• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğe alışamadım

keşke benim de öyle bir yaşamım olsaydı. hiç dışarda tek kalmadım yada aileden uzak. evlenince de kocan var bu sefer hiç yanlız özgürlüğün tadını alamadım hayattan

Kocan var da 7/24 değil

Kendine hayat kur

Çalışmıyorsan işe gir çevre edin

Hiçbirşey yoksa çık sokağa yürü kendin için bir şey yap

Burada çok konu var haftada 3 gün annemdeyim diye insan 3 gün annede ne yapar ki

Boş olunca can sıkılır dolu olunca anneyi vs de hatırlatacak Zaman kalmaz ki

Ben de 2 yıllık evliyim yurtdışına gelin geldim cok zordu ilk aylar ağlaya ağlaya bi harap oluyordum . Ve galiba alisiyorum git gide tabii ki ailemi özlüyorum ama cok sevdiğim canim eşimle evlendim. Bence sizinde mutluluğunuz bu olmalı

Bakması o kadar zor ki çocuğun biraz evliliğinin oturmasını bekleye bilirsin.
Diğer konuya gelirsek;
Kapanma diyemem ama iyi düşün ben istemiyor dün eşimin isteği ile kabul ettim .
Şimdi zorlanıyorum .
Canım benim eşim de kapansam hayır demez ama baskı kurmaz.
Kıyafetlerime bile bazen karıştığında deli oluyorum gerçekten bu kadar müdahil olma diye..

eee negüzel yakinmissin canim sürekli gidiosundur... iki sene daha coook uzun bi zaman ozamana Kadar alisirsin kendi düzenine bak inan yavas yavas kendin okadar aramicaksin, bende evleneli biseneyi yeni gecti cok zorlandim hala daha üzüldügüm anlar oluo, mesela busene ailem türkiyeye izine gitti abim kardesim hep birlikde, ben esimle kaldim bizim busene izin yapma durumumuz yoktu, resimleri falan görünce ister istemez üzülüo insan... ama Hayat bu evliligin güzelse inan hic aramassin cünkü yuvanda mutlu olursun huzurlu olursun
Evet canım haklısın ama ben en ufak tartışmada yada bişeye kırıldığımda bu düşünceler aklımı kemirip duruyor

Şuan herşey yolunda ama belkide eskiden o durumlar olduğu için mi alışamıyorum bilmiyorum :KK43:

Açılan yaraların kapanması için zaman gerekir. Evliliğe alışamamak değil bence yaşadığınız. Bence hala problemler var siz görmezden gelip yok sayıyorsunuz diye düşünüyorum

bazen kendi kendime konuşuyorum içimden sonra diyorum ki konuşma sus konuşma..
Sus diyen yanınızı dinleyin,iyi mi kötü mü yü sorgulamak yerine akışına bırakın,evliliği olağanüstü bir şey gibi görmek yerine hayatın başka bir devre olarak görüp geldiği gibi yaşamakta fayda var.. düşüncelerden başka sıkıntılar yoksa tabi..(şiddet ihanet psikolojik şiddet saygısızlık vs vs) mükemmel evlilik yoktur,az beklenti vardır ;)

Eşinizde mi bir sıkıntı var orasını anlamadım bazı şeyler size ters mi geliyor o_OBen ailem için özlem çeksem de hiç öyle bir düşüncem olmamıştı mesela demek ki sizi düşündüren bir şey var :KK64:Kişilerin evliliğe aynı evin içinde yaşamaya alışması zaman alır ikiniz de farklı aileler de kültürler de büyüdünüz davranışlar bir dış fırçalama yemek yeme şekli bile farklı o yüzden kabullenme durumu bir kaç zaman alacaktır fedakarlık ve anlayış ister evlilik:KK60:
Geçmişte yaşadığım kötü şeyler var ama şuan tam istediğim gibi herşey o kadar yolunda ki..
Ama yine de mutsuzum anlamadım ben bu işi

Bılmem valla bana göre biyere kadar degıl gıdebıldıgın heryere kadar :KK70: Her gun hergun iki adım ötedeki kafeye parka saga sola gıtmek yerıne haftada 2 gun olsun ama saglam bır program, etkınlık olsun (kamp, şehirdışı gezisi, doğa yuruyuşleri vs) uzun izni içinde önceden planlar yapın. Bunlar ıkınızıde motive eder, enerjınızı yerıne getırır.
İnan aynen dediğin gibi yapıyorum canım ama ikimizde çok kıskancız illaki bir gerginlik oluyor

Eşinle de beraber takılabilirsin canım artık berabersiniz istediğiniz saatte eve dönebilirsiniz tatile çıkabilirsiniz bir sürü delice şey de bunlara dahil :deli:İstediğinizde tabi ki eşiniz ayrı siz ayrı arkadaşlarınızla buluşabilirsiniz akraba ziyaretleri olabilir buna kim karışır ki herkes kendi ayrı bir bireydir yani dozunu aşmadığımız sürece kimseyi de rahatsız etmez o_O
keşke eşim de benim gibi eğlenceli bir kişiliğe sahip olsa böyle düşünmezdim belki. her akşam bu akşam erken yatalım der 1 e kadar dururuz bişeyler ye bilmem ne filan diye sonra ertesi gün yine aynı erken yatalım der.
Ama önceki gün yaptığımız bir etkinlik filan da yoktur zaten he

Kocan var da 7/24 değil

Kendine hayat kur

Çalışmıyorsan işe gir çevre edin

Hiçbirşey yoksa çık sokağa yürü kendin için bir şey yap

Burada çok konu var haftada 3 gün annemdeyim diye insan 3 gün annede ne yapar ki

Boş olunca can sıkılır dolu olunca anneyi vs de hatırlatacak Zaman kalmaz ki
aklıma çok şey geliyor şunu yapayım bunu yapayım diye ama yanlız yapmak istemiyorum eşim de eşlik etmiyor istemiyor yani bende yanlız kalmak için evlenmedim ki ben diye düşünüyorum durum böyle olunca

Açılan yaraların kapanması için zaman gerekir. Evliliğe alışamamak değil bence yaşadığınız. Bence hala problemler var siz görmezden gelip yok sayıyorsunuz diye düşünüyorum
olabilir belkide sorun budur aslında kaynağı budur

Eski konularınıza baktım da zaten problemli bir evliliğiniz var,böyle bir evliliğe alışamamanız normal..

Sus diyen yanınızı dinleyin,iyi mi kötü mü yü sorgulamak yerine akışına bırakın,evliliği olağanüstü bir şey gibi görmek yerine hayatın başka bir devre olarak görüp geldiği gibi yaşamakta fayda var.. düşüncelerden başka sıkıntılar yoksa tabi..(şiddet ihanet psikolojik şiddet saygısızlık vs vs) mükemmel evlilik yoktur,az beklenti vardır :KK66:
ihanet hariç bu saydıklarının hepsini yaşadık zamanında.. belkide bu yüzden böyleyimdir :(

ihanet hariç bu saydıklarının hepsini yaşadık zamanında.. belkide bu yüzden böyleyimdir :KK43:
Bir psikiyatrist ten duymuştum;zamane kadınları eşlerine vuruyor diye :) artık evlilikler de çok şiddetli.. toplumca hepimize sukunet diliyorum :)

Geçmişte yaşadığım kötü şeyler var ama şuan tam istediğim gibi herşey o kadar yolunda ki..
Ama yine de mutsuzum anlamadım ben bu işi
Yaşadıklarınızın etkisi olduğunu düşünüyorum unutmak zaman alacaktır yeni evlisiniz sonuçta bir şeyler yaşadıysa daha çok erken :KK51:

Eski konularınıza baktım da zaten problemli bir evliliğiniz var,böyle bir evliliğe alışamamanız normal..
Evet eskiden çok sorun yaşadık ama bir şekilde ailelerin de zoruyla boşanmadık devam ettik ve devam edince de düzene koymamız gerek yani.. Şuan düzene koyduk ama bu sefer de bekarlığımı özlüyorum

Back