• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğe alışamadım

Zamanla alışırsın. Ben de ilk 6 ay alışamadım. Sonra evim evim oldu ;) annemlere yatıya bile kalmak istemiyordum, eşim nöbetteyken.

Evlendikten sonra sonra hiç gezmedınız mı yahu? Gezmek illa yurtdışıysa bişey dıyemeyecegım ama illakı ızın zamanı oluyor ülke içinde de gezılıyor. En kötü haftasonu cevre illere gıdılebılıyor. Evli olmak yurtdışı gezmelerinede engel değil.
Nıye evlilik = hayat bitmesi gıbı şeeyyapıyorsunuz :KK70:
ya biz çevreye göre çok geziyoruz evde durmuyoruz ama bir yere kadar be canım

Evlendikten sonra az geziyoruz çünkü eşim gezmeyi sevmiyor ben gezmeye çok severim valla zorla çıkartıyorum adamı. İkna ediyorum şöle bı hava alayım diye eve geliyoruz burnumdan geçiriyor off başım ağrıyor halim kalmadı diye zindan ediyor beni resmen ben adamla nasıl gezeyim ki görümcem abisinin tam tersi bayılır gezmeye. Beraber hep gezeriz biz birbirimize hep danışınız iyi oluyor valla.
benim çevremde hiç öyle biri de yokki..

Arkadaşlar eşimle anlaşamıyoruz 1 yıla yakın süredir evliyiz ve hep kavga hep gürültü iyiyken iyi oluyoruz sorun olmuyor ama kötüyken de çok kötüyüz evliliğin ilk ayları şiddet görmüştüm bu ailelerimizi de bizi de yıprattı sorunlar hep kıskançlık benim kıyafetlerime aşırı olmasa da karışması vs den ötürü geldi. evlendik evleneli kavgasız yada tartışmasız bir haftamız geçmemiştir. hep bir boşanma lafı geçmiştir onun ailesi de benim ailem de çok iyiler onun ailesinin evi bize çok yakın kadın gelir ben yokken temizler filan (pek hoşuma gitmez bu durum bazen ama iyi niyetinden yaptığını bilirim) onları da çok üzdük ikimizin de ailesine defalarca boşanıcaz diye gittik hep yanlarında kavga ettik çok üzüldüler haketmedikleri halde çokk hep bizim için.
Eşimin iyi yönleri eve geliriz yemeği kendi yapar (ben yapayım desem de yemek yaparken stres attığını vs söyler) o sırada bende diğer işlerle ilgilenirim bazen de boş boş dururum.
dolabımız hiç boş kalmaz ne istersem alır yapmaya çalışır. Aileme karşı çok iyidir. genel olarak bunlar.
kötü yanları çok çabuk sinirlenir işi hep evinden önce gelir kavga etsek ben ağlasam gider uyur umrunda olmaz. evliliğimizin ilk aylarında aşırı derecede şiddet gördüm. bana karşı bazen çok ilgisiz olduğunu hissediyorum iş yerindeyken kendimi zorla arattırıyorum saatlerce yazmadığı oluyor belki bunu biraz abartıyorum ama. kavga edince ne yaparsam umrunda olmaz çekilir köşesine öylece. nerdeyim ne yapıyorum ne haldeyim sahip çıkmaz bazen zorla konuştururum onu ne dersem evet der hıhı der yorum yapmaz yorum yap biraz bişeyler söyle derim ne diyimki der ben ona sürprizler yapmayı severim o sevmez öyle şeyleri her ayı kutlamak vs hoşlanmaz amaaan daha bir çok şey var da işte yazmaya gücüm yok genel olarak bunlar.
Bu sıralar iyice tahammülsüzleştik içimde bir yan bundan iyisini mi bulacaksın diyor (eskiden şiddet göstermesine rağmen bunu diyorum evet)
Bir yanımsa boşan gençliğin heba olmasın diyor ama ya daha kötüsü olursa.. zaten hep cesaretsiz davranışlarımız değil mi bize pranga vuran.. Bu arada ailem kesinlikle boşanmama karşı ailem onu tutuyor bazen ve babam boşanırsan evde oturursun çalıştırmam seni bilmem ne diyor. O kolay değil o kadar tabi istesem ailemi ezer geçerim ama istemiyorum çok sevdiğim bir kardeşim annem babam var üzülmelerini hiç istemem ama biliyorum ki boşansam en çok benden bile çok üzülecekler.
Bilmiyorum ne yapsam.. Sorularınız varsa sorabilirsiniz yardımcı olmak amaçlı yazacak herkese ihtiyacım var.
Bir yuva kolay kurulmuyor güzel bir evim var kendimce ama bu şekilde de nasıl olur bilemiyorum çok karıştım çözemiyorum.
içimde iki kişi savaş halinde biri özgürlüklerine düşkün, çık git bu şehirden herşeyi baştan yap diyen çılgın biri (sanki çok kolaymış gibi) diğeri evine barkına sahip çık yuvana sahip çık diyen biri.
Ben ailemi üzmeden elaleme sakız olmadan nasıl boşanırım yada yuvama sahip mi çıkmalıyım bilemedim.
Önerilerinizi bekliyorum.

Basbayağı şiddet görmüşsünüz böyle evliliğe kim alışabilir?

Canım ben de bir ara kapanmayı düşündüm biliyor musun ama bu benim için çok radikal bir karar olur diye düşündüm yapamam iyice depresif olurum diye düşündüm..
Çocukları çok severim ama hiç mi hiç düşünmüyorum.
Evliliğe hazır hissetmeden evlendim yaptım bir hata..
Bir de çocuğa hazır hissetmeden sırf belki iyi olurum diye yapamıycam çevre baskısı umrumda değilll
Bakması o kadar zor ki çocuğun biraz evliliğinin oturmasını bekleye bilirsin.
Diğer konuya gelirsek;
Kapanma diyemem ama iyi düşün ben istemiyor dün eşimin isteği ile kabul ettim .
Şimdi zorlanıyorum .

Alışacaksınız ilk haftalar ağlardım eşimden gizli gizli o bilirmiş ama çaktırmazmış sonradan öğrendim:KK48:7 sene evlenmek için beklemişiz ağlıyorum düşün yani eşinle alakası yok :deli:hele ilk ay her gün aklımdaydılar sürekli görmek isterdim gittiğimizde ayrılırken içim bir kötü olurdu ailem bide yakında araçla 15-20 dakika ama işte insanın içi tuhaf oluyor :KK51:Sonra kendiliğinden geçti şimdi 2 senelik evliyiz sürekli gider geliriz planlar yapar dışarıda zaman geçiririz ilk gün ki gibi özlem üzülme olmuyor sık sık ararım onlar bizi mutlu görünce mutlu onları da yerlerinde keyifli görünce ben mutlu oluyorum :KK19:
Benimde 15-20 dk mesafe gider geliriz ama ben bu adamla bir ömür geçirebilecek miyim diye düşünmeden alamıyorum kendimi :(

yakınız hep gidiyoruz ama farklı bir ile taşınacaklar 2 yıl sonra. o zaman ne yaparım hiç bilmiyorum
eee negüzel yakinmissin canim sürekli gidiosundur... iki sene daha coook uzun bi zaman ozamana Kadar alisirsin kendi düzenine bak inan yavas yavas kendin okadar aramicaksin, bende evleneli biseneyi yeni gecti cok zorlandim hala daha üzüldügüm anlar oluo, mesela busene ailem türkiyeye izine gitti abim kardesim hep birlikde, ben esimle kaldim bizim busene izin yapma durumumuz yoktu, resimleri falan görünce ister istemez üzülüo insan... ama Hayat bu evliligin güzelse inan hic aramassin cünkü yuvanda mutlu olursun huzurlu olursun

Bak bende çok özlüyorum akraba ilişkilerini evlenince bitti hepsi.
:KK43:
Eşime ikna ediyorum hadi gidelim diye gitmek istemiyor zorla çıkartıyorum
Kuzenlerle muhabbet etmeyi bile özledim olmuyor ki eskisi kadar.
Aynı durumdayız yani.. Eşim pek hoşlanmaz ama gidelim desem de gitmeyelim demez yani.. Ama ben çok üzülüyorum :(

O eşinizden kaynaklı bır durum, evlenmekle ilgili degıl kı :) Hep evlenme gez toz dıyorlar, oysa eşinle gezmek gibisi var mı? Korkutmayın milleti :KK70:
Biz geziyoruz da noluyor bacım yine aynı hisler :)

7 yıllık evliyim ilk zamanlar çok ağlardım anneme götür beni diye. oysa çoook isteyerek evlendik.
kocamla çok mutluyum ,hala ara ara bekarlıgı özlerim ama çocuk olduktan sonra evinden başka yerde rahat edemiyorsun..
zaman biraz
zaman inşallah bunun da ilacı olur. parkta gezerken bile diyorum içimden parkta dolaşırdım arkadaşlarla filan diye onu bile özlüyor insan

Benimde 15-20 dk mesafe gider geliriz ama ben bu adamla bir ömür geçirebilecek miyim diye düşünmeden alamıyorum kendimi :KK43:
Eşinizde mi bir sıkıntı var orasını anlamadım bazı şeyler size ters mi geliyor o_OBen ailem için özlem çeksem de hiç öyle bir düşüncem olmamıştı mesela demek ki sizi düşündüren bir şey var :KK64:Kişilerin evliliğe aynı evin içinde yaşamaya alışması zaman alır ikiniz de farklı aileler de kültürler de büyüdünüz davranışlar bir dış fırçalama yemek yeme şekli bile farklı o yüzden kabullenme durumu bir kaç zaman alacaktır fedakarlık ve anlayış ister evlilik:KK60:

ya biz çevreye göre çok geziyoruz evde durmuyoruz ama bir yere kadar be canım

Bılmem valla bana göre biyere kadar degıl gıdebıldıgın heryere kadar :KK70: Her gun hergun iki adım ötedeki kafeye parka saga sola gıtmek yerıne haftada 2 gun olsun ama saglam bır program, etkınlık olsun (kamp, şehirdışı gezisi, doğa yuruyuşleri vs) uzun izni içinde önceden planlar yapın. Bunlar ıkınızıde motive eder, enerjınızı yerıne getırır.

Bence kendine ait hayat olmaması ile ilgili

Yani annemlerde yaşarken de onlardan bağımsız hayatım vardı

Aklıma esti 8 saat uzağa taşındım sonraki yıl evlendim

Hiç öyle bir özlem beni yiyip bitirmedi

Evli olmasam daha aktif ya da içeriği farklı hayatım da olmazdı sanki

Kendinize ait hayat kurun yani eş yahut aile bunun merkezinde olmasın ki onlardan uzaklaşınca daha az üzülün
keşke benim de öyle bir yaşamım olsaydı. hiç dışarda tek kalmadım yada aileden uzak. evlenince de kocan var bu sefer hiç yanlız özgürlüğün tadını alamadım hayattan

Evliliğin ilk bir bazen iki yılı bu tip düşüncelerle geçmesi çok normal,bunun yoğunluğu şiddeti kişiden kişile değişmekle birlikte herkeste olur. Zamanla kendiliğinden gider o düşünceler,çok dinlemeyin kötü şeyler söyleyen zihninizi
bazen kendi kendime konuşuyorum içimden sonra diyorum ki konuşma sus konuşma..

Alisirsin canim herkes oluyor öyle yaşı alakası yok bence bende 24yaşındaydım ama yine özlem oluyor farklı şehirler daha zor şimdi esim git diyor hiç gitmek istemiyorum onu bırakıp insallah en kisa zamanda alisirsin
inşallah kuzum..
bazen çekip bırakıp gidesim geliyor aileyi eşi ya özgürlük çekiyor canım resmen

Canim öyle düşünme canın gezmek mi istiyor al eşini çıkın sinemaya gidin değişik aktiviteler yapın hangi tür film izlemeyi seviyorsan evde beraber sinema geceleri yapın oyunlar oynayın gör bak zamanla alisacaksin ona da ihtiyacın var yalnız mutlu olamıyor insan o sana hep dstek olcak
alışırız inşallah ya ama eşim birazz daha durgun bana göre. belki ondan..

keşke benim de öyle bir yaşamım olsaydı. hiç dışarda tek kalmadım yada aileden uzak. evlenince de kocan var bu sefer hiç yanlız özgürlüğün tadını alamadım hayattan
Eşinle de beraber takılabilirsin canım artık berabersiniz istediğiniz saatte eve dönebilirsiniz tatile çıkabilirsiniz bir sürü delice şey de bunlara dahil :deli:İstediğinizde tabi ki eşiniz ayrı siz ayrı arkadaşlarınızla buluşabilirsiniz akraba ziyaretleri olabilir buna kim karışır ki herkes kendi ayrı bir bireydir yani dozunu aşmadığımız sürece kimseyi de rahatsız etmez o_O

Back