Evliliğe adapte olmak

Karı koca eşit değil eştirler canımm.. bende yeni evliyim evet seninde anlattığın gibi aynı şeyleri bende yaşıyorum oldukça sakar ütelik yani yapmasa daha iyi bazen ama ona bu duygumu belli etmiyorum teşekkür ediyorum destek olduğu için mesela balkona sürekli terliksiz çıkardı uyarmama rağmen tozlu ayakları ile beyaz halılarım kirlenirdi her seferinde uyardım ama dalgınlıkla yine çıkıyordu en sonunda sinirlendim ve ağladım halıyı kendine sildirdim bir daha yapmadı. bazı şeyler inan bana zamanla oluyor daha çok yenisiniz.. böyle ev arkadaşı moduna girmişsiniz küste olsanız yemeği ile ilgilensen kıyafetlerini toplasan zaten doğal bir şekilde barışırdınız.. bazen bir taraf malesef pozitif olmak zorunda yoksa çok yorulursunuz.. gereksiz gurur yapıyorsunuz kocanız o sizin şu davranışın beni çok üzdü çok kırıldım deyin ayıp değil eksilmezsiniz.. iletişim muhabbet kurabilmek o kadar önemli ki aranızdaki iletişimi kaybetmeyin.. eşiniz erken uyudu diye seni sevmediği anlamına gelmez yoruluyordur üstelik haftada iki gün birlikte oluyorsanız yolunda gitmeyen hiç bişey yok.. siz de istekli olabilirsiniz çok doğal seni çok özledim demek ayıp değil tam tersine öyle çok hoşlarına gidiyor ki.. her seyi erkekten beklemeyin.. onda rahatsız olduğun ne varsa kırmadan güzel bir dille konuşarak çözün

Aranızdaki ufak gerilim cinsel hayatınızı da etkilemiş olabilir.
Cinsel hayat da zamanla oturuyor, ten uyumu, karşındaki ne ister ne istemez, hatta ben ne isterim. Erkekler de arzulandigini bilmek istiyor, aklında bulunsun.

Hmm bizim de böyle olmaya başladı işte. Bazen her gün bazen bir hafta arayla. Ben de bu düzensizlik sorun zannediyorum. Ben sanıyorum ki bazıları her gün yapıyorsa bu hep böyle devam ediyor ya da haftada birse hep bu şekilde. Cinsel hayatta bile düzen takıntım varmış meğer. Düzenin dışına çıkınca alarm veriyorum 😀
Hic kimsenin hayatina bakma sen bu haya eşinle senin sizon duzeniniz bu
Cinsellik çok güzel ama konusarak hal edilcek bir sey eşinden hic cekinme
Konusun her zaman 🙂

Biraz alıngansınız diye düşünüyorum. Cinselliği çok severim ama bunu rutine oturtmam. Haftanın hergünü seviştiğimiz de oldu 15 gün sevişemediğimiz de. Tavır yapmak yerine konuşmak daha doğru. Neden sevişemedik diye eşim bana tavır yapsa konuşmadığı için ben daha beter tavır yapardım.
Mutfak konusunda da şöyle ben mesela eşimle yemek yapmayı sevmiyorum çünkü düzenime ayak uydurmuyor. O yüzden yemeği ben yapıyorum ama masayı hazırlama, toplama, bulaşıkları dizme mutfağı toplama ona ait. Bu şekilde bir iş bölümü yapabilirsiniz. Ben yaparken o dinleniyor o toplarken ben yayılıyorum. Mesela işten eve gidiyorum makineyi boşaltmış ama sıfır yani heryeri karıştırmış, ben iki dk düzeltip geçiyorum. Çok büyütmeye gerek yok:)

Canim bunlar problem bile degil:) Sadece aranizda iletişim eksikliği olmuş biraz da inat ve gurur yapmissin.Bence hemen gönlünü al,sonuçta bu adam degismemis hep yardim ediyormuş sadece senin kadar muntazam yapamamis o da cok normal.Isten yorgun geliyordur koltukta uyuyakaldiysa sen de yanina uzan.Cinsellik kadin icin de ihtiyaç.Sen de eşini arzulayabilirsin bunu bence acikca ifade etmen esini de mutlu edecektir.Ayrica o da belki sadece kendisinin istekli olduğunu düşünüyorsa o da gurur yapabilir bir de öyle düşün.Ev isleri yüzünden de eşini kirma bence,senin de başında o oranin degil bu buraya ait degil diye komut veren biri olsa belki senin de tepkin ayni olurdu:) Sonuçta hakaret etmemis kötü birsey söylememiş bunda birşey yok.Bu sebepten sakın ailenin yanina gitme,cok abartmis olursun olaylar hic istemediğin bir yere gelebilir.Bence esinin gönlünü al arkadasina da yemege birlikte gidin☺

sımdıden kendınızı neden bukadar doldurdunuz? böyle olmaz kesınlıkle. ıkı tarafta bırbırını alttan alıp, ınat etmeden anlayışla yaklaşmak zorunda. tatlı dıl, guler yuz, ılıskıde mızah cok onemlı bukadar gerçekçı olup bırbırınıze dah sımdıden nefret kusmayın. mızah katın. kucuk oyunlar yapın, en onemlısı konusun sohbet edin, bırbırınıze cumlelerınız suçlayıcı olmasın. sen yaptın ben yaptım dıye cok bastırmayın. cınsellık konusunda adamdan ramdevu mu alıcam demıssınız, yorgun olabılır. yenı evlısınız dıye her gun sevısmek zorunda degılsınız. kı erkeklerı yorgunluk stres is asırı etkılıyor. bıraz anlayışlı olmayı denemezsenız bu soğukluk kalıcı olabılır ozaman onunu alamazsınız. bırakın doğaçlama gelsın sıze sevısme olayı. sız yaklasın, kadın oldugunuzu unutmayın rollerın ayrımını net yapın kadınlığınızı konusturun.

Daha en baştan bu kadar ufak şeyleri sorun ederseniz ilerde çok zorlanırsınız 😂 birazcık alınganlık olmuş erkekler cidden pohpohlanmak ister ve dirdirdan hiç hoşlanmaz bırakın nasıl yapıyorsa yapsın neden sürekli müdahale ediyorsunuz ki annelerimiz de bunu bize yapınca nasıl sinir oluyorduk yani benimki öyleydi olmadı düzgün yap gibi söylenirdi hiç yapasim gelmezdi 😂 sizin düzeniniz gibi olmaz tabi ki tatlı dilli olmaktan zarar gelmez emin olun ve bu şekilde küslük soğukluk sokmayın evinize yatağınıza bunlar gerçekten basit şeyler kaldı ki cinsellik kadar güzel bir şey mi var neden utaniyorsunuz eşiniz o sizin belkide oda size baskı yapmak istemiyordur çekinmeyin eşinizi arzulamak kadar doğali var mı kasmayın bu kadar ve kimse emin olun cicim ayı çok yaşamıyor

Kadınlarda gördüğüm en büyük hata; bir şekilde ev işi yapmaya çalışan kocalarını sürekli eleştirmek, yaptığı işi düzeltmek, takdir etmek yerine beceriksizlikle suçlamak. Sen olsan, seni sürekli eleştiren, düzelten biri ile iş yapar mısın? Ben yapmam şahsen.

Cinsellik de eşler arasında konuşulmayacak, gurur yapılacak birşey değil. İletişim kurmadan nasıl sağlıklı bir evlilik sürdürülebilir ki? Zaten sürdürememiş görünüyorsunuz. İnadı bırakıp konuşun.

Siz şu 3 ayda meğer ne çok tartışma biriktirmişsiniz içinizde. Fazla abartıyorsun biz de de bulaşık dizme eşime ait ev süpürme eşime ait inan yaptığında onu tebrik ediyorum gaza gelsin diye gidiyorum öpüyorum ellerine sağlık çok sevindim çok güzel olmuş diyorum. Çok mu güzel dizmiş yoo plastik kapları fırlatır gibi musluğun altındaki dolaba koymuş ama zerre umurumda değil yapsın da nasıl yapıyosa yapsın düzeltilir. Seks konusuna gelince. Ağlamayan bebeye meme yok. İş yüzünden darlarken utanmıyosun da sevişelim demeye mi utanıyon. Zaten hadi sevişelim diye sevişilmez git sürtün ne biliyim kışkırt. Plansız projesiz giriş işe bi anda dokun ve hadi de mesela 😀 daha ne diyim ki çok açık oldu. 😀😀

İstemediğin şeyleri nasıl söylüyorsan istediklerinide söyleyeceksin. Sen moralim bozuk olduğunda anlıyor sormuyor diyorsun ama o gerçekten anlamadığı için sormuyor. Daha doğrusu sorunun kendinden kaynaklandığını düşünmüyor. Net söyleyeceksin. Ev işlerinde de öyle yardım edermisin yaparmısın demelisin. İtiraz geliriyorsa sonra yaparım diyorsa peki diyip çekilceksin kenara. Düzelecek şeyler bunlar evliliğin ilk günlerini böyle çözülebilecek sebeplerle yıpratma kendini. Diğer mevzuya gelirsek sen başlatmayı dene reddederse kendini kötü hissetme. Sadece doğru zamanı yakala.

Canim bunlar problem bile degil:) Sadece aranizda iletişim eksikliği olmuş biraz da inat ve gurur yapmissin.Bence hemen gönlünü al,sonuçta bu adam degismemis hep yardim ediyormuş sadece senin kadar muntazam yapamamis o da cok normal.Isten yorgun geliyordur koltukta uyuyakaldiysa sen de yanina uzan.Cinsellik kadin icin de ihtiyaç.Sen de eşini arzulayabilirsin bunu bence acikca ifade etmen esini de mutlu edecektir.Ayrica o da belki sadece kendisinin istekli olduğunu düşünüyorsa o da gurur yapabilir bir de öyle düşün.Ev isleri yüzünden de eşini kirma bence,senin de başında o oranin degil bu buraya ait degil diye komut veren biri olsa belki senin de tepkin ayni olurdu:) Sonuçta hakaret etmemis kötü birsey söylememiş bunda birşey yok.Bu sebepten sakın ailenin yanina gitme,cok abartmis olursun olaylar hic istemediğin bir yere gelebilir.Bence esinin gönlünü al arkadasina da yemege birlikte gidin☺
Konuştum hallettik. Ben biraz abartmışım :) teşekkür ederim yorumunuz için 🌸

Sizleri dinleyerek inadı bıraktım, evi temizledim, akşam yemek yaptım. Ama o inatla yaptığım yemeği yemedi. Sonra karşıma aldım konuştum, tabi yine cinsel konuyu hiç açamadım ama gerek de kalmadı zaten. Bazen yorgun olduğunu yapmak istemediğini, sürekli uyarmamdan sıkıldığını söyledi. Yanlış yere koysam nolcak sanki, ya da bir gün bulaşık dursa nolur kıyamet mi kopar dedi :) ben de özür diledim, sorunu hallettik. Eleştirileriniz ve tavsiyeleriniz için çooook teşekkür ederim 🌸

Ev işi konusunda pes etmeyin ve yapmayın yoksa sorumluluk tamamen size kalacak..
Konuşarak halletmeye çalışın ama sorumluluğu kesinlikle üzerinize alarak çözmeyin bu durumu..
Eve yardımcı almayı teklif edebilirsiniz parasını ortak vermek şartıyla..
Tamam da adam hiç iş yapmıyor değil. Yapıyormuş. Konu sahibi beğenmiyor az buluyor falan. Bı gerçek var ki erkeklerin eli kadınlar kadar yatkın değil ev işlerine. Benim eşim iş yaparken. Bekarken de yapmış yine yapar. Ama hiç bı zaman benim kadar pratik değil hızlı değil. Mesela ev supursun ama mutfağı toplamasin. O mutfakta o kadar uzun kalınca sıkılıyorum ben. Benm on dakikada yapacagim isi bı saatte yapar. Ki iş yapan binadan yani. Ben hastaysam yada çocuklar hastaysa yardım etmesini isterim. Onun dışında kendim yaparım. Kadın neye kırıldığını söylemiyor trip atıyor.

Tamam da adam hiç iş yapmıyor değil. Yapıyormuş. Konu sahibi beğenmiyor az buluyor falan. Bı gerçek var ki erkeklerin eli kadınlar kadar yatkın değil ev işlerine. Benim eşim iş yaparken. Bekarken de yapmış yine yapar. Ama hiç bı zaman benim kadar pratik değil hızlı değil. Mesela ev supursun ama mutfağı toplamasin. O mutfakta o kadar uzun kalınca sıkılıyorum ben. Benm on dakikada yapacagim isi bı saatte yapar. Ki iş yapan binadan yani. Ben hastaysam yada çocuklar hastaysa yardım etmesini isterim. Onun dışında kendim yaparım. Kadın neye kırıldığını söylemiyor trip atıyor.

Benim elim hiç hizli degildir, hatta 2 cesit yemek yapacagim diye mutfagin altini ustune getiriyordum. Altini ustune getirdigim yeri de 10 dakikada toplayamiyordum. Bir kaç sene sonra biraz daha temiz, pratik yapmaya başlamiştim. Pratik olmak dogustan yuklenmiyor zamanla yapa yapa pratikleşiyorsun, sen bunu beceremiyorsun diye işi adamin elinden alirsan pratik olamaz. Ha elim yavaşta olabilirdi, beceriksiz de olabilirim bunun da erkek, kadinla alakasi yok. Bir uye yazmişti "kadinlar elinde sari bezle mi dunyaya geliyor" diye.
😁😁😁

El becerisi ve pratiklik gerektiren bir çok işlerde erkekler çalisiyor. O kadar el becerisinden yoksun degiller demek ki.

Şu erkek fitrati kadin fitrati muhabbetini ne zaman birakacagiz ya? Ben soylemekten sıkılmayacağim. 😁

Benim elim hiç hizli degildir, hatta 2 cesit yemek yapacagim diye mutfagin altini ustune getiriyordum. Altini ustune getirdigim yeri de 10 dakikada toplayamiyordum. Bir kaç sene sonra biraz daha temiz, pratik yapmaya başlamiştim. Pratik olmak dogustan yuklenmiyor zamanla yapa yapa pratikleşiyorsun, sen bunu beceremiyorsun diye işi adamin elinden alirsan pratik olamaz. Ha elim yavaşta olabilirdi, beceriksiz de olabilirim bunun da erkek, kadinla alakasi yok. Bir uye yazmişti "kadinlar elinde sari bezle mi dunyaya geliyor" diye.
😁😁😁

El becerisi ve pratiklik gerektiren bir çok işlerde erkekler çalisiyor. O kadar el becerisinden yoksun degiller demek ki.

Şu erkek fitrati kadin fitrati muhabbetini ne zaman birakacagiz ya? Ben soylemekten sıkılmayacağim. 😁
Katılıyorum. Başından beri bisey dikkatimi çekiyor mesela. Esimin bana "yardım" etmesinden bahsediyoruz. Yani aslında hepimiz bu işlerin kadınlara ait olduğunu kabul etmişiz. Aslında benim işim ama eşim bana yardım! ediyor. Ben de bunu kabullenemiyorum. O erkek diye benim ondan çok fazla ev işi beklememem pohpohlamam gerekiyor ama ben erkeklerin daha yatkın olacağı işleri de yaparken eşim beni tebrik etmiyor, ruhu bile duymuyor. Bu erkekler ne ise yarar o zaman. Ben bunu beslemek için mi evlendim. Her şeyden Ben sorumlu olayım ama o sadece arada yardım etsin, bi çivi bile çakamasın yan gelsin yatsın. Bi türlü kendime yediremiyorum, kabullenemiyorum. Ben erkek işi kadın işi diye tabir edilen her işi yapıyorum. Yediği yemeğin bulaşığını yıkamaktan başka bir vasfı yok. Monte işi, tamirat, alışveriş her şey bende. Bisey bozuldu iki aydır öylece duruyor, kapı için perde aldım üç aydır monte etmedi öylece duruyor, vestiyer dolabının kapağı düştü iki haftadır bekliyor vs. Ya ben yapıyorum ya da öylece kalıyor. Sonra da adam bulaşık yıkadı diye pohpohlamam gerekiyor. Eşim de dahil herkes abartıyorsun diyor ama ben de mental olarak çok yorgun hissediyorum ve kimsenin beni anlamadığını düşünüyorum

Mesela bu konuşmalardan sonra dün yemek yapmak istemiyorum disarda yiyelim dedim burnumdan geldi. Yok bu para bu yemeğe değer mi, ben buna bu kadar et alırdım evde yapardım vs. Dünya kadar laf. Hani dedim yemek yapma o zaman dışardan yeriz diyordun noldu diyorum, ama bu paraya değer mi diyor. Yediğimiz de köfte ekmek.

Bana sanki siz durduk yere kendinizi doldurup duruyormusunuz gibi geldi. Adam herseyi sizin yaptiginiz sekilde yapmak zorunda degil bir kere. Orasi ikinizin de yasam alani. Onun yapmasini istiyorsaniz onun yaptigi sekilde kabul etmeyi de ögrenmeniz lazim. Kendinizi biraz frenleyin ve kendinizi doldurmayi birakin. Acik da dertlerinizi konusun, yoksa cok olmadan iliskiniz ciddi zarar görür

Bana sanki siz durduk yere kendinizi doldurup duruyormusunuz gibi geldi. Adam herseyi sizin yaptiginiz sekilde yapmak zorunda degil bir kere. Orasi ikinizin de yasam alani. Onun yapmasini istiyorsaniz onun yaptigi sekilde kabul etmeyi de ögrenmeniz lazim. Kendinizi biraz frenleyin ve kendinizi doldurmayi birakin. Acik da dertlerinizi konusun, yoksa cok olmadan iliskiniz ciddi zarar görür
Yaptıklarını yaptığı şekilde kabul ediyorum da yapmadıkları sinirimi bozuyor. Bazi seyler var mesela telefonla iki dakikada halledebilecegi şeyler. Hatırlatıyorum defalarca, tamam diyor ama sallayıp duruyor. Diyeceksiniz ki o zaman sen yap. Ben de çoğu zaman ona söyleyip bekleyeceğime kendim yaparım diyorum. Bu kez de elini her şeyden çekip rahata alışıyor. Kendimi doldurmuyorum. Bugün hala düğün fotolarımız için fotografciyla hiç iletişime geçmediğini öğrendim. Ben bunu her sorduğumda, hatırlattığımda tamam deyip geçiştiriyor. Yani bütün bunları görmezden mi gelmeliyim

Yaptıklarını yaptığı şekilde kabul ediyorum da yapmadıkları sinirimi bozuyor. Bazi seyler var mesela telefonla iki dakikada halledebilecegi şeyler. Hatırlatıyorum defalarca, tamam diyor ama sallayıp duruyor. Diyeceksiniz ki o zaman sen yap. Ben de çoğu zaman ona söyleyip bekleyeceğime kendim yaparım diyorum. Bu kez de elini her şeyden çekip rahata alışıyor. Kendimi doldurmuyorum. Bugün hala düğün fotolarımız için fotografciyla hiç iletişime geçmediğini öğrendim. Ben bunu her sorduğumda, hatırlattığımda tamam deyip geçiştiriyor. Yani bütün bunları görmezden mi gelmeliyim

Bazi insanlar özel hayatinda islerini hep erteler. Bunun sizden cok onunla ilgili bir durum oldugunu düsünüyorum. Söz verip tutmamasini tabiki signeye cekmeyin, ama o konuda acik acik söyleyin: yapma niyeti yoksa acik söylesin. He he diye söz vermis gibi gözükmesin. Bazilari son tarih olmayinca harekete gecmiyor maalesef

X