evliliğe layık değil miyim

Sirf evlenmek icin evlenilmez.
Yaziklarin bana evlilikten once halletmen gereken baska sorunlarin varmis gibi geldi. Ozguven gibi, kendi ayaklari ustunde durabilen bir birey olabilmek gibi, evliligin ciddiyetini anlayabilmek gibi.
"Hem bu devirde daha fazla bekar gezip gunaha fırsat bulmanın manası ne." Bu lafini da cok sacma buldum kusura bakma. Once ayaklarin yere bassin.

Evlilik zor zor zor diyorlar da benim nerdeyse 2 sene olacak hâlâ bi zorluğunu görmedim çok şükür. (Allah gostermesin tabi)
Insanlari kendi isinize duzeninize karistirmadiktan sonra evlilik zor falan degil hatta cok güzel bir sey..
Aday varsa düşünün yaşınız küçük degil sonucta..

snin mesajları okudukça evlilik kocana zor geliyor gibi geldi bana :KK70:

Nedenmis? Nicin esime evlilik zor gelsin ki? Karsilikli anlayış saygi ve sevgi icerisinde gayet mutlu yasiyoruz Cok sukur de nerden bu kaniya vardiginizi anlamadim????
sirf konusmak icin konusan insanlari takmamak lazim:KK19:

Evlen sende guzelim madem cok istiyorsun...evlilik hak edilcek kadar buyuk birsey degil tabi kimle evlendigine bagli..

Evlilik cok ürkütücü geliyor bana
Büyük sorumluluk
Ben kendi kendimi iyi hissetmiyorken birde baskasini mutlu edebilecegime inanamiyorum

Herkese merhaba. 26 yaşındayım ve inanın bu sene evliligi düşünmeye başladım. Yetisme tarzimızdan dolayı. Böyle şeyler konuşulmazdi. Belki nankörlük olacak ama hep aynı hayat seklinden sıkılmaya başladım. Ayrıca simarik büyütülmedim. Baba evinde çok baskı gördüm çok hastalık çektim ve çok yıprandım. İlk defa bu aralar umut edip kendimi evlilikte mutlu edeceğime inanmaya başladım. Yapım çok zayıf ve hassas olduğu için ailem bana güvenmiyor evlilik konusunda. Hele annem hiç inanmiyor. Halbuki her anne gibi destek olmasını evladının yuva kurmasini istemesini bekliyorum. Ama her konuyu açtığımda yanımdan gidiyor. Benim de hakkım değil mi bazı şeyleri yaşamak. Hem bu devirde daha fazla bekar gezip gunaha fırsat bulmanın manası ne. Şimdi anneme kızacaksnz. O asla kötü anne olmadı. Zor günümde hep yanımdaydi ama evliligi yapamayacagmi düşünüyor. Ben de böyle olunca yıpranıyorm.Tamam evliligin her günü şen şakrak geçmeyecek. Tamam çok zorlanacagim. Belki bi yerde bende kayış kopacak. Ama yaşamak hakkım değil mi. Ayrıca ben şimdiye kadar hiç sorumluluk almadım . Sırf bunun için de düşünür oldum bu durumu. Hayat hassasligma bakmıyor er geç birşeyler yapmak istiyorum. Kendime özgüven gelsin birseyleri başarabilgmi göstereyim istiyorum. Ya evlilik bu kadar mi zor. Onca insan nasıl yaptı peki. İlla yemek bilmem asabiym diye yürütemem mi. Neden ama. Ne zaman olacak. Baba evinde yaptığım hicbirsey yok. Sesim bile çıkmıyor. Silik bi şekilde yaşamaya devam etmek istemiyorum. . . .
anneniz neden evlendirmek istemez ki sonuçta torun falan istiyordur er geç sizin evleneceğinizi de biliyordur belki sizin birini bulmanızı sevmenizi istiyordur yoksa sizin istediğiniz bu dönemden daha iyi bi dönem olmaz evlenmeniz için ama keşke bi damat Ada'yı olsaydı da öyle alsaydınız bu kadarı.Acele etmeden düzgünce birini bulunca tabi ki evleneceksiniz anne olmak evlenmek herkesin olduğu gibi dizinde hakkınız.Monotonluktan siliklikten sıkıldıysanız evlenmek yerine başka bi Şeyler deneyin.sırf bu Yüzden evlilik Saçma özellikle ortada kimse yokken,olsa ve sevseniz o Kişiyi,daha mantıklı gelecek herşey herkese özellikle annenize..

eğer gerçekten sevdiğiniz biri çıkarsa karşınıza ailenizde mutlaka onay verir ama şuan biri olmadığı için ailenizde öylesine yapamazsın edemezsin diyordur benim annemde her yanlışımda sen kocana yap bunu seni kapının önüne koyar bunu kayınvalidene söyle seni mahfeder diye hep beni korkuttu :KK43:
evlendirmicem sizi başıma dert alamam kocanızla kayınvalidenizle uğraşamam falan diyordu hep ama birini sevdim başta olmaz asla vermeyiz vs dediler ama baktılar ki ben geri adım atmayacağım annem şimdi k.valideme hediye falan gönderiyor :)

Evlilikten bahsediyorsun ama aday yok galiba.. O zaman evet evlilik zorlar çünkü görücü usulü evlenmek istiyorsun. Aşık olunca eşin senden sürekli yemek bilmem ne istemez, sıkmaz ama görücü usulü olunca ister, evine bakmanı.. Bide aşk olması lazım bence evlilik için yoksa görev gibi bişiy olur bu da kulağa hoş gelmiyor..

Herkese merhaba. 26 yaşındayım ve inanın bu sene evliligi düşünmeye başladım. Yetisme tarzimızdan dolayı. Böyle şeyler konuşulmazdi. Belki nankörlük olacak ama hep aynı hayat seklinden sıkılmaya başladım. Ayrıca simarik büyütülmedim. Baba evinde çok baskı gördüm çok hastalık çektim ve çok yıprandım. İlk defa bu aralar umut edip kendimi evlilikte mutlu edeceğime inanmaya başladım. Yapım çok zayıf ve hassas olduğu için ailem bana güvenmiyor evlilik konusunda. Hele annem hiç inanmiyor. Halbuki her anne gibi destek olmasını evladının yuva kurmasini istemesini bekliyorum. Ama her konuyu açtığımda yanımdan gidiyor. Benim de hakkım değil mi bazı şeyleri yaşamak. Hem bu devirde daha fazla bekar gezip gunaha fırsat bulmanın manası ne. Şimdi anneme kızacaksnz. O asla kötü anne olmadı. Zor günümde hep yanımdaydi ama evliligi yapamayacagmi düşünüyor. Ben de böyle olunca yıpranıyorm.Tamam evliligin her günü şen şakrak geçmeyecek. Tamam çok zorlanacagim. Belki bi yerde bende kayış kopacak. Ama yaşamak hakkım değil mi. Ayrıca ben şimdiye kadar hiç sorumluluk almadım . Sırf bunun için de düşünür oldum bu durumu. Hayat hassasligma bakmıyor er geç birşeyler yapmak istiyorum. Kendime özgüven gelsin birseyleri başarabilgmi göstereyim istiyorum. Ya evlilik bu kadar mi zor. Onca insan nasıl yaptı peki. İlla yemek bilmem asabiym diye yürütemem mi. Neden ama. Ne zaman olacak. Baba evinde yaptığım hicbirsey yok. Sesim bile çıkmıyor. Silik bi şekilde yaşamaya devam etmek istemiyorum. . . .
Günaha fırsat bekarken mi oluyor.Bu işler insanın ahlak yapısıyla alakalı değilmiydi.Evlilik herşeyden önce nasip kısmet işi.Allah henüz yazmadıysa,bekar gezenler günaha mı sevk ediliyor.
Benim anlayamadığım ortada fol yok yumurta yok.Evliliğin nesini konuşuyorsun annenle.Sanki bakkaldan birşey ister gibi,ya da arkadaşımda kalabilir miyim gibi...annen izin verince nolacak.
Ben annene kızmıyorum.Aksine haklı buluyorum.Kadın demek ki senle ilgili gözlmeleri yapmış.Öz güvenin evlenmekle gelişmez.Sosyal olarak,asabiyetini gidererek,kendine yapını geliştirici uğraşlar bularak öz güven sağlarsın.

Yani o kadar benziyoruz ki kendimi buldum yazınızda bir çok insan Evliliğin bir kurtuluş olmadığını yok efendim bekarlık Günlerini arayacağını evlenirim rahat ederim düşüncesinin yanlış OLDUĞUNU belirtip duruyor tabiki haklılık Payı var fakat bizde evlenelim kurtulalım demiyoruz zaten ortada kurtulacak birşeyde yok biz bir bireyiz ve belli bir yaşa geldik ve istiyoruz ki bize ait bir düzen,sevdiğin adamla istediğin yaşam tarzını düzenini kurmak istiyoruz istemekle de sonuna kadar HAKLI olduğumuzu düşünüyorum ne kadar annenin evi de olsa ki ben Öyleyim evde anneni düzeni ve otoritesi olduğu için rahat hareket edemiyorsun ne bileyim istediğin yemeği pişirmiyorum mesela; yadabir şeyi Öğrenmek ve yapmak istiyorum eldeki malzemelerle aman ziyan edersin aman lezzetli olmazsa güzel yapamazsan...hayatıma her ama her alanda müdahale ediliyor yani biz avrupalılara kızıyoruz ne kadar rahatlar diye ama çok hak veriyorum onlara 18 inden sonra çocuklar kendi Ayakları üzerinde durmaya başlıyorlar ve 20 yaşına geldiklerinde bir ÇOĞu DÜNYAYI geziyor biz. Okadar da istemiyoruzki kendi ailemiz olsun başkalarının müdahalesi olmadan yaşayalım istiyoruz ama nerdee.... Biz ancak işte böyle sitelere içimizi döküyoruz en fazla değişen bir şey olmuyor.....

Evliliģe bu kadar fazla anlam yüklemeniz manasız.
Evleneyim mutlu olurum kesin gözüyle bakmayın. Mutlu olmak için illaki evlenmek gerekmiyor. Bu tarzda yaklasirsaniz yağmurdan kacarken doluya tutulma ihtimaliniz yüksek.
Akışina bırakın belki anneniz haklı, daha erken olduğunu düşünüyor ki kendince gerekçeleri vardır muhakkak.

yaşa canım yaşaa tabiki hakkın evlenmek ...evlendiginde kendine güvenin geelcek babaevindeki pısırıklıgın geçeçek baba evindeki baskılar bitecek söyledigin bütün tasaların kaygıların evlendiginde bitecek bunlar ancak evlendiginde biter .... bakma annene o sana inanıyor sen adayı bul getir karşısına birazda olacakde annen o zaman kabul eder

X