşünüyorlar fakat nasip kısmet muhakkak çıkıyor karşınıza bence bunun stresini yaşıyorsunuz..hayatınıza biri girsin güzel anılar yaşayalım istiyosunuz,,aileniz bunu engellemiyo sadece stres olmuşunuz bence çatıcak yer arıyorsunuz..Allah herkese iyi bi eş nasip etsin..bence üzülmeyin hiç çok güzel günler gelir :) arada herkes böyle hissedebilir. Ailenizle bence bol bol güzel vakit geçirin yuvadan uçup gidince insan özlüyo nekadar mutlu olursa olsun :)

Kimine göre evlenmeye layık olabilirsin, kimine göre değilsindir. Önce sen karar vermelisin acaba evlenmeye gerçekten hazır mısın? Bir de aday var mı? Aday olmadan evliliği çok düşünürsen takıntı yapabilirsin. Hayırlısı olsun...

X