Çalışan kadın eş ve anne olmak bıktım

Hulyaozbk51

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2025
105
67
13
30
Kızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim

Son düzenleme:
Ya huu benimki sadece bir örnek. Yani böyle durumda zaten adamın iş yapması normal değil demek istedim. Zaten konu sahibine de yardımcı tutmasını söyledim. Verilen örnekler bagdaşım yapsın diye veriliyor. Kıyas yapsın diye. Başında taşısın diye değil :)
Haklı olmakla birlikte bu da adamına göre değişir ya. Bu kadının yaptığı da doğru değil ki. Yine Mune'nin dediği gibi çok verici olmamak gerek. Denge iyidir.
Ama bizim kadınlarımız sevgi pıtırcığı :))
İnanın sevgi pıtorcığo değilim başka şeyşerdrn çatıyorum ama yolum yanlış

Yapmasın sizde yapmayın
Siz yapmadığınızda ne olduğunu bi görsün
Yemeksiz akşam olsun mesela
Temiz gömleği kalmasın
Dağınık ve kirli ev olsun
Görsün yani dünyanın sonu değil ki
Alışık olduğu o düzen bi değişsin
Kesinlikle mesela kızımı aldım yeöeğe çıltım onada mesaj attım sende istediğini yersin diye

Erkekler kadınlar kadar düzgün iş yapamaz mı? Her konuda aynı örneği yazıyorum ama yine yazacağım.burada adamlar yenidoğan servislerinde 2 kilo bebeklere damar yolu açıyor, besliyor, giydiriyor.kadın hemşireden çok erkek hemşire var hastanede.nasıl incelikli bir iş.dünyanın en iyi aşçıları da erkekler bildiğiniz üzere.hizmet, restoran sektörlerinde de daha çok erkekler çalışıyor.resim yapan, heykel yapan, sanat yapan erkekler var.bunlar bir kazak giydirmeyi mi beceremiyecek yani? tamamen işgüzarlık.

Hem kolaylarına geliyor hem de eşleri öldükten sonra bahaneleri hazır tekrar evlenmek için, erkek adam tek başına evi çeviremez oluyor adı.

Çay koyma,ütü yapma,kirlilerini de yıkama,evide toplama.Bak nasıl tutuşuyor.Laftan anlamayana pasif direniş.Hic acıma parayada temizlik için haftada bir kadın al,ara arada dışarıdan yemek getirtip, buzluğa da ev yemekleri hazırlayan yerlerden köfte börek vs yaptır
Ayyy çok güzellllll

Acı ama maalesef gerçek, kadınlar çok fedakar canlılar, ailesi için fedakarlık yapar, eş için evlat için, kadın sabırlıdır da aynı zamanda, yıllarca çabalar emek verir, bir gün bir nedenle yılların hesabı ortaya dökülünce yapmasaydın denir, yaptığın hiçbir şey göze gözükmez de yapmadıkların için hesaba çekilirsin bir de.

Madem yapsan da yapmasan da bir kıymeti yok, yapmayacaksın en azından kendini yıpratacak tüketecek kadar yapmamak lazım.
Azıcık bencil olmak kendini düşünmek kadınların da hakkı.
Çok doğru haklısınız

Nasıl anlatacağız bu öküzlere
Anlatınca anlamıyorlar, ben de 30 yaşına kadar böyle koşturdum durdum.Bir de ben çok hızlıyımdır, onun iş yapmasını beklemek de yoruyordu. Baktım olmayacak ,yaktım gemileri;maaşın yarısına günlük kadın tutarım,diğer yarısını kendime harcarım dedim.Eşim bilir dediğimi yapacağımı,geri adım attı.Şimdi ev işinin yüzde 80 i onun.Her şeyi öğrendi,ben yatarım,mutfağı o toplar.Erkekleri adam etmek emek istiyor.
Erkek çocuklarıma her işi öğrettim,gelinler bana dua edecek inşallah kıymet bilirlerse.

Kızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim
Eşiniz ne b.ka yarıyor afedersiniz.

Evet son 1 aydır çocuk etkileniyor mıtsuzluğumdan ödevlere bakmıyprum ilgilenmiyorum gerginim eve hizmetçiyimde
Bu çocuğa da zarar. Evlendiğinde eşi yardım etmezse o da ses edemeyebilir. Bunu görünce. Ek olarak siz yorgun gergin anne. Baba ooh gezdir vs . Babam iyi annem kötü der sonra. Olan size oluyor.
Neyse güzel kararlar almışsınız. Evi kocanız geçindirsin siz maasınızı kendinize harcayın. Temizliğe haftada bir biri gelsin. Haftada bir dısarda yemek yiyin. Vs vs . Boşansanız bundan rahat bir hayatınız olur evden birinin bakımı gider. Bu ne saçma bir evlilik.
Kızınız da büyümüş ayrıca odasını toplama kirlileri makineye atma, dagınıklığı toplama tiz alma vs yaptırın. Valla ben dört yaş kızıma odasının tozunu aldırıyorum yatagını toplatıyorum.

Bizim millette annelik kölelik hizmetçilik. Geçen ukraynalı bir kadınla tanıştım. Yedi çocuğu var ve baya bakımlı fit. Zor olmuyor mu dedim evde herkes kendi pisliğini toplar bizde dedi. Yemek yenince herkes kendi tabagını makineye koyuyor biri masa silerken diğeri ocağı öbürü yeri temizliyor. On dakikada beraber çıkıyoruz mutfaktan dedi. Bizde olsa her içer kalkarlar anne oturur her pisliği temizler. Varsa tabi kurbanlık büyük kız da yardım eder o kadar.
Resti çekin yaa ben burdan daraldom valla. Sormayın yardıma birini alayımı vs. Çarşamba temizliğe gelecek biri deyin mesela . Bir zahmet kendi pisliğini de temizlesin. Madde madde yazın gerekirse senin görevlerin su diye. İyice insanı erkek düşmanı ediyorlar yahu. İnsan utanır da temizler toplar etrafı.

Valla ben eşimin anası değilim. Bu da onun farkında. Ben annesi gibi etrafında pervane olup, 3 öğün besleyip hadi sen dinlen ben her şeyi yaparım demem. Bana yardım etmek zorunda. Biz eşiz anne-oğul değil. Ben evdeyim şu an çalışmıyorum. Eşim günde 10 saat çalışıyor. Yemek yapıyorum o ayrı ama işten gelince sofra kurar ya da toplar makineye çamaşır atar çay demler. Bazen yemek yapasım gelmez işten gelince o yapar. Uyuma mevzusuna bir şey diyemiyorum sabah çok erken çıkıyor ve ayakta çalışıyor eve gelince yarım saat o da kestiriyor. Ama bana yardımcı olmasa aramızda problem muhakkak olurdu. Benim annem babam 40 yıllık evli. Babam çalışırken de anneme yardım ederdi, annemde çalışan bir kadındı çünkü. Şimdi ikiside evde emekli. Yemekleri birlikte yaparlar evi babam süpürür. Ben öyle büyüdüm
Aslında her şeyi siz üstlenmişsiniz eğer ki evde iki çalışan varsa görev dağılımı olmalı çocuk kendi odasını toplamalı eşler arasında en azından canım sen yatağı torpla ben kahvaltıyı hazırlayayım yahut çıkarken sen çöpü al yada alışverişi yap gibi ve gibi gibi bende calişan bir anneyim sekiz yasinda bir cocugum var yatagını o toplar eşimle ev ve dişarı işlerini paylaşiriz boşanmak çare değil çok büyük problemler yoksa şayet

Bir erkek bir kadın kadar düzgün iş yapamaz. Ama birçok şeyi yapabilir. Çocuk bakımı,gezdirmesi,sofra kurması vs vs.gibi ama bunları yapmayan birine de yaptiramazsin.
bu isin kadini erkegi yok ki. ben de kadinim pislikten ölmeyecek kadar üstünkörü yaparim ev işini. ogrenilmeyecek bir sey de degil. erkegin o kadar teknolojik seylere kafasi basiyor, yolda kalsa arabasini tamır ediyor , arabasini arap sabunlariyla siliyor. ama evde bulasiklari makinaya atamayacak mi? ya da makinayla bir supurge yapamayacak mi?
sizde adam iki iste calisiyor - siz ev kadinisinjz. zaten adil bir is bölümünüz var. ama konu sahibi de sabah cikip onca saat calisip geliyor kocasi gibi, eve ekmek getiriyor kocasi gibi. o erkegin rollerini yapabiliyor- sorumlulugunu aliyor da erkek neden eve gelince camis gibi yatiyor?
bu bana mantikli gelmiyor. calisip da buna razi kadinlar hic hic mantikli gelmiyor

32 yaşındayım
Henüz 3 yıllık evliyim. Eşim evde bir şeye elini atmazsa kıyamet kopartırım. Çünkü nasıl alışırsa öyle gider.
Elektrik süpürgesini çıkartırım koltuklardan başla ben viledayi alıp geliyorum derim. Çamaşırları topla sigaraya çıkmışken derim. Bu sabah kahvaltı senden hadi paşam derim. Hadi bi tost yap canım çekti derim. Yani annesi değilim. Birlikte yaşıyoruz. Birlikte çalışıyoruz. Çocuğumuz yok. Ben 29 da evlendim. Çocuk olursa eve yardımcı alacağımı şimdiden söylüyorum.

Eve yardımcı alın.

bu isin kadini erkegi yok ki. ben de kadinim pislikten ölmeyecek kadar üstünkörü yaparim ev işini. ogrenilmeyecek bir sey de degil. erkegin o kadar teknolojik seylere kafasi basiyor, yolda kalsa arabasini tamır ediyor , arabasini arap sabunlariyla siliyor. ama evde bulasiklari makinaya atamayacak mi? ya da makinayla bir supurge yapamayacak mi?
sizde adam iki iste calisiyor - siz ev kadinisinjz. zaten adil bir is bölümünüz var. ama konu sahibi de sabah cikip onca saat calisip geliyor kocasi gibi, eve ekmek getiriyor kocasi gibi. o erkegin rollerini yapabiliyor- sorumlulugunu aliyor da erkek neden eve gelince camis gibi yatiyor?
bu bana mantikli gelmiyor. calisip da buna razi kadinlar hic hic mantikli gelmiyor
Sonra kadınlar erken çöküyor. çöker tabi kim bu yoğunluğa dayanabilir taş olsa çatlar..

Anlatınca anlamıyorlar, ben de 30 yaşına kadar böyle koşturdum durdum.Bir de ben çok hızlıyımdır, onun iş yapmasını beklemek de yoruyordu. Baktım olmayacak ,yaktım gemileri;maaşın yarısına günlük kadın tutarım,diğer yarısını kendime harcarım dedim.Eşim bilir dediğimi yapacağımı,geri adım attı.Şimdi ev işinin yüzde 80 i onun.Her şeyi öğrendi,ben yatarım,mutfağı o toplar.Erkekleri adam etmek emek istiyor.
Erkek çocuklarıma her işi öğrettim,gelinler bana dua edecek inşallah kıymet bilirlerse.
Harikasınız

Sonra kadınlar erken çöküyor. çöker tabi kim bu yoğunluğa dayanabilir taş olsa çatlar..
O kadar doğru ki
32 yaşındayım
Henüz 3 yıllık evliyim. Eşim evde bir şeye elini atmazsa kıyamet kopartırım. Çünkü nasıl alışırsa öyle gider.
Elektrik süpürgesini çıkartırım koltuklardan başla ben viledayi alıp geliyorum derim. Çamaşırları topla sigaraya çıkmışken derim. Bu sabah kahvaltı senden hadi paşam derim. Hadi bi tost yap canım çekti derim. Yani annesi değilim. Birlikte yaşıyoruz. Birlikte çalışıyoruz. Çocuğumuz yok. Ben 29 da evlendim. Çocuk olursa eve yardımcı alacağımı şimdiden söylüyorum.

Eve yardımcı alın.
Not alındı 😀

O kadar doğru ki
32 yaşındayım

Eve yardımcı alın.
Not alındı

Back