Evlilige 24 gun kala

Düğünü erteleyin bence. Nişanlınızın ailesinden eşya falan beklemeyin, illa alıcaz diyorlarsa alsınlar ama takıları da vermeyin veremeyeceğimizi de söyleyin. başta net bir çizgi çekmezseniz ömür boyu birbirinizden destek beklersiniz hep de üzülürsünüz
Benim felsefem, ne benim beklentim olsun ne de karşı tarafın beklentisi olsun.

Tamam eş ailesi sözünü tutmamış ama yatak odası, oturma odası almışlar. E sizin aileniz siz çeyiz namına (mutfak eşyasından bahsediyorum) hiç bir şey yapmamışsınız, bu da normal değil ki. Siz hiç bir şey yapmayacaksınız ama onların her şeyi yapmasını bekleyeceksiniz, bence bu da hiç adil değil.
Ya düğünü erteleyin herkes borcunu kapatıp üstüne düşeni yapsın ya da düğün de ki altınlarla siz almanız gereken çeyizi alın madem.
Kız tarafı ne bir beyaz eşya almış ne yatak odası ne mutfak eşyası, işe bir de bu yönünden bakmak lazım
Eltinize 30 binlik yatak odası almışlar da, Eltiniz kendi üstüne düşen çeyizini almış mı onu yazmamışsınız.

Kalbinizi kırmak istemem ama, aileniz tabi ki düğün ertelensin istemez. Ellerini ceplerine atmadan kız evlendirecekler. Zaten yatak odası, oturma odası almışlar. Beyaz eşya
Yı nişanlınız alıyor. Bir bardak alacak paranız yokken bu işe girmeyecektiniz. Belki de bu kadar herşeyi almaları gerektiğini düşünmemişlerdir.

Yani hiç birşey olmasa bile bence kızlarının başını eğmiş aileniz. Herşeyi alsalar bir sen ne yaptın ki olup, sizin yüzünüze vurulacak bir durum bu.

Düğünü erteleme şansınız hiç yoksa. Kendi tarafınızdan takılacak takıyı, parayı şimdiden versinler size, eksiklerinizi alın
Kesinlikle 👍

Istemeue geldiklerinde de ise babama düğün tarihini uzatmasini istedim ama babam da annemde evde kalmışım gibi direk verdiler beni söz nişan isteme dua okuma bile aynı gün oldu.
Vay be, evde kalmış bir kızmışım meğer. Hayır bir de benim ailem değil, ben istedim her şeyin aynı gün olup bitmesini. Koca meraklısıysam demek...

Kızlar ya benimde aklıma bişey takıldı size sorayım. Şimdi ben sat’a göre 18+6’yım ama bebek 19+6 şimdi detaylı ultason için 20. haftadan sonra yapılmasının en uygun zaman olduğunu okudum. Bu durumda hangi haftayı baz alıyoruz kafam karıştı?
Bunun konuyla ilgisi ne?

Arkadaşlar günaydın yine herkese fikir verip kendine hayrı dokunmayan bir ben ile karşınızdayım. Şimdi nişanlılık sürecim çok zor geçti diyemem hani çok kolay değildi ama ailemin desteksizligi oldu beni yoran. Şimdi ben çalışıyorum iyi de bir maaşım var ama babamın zamanında amcama kredi çekmesi amcamın batması babamı borçlarının altında kalkamaması ve benim babama destek amaclı yüklü bir miktar kredi çekmem kreşin Allahtan 1 sene kaldı ama babamın maaşı da borçlara gidiyor o da 1 seneye toplar bütün borcu bitmesede evin kirası kredisi mutfağı bendeydi 1 2 ay sonra babamlar bi tık daha rahata erecek inşallah kendilerine bakabilirler diye düşünüyorum. Şimdi ben borç harç ödediğim için doğru düzgün ne çeyiz yapabildim ne eşya alabildim. Istemeue geldiklerinde de ise babama düğün tarihini uzatmasini istedim ama babam da annemde evde kalmışım gibi direk verdiler beni söz nişan isteme dua okuma bile aynı gün oldu. Ben nişanlıma maddi olarak sıkıntıda olduğumu hemen evlenmek istemdigimi söylemiştim o da ailesi ile konusunca ailesi bizde adettir kıza çeyiz parası verilir kiź çeyizini alır çeyiz parası veririz demiş babama isteme olmadan önce söyledim babamda istememiş kızın eksikleri alınsın biz sizden para falan istemiyoruz demiş ama inanın borçtur ev giderleridir elimde avcumda o ay kuruş kalmıyo kaç zamandır kıyafet bile alamıyorum hani bu ay kenara 50 lira koyayım desem asla kalmıyo. Neyse isteme sırasında kaynanamlar biz herseyi yapariz destek oluruz borc bırakmayız falan dediler bana kalirsa elbette yapmak zorunda değiller ama yapmayacaklar ise bende ayağımı ona gore uzatırdım yorganıma bu sene olmazdı seneye evlenirdim. Şimdi hiç bisey alamıyor olmak çok koyuyor bana. Üstelik onlarda almıyorlar düğünü onlar yapacak diye gelen takıları onlar biz alalım mı kızım demişlerdi tamam dedim bende ama şu an oturma gurubu ile yatak odam hariç hiç bişeyim yok nişanlım kredi çekti beyaz eşya için onun borcuda bize kalcak. Herşeyden kıstım daha yemek masam bile yok dedim gerek yok kalsın ama evin ufak tefeklerini alalım ütü masası baharatlık ne bilim kirli sepeti kurutmalık banyo takımı ama nişanlım param yok dedi evet olmaya bilir benimde yok onu anlıyorum ama benden önce eltime 30 binliralik yatak odası almışlar ve sadece onlara borç olarak yatak odası takımın yarısını ödemek kalmış ama ben ne kadar kısarsam kısayım hoc bisey alamıyorum borç bize kalıyor. Takıları da onlar alacaklar nişanlımda evlendikten sonra eksiklerimizi alırız diyo madem sonra alacaz, sonra evleneydik. Ailemde hep aman tadın kacmasın aman ses çıkarma aman onlar nasıl istiyorsa öyle giyin bile diyen bi aile sizce ben nasıl bi yol izleyeyim nişanlımla konuşayım ama ailesini sanki kotuluyor gibi olmak istemiyorum çünkü ben hiç bisey yapamamışım hakkım yokmuş gibi geliyor eksiklerimi söylemeye ama susmakta çok koyuyor bana çünkü bana takılan ufak tefek altınları paraları alıp üzerine para koyup araba alacaklarmış şimdi nişanlıma hani bunlar bunlar alınacaktı desem çok mu paragöz mal düşkünü görünürüm o da sende bisey yapmıyorsun der bisey yapmıyor ama istiyor diye düşünür diye çok cekiniyorum sizce nasıl konuşmalıyım
Canım koca kısmının ailesi boş yere birşey yaparmı? Bunu önceden düşünmeniz lazımdı. Hadi karşılıksız yaptı diyelim..... Gün gelir yaptıklarını basına kakar, lafları ağzına sokar gider kaynanan. Ben bunu bilir bunu söylerim

Arkadaşlar günaydın yine herkese fikir verip kendine hayrı dokunmayan bir ben ile karşınızdayım. Şimdi nişanlılık sürecim çok zor geçti diyemem hani çok kolay değildi ama ailemin desteksizligi oldu beni yoran. Şimdi ben çalışıyorum iyi de bir maaşım var ama babamın zamanında amcama kredi çekmesi amcamın batması babamı borçlarının altında kalkamaması ve benim babama destek amaclı yüklü bir miktar kredi çekmem kreşin Allahtan 1 sene kaldı ama babamın maaşı da borçlara gidiyor o da 1 seneye toplar bütün borcu bitmesede evin kirası kredisi mutfağı bendeydi 1 2 ay sonra babamlar bi tık daha rahata erecek inşallah kendilerine bakabilirler diye düşünüyorum. Şimdi ben borç harç ödediğim için doğru düzgün ne çeyiz yapabildim ne eşya alabildim. Istemeue geldiklerinde de ise babama düğün tarihini uzatmasini istedim ama babam da annemde evde kalmışım gibi direk verdiler beni söz nişan isteme dua okuma bile aynı gün oldu. Ben nişanlıma maddi olarak sıkıntıda olduğumu hemen evlenmek istemdigimi söylemiştim o da ailesi ile konusunca ailesi bizde adettir kıza çeyiz parası verilir kiź çeyizini alır çeyiz parası veririz demiş babama isteme olmadan önce söyledim babamda istememiş kızın eksikleri alınsın biz sizden para falan istemiyoruz demiş ama inanın borçtur ev giderleridir elimde avcumda o ay kuruş kalmıyo kaç zamandır kıyafet bile alamıyorum hani bu ay kenara 50 lira koyayım desem asla kalmıyo. Neyse isteme sırasında kaynanamlar biz herseyi yapariz destek oluruz borc bırakmayız falan dediler bana kalirsa elbette yapmak zorunda değiller ama yapmayacaklar ise bende ayağımı ona gore uzatırdım yorganıma bu sene olmazdı seneye evlenirdim. Şimdi hiç bisey alamıyor olmak çok koyuyor bana. Üstelik onlarda almıyorlar düğünü onlar yapacak diye gelen takıları onlar biz alalım mı kızım demişlerdi tamam dedim bende ama şu an oturma gurubu ile yatak odam hariç hiç bişeyim yok nişanlım kredi çekti beyaz eşya için onun borcuda bize kalcak. Herşeyden kıstım daha yemek masam bile yok dedim gerek yok kalsın ama evin ufak tefeklerini alalım ütü masası baharatlık ne bilim kirli sepeti kurutmalık banyo takımı ama nişanlım param yok dedi evet olmaya bilir benimde yok onu anlıyorum ama benden önce eltime 30 binliralik yatak odası almışlar ve sadece onlara borç olarak yatak odası takımın yarısını ödemek kalmış ama ben ne kadar kısarsam kısayım hoc bisey alamıyorum borç bize kalıyor. Takıları da onlar alacaklar nişanlımda evlendikten sonra eksiklerimizi alırız diyo madem sonra alacaz, sonra evleneydik. Ailemde hep aman tadın kacmasın aman ses çıkarma aman onlar nasıl istiyorsa öyle giyin bile diyen bi aile sizce ben nasıl bi yol izleyeyim nişanlımla konuşayım ama ailesini sanki kotuluyor gibi olmak istemiyorum çünkü ben hiç bisey yapamamışım hakkım yokmuş gibi geliyor eksiklerimi söylemeye ama susmakta çok koyuyor bana çünkü bana takılan ufak tefek altınları paraları alıp üzerine para koyup araba alacaklarmış şimdi nişanlıma hani bunlar bunlar alınacaktı desem çok mu paragöz mal düşkünü görünürüm o da sende bisey yapmıyorsun der bisey yapmıyor ama istiyor diye düşünür diye çok cekiniyorum sizce nasıl konuşmalıyım
Kusura bakma ama senin çeyizini niye erkek tarafı yapsın. Tam tersi olsaydı nasıl olurdu. Damat durumum yok evi sen daya döşe deseydi. Babana acik açık soyluceksin. Ya maaşını artk vermeyeceksin. Yada bı sene daha nişanlı bekle ailenin eli rahatlasın.

Erkek soy adını veriyorsa onu hanesine alıyor demektir. Kadın soy adını verebiliyor mu erkeğe yoo. O zaman düğünü yapmak erkeğin omuzlarında erkeğin görevidir.
Şimdi kendimizi kandırmayalım kimse kimseyi almıyor diye maalesef alıyor işte . Erkek kadını hanesine alıyor. Nufusuna alıyor. He kadın alsaydı nufusuna o zaman tersini konuşurduk. Yani baya erkeğin görevi.
He kadın kabul eder etmez orası kişisel olarak kişilerin kendi tercihlerine kalmış bir durum. Ama genel geçer kural erkeğin görevi. Kaldı ki konuda kız erteleyelim ben de yapayım demiş. Dinlemeyen kandıran karşı taraf olmuş. konu sahibinin kayınvalide tarafı uyanıklık yapmış oluyor.
Ben nicke dikkat etmeden yapmisim yorumu Ceylan, senin olduğunu bilseydim ilk yorumumu yapmaz kendimi yormazdım. 🥴

Senin evliliğe bakışını biliyorum ve hiç normal bulmuyorum zaten. Herşeyi erkekten bekleyince elinde patlıyor bütün bedavadan, zahmete girmeden evlenme hayalleri sen daha iyi bilirsin hâlbuki.

Son düzenleme:
Katılıyorum, baştan öyle olsaydı çeyiz parası verelim kızın eksiklerini alın demezlerdi. Ya bir akıl veren oldu ya da birşey görüp vazgeçtiler
Akil verenden ziyade Oglanin bizzat kendisi hirpalamayin kendinizi demis olabilir aileye.

Cunku konu sahibi takiyor,aralarinda cok mevzusuda gectiyse,onumda yok bunsuzda evlenecem icimde
Kalacak vs cocuk daralmistir.
Herkes yorumlarda sey demis ne demek altinlarini verme bedevaya dugun getiriyorlar e karsilikli kiz bir tuzlugum bile yok diyor

Erkek niye dugun yapsin alsin dizsinki?
Geri kalan birkac parcayida ogullari aliyor mantiken magdur olan yok
Kimse birsey almiyor vermiyor, ortaya gelen altinlada dugunu yapiyolar. kalani evli cifte verip rahat biraksinlar.
(Bana kalsa pandemide ne dugunu yap nikahi gec)

Konu sahibi ailem ailem diye devam etmezse maaslar iyi diyor zamanla dizerler evlerini

Gerekirse nikah yap düğün yapma
Gerekirse kredi çek ne kadar harcadılarsa say eline biz kimseden bişey istemiyoruz de,

AMA KİMSEYE TAKINI VERME, takınla ödersin kredilerini. Kalan sana kalır, kimseye araba almak zorunda değilsin.

Ya çok zoruma gidiyor inanın annesi para ver deyince bizimki para veriyor ben eşya alabilir miyiz deyince para yok diyor paran yoksa evlenmeyecektin diyecem diye çok korkuyorum

De şimdi de. Yıllarca söyleyip başına kalkacağına, şimdi de. De ki ben bu şartlarda evlenmek istemiyorum. Madem durumumuz yok, altınlar da bize kalmıyor. 1 sene erteleyelim nikahı de. Herşeyi gönlünce yapınca evlen.
Kendimi hatırladım birden 😂 Yurtdışına gidiyoruz diye, gelen hediyeleri bile para şeklinde talep edip ceplerine indirmiş kayın aile. Evimize geldik. 4 duvar, çöp kovamız bile yok.... Sonra yatak aldık. Yıllarca yatak odamda bir yatak bir de 5-10 dolarlık en basitinden sehpa oldu benim. Çeşitli farklı sebeplerin de etkisiyle tam 8 yıl borç ödedim, hayatında borç nedir bilmeyen ben. Zenginlikten değil, olduğu kadar harcamaktan.
Oluyor, herşey oluyor zamanla. Kaç salon takımı, beyaz eşya geldi geçti sonra. Şimdi paşa gönlüm ne dilerse alabiliyorum kararınca çok şükür.
Ama işte o ilk yıllar. Yaşanan zorluklar, geçti ama izi kaldı diyelim.

Ben olsam ertelerdim düğünü altınları da vereceksin eee herseyi istedikleri gibi alacaklar üstelik altınlar ile araba alacaklar.

Senin bazı eşyaların eksikken nişanlın da çok pasif herşeyi kendimiz yapalım diyorsa altınları vermesin o zaman en başta.

Kayınvalide ilk kavga da söyler sen baba evinden ne getirdin diye. Söyledikten sonra kıymeti kalmaz.

Akil verenden ziyade Oglanin bizzat kendisi hirpalamayin kendinizi demis olabilir aileye.

Cunku konu sahibi takiyor,aralarinda cok mevzusuda gectiyse,onumda yok bunsuzda evlenecem icimde
Kalacak vs cocuk daralmistir.
Herkes yorumlarda sey demis ne demek altinlarini verme bedevaya dugun getiriyorlar e karsilikli kiz bir tuzlugum bile yok diyor

Erkek niye dugun yapsin alsin dizsinki?
Geri kalan birkac parcayida ogullari aliyor mantiken magdur olan yok
Kimse birsey almiyor vermiyor, ortaya gelen altinlada dugunu yapiyolar. kalani evli cifte verip rahat biraksinlar.
(Bana kalsa pandemide ne dugunu yap nikahi gec)

Konu sahibi ailem ailem diye devam etmezse maaslar iyi diyor zamanla dizerler evlerini
Yorumu genel yapacaktım ama öncelikle benim hakkımda fikir sahibi değilken olumsuz zikir sahibi oluşunuz için size yorum yapmak istedim alınmadım, elbette yorum yapın diye konuyu açtım, sadece açığa kavuşturma gereği hissettim. Ben bisey yapmadığım için zaten çok rahatsız oluyorum oyuzden beyaz eşyamdan tutunda koltuk takımıma kadar olabilecek en ucuzunu aradım koltuk ve yatak odam 12 bin beyaz eşyam 6.500 tuttu halılarımı ince aldım. Eğer nişanlımı darlayabilen bundan çekinmeye biri olsaydım altınları vermiyorum demekten de çekinmezdim değil mi? Onu darladigim tek nokta var ufak eşyaların ve yemek masasının alınmaması onu da bir iki kez konuştum o da ailesine de benim ailemede kızdığını dile getirdi koluna takılanları vermiycem zaten dedi. Ailemin hatası beni onlara mahcup bırakmak yarın ters olursam kötü insanlarsa başıma kakarlar bunuda nişanlıma söyledim kötü bir ailede olabilirdiniz bende aileme kızıyorum dedim. Ama ailem bizim durumunuz yok oğlunuz bahsetmiş zaten dedi yani gelirken durumumuzuda biliyorlardı babam ben düğün işlerini bekletmeyi sevmem ama yüz yüze bakacaz kimseyide sıkıştıramam deyince ailesi biz herseyi yaparız artık bizim kızımız dediler. Babam evet sorunlu olabilir ama karsi taraf biz yapamayız çocuklar kendileri karae versin diyebilirdi. Bende hicbir zaman onlar alıyor onlar yapıor aman en pahalısı olsun demedim. Allah şahit nasıl fellik fellik gezdiğimi. Çoğu yoruma katılıyorum evet parası olmayan kızda erkekte evlenmesin yada parasız evlenecekse bi nikah yapıp var olan eşyalar ile idare edeceklerse evlensin. Ama nişanlımda bende zaten görüştüğümüz dönem öyle hemen evlenelim demedik ailesine benden bahsedince durumumdan da bahsetmiş haliyle ailesi sen yeterki evlen biz hallederiz demişler. Yani o da bende sanki evde kalmışız gibi davranmışlar görseniz öyle çirkin tiplerde değiliz 😂😂. Ben çok düğün seven biri değilim ama nikahla olmaz bizim millete taktıklarımız var deyip düğün isteyen onlar. Hatta mevzu ordan cıktı siz nikah yaparsanız size bisey takilmaz düğün olsun biz yapıcaz zaten herseyini takıları biz alalım deyince bende kabulbettim çünkü nikahta biliyorum ki gerçekten bisey takılmıyo bizim tarafta.

Bu ne saçma bahanedir?
Bu cümleyi 3 çocuğuyla ortada kalan işi gücü olmayan kimsesiz kadınlar kurar.
Siz sadece nişanlısınız.
Nişan atarsanız kimse sizi evden kovmaz merak etmeyin.

Size gelince yok deyip, ailesine para yağdıran adamdan koca olmaz.

Bana bir üyeyi hatırlattınız ama du' bakalım.
Tek taraflı bakmıyor musunuz biraz?
Bence konu sahibi düğünü ertelemeliydi. Günümüzde tüm herşeyiyle düğünü bir tarafın üstüne yüklemek biraz vicdansizlik. Ha eğer yapabilecek durumdaysalar amenna ama diğer türlü orta halli bir aileye çok zorlanırlar. Bunlar iki tarafça da enine boyuna düşünülmeliydi. Konu sahibi de hatalı burada.

Tamam eş ailesi sözünü tutmamış ama yatak odası, oturma odası almışlar. E sizin aileniz siz çeyiz namına (mutfak eşyasından bahsediyorum) hiç bir şey yapmamışsınız, bu da normal değil ki. Siz hiç bir şey yapmayacaksınız ama onların her şeyi yapmasını bekleyeceksiniz, bence bu da hiç adil değil.
Ya düğünü erteleyin herkes borcunu kapatıp üstüne düşeni yapsın ya da düğün de ki altınlarla siz almanız gereken çeyizi alın madem.
Kız tarafı ne bir beyaz eşya almış ne yatak odası ne mutfak eşyası, işe bir de bu yönünden bakmak lazım
Eltinize 30 binlik yatak odası almışlar da, Eltiniz kendi üstüne düşen çeyizini almış mı onu yazmamışsınız.
Tebrik ederim tarafsız yorumunuz için. Kız tarafı kurutmalık ütü masası porselene kadar karşı taraftan bekliyor. 3 liralık şeyler için dahi ellerini ceplerine atma taraftarı degillerken herkes konu sahibine nasıl hak vermiş anladım. Bu koşullar altında gayette masrafları karşılamak amacıyla takılar alınabilir. Birde o kadar durumları yoksa erteleselerdi silah zoruyla mi düğün tarihi aldı damat tarafı, konu sahibinin ailenin de işine gelmiş ortak alınmış bir karar

Yorumu genel yapacaktım ama öncelikle benim hakkımda fikir sahibi değilken olumsuz zikir sahibi oluşunuz için size yorum yapmak istedim alınmadım, elbette yorum yapın diye konuyu açtım, sadece açığa kavuşturma gereği hissettim. Ben bisey yapmadığım için zaten çok rahatsız oluyorum oyuzden beyaz eşyamdan tutunda koltuk takımıma kadar olabilecek en ucuzunu aradım koltuk ve yatak odam 12 bin beyaz eşyam 6.500 tuttu halılarımı ince aldım. Eğer nişanlımı darlayabilen bundan çekinmeye biri olsaydım altınları vermiyorum demekten de çekinmezdim değil mi? Onu darladigim tek nokta var ufak eşyaların ve yemek masasının alınmaması onu da bir iki kez konuştum o da ailesine de benim ailemede kızdığını dile getirdi koluna takılanları vermiycem zaten dedi. Ailemin hatası beni onlara mahcup bırakmak yarın ters olursam kötü insanlarsa başıma kakarlar bunuda nişanlıma söyledim kötü bir ailede olabilirdiniz bende aileme kızıyorum dedim. Ama ailem bizim durumunuz yok oğlunuz bahsetmiş zaten dedi yani gelirken durumumuzuda biliyorlardı babam ben düğün işlerini bekletmeyi sevmem ama yüz yüze bakacaz kimseyide sıkıştıramam deyince ailesi biz herseyi yaparız artık bizim kızımız dediler. Babam evet sorunlu olabilir ama karsi taraf biz yapamayız çocuklar kendileri karae versin diyebilirdi. Bende hicbir zaman onlar alıyor onlar yapıor aman en pahalısı olsun demedim. Allah şahit nasıl fellik fellik gezdiğimi. Çoğu yoruma katılıyorum evet parası olmayan kızda erkekte evlenmesin yada parasız evlenecekse bi nikah yapıp var olan eşyalar ile idare edeceklerse evlensin. Ama nişanlımda bende zaten görüştüğümüz dönem öyle hemen evlenelim demedik ailesine benden bahsedince durumumdan da bahsetmiş haliyle ailesi sen yeterki evlen biz hallederiz demişler. Yani o da bende sanki evde kalmışız gibi davranmışlar görseniz öyle çirkin tiplerde değiliz 😂😂. Ben çok düğün seven biri değilim ama nikahla olmaz bizim millete taktıklarımız var deyip düğün isteyen onlar. Hatta mevzu ordan cıktı siz nikah yaparsanız size bisey takilmaz düğün olsun biz yapıcaz zaten herseyini takıları biz alalım deyince bende kabulbettim çünkü nikahta biliyorum ki gerçekten bisey takılmıyo bizim tarafta.
Yazdiklarimi okursaniz diger yorumlarimi sorunun sizden ziyade ailelerde oldugunu belirttim.Burada yazdiklariniz uzerinden fikir yurutuyoruz kimseyi itham etmiyoruz.u donusu oldu diyorsunuz bellili birseye tepki var.
altin konusuna pisman olduysaniz zaten uyeler o konuda vazgecin diye aklini verdi size.
Bakin su kisim

Ben bisey yapmadığım için zaten çok rahatsız oluyorum oyuzden beyaz eşyamdan tutunda koltuk takımıma kadar olabilecek en ucuzunu aradım koltuk ve yatak odam 12 bin beyaz eşyam 6.500 tuttu halılarımı ince aldım. Eğer nişanlımı darlayabilen bundan çekinmeye biri olsaydım altınları vermiyorum demekten de çekinmezdim değil mi?

Bundan cekinmeyip 23 gun kala sikinti yapmaniz rizanizin olmadigini gosterir.bu sekilde evlenmek istemiyorsunuz yanlismi anladik.
Bu noktada evlenecek bireyler olarak ailelere bir yil uzatalim diyebilmeliydiniz.
E ondada diretememissiniz cunku kendi ailenizdende bir baski var evlen diye

Daha yumurta kapiya gelmis gerilimler baslamis ya derin nefes alip ya nasip diyip yuruyceksiniz ya bekleyelim diyeceksiniz yada altinlar benim diyceksiniz ki ordada bizden kimseden pek birsey gelmez diyorsunuz,pek onuda kendinize hak gormuyorsunuz.

Sikintinizin nerede olduguda cok anlasilir bir durum degil.Araya eltiye yapilan karismis,altin karismis araba karismis,siz su konuda ne dusunurdunuz mesela baska bir uye su konuyu acsaydi yorumunuz ne olurdu?birakin tuzlugu ivir zivir esyayi sorun yaptiginiz nokta ileride aile beni ezermiyse onu ailenin icine girmeden kimse cozemiyor herkes icin o nokta risk!!

Onu belirleyende es adayinin kendi ailesine durusu olur.
Sizi niye kirip uzmek isteyelim mesela,dugun stresinde bir gelin adayisiniz.Ayril diyen falanda yok altini verme,nikaha don,sureyi uzat disinda bir akilda gormedim ben konunuzda.

Su sartlarda karsi ailede birsey yapmak istemeyebilir geri cekilmis olabilir dedik.
O konudaki yorumumuda nisanli bunalip oldugu kadar sizde yipranmayin seklinde beyan etmis olabilir diye yazdim.Bakin siz babaniza kiyamiyorsunuz oda kiyamaz,yillarca calisip cabalamis biz istedik diye boyle tek tarafli ezilmesinler demis olabilir

E hersey iyiyse mutluluklar ne diyelim

Son düzenleme:

Canım etrafımdaki gördüklerimden tecrübe ettiğim kadariyla karşı tarafı büyük abartılı bir düğün yapıp borca sokmadıkça bence altınlarını vermemelisin. Eşyasız evlilik de zor olur. Ama gerçekten sana destek veren gerçekten hem sevdiğin sevildiğin bir nişanlın varsa kendini güvende hissettiriyorsa bu tarz problemler için o zaman sıkıntı etme. Sadece kayınvalidenle güzelce konuş. Madem dediyse bir şeyler de alsın bi zahmet. Lakin nişanlın hep arada kalıp bir şey yapmayan, sana destek vermeyen üstüne tam da sevdiğin sevildiğin biri değilse söyle gayet derdini takmıyorlarsa da ciddiyetini söyle o zaman erteleyelim de, baktın ona da ısınmıyorlar hiç üzülme. Evlenince alttan aldikları için pişman birçok kişi gördüm. İnşallah tabi güzel bir şekilde anlaşıp her şeyi gönül rahatlığıyla halledersiniz. İnşallah hayırlısıyla en mutlu olacağın şekilde olur her şey 💜😊

X