Yorumu genel yapacaktım ama öncelikle benim hakkımda fikir sahibi değilken olumsuz zikir sahibi oluşunuz için size yorum yapmak istedim alınmadım, elbette yorum yapın diye konuyu açtım, sadece açığa kavuşturma gereği hissettim. Ben bisey yapmadığım için zaten çok rahatsız oluyorum oyuzden beyaz eşyamdan tutunda koltuk takımıma kadar olabilecek en ucuzunu aradım koltuk ve yatak odam 12 bin beyaz eşyam 6.500 tuttu halılarımı ince aldım. Eğer nişanlımı darlayabilen bundan çekinmeye biri olsaydım altınları vermiyorum demekten de çekinmezdim değil mi? Onu darladigim tek nokta var ufak eşyaların ve yemek masasının alınmaması onu da bir iki kez konuştum o da ailesine de benim ailemede kızdığını dile getirdi koluna takılanları vermiycem zaten dedi. Ailemin hatası beni onlara mahcup bırakmak yarın ters olursam kötü insanlarsa başıma kakarlar bunuda nişanlıma söyledim kötü bir ailede olabilirdiniz bende aileme kızıyorum dedim. Ama ailem bizim durumunuz yok oğlunuz bahsetmiş zaten dedi yani gelirken durumumuzuda biliyorlardı babam ben düğün işlerini bekletmeyi sevmem ama yüz yüze bakacaz kimseyide sıkıştıramam deyince ailesi biz herseyi yaparız artık bizim kızımız dediler. Babam evet sorunlu olabilir ama karsi taraf biz yapamayız çocuklar kendileri karae versin diyebilirdi. Bende hicbir zaman onlar alıyor onlar yapıor aman en pahalısı olsun demedim. Allah şahit nasıl fellik fellik gezdiğimi. Çoğu yoruma katılıyorum evet parası olmayan kızda erkekte evlenmesin yada parasız evlenecekse bi nikah yapıp var olan eşyalar ile idare edeceklerse evlensin. Ama nişanlımda bende zaten görüştüğümüz dönem öyle hemen evlenelim demedik ailesine benden bahsedince durumumdan da bahsetmiş haliyle ailesi sen yeterki evlen biz hallederiz demişler. Yani o da bende sanki evde kalmışız gibi davranmışlar görseniz öyle çirkin tiplerde değiliz
. Ben çok düğün seven biri değilim ama nikahla olmaz bizim millete taktıklarımız var deyip düğün isteyen onlar. Hatta mevzu ordan cıktı siz nikah yaparsanız size bisey takilmaz düğün olsun biz yapıcaz zaten herseyini takıları biz alalım deyince bende kabulbettim çünkü nikahta biliyorum ki gerçekten bisey takılmıyo bizim tarafta.
Yazdiklarimi okursaniz diger yorumlarimi sorunun sizden ziyade ailelerde oldugunu belirttim.Burada yazdiklariniz uzerinden fikir yurutuyoruz kimseyi itham etmiyoruz.u donusu oldu diyorsunuz bellili birseye tepki var.
altin konusuna pisman olduysaniz zaten uyeler o konuda vazgecin diye aklini verdi size.
Bakin su kisim
Ben bisey yapmadığım için zaten çok rahatsız oluyorum oyuzden beyaz eşyamdan tutunda koltuk takımıma kadar olabilecek en ucuzunu aradım koltuk ve yatak odam 12 bin beyaz eşyam 6.500 tuttu halılarımı ince aldım. Eğer nişanlımı darlayabilen bundan çekinmeye biri olsaydım altınları vermiyorum demekten de çekinmezdim değil mi? Bundan cekinmeyip 23 gun kala sikinti yapmaniz rizanizin olmadigini gosterir.bu sekilde evlenmek istemiyorsunuz yanlismi anladik.
Bu noktada evlenecek bireyler olarak ailelere bir yil uzatalim diyebilmeliydiniz.
E ondada diretememissiniz cunku kendi ailenizdende bir baski var evlen diye
Daha yumurta kapiya gelmis gerilimler baslamis ya derin nefes alip ya nasip diyip yuruyceksiniz ya bekleyelim diyeceksiniz yada altinlar benim diyceksiniz ki ordada bizden kimseden pek birsey gelmez diyorsunuz,pek onuda kendinize hak gormuyorsunuz.
Sikintinizin nerede olduguda cok anlasilir bir durum degil.Araya eltiye yapilan karismis,altin karismis araba karismis,siz su konuda ne dusunurdunuz mesela baska bir uye su konuyu acsaydi yorumunuz ne olurdu?birakin tuzlugu ivir zivir esyayi sorun yaptiginiz nokta ileride aile beni ezermiyse onu ailenin icine girmeden kimse cozemiyor herkes icin o nokta risk!!
Onu belirleyende es adayinin kendi ailesine durusu olur.
Sizi niye kirip uzmek isteyelim mesela,dugun stresinde bir gelin adayisiniz.Ayril diyen falanda yok altini verme,nikaha don,sureyi uzat disinda bir akilda gormedim ben konunuzda.
Su sartlarda karsi ailede birsey yapmak istemeyebilir geri cekilmis olabilir dedik.
O konudaki yorumumuda nisanli bunalip oldugu kadar sizde yipranmayin seklinde beyan etmis olabilir diye yazdim.Bakin siz babaniza kiyamiyorsunuz oda kiyamaz,yillarca calisip cabalamis biz istedik diye boyle tek tarafli ezilmesinler demis olabilir
E hersey iyiyse mutluluklar ne diyelim