• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan kadın eş ve anne olmak bıktım

Hulyaozbk51

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2025
114
71
13
30
Kızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim

Son düzenleme:
Yaparmı ki bir iki gün dikkat ediyor sonra yine aynı uyku nedir mesela ben herkez yatmadan uyuyamıyorum biz ders çalışmaya gidiyoruz uada mutfak toplamaya gidiyorum bakmışım ki uyumuş
Yemeği yedikten sonra siz kızınızın dersleri ile ilgilenin hem de dinlenmiş olursunuz, esiniz de sofrayı toplasın.
Marketten alınacaklar için bir wp grubu açın her şeyi tek tek yazın esiniz aldıklarına tik atsın, siz market olayına sakın ola el atmayın.
Haftada bir mutlaka temizlikçi çağırın parasını da eşinize ödetin.
Sabah kalktiginizda eşinizi de uyandırın siz evi toplarken o da önce yattığı odayı toplasin sonra kahvaltı hazırlasın ve bulaşık makinasını bosaltsın.
Bunları bağıra çağıra yaptırmayın ama söyleyin, siz iş yaparken o oturmasın yavaş yavaş alışır. Sürekli ne kadar yorulduğunuzu ve yaptığınız ev işlerini anlatın ki çok şey yaptığınızı anlasın, kendi yaptıklarının küçük yardımlar olduğuna ikna olsun. En son da ben çamaşıra yetişemiyorum sen yıkat ben katlarim deyip elinizi sürmeyin. Ben de sizin gibiydim ama 3 yıl sürdü bu durum, şimdi bu saydığım işleri ve çocuğu yatırma görevi komple eşimde ben yemek yapıyorum, çamaşır katlayıp ütülüyorum çocuğu okula hazırlıyorum, günlük evi toplayıp süpürüyorum. Bence hala ben çok iş yapıyorum ama olsun eşimin işi de benden daha ağır.

Ah ah hepimiz bu konuda dertliyiz. Ben 14 yıllık evliyim, 2 evladım var ve 3 senedir çalışıyorum. Eşim ev işlerine yardım etmez. 3 yıldır başının etini yiyerek ufak işler yaptırmaya başladım. Kurutmaya çamaşır atar, çay demler, arada yumurta kırar, ödev kontrolü yapar😑bunlardan birini yapınca bile çok iş yaptım sanar. Bu hızla devam ederse 70 yaşında istediğim kıvamda olacak😂 anneleri alıştırmamış, bencil yetiştirmiş. Ben erkek olsam eşime kıyamaz yardım ederdim. Benim babam ve abim de yardım ediyor. Anlayışlı bir ailede büyüdüğüm için eşimin bu tavırları beni rahatsız ediyor ve çok üzüyor. Peki biz ne yapacağız? Vallahi değişmiyorlar anca kendimizi harap edip sinirlerimizi bozuyoruz. O nedenle yükümüzü hafifleteceğiz. Kurutma makinesi, robot süpürge, dikey süpürge alınmalı. 2 haftada bir eve yardımcı abla gelmeli, ücretini de eşimiz ödemeli. Ben bu şekilde yükümü azaltım. Ayrıca oğlumu da şimdiden ev işi yapmaya alıştırıyorum. Bari bizden sonraki nesil rahat etsin🤣

Ah ah hepimiz bu konuda dertliyiz. Ben 14 yıllık evliyim, 2 evladım var ve 3 senedir çalışıyorum. Eşim ev işlerine yardım etmez. 3 yıldır başının etini yiyerek ufak işler yaptırmaya başladım. Kurutmaya çamaşır atar, çay demler, arada yumurta kırar, ödev kontrolü yapar😑bunlardan birini yapınca bile çok iş yaptım sanar. Bu hızla devam ederse 70 yaşında istediğim kıvamda olacak😂 anneleri alıştırmamış, bencil yetiştirmiş. Ben erkek olsam eşime kıyamaz yardım ederdim. Benim babam ve abim de yardım ediyor. Anlayışlı bir ailede büyüdüğüm için eşimin bu tavırları beni rahatsız ediyor ve çok üzüyor. Peki biz ne yapacağız? Vallahi değişmiyorlar anca kendimizi harap edip sinirlerimizi bozuyoruz. O nedenle yükümüzü hafifleteceğiz. Kurutma makinesi, robot süpürge, dikey süpürge alınmalı. 2 haftada bir eve yardımcı abla gelmeli, ücretini de eşimiz ödemeli. Ben bu şekilde yükümü azaltım. Ayrıca oğlumu da şimdiden ev işi yapmaya alıştırıyorum. Bari bizden sonraki nesil rahat etsin🤣

Yemeği yedikten sonra siz kızınızın dersleri ile ilgilenin hem de dinlenmiş olursunuz, esiniz de sofrayı toplasın.
Marketten alınacaklar için bir wp grubu açın her şeyi tek tek yazın esiniz aldıklarına tik atsın, siz market olayına sakın ola el atmayın.
Haftada bir mutlaka temizlikçi çağırın parasını da eşinize ödetin.
Sabah kalktiginizda eşinizi de uyandırın siz evi toplarken o da önce yattığı odayı toplasin sonra kahvaltı hazırlasın ve bulaşık makinasını bosaltsın.
Bunları bağıra çağıra yaptırmayın ama söyleyin, siz iş yaparken o oturmasın yavaş yavaş alışır. Sürekli ne kadar yorulduğunuzu ve yaptığınız ev işlerini anlatın ki çok şey yaptığınızı anlasın, kendi yaptıklarının küçük yardımlar olduğuna ikna olsun. En son da ben çamaşıra yetişemiyorum sen yıkat ben katlarim deyip elinizi sürmeyin. Ben de sizin gibiydim ama 3 yıl sürdü bu durum, şimdi bu saydığım işleri ve çocuğu yatırma görevi komple eşimde ben yemek yapıyorum, çamaşır katlayıp ütülüyorum çocuğu okula hazırlıyorum, günlük evi toplayıp süpürüyorum. Bence hala ben çok iş yapıyorum ama olsun eşimin işi de benden daha ağır.
Harika başarmışsınız

Bir iki gün yapıp sonra yine aynı kadın gelecek bu arada her hafta

Sizin bu halinizden yıpranmanızdan etkilenmiyor mu, hani yemiyor , boşar diye korkuyorum deyin anlarım ama yok çocuk etkilenecek. Kendinizi kandırmayın.
Etkileniyor ama hep halledip devam ettiğim için kimsenin umrunda değil boşanmak tan asla korkuyorum sadece bıktım aynı şeyleri yapmaktan konuşmakktan

Bastan boyle duzene alistirmamak gerek.

Soyleye soyleye yeni bir duzen olusturabilirsiniz ( umarim)

15senedir evliyiz. Aksam yemegi hazirlar geri cekilirim. Esim kaldirir mutfagi.
Sabahda kimin vakti varsa mutfagi kaldirmadn evden cikilmaz.
Saglik sektorundeyiz ve haftaici kimin izni varsa dip temizlik ondadir. Camasir vs kafamiza gore atiyoruz makinaya.
Genelde ben tembelim o konuda. Makinaya atar esimden Rica ederim asmasi icin.

Anneniz benden de genç, keşke kendini bu kadar yıpratmasaydı ama hiçbir şey için geç değil bundan sonra babanıza yaptırsın işleri.

Benim çalışan çalışmayan tüm kadınlara tavsiyem eşlerine mutlaka ev işi yaptırsınlar.
Çalışıyormuş yorgunmuş işi ağırmış fark etmez, hafta içi olmazsa hafta sonu var, ev işlerine çocuk bakımına dahil etsinler, zira erkek yoğun tempoda çalışsa da kendisine zaman ayıracak vakti buluyor ama kadın çalışmasa da ev işi çocuk bakımı eş ailesine hizmet kendi ailesine hizmet çarşı pazar oğlanın kursu kızın kreşi derken saçını taramaya bile vakit bulamıyor çünkü kadın erkek rahat etsin diye her şeyi üstleniyor, gün geliyor bir bakıyorsunuz ömrünüz eşe, ailesine, çocuklarınıza hayatınızı sunmakla geçmiş ama kendiniz için hiçbir şey yapmamışsınız ve ömür geçmiş, hastalıklar başlamış, fiziksel ve psikolojik çökmüşsünüz ve bunun için takdir de görmüyorsunuz üstelik.
Taktir i bırak abartma oluyır çok doğru söylemişsiniz insan kendi değerini kendi belirler

Bastan boyle duzene alistirmamak gerek.

Soyleye soyleye yeni bir duzen olusturabilirsiniz ( umarim)

15senedir evliyiz. Aksam yemegi hazirlar geri cekilirim. Esim kaldirir mutfagi.
Sabahda kimin vakti varsa mutfagi kaldirmadn evden cikilmaz.
Saglik sektorundeyiz ve haftaici kimin izni varsa dip temizlik ondadir. Camasir vs kafamiza gore atiyoruz makinaya.
Genelde ben tembelim o konuda. Makinaya atar esimden Rica ederim asmasi icin.
Çok pişmanım

Haklısın ve katılıyorum, en tanınmış aşçıların çoğu erkek, en tanınmış modacıların da çoğu erkek, fason atölyelerinde ayakkabıdan tişörte sanayi tipi dikiş makinesine oturup dikiş dikenlerin de çoğu erkek, ütücüler de keza öyle, adamlar işin ucunda para kazanmak olunca yemek de yapıyor dikiş de dikiyor ama evde iş yapamaz deniyor, bal gibi yapıyorlar güzel de yapıyorlar ama ya işlerine gelmediği ya da eşleri erkek iş yapmaz deyip poh pohladığı için adları yapamaza çıkıyor.
İşlerine geldi mi yaparlar

Anneniz benden de genç, keşke kendini bu kadar yıpratmasaydı ama hiçbir şey için geç değil bundan sonra babanıza yaptırsın işleri.

Benim çalışan çalışmayan tüm kadınlara tavsiyem eşlerine mutlaka ev işi yaptırsınlar.
Çalışıyormuş yorgunmuş işi ağırmış fark etmez, hafta içi olmazsa hafta sonu var, ev işlerine çocuk bakımına dahil etsinler, zira erkek yoğun tempoda çalışsa da kendisine zaman ayıracak vakti buluyor ama kadın çalışmasa da ev işi çocuk bakımı eş ailesine hizmet kendi ailesine hizmet çarşı pazar oğlanın kursu kızın kreşi derken saçını taramaya bile vakit bulamıyor çünkü kadın erkek rahat etsin diye her şeyi üstleniyor, gün geliyor bir bakıyorsunuz ömrünüz eşe, ailesine, çocuklarınıza hayatınızı sunmakla geçmiş ama kendiniz için hiçbir şey yapmamışsınız ve ömür geçmiş, hastalıklar başlamış, fiziksel ve psikolojik çökmüşsünüz ve bunun için takdir de görmüyorsunuz üstelik.
En sonumda sağlık allah korusun haklısınız

Ev işi yapmak sanki erkekliklerine zarar veriyormuş gibi davranıyorlar sanki ev işi yapmak aşağılık hissettiriyor gibi davranıyorlar. Kadınlar yapmazsa mecbur bi işin ucundan tutacaklar. Tükenmişlik sendromu yaşayan çok kadın var hem de erken yaşlarda. Benim annem misal 48 yaşında Şuan ama görseniz ruhu 70 sanki. Hayatı boyunca hizmetçi gibi evde döndü durdu ama hala değersiz hissediyor. Aynaya bakınca yaşıtlarından daha yıpranmış hissetmemek için enerjimizi ekonomik kullanacağız. Benim hayalim yaşını göstermeyen ve ileri yaşlarda fik fik gezen bir teyze olmak 😀
Okadar bıktık ki artık sabır sabır oda bitti

Kesinlikle.
Bazı konularda kadın erkek eşitliğini savunuyoruz ama asıl eşitlik olması gereken yerlerde cinsiyetçi yaklaşıyoruz, biz kadınlar da kendi kendimize çok çelişiyoruz aslında.
Misal kadın isterse her işi başarır diyoruz, buna para kazanmak için tır şoförlüğü de dahil, ki yapan kadınlar var görünce helal olsun diyorum, evde arızalanan bir şey olunca eşinin mıy mıy yapmasını beklemektense alıyor eline alet edavatı kendi yapıyor kocası bir ampul bile değiştirmiyor, gel gelelim konu ev işleri olunca erkek yapamaz, nasıl ya😱
E biz birçok işi yapabiliyoruz, erkek niye yapamasın? Fedakarlığa gelince önde bayrak sallayan biz, becerikliliğe gelince önde bayrak sallayan biz ama erkekler ağam paşam o beceremez:confused:

Daha küçükken başlıyor ayrımcılık, kız çocuğuna oyuncak mutfak seti alınıyor alttan alta çocuğum senin varoluş sebebin bu diyoruz, erkek çocuğuna da oyuncak araba, sen erkeksin gezecek tozacaksın diyoruz, kazara erkek çocuk tabak çanakla oynarsa erkekler onlarla oynamaz diyoruz.

Sonra bir bakıyorsunuz kadın hem dışarıda hem evde çalışırken adam işten gelmiş kendini koltuğa atmış, yemeaakkk, çayyyyy, meyveeee bağırınıyor, yok ya:)) kalk da kendin al gelirken bana da bir bardak çay getir demezsek bu düzen böyle gider ve evet haklısınız, çocuklar da evden sorumlu olmalı, yaşına göre hepsinin yapabileceği işler alabilecekleri sorumluluklar var.
Akşam hizmet etmem çay meyve ama sessizce kendi yaptığım işler bile bitirdi beni

Yaparmı ki bir iki gün dikkat ediyor sonra yine aynı uyku nedir mesela ben herkez yatmadan uyuyamıyorum biz ders çalışmaya gidiyoruz uada mutfak toplamaya gidiyorum bakmışım ki uyumuş
Ay bu erkekler ne kadar seviyorlar uykuyu benim eşimde yoğun olmsa her fırsatta uyuyor😂 gün içinde uyunması benim de çok moralimibozuyor ya. Şartlarını koy ortaya bence. Çok yorulduğunu ve bu şartkarı yerine getirmezse devam edemeyeceğinizi söyleyin

Etkileniyor ama hep halledip devam ettiğim için kimsenin umrunda değil boşanmak tan asla korkuyorum sadece bıktım aynı şeyleri yapmaktan konuşmakktan
Kesinlikle etkileniyor, hallettiğinizi zannediyorsunuz ama sürekli aynı senaryoyu , eşinizin size davranışı gören çocuğunuzu hallettiğiniz ona gördüklerinizi unutturduğunuz falan yok, siz hiç bir şeyi halletmiyor sadece kocanızın sizi ezmesine izin veriyorsunuz, bu halletmek değil. Bu tekrarlanan döngüyü kırmanız gerekiyor. Asla korkmuyorsanız, neden kendinize bu davranışların yapılmasına izin veriyorsunuz. Kocanızın bu davranışlarına izin veren sizsiniz, sizin izin vermeniz sayeşinde kocanız böyle davranma cesaretini kendinde görüyor. Eşek olursanız, bana neden semer vuruldu diye söylenemezsiniz. Bu seçimler , bu davranışlar hep sizin eseriniz. Karşınızdaki insanın sizi insan yerine koymasını istiyorsanız , önce siz insan olduğunuzu kabul edip ona göre davranın. İş yapmaktan yorulmayıp, kendinizi savunmaktan mı yoruluyorsunuz. Yapmayın lütfen , her mazeretiniz bir öncekinden kötü.
Bu döngünün çarkları sizin davranışlarınız sayesinde dönüyor, bunun mimarı sizsiniz. Siz değişmezseniz, size hizmetçi gibi davranan bir adama köle olursanız, bu sadece ama sadece sizin suçunuz.

Öncelikle evinizin temizliği için haftalık birini alın. Sonrasında sabah kahvaltı hazırlama eşinizin görevi olsun. Akşamları da siz hazırlarsınız denk gelir. Makineyi de akşamdan çalıştırırsınız sabah eşiniz boşaltır. Çamaşır yıkama işi de yıkaması asması sizden toplaması yerleştirmesi ondan. Robot süpürge alın evi o süpürsün. Çocuk konusunda da dışarı işleri onda olsun gezdirme kırtasiye vs. Ders çalıştırma sizde. Ütüyü de herkes kendi ütüsüne baksın ya da sıraya koyun. Bence yapılması gereken bu. Yapmazsa evi b.k götürsün. Siz kızınıza kendinize kadar bişeyler hazırlarsınız ya da dışardan söylersiniz. Maddi olarak sarsılınca aklı başına gelir.

Back
X