Evlilige 24 gun kala

Ko
Kızlar ya benimde aklıma bişey takıldı size sorayım. Şimdi ben sat’a göre 18+6’yım ama bebek 19+6 şimdi detaylı ultason için 20. haftadan sonra yapılmasının en uygun zaman olduğunu okudum. Bu durumda hangi haftayı baz alıyoruz kafam karıştı?
Kızlar yanlışlık olmuş kusura bakmayın🙏 Buraya yazdığımı farketmemişim.

Ya zoruma giden biz nişanlamadan önce dediler ki bizde bi 20 30 binlira var bununla hallermiyiz tamm dedim kendimi sıktım ama baktım ki bizimki kredi çekmiş bizimki her ay kendi maaşıyla aliyo bide bana takılacak altınları alacaklar o 30 binlira ile toplayıp araba alacaklar ya tabiki kıyıdaki köşedeki paralarını bana vermek zorunda değiller ama söz de vermek zorunda degillerdi şimdi ben altınları onlara verecem diye soz verdim diye geri cayamam da

Ben doğru mu anliyorum. Sizin takılarınızla kendilerine araba mi alcaklar?

Altınlarınızı erkek ailesine verecek olsanız bile yakın akrabalarınıza arkadaşlarınıza söyleyin. Takılarını düğünde takmasınlar, size önceden versinler. Siz de eksiklerinizi tamamlayın

Konu sahibi ben altinlarimi vermiycem derse, bunu acaba erkek tarafı da yapar mi? Yani yakinlarina düğünde takmayın bize verin derler mi?

Madem oyle altinlarin hepsini vermeyin. Sorun size su ana kadar onlar tarafindan alinan seylerin parasini mustakbel esinize, ederi kadarini verin, gerisi sizde kalsin. Yapacaginiz en mantikli sey bu bence. Ne paragoz olursunuz ne de hakkinizi yedirirsiniz boyle yaparsaniz. Mustakbel esiniz ve ailesi de size birsey diyemez bu durumda, hicbir haklari olmuyor. Eger hala altinlar bizim diyorlarsa da ciddiyim ayrilin. Siz bunu icinize yillarca atarsiniz eger yasarsaniz.

Madem oyle altinlarin hepsini vermeyin. Sorun size su ana kadar onlar tarafindan alinan seylerin parasini mustakbel esinize, ederi kadarini verin, gerisi sizde kalsin. Yapacaginiz en mantikli sey bu bence. Ne paragoz olursunuz ne de hakkinizi yedirirsiniz boyle yaparsaniz. Mustakbel esiniz ve ailesi de size birsey diyemez bu durumda, hicbir haklari olmuyor. Eger hala altinlar bizim diyorlarsa da ciddiyim ayrilin. Siz bunu icinize yillarca atarsiniz eger yasarsaniz.
Bu kadar yokluk içinde evlenen kişilerin gelen takılarıyla araba almayı düşünen aile paragöz değilde onlar mı paragöz olacak neden versin ki ya onlarında bir yardımı yok ne alaka...

Sen kendi akrabalarina haber gonder hepsi annene versin takıyı onlar almasın diye ..sonra sen kendi takılarınla ihtiyaçlarını alırsın kimsede bisey diyemez eşinde elinden alamaz o zman sende verme dersin

Neymiş araba alacaklarmış bizde kalacakmış onlarda ihtiyaç halinde kullanacakmış
‘Benim evimde yemek masası yok ne arabası?’ diyemiyor musunuz? Bir de sizin altınlarla 🤦🏼‍♀️ Onlar ihtiyaç halinde kullanmaz o arabayı. Siz ihtiyaç olduğunda dahi kapısını açamazsınız o arabanın.
Ailesi sözünde durmamış, altınları vermeyin. O altınlarla evinizin eksiğini tamamlarsınız. Ayranı yok içmeye... durumu resmen. “Daha evimizin ihtiyaçlarını karşılamamışken araba da kusur kalsın” demeniz lazım.

Ben düğün tarihinizi neden siz değil aileler belirliyor onu anlamadım. Tabi ki ailelerin fikri alınır ama siz ne istiyorsanız o olur ne kadar tuhaf. Bence erteleyin düğünü zaten pandemi var, iki tarafın da parası yok. Şu an evlenmek mantıklı gelmedi. Yani para yok, zaman salgın zamanı uygun değil, ortada eşya yok. Neden evlenir ki insan bu şartlar altında
Aaa aileler karışmasa olur mu?Ben evlenirken düşündüğümüz süre toplamda 5-6 aydı.Eşim üç aya düşürdü muhtemelen ailesini bildiğinden.Dört sene sonra kaynanam anneme düğünü öne çektiniz dedi🙄Paşam bileydik ayıp ettiğimizi onun dediği zaman olurdu🤭

Evladını somuren sorumsuz babaları hıc sevmiyorum
İki tarafta aynı.
Bir tarafta kızlarini bir kuruş harcamadan, aldığı parayı kendi borcuna öder halde alel acele evlendirmeye çalışan bir aile. Diger tarafta güya düğün yapan evdeki ihtiyaçları almadan altınlarla araba almaya çalışan başka bir aile. Al birini vur ötekinelik bir durum var ortada.

Burada en suçlu taraf annen ve baban. Daha sizinkiler evladına değer vermezken karşı taraftan ne beklenir ki? Hem kızlarını maddi anlamda kullanıyorlar hem evlenme zamanı gelince (damadı kaçırmamak için mi yoksa masrafsız bi şekilde kuzu evden göndermek için mi anlamadım) paldır küldür evlendirmeye kalkıyorlar seni. Sen bişey diyecek olsan ses etme tadımız kaçmasın modundalar, karşı taraftan önce kendi aileni sorgula. Benim bildiğim düğün tarihi kararlaştırmak için kız evine gelinir, koz tarafı biraz daha belirleyici olur. Nişan dediğimiz süreç bir nevi tanışma süreci, ailen maddi güçleri olmadığını karşı tarafa bu kadar bariz söyleyip üstelik düğünü hemen yapma moduna girmişler hiç hoş değil. Böyle olunca karşı taraf da bunlar dünden razı üstelik üzerlerine düşeni yapmayacaklar diyip olmayacak şeyler istemeye başlamış ve ailen ona bile itiraz etmemeni istemiş. İleride tüm bu maddi sıkıntılar geride kalsa bile karşı tarafın ailesinin gözünde sizinkilerin hiçbir saygınlığı kalmaz üzgünüm. Takıları alsalar bile sorumsuz olan taraf sizinkiler olur

portakalsuyuu portakalsuyuu , en az 1 yıl evlenmeyin önerime ek olarak konuyu nişanlınıza şöyle açabilirsiniz. Ne aldık ne almamız gerekiyor, borcumuz ne, kazancımız ne görelim diyin. Öncesinde siz bir ihtiyaç listesi yapın. Aciller, daha sonra alınabilecekler şeklinde ama iki grubunda yaklaşık tutarını bilin.

Nisanliniz neler aldi, ne kadar kredi ödüyor, ne zamana kadar ödeyecek listeleyin. Bu durumda ailesi ne kadar harcama yapmis o da ortaya çıkar.

(Düğün zamanı akla gelmeyen o kadar fazla ani masraf çıkıyor ki, su an sepetin, kurutucunun hesabını yapıyorsanız, o dönem çok sıkıntı ve stres yaşarsınız, her sey icinizde kalır nisanlinizla da mutlaka bu harcamalar yüzünden tartisma yasarsiniz)

Liste yaptiktan sonra, ben ihtiyaclarimizi kendimiz alalim ailelere yük olmak istemiyorum, düğün de bizi çok zor duruma düsürecek neden 1 gün için borç yüklenelim, ailen istiyorsa sadece onu yapsin deyin. Altınlar da bizim güvencemiz, ilerde ev icin, araba icin pesinat yapariz, ailenin düğünü yapacak imkani yoksa düğün yapmayalim ama güvencemizi böyle kullanmayalım deyin. Eğer bu öneriye karsi çıkarsa böyle biriyle evliliği bir daha düşünün.

İki tarafta aynı.
Bir tarafta kızlarini bir kuruş harcamadan, aldığı parayı kendi borcuna öder halde alel acele evlendirmeye çalışan bir aile. Diger tarafta güya düğün yapan evdeki ihtiyaçları almadan altınlarla araba almaya çalışan başka bir aile. Al birini vur ötekinelik bir durum var ortada.
Evlilikten bagımsız soyledım onu, kardesıne kefil olup borcları odeyen kac senedir evı kızın gecındırdıgı sorumsuz baba.
Benı bu kısmı daha cok rahatsız etti. Embesil kardes sorumsuz baba, babanın sorumsuzlugunun bedelini odeyen ıyı maas aldıgı halde ceyız yapamayan cocuk.

Sizde aile büyükleri sizin destekciniz anladığım kadarıyla ama maalesef bende öyle değil umarım bu durumu yaşamazsınız

Destekçi olmak ile ne alaka? Evlenecek yasa geldin ama günü kendi seçemiyormusun? Baskalarindan meddet umacagina, önce kendi islerini hal etseydin keske.

Evlilikten bagımsız soyledım onu, kardesıne kefil olup borcları odeyen kac senedir evı kızın gecındırdıgı sorumsuz baba.
Benı bu kısmı daha cok rahatsız etti. Embesil kardes sorumsuz baba, babanın sorumsuzlugunun bedelini odeyen ıyı maas aldıgı halde ceyız yapamayan cocuk.
Ya birde bu arada kızı aceleyle evlendirmeye çalışıyorlar bir kuruş harcamayacak haldeyken. Kızımız mahcup olur diye bile düşünmüyorlar.

Kredi kendi üzerine olmayacak bırakacak babanın üzerine borcu, hakettikleri bu bence. Onu yapsa birde üzerine hayırsız evlat olur. Nisanlinin ailesinden çok konu sahibinin ailesine kızdım ben bu konuda.

Ya birde bu arada kızı aceleyle evlendirmeye çalışıyorlar bir kuruş harcamayacak haldeyken. Kızımız mahcup olur diye bile düşünmüyorlar.

Kredi kendi üzerine olmayacak bırakacak babanın üzerine, hakettikleri bu bence. Onu yapsa birde üzerine hayırsız evlat olur.
Orası gene ayrı, sus demeleri kıza. Hıc bisey isteme demeleri.
Bunların hepsi degersız kılacak kızı. Karga tulumba verdi aılesı dıyıp habıre ezecekler belki.
Ozaman da sahip cıkmaz bu aile. Kocandır kızım diyecekler.
İnsanın aılesını secememesı ne kotu.

Altınlarını sakın verme. Altınlarına sahip çıkmak paragöz olmak değildir. Onlar senin ve ilerideki çocuklarının hayat garantisi. Bak ben şu an boşanabiliyorsam düğünde takılan altınlar sayesindedir. Dün 10 bin olan altınlar şu an 70 bin. Senin de aman 30-40 bin ne olacak dediğin altın yarın 300-400 bin olacak. Eğer aman beni paragöz sanmasınlar, aman ayıp olmasın diye vermiş olsaydım bugün bir valiz iki çocukla ortada kalacaktım. Bir de onlarla araba alacaklarmış he? Üstelik verdikleri hiçbir sözü tutmamışken. Aklını kullan, altınına dokundurtma. Gerekirse düğün de yapmasınlar. Mis gibi bahanen de var. Şu salgın zamanında yemekli, oynamalı düğün kimin nesine? 10 dakikada nikah kıyın. Kenarda takısını takan taksın. Evli evine köylü köyüne.

Bakın ben gerçekten çok mala eşyaya bakan biri değilim ama eltime eğer 30 binliralık yatak odası almayı bilip benim bütün esyalrim 13 bin lira tutup buna rağmen eksiğim kalıyorsa bu benim zoruma gider
Belki eltinin ailesi de ona göre yapmıştır . Siz hiç birşey yapmayıp sadece onlardan beklemeniz yanlış bence . Burda babaniz hatalı . Size güvenip mi borca girmiş. Üstelik hemen vermiş sizi . Eliniz bollasana kadar bekletseydi karşı tarafı. Evlenince kendiniz tamamlarsiniz yavaş yavaş. Milletten istemeyin bence. Herkes içinden geldiği , gücünün yettiği kadar yapar.
Zaten iki yetişkin insan evlenirken kendi kendine yetebilmeli.

X