Çalışan kadın eş ve anne olmak bıktım

Hulyaozbk51

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2025
105
67
13
30
Kızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim

Son düzenleme:
bu isin kadini erkegi yok ki. ben de kadinim pislikten ölmeyecek kadar üstünkörü yaparim ev işini. ogrenilmeyecek bir sey de degil. erkegin o kadar teknolojik seylere kafasi basiyor, yolda kalsa arabasini tamır ediyor , arabasini arap sabunlariyla siliyor. ama evde bulasiklari makinaya atamayacak mi? ya da makinayla bir supurge yapamayacak mi?
sizde adam iki iste calisiyor - siz ev kadinisinjz. zaten adil bir is bölümünüz var. ama konu sahibi de sabah cikip onca saat calisip geliyor kocasi gibi, eve ekmek getiriyor kocasi gibi. o erkegin rollerini yapabiliyor- sorumlulugunu aliyor da erkek neden eve gelince camis gibi yatiyor?
bu bana mantikli gelmiyor. calisip da buna razi kadinlar hic hic mantikli gelmiyor

Aslında her şeyi siz üstlenmişsiniz eğer ki evde iki çalışan varsa görev dağılımı olmalı çocuk kendi odasını toplamalı eşler arasında en azından canım sen yatağı torpla ben kahvaltıyı hazırlayayım yahut çıkarken sen çöpü al yada alışverişi yap gibi ve gibi gibi bende calişan bir anneyim sekiz yasinda bir cocugum var yatagını o toplar eşimle ev ve dişarı işlerini paylaşiriz boşanmak çare değil çok büyük problemler yoksa şayet
Haklısınız denryip göreceğim teşekkür ederim ❤️

Bu çocuğa da zarar. Evlendiğinde eşi yardım etmezse o da ses edemeyebilir. Bunu görünce. Ek olarak siz yorgun gergin anne. Baba ooh gezdir vs . Babam iyi annem kötü der sonra. Olan size oluyor.
Neyse güzel kararlar almışsınız. Evi kocanız geçindirsin siz maasınızı kendinize harcayın. Temizliğe haftada bir biri gelsin. Haftada bir dısarda yemek yiyin. Vs vs . Boşansanız bundan rahat bir hayatınız olur evden birinin bakımı gider. Bu ne saçma bir evlilik.
Kızınız da büyümüş ayrıca odasını toplama kirlileri makineye atma, dagınıklığı toplama tiz alma vs yaptırın. Valla ben dört yaş kızıma odasının tozunu aldırıyorum yatagını toplatıyorum.

Bizim millette annelik kölelik hizmetçilik. Geçen ukraynalı bir kadınla tanıştım. Yedi çocuğu var ve baya bakımlı fit. Zor olmuyor mu dedim evde herkes kendi pisliğini toplar bizde dedi. Yemek yenince herkes kendi tabagını makineye koyuyor biri masa silerken diğeri ocağı öbürü yeri temizliyor. On dakikada beraber çıkıyoruz mutfaktan dedi. Bizde olsa her içer kalkarlar anne oturur her pisliği temizler. Varsa tabi kurbanlık büyük kız da yardım eder o kadar.
Resti çekin yaa ben burdan daraldom valla. Sormayın yardıma birini alayımı vs. Çarşamba temizliğe gelecek biri deyin mesela . Bir zahmet kendi pisliğini de temizlesin. Madde madde yazın gerekirse senin görevlerin su diye. İyice insanı erkek düşmanı ediyorlar yahu. İnsan utanır da temizler toplar etrafı.

Bu çocuğa da zarar. Evlendiğinde eşi yardım etmezse o da ses edemeyebilir. Bunu görünce. Ek olarak siz yorgun gergin anne. Baba ooh gezdir vs . Babam iyi annem kötü der sonra. Olan size oluyor.
Neyse güzel kararlar almışsınız. Evi kocanız geçindirsin siz maasınızı kendinize harcayın. Temizliğe haftada bir biri gelsin. Haftada bir dısarda yemek yiyin. Vs vs . Boşansanız bundan rahat bir hayatınız olur evden birinin bakımı gider. Bu ne saçma bir evlilik.
Kızınız da büyümüş ayrıca odasını toplama kirlileri makineye atma, dagınıklığı toplama tiz alma vs yaptırın. Valla ben dört yaş kızıma odasının tozunu aldırıyorum yatagını toplatıyorum.

Bizim millette annelik kölelik hizmetçilik. Geçen ukraynalı bir kadınla tanıştım. Yedi çocuğu var ve baya bakımlı fit. Zor olmuyor mu dedim evde herkes kendi pisliğini toplar bizde dedi. Yemek yenince herkes kendi tabagını makineye koyuyor biri masa silerken diğeri ocağı öbürü yeri temizliyor. On dakikada beraber çıkıyoruz mutfaktan dedi. Bizde olsa her içer kalkarlar anne oturur her pisliği temizler. Varsa tabi kurbanlık büyük kız da yardım eder o kadar.
Resti çekin yaa ben burdan daraldom valla. Sormayın yardıma birini alayımı vs. Çarşamba temizliğe gelecek biri deyin mesela . Bir zahmet kendi pisliğini de temizlesin. Madde madde yazın gerekirse senin görevlerin su diye. İyice insanı erkek düşmanı ediyorlar yahu. İnsan utanır da temizler toplar etrafı.
Hahaha çok tatlısınız hepinize teşekkür ederim kadın buldum kendisine söyleme dim sabah kahvaltıyı topladı çpcuğa yatdım etti ben 3 gündür konuşmıyorum kendiai ile kendi anladı ne olduğunu

ne yaptınız dünden bugune konustunuz mu ? taktik değiştirdim dediniz umarım düzene girer sisteminiz
Konuşmadım hemde hiç 12 yıldır konuşurum işe yaramadı kızımı aldım yemwğe gittim sende istediğin yerde yiyebilirsin dedim çay koymadım sabah kıızma kahvaltı hazırladım oda yumurtayı pişirdi masayı topladı kadın buldum bu arada konuşmasamda hatasını biliyor eşşek gibi sadece uyanık

Konuşmadım hemde hiç 12 yıldır konuşurum işe yaramadı kızımı aldım yemwğe gittim sende istediğin yerde yiyebilirsin dedim çay koymadım sabah kıızma kahvaltı hazırladım oda yumurtayı pişirdi masayı topladı kadın buldum bu arada konuşmasamda hatasını biliyor eşşek gibi sadece uyanık
yardımcı kadın alın hayatınızı yasayın paşamın rahatı bozulsun az

Kadın iş hayatından olduktan sonra boşansın evet çok mantıklı.
Neden güzel işi varken evi daha çok temizlemek için işten ayrılsın.
İşten ayrılmak bir seçenek dahi olamaz.
Ne dediğinizin farkında değilsiniz bence.
Beraber dağılan evi toplamak, beraber yenecek yemeği yapmak için kadın kariyerinden neden olsun. O ev işleri o evde yaşayan herkesin işi. Bunu üstüne almak için neden adamın eline bakmaya başlasın.
Daha saçma bir öneri duymamıştım şahsen.
Sakın konu sahibi işi bırakayım demeyin. Ya iş yapsın ya yardımcı tutun ama asla işi bırakacağınızı söylemeyin.
Bence de işi bırakmak aşırı saçma , bunu yazan kadın kendi de çalışmıyormuş zaten. İşini bırakınca ne olacak eskisinden daha kıymetsiz olacak , artık ev işi yapmaktan ciğeri solacak kendini boşlukta hissedecek eve hapsolmuş gibi hissedecek ve parasızlık çekecek belki de çünkü eşi verirse parası olacak vermezse olmayacak. Ev işi nankör bişey yapıyorsun ertesi gün yine aynı. Şahsi fikrim ev işi için robot süpürge vs gibi şeyler olabilir sert bir şekilde adamın bunu anlaması lazım yoksa iş bırakmak ne alaka yani ?

Bence de işi bırakmak aşırı saçma , bunu yazan kadın kendi de çalışmıyormuş zaten. İşini bırakınca ne olacak eskisinden daha kıymetsiz olacak , artık ev işi yapmaktan ciğeri solacak kendini boşlukta hissedecek eve hapsolmuş gibi hissedecek ve parasızlık çekecek belki de çünkü eşi verirse parası olacak vermezse olmayacak. Ev işi nankör bişey yapıyorsun ertesi gün yine aynı. Şahsi fikrim ev işi için robot süpürge vs gibi şeyler olabilir sert bir şekilde adamın bunu anlaması lazım yoksa iş bırakmak ne alaka yani ?
yok bırakmam zaten robot var kadınlada anlaştım

bu isin kadini erkegi yok ki. ben de kadinim pislikten ölmeyecek kadar üstünkörü yaparim ev işini. ogrenilmeyecek bir sey de degil. erkegin o kadar teknolojik seylere kafasi basiyor, yolda kalsa arabasini tamır ediyor , arabasini arap sabunlariyla siliyor. ama evde bulasiklari makinaya atamayacak mi? ya da makinayla bir supurge yapamayacak mi?
sizde adam iki iste calisiyor - siz ev kadinisinjz. zaten adil bir is bölümünüz var. ama konu sahibi de sabah cikip onca saat calisip geliyor kocasi gibi, eve ekmek getiriyor kocasi gibi. o erkegin rollerini yapabiliyor- sorumlulugunu aliyor da erkek neden eve gelince camis gibi yatiyor?
bu bana mantikli gelmiyor. calisip da buna razi kadinlar hic hic mantikli gelmiyor
Haklısın ve katılıyorum, en tanınmış aşçıların çoğu erkek, en tanınmış modacıların da çoğu erkek, fason atölyelerinde ayakkabıdan tişörte sanayi tipi dikiş makinesine oturup dikiş dikenlerin de çoğu erkek, ütücüler de keza öyle, adamlar işin ucunda para kazanmak olunca yemek de yapıyor dikiş de dikiyor ama evde iş yapamaz deniyor, bal gibi yapıyorlar güzel de yapıyorlar ama ya işlerine gelmediği ya da eşleri erkek iş yapmaz deyip poh pohladığı için adları yapamaza çıkıyor.

Back