Evlilige 24 gun kala

Dugunu ertelesenizde o takilar her zaman sorun olacak ayrica size alinanlar kv nin yapmasi gereken seyler zaten taki üzerinden pazarlik yapilmaz.acikca diyeceksin takilar gelinin olur zaten siz igneden iplige her seyi almiyorsunuz esinle odeyecegin borclarin var.takiya guvenip oglanmu evlendirilir.taki evlilere hediyedir yardim amacli.ceyizim yok ceyizim yok diye oklari uzerinize niye cektiniz.bizde adet herseyi erkek tarafi alir kiz tarafi hicbisey almaz.sende borca girip bulasik makinesi alsaydin esinle oderdiniz.sonucta esin senle odeyecek o aldiklarini.son soz olarak takilari asla vermeyin cok ayip.sizin taraf size versin en azindan.bizim adetimizde gelinden takilani almak yok dersiniz olmadi dugun masrafini odeyecegiz diyin.mutluluklar

Onlar altınları eşya alacakları bütün masrafları karşılayacakları için istemişler. Eksiklerin alınmamış, alınacak eşya krediyle alınacakmış taksiti siz ödeyeceksiniz.. Nişanlınla açık açık konuş, annenler böyle demişti ama evin eksikleri alınmadı, beyaz eşya kredisinide biz ödiycez altınlar bizde kalsın de.. Şimdi söylemez çekinirsen iş işten geçmiş olacak.

Kuzum sessiz kalma haksizlik yapiyorlar konusmaya ben paragoz degilim ama sozlerinizi tutmadiniz benim durumum belli ...seklinde girisini yaparsin ,ayrica dugun takilarini niye alip araba aliyorlar?bu.takilar senle.damadin degil.mi senin kenarda birikimin.lmayacak mi?ya da al borclarina ver lutfen kendini ezdirme paragoz degilsin nisanlin ve ailesi oyle gibi geldi bana

insanin zor zamanlari oluyor bu.kimsenin kiymetini dusurmez az disini goster ...oh ne ala ya ben sıkınti fekeyim altinlarimi baskasi yesin

konuyu okudum, pek çok açıdan iş işten geçmiş gibi gorunse de konu sahbiinin yapabileceği şeyler var. kabaca önerilerimi yapacağım, konu sahibi ister uygular isterse evlenir. Yorumlarda söylenecek hersey söylenmiş, genel olarak yorumların hepsine katılıyorum

1. koronayı bahane edin, çok sevdiğiniz bir kişinin bu yüzden nikahınıza gelemeyeceğini ve bunun gibi çok insan olduğunu söyleyin, içinize sinmediğini söyleyin, fazla konuşmayın ama sıkıntılı endişeli bir yüzünüz olsun birkaç gün
2. bu dönemde nişanlınızla pek görüşmeyin, sorunlarınız olduğunu anlasın, sessizlik sizin silahınız olsun
3. ailenizle de pek konuşmayın, nişanlınız onlara sorduğunda bir sorun olduğunu anlasın (bu duyguyu herkese birkaç gün içinde vermeniz lazım)
4. kayınvalide nişanlınız aileniz, sizin vazgeçeceğinizi düşünsün ama siz sebep sunmayın (bize anlattığınız gibi anlatırsanız suçlu çıkarsınız, çeyiz derdinde gibi konuşuyorsunuz ama aslında içiniz almıyor, pek çok şeyi direkt söyleyemeyeceğiniz için siz konuşursanız sanki sorun çeyizmiş gibi görünecek, bu çok riskli)
5. bir hafta sonra hala kimseden tık yoksa (ki olmalı, kimse sizi ciddiye almıyor değildir sonuçta), herkesi toplayıp düğün istemediğinizi, düşünüp taşındığınızı ve olacaksa sadece nikah olması gerektiğini çünkü evlendikten sonra takı paralarının borcunuza ancak yettiğini söyleyin

asla nişanlınızla "yok ailen araba alacaktı, yok eltine 30 bin liralık takım almışlar" falan demeyin. sakın bu toplara girmeyin.

takı konusunda anlaşma sağlanmazsa evlenmeyin, cidden evlenmeyin. Boşanırsınız, anlattığınız sorun göründüğüden büyük

Evin istekleri evlenincede hic bitmiyor insallah zamanla tamamlarsın.Babanıza kızdım açıkçası durum ortadayken bu kadar aceleye ne gerek varmış.Dügün oncesi teyzelerin halaların yakın akraban varsa (madem takılar karşı tarafa gidecek )onlar takını sana versinler düğünde takmalarına gerek olmaz.Sende bir iki parçanı alırsın.

Bence öyle degil ya. 10 senedir ilk defa corona döneminde eve biseyler aldim. Kapiya paspas, yastiklari degistirdim. 2 raf siparis ettik mutfaga. Bi minik bisey daha aldik. 1400 tl. 10 yilda baska birsey almadik.
Hosuma gittigi icin aldigim seyler var fincanlar vazolar filan ama ihtiyac degildi, keyfi seyler sayilmaz.

Canım oncelikle hayırlı olsun. Ama anlamadığım bir nokta var takıları neden onlar alıyor? Takıları vermeyi kabul etmeyin. Gelen takılarla eksiklerinizi alın. Benim de nikahimda bir ay kaldı seni en iyi ben anlarım Allah yardımcımız olsun🤲

Sizin iradeniz disinda dugun tarihi mi belirleniyor hem de siz henuz maddi olarak hazir degilken. Yanlis mi anladim? Bunun ustune altinlariniz istenmis ve siz de kabul etmissiniz. Calisan ayaklari ustunde duran ve ailesine de destek olan guclu bir kadinsiniz neden hayatiniz ve kararlariniz size ait degil.

Nisanliniza soyle diyebilirsiniz, canim biliyorsun maddi durumum pek iyi degilken dugun tarihi belirlendi sizinkiler de her sey bizde rahat olun dediler ben de guvendim icim rahatladi ama bakiyorum butun borclar ustumuze kaldi. Bir cozumun var mi bununla ilgili cunku sen de ben de cok stres ve sorumluluk altindayiz. Altinlar da benim hakkim zaten biliyorsun kibarliktan saygidan hayir diyemedim ama ilerde kotu gunler icin araba ev almak icin ikimiz kullanacaz. Bizi cok rahatlatir bu altinlar ben lafimi kiramam sen arayi bulabilir misin?

Guzellikle ifade ederseniz ailesini de nisanlinizi da anlayarak empati kurarak cumlelerinizi secerseniz sorun yasanacagini sanmiyorum. Eger adalet duygusu gelismis olgun bir es adayiysa tabi kendisi.

Ya zoruma giden biz nişanlamadan önce dediler ki bizde bi 20 30 binlira var bununla hallermiyiz tamm dedim kendimi sıktım ama baktım ki bizimki kredi çekmiş bizimki her ay kendi maaşıyla aliyo bide bana takılacak altınları alacaklar o 30 binlira ile toplayıp araba alacaklar ya tabiki kıyıdaki köşedeki paralarını bana vermek zorunda değiller ama söz de vermek zorunda degillerdi şimdi ben altınları onlara verecem diye soz verdim diye geri cayamam da
Siz sözünüzü onların yardım etme sözüne karşılık vermişsiniz, bir nevi sözleşme, karşılıklı vaat edilmiş edimler var yani. Karşı taraf edimini yerine getirmez ise siz de dönebilirsiniz sözünüzden.ve zaten dönün de eğer bu evlilik bu şekilde olucaksa yani.
Yine de böyle bir aile ile tekrar düşünün derim. Aileniz baskıcı olabilir ama hiç biri sizinle birlikte çekmeyecek sıkıntıları. O yüzden dik durun, ne istiyorsanız onu yapın. Ya altınları vermekten vazgeçtiğinizi söyleyin, bir yıl erteleyin vs, şartlarınızın olgunlaşmasını bekleyin, ya da bu ilişkiyi bir daha düşünün. Zaten yıllarca borç ödemişsiniz, bunalmışsınız. Evliliğe de bu kadar maddi sıkıntı ve tutulmayan sözlelerle girerseniz çok da hayır görmezsiniz, huzursuz olup kavga gürültü içinde geçirirsiniz. Değer mi?

sizin takilarinizi alip araba alacak olan kayin....... 'larinin oglu, bulunmaz Hint kumasi miymis ki sizi hice saymislar, en ufak bir deger verme goremedim ben burda. Bu sekilde evlenme kabul edilemez bence. Kesinlikle gelin olarak, butun eksiklerinizi bir bir soylemeli ve aldirmalisiniz yoksa bu durumda sonradan cok pisman olursunuz. Siz, kimsenin gelir kaynagi degilsiniz.

Ya çok zoruma gidiyor inanın annesi para ver deyince bizimki para veriyor ben eşya alabilir miyiz deyince para yok diyor paran yoksa evlenmeyecektin diyecem diye çok korkuyorum
desin?? haklısınız evlenmiyorum diyip gözüne sokarsınız yüzüğü bu gereksiz aileden kurtulursunuz.

Hiç bir şeyi zorla yapmak durumunda değilsiniz. Evlendikten sonrasına borç bırakılması evliliklerin ilk yıllarını ciddi anlamda zora sokuyor. Madem bu kadar borç çıkacak, sizin de elinizin rahatladığı bir dönemde evlenirsiniz olur biter. Kimsenin kimseyi en mutlu ve huzurlu olması gereken dönemlerde sıkıştırmaya hakkı yok. Ayrıca altınlarınızı da vermemelisiniz. Onlar sizin yuvanızın hakkı.

Birincisi altınlarınızı vermeyin
İkincisi altınlarınızı vermeyin
Üçüncüsü altınlarınızı vermeyin
Onlar sizin hakkınız
Parası olmayan oğlunu evlendirmesin
Eşyaya gelince yapılır zamanla dert etmeyin
Ama akıllı olun, sözlerinden döndüklerini hiç bir zaman unutmayın
Aynen öyle. Hatta konu sahibi üzgünüm ama sizin düğününüz onlara araba almak için yapılıyor resmen.

Ya bende çok sabırlıyımdır ama sinirlenince gözümde bisey görmez ters konuşmaktan cekiniyorum yanlış anlaşılmaktan korkuyorum
Onlar sana söz vermiş ama tutmamış söyle düğünde takılanları vermiyorum sonuçta onlr bize takılıyor millet verdiği sözü tutmuyor bunu da ben tutmuyorum de nişanlına senin hiç bir eşyan yok onkar araba mı alacakmış oh ne ala memleket

Ailemde arkamda değil ki benim ben nişanlımla konuşayım istiyorum ama nasıl konuya girilip bilmiyorum genelde ben sabredip patlayan patlayınca kırıcı konusmalrı olan biriyim bu olsun istemediğim için nasıl konuşsam bilemedim
Ailen sana muhtaç. Sen olmasan yiyecek ekmekleri yok. Mecbur arkanda duracaklar. Hele bi rest çekip git bak ne oluyor. Hem sizi zora sokup hem de gelecekte de zorlanmanıza neden oluyorlar

Ya çok zoruma gidiyor inanın annesi para ver deyince bizimki para veriyor ben eşya alabilir miyiz deyince para yok diyor paran yoksa evlenmeyecektin diyecem diye çok korkuyorum
Yok artık annesine para verip size eşya almayan nişanlın mı ???? Ertele gülüm o düğünü sem

X