Evlilige 24 gun kala

Dügün takılarını neden verdin? Bu işten bisey anlamadım ki ben. Borçları sen odicen takıları ailesi alcak diye anladım ben. E madem öyle kredi cekin dugun yapma nikah yap evin bütün eksiklerini al sonra altınlarla onları ödersin. Aılesinin arabası sizin takılarla cıkıpta sen niye borç ödicekmişsin. Benim ailem de zamanında sus kızım gelin alıyorlar nasıl isterlerse öyle olsun aman tadımız kacmasın diye diye o kadar eziklediler ki hem beni hem kendilerini şimdiki aklım olsa aslaa hiç bıseyıme karıstırmazdım diyorum. Nişanlınla konuş ikiniz yapın herseyi altınlarla ödersiniz. Önemli olan dugun eşyalar değil evliliktir

Siz kendi ailenizin kurbanı olmuşsunuz.Tadın kaçmasın diyen babanız, sizin tatsız tuzsuz olmanızın en büyük müsebbibi.Aileniz sizin paranızı kullanıyorsa, karşı tarafta enayi değil, tabiki onlarda oğullarınınkini isterler.Sonuçta herşeyi erkek tarafı yapacakmış.Önce ailenizle görüşüp, bu şekilde borçlu, harçlı ve bir sürü eksikle evlenmek istemediğinizi, bir çok şeyden taviz vermek zorunda kaldığınızı ve hiç içinize sinmediğini, düğün için acele edip, sizi sıkıntıya soktuklarını söyleyin.

Arkadaşlar günaydın yine herkese fikir verip kendine hayrı dokunmayan bir ben ile karşınızdayım. Şimdi nişanlılık sürecim çok zor geçti diyemem hani çok kolay değildi ama ailemin desteksizligi oldu beni yoran. Şimdi ben çalışıyorum iyi de bir maaşım var ama babamın zamanında amcama kredi çekmesi amcamın batması babamı borçlarının altında kalkamaması ve benim babama destek amaclı yüklü bir miktar kredi çekmem kreşin Allahtan 1 sene kaldı ama babamın maaşı da borçlara gidiyor o da 1 seneye toplar bütün borcu bitmesede evin kirası kredisi mutfağı bendeydi 1 2 ay sonra babamlar bi tık daha rahata erecek inşallah kendilerine bakabilirler diye düşünüyorum. Şimdi ben borç harç ödediğim için doğru düzgün ne çeyiz yapabildim ne eşya alabildim. Istemeue geldiklerinde de ise babama düğün tarihini uzatmasini istedim ama babam da annemde evde kalmışım gibi direk verdiler beni söz nişan isteme dua okuma bile aynı gün oldu. Ben nişanlıma maddi olarak sıkıntıda olduğumu hemen evlenmek istemdigimi söylemiştim o da ailesi ile konusunca ailesi bizde adettir kıza çeyiz parası verilir kiź çeyizini alır çeyiz parası veririz demiş babama isteme olmadan önce söyledim babamda istememiş kızın eksikleri alınsın biz sizden para falan istemiyoruz demiş ama inanın borçtur ev giderleridir elimde avcumda o ay kuruş kalmıyo kaç zamandır kıyafet bile alamıyorum hani bu ay kenara 50 lira koyayım desem asla kalmıyo. Neyse isteme sırasında kaynanamlar biz herseyi yapariz destek oluruz borc bırakmayız falan dediler bana kalirsa elbette yapmak zorunda değiller ama yapmayacaklar ise bende ayağımı ona gore uzatırdım yorganıma bu sene olmazdı seneye evlenirdim. Şimdi hiç bisey alamıyor olmak çok koyuyor bana. Üstelik onlarda almıyorlar düğünü onlar yapacak diye gelen takıları onlar biz alalım mı kızım demişlerdi tamam dedim bende ama şu an oturma gurubu ile yatak odam hariç hiç bişeyim yok nişanlım kredi çekti beyaz eşya için onun borcuda bize kalcak. Herşeyden kıstım daha yemek masam bile yok dedim gerek yok kalsın ama evin ufak tefeklerini alalım ütü masası baharatlık ne bilim kirli sepeti kurutmalık banyo takımı ama nişanlım param yok dedi evet olmaya bilir benimde yok onu anlıyorum ama benden önce eltime 30 binliralik yatak odası almışlar ve sadece onlara borç olarak yatak odası takımın yarısını ödemek kalmış ama ben ne kadar kısarsam kısayım hoc bisey alamıyorum borç bize kalıyor. Takıları da onlar alacaklar nişanlımda evlendikten sonra eksiklerimizi alırız diyo madem sonra alacaz, sonra evleneydik. Ailemde hep aman tadın kacmasın aman ses çıkarma aman onlar nasıl istiyorsa öyle giyin bile diyen bi aile sizce ben nasıl bi yol izleyeyim nişanlımla konuşayım ama ailesini sanki kotuluyor gibi olmak istemiyorum çünkü ben hiç bisey yapamamışım hakkım yokmuş gibi geliyor eksiklerimi söylemeye ama susmakta çok koyuyor bana çünkü bana takılan ufak tefek altınları paraları alıp üzerine para koyup araba alacaklarmış şimdi nişanlıma hani bunlar bunlar alınacaktı desem çok mu paragöz mal düşkünü görünürüm o da sende bisey yapmıyorsun der bisey yapmıyor ama istiyor diye düşünür diye çok cekiniyorum sizce nasıl konuşmalıyım
Söz vermişler sözlerini tutsunlar tutmayacaklarsa düğünü ertele,zaten eşya borcu size kalacakmış takilarin hepsini verme pişman olursun.

Ya zoruma giden biz nişanlamadan önce dediler ki bizde bi 20 30 binlira var bununla hallermiyiz tamm dedim kendimi sıktım ama baktım ki bizimki kredi çekmiş bizimki her ay kendi maaşıyla aliyo bide bana takılacak altınları alacaklar o 30 binlira ile toplayıp araba alacaklar ya tabiki kıyıdaki köşedeki paralarını bana vermek zorunda değiller ama söz de vermek zorunda degillerdi şimdi ben altınları onlara verecem diye soz verdim diye geri cayamam da
Onlar caymis sende nisanlinla açık açık konuş böyle olursa takıları vermem de kimseden cekinme madem ertelemiyorlar herşeyi yapmak zorundalar,sizin gibi alttan aldım hiç değerim olmadı çok pişmanım.

Söz vermişler sözlerini tutsunlar tutmayacaklarsa düğünü ertele,zaten eşya borcu size kalacakmış takilarin hepsini verme pişman olursun.
Yatak odası ve oturma odası takımını almış erkek tarafı. Nişanlısı kredi çekip beyaz eşya almış. Sadece beyaz eşya kredisi var. Onu da ödemeye başlamış zaten. Kız tarafı bir bardak bile almıyor anladığım kadarıyla

Yatak odası ve oturma odası takımını almış erkek tarafı. Nişanlısı kredi çekip beyaz eşya almış. Sadece beyaz eşya kredisi var. Onu da ödemeye başlamış zaten. Kız tarafı bir bardak bile almıyor anladığım kadarıyla
Açık açık konuşmuş ya konu sahibi erteleyelim borcum bitsin alayım demiş kabul etmemişler düğün olsun hemen biz alırız demişler yanlış anlamadiysam

Düğünü onlar yapacağı için takıları alacaklar diyorsunuz, düğünü onlar mı yapmış oluyor bu durumda siz mi? Çeyiz alırız eksik bırakmayız demişler almamışlar, düğünü de takı paralarıyla yapıyorlar, e ne anladık bu işten? Bir faydaları yok zararları var size.

Bana çok saçma geldi konu. Madem durumunuz 1 yıl sonra müsaitti o zaman isteme yapsaydınız. Ailenizi az çok tanırsınız zaten sizin lafınıza gitöeyeceklerini de bilirsiniz. Babanızın da bir an önce olsun demesi maddi açıdan 5 kuruş vermeyeceği için çok mantıklı. Bunlar sizin boynunuzu hep yere eğer. Bir bardak, tabak bile getirmeden evlilik olsun demeniz de fazla. Hadi yatak odası, perde almayın da nevresim, havlu, yorgan vs. gibi şeyler bari dizin. Karşı taraf tamam dedi diye ben asla atlamazdım. Bu konuda suçlusunuz.

15 yaşında da değilsiniz herhalde 'ailem arkamda değil' diye daha kendi düşüncelerinizi bile ifade etmeye korktuğunuz bir adamla evlenmeyin. Ben sizin evlenecek olgunlukla olduğunuzu düşünmüyorum.

Eşiniz de aşırı problemli biri. Size para yok deyip, ailesine veren adam kocalık da yapamaz. Bu fragman koyun önünüze düşünün. Ailesi size bir söz vermiş ama tutmamış. Siz hala altını onlara vermeyi düşünüyorsunuz. Enayi miyim diye bir sorun kendinize yazık siz sürünürken onlar araba alacaklar. Neden? Arabayı siz alın da lazım olursa onlar rica edip istesinler. Karı koca çok kandırılır, çok sömürülürsünüz daha.
Altına imzamı atarım. Konu sahibinin ne kendisi ne de ilişkisi evlenecek olgunlukta.

Benim konudan anladığım, bir cehennemden çıkıp başka bir cehenneme giriş yapıyorsunuz.

Aileniz arkanızda olmayabilir, yani ben kendi ailemden bir örnek versem, siz de benim sizinle benzer konumda olduğumu görebilirsiniz. Yalnız çok şükür kimse için borçlanmam. Ama benimki de beni böyle verirdi, hoşuna giderdi yani cebinden para çıkmayacak olması. O yüzden ne yapıyorum, evlenmiyorum. Bakın evlenmeyin yani zorunda değilsiniz. Babanızın arkanızda durması gereken yeri parayla doldurmadan evlenmeyin, çok ciddiyim. Başkası evlilikte sıkıntı olunca baba evine döner, siz maddi gücünüz sayesinde hemen başka bir ev tutar, yerleşirsiniz.

Sizin, benim gibi kadınların da sınavı bu hanımefendiciğim. Ama akıllıca davranmak zorundayız.

Kv felaket uyanık. Ailenin göndermeye hevesli olduğunu da görmüş, tamamen kullanıyor seni. Eltin muhtemelen normal istenecek şeyleri isteyip ,masraf yaptırdı. Sende içten pazarlıklı davranıp baştan şöyle yapalım da sıkıntı olmasın diyorlar. Altınları istemesi bile başlı başına şirretlik. Sana tatlı, sevimli davranıp enayi yerine koyuyorlar. Kesinlikle kabul etme. 5-10 sene sonra şu an olanlara kafan basınca çılgına döneceksin. Düğünü ertele ,altında verme.

Ben birsey anlamadim
Tuzluk utu masasi diye uzatinca, arayada paragraf koymayinca,konular karmakarisik oluyor.

Borca harca girip birikim yapamama nedeniniz kendi aileniz.
Muhtemelen tanisma gununu belirleyen sizsiniz,hemen verip soz takan sizin aileniz.
Adamlar ceyiz parasi verelim diyince istemez diyen sizin babaniz.
Olayi uzatma diyen sizin aileniz.

Tam olarak neden sikayetci oldugunuzu anlayamadim,evlendikten sonra yapacaksiniz belliki, ailelere dugun istemez bi nikah yapalim hastalikta var malum.Takilarlada eksigimizi dizeriz deseydiniz keske

Amca napio bu arada?

Once yapacam diyip sonra geri cekilmeleride belki kizmis olabilirler.

Son düzenleme:
Nasıl yani her şeyi yapıcaz diyip hiçbir şey almamışlar😶

Siz bekleyelim ben de para koyayım demişsiniz onlar şimdi yapalım dedilerse tabi ki sözlerini tutmak zorundalar. Zor durumda kalmışsınız

Altın falan vermeyin ayrıca. Ben olsam KV ile açıkça konuşurum eee böyle demiştiniz de şimdi benim evimde eşya yok nasıl olacak derim.

Bence erteleyin 1 yıl. Bu tiplerden size fayda gelmez

1 yıl erteleme de bir şey değişmez ben diyeyim. 3,5 yıl bekledim. Kendimizin yapacağına bile engel olundu. Ki burada maalesef iki ailede evlatlarını yiyici konumunda. Kızın kendi parasıyla kendi evini kurmasına bile müsaade edilmemiş. Diğer taraftan damat beyi iyi gözlemlemesi gerekiyor. Bugün ailesinin haksızlığına göz yumarak kızın ezilmesinş sağlayan öyle devam eder.
Benim kayın ailem de herşeyi biz yaparız dedi düğün borcunun yarısını bize yıktılar. Diğer taraftan da o dönemde borçlu oldukları için vermedikleri bize söz verdiklerini de ellerine yüklü miktar geçince bile vermeye yeltenmediler

Açık açık konuşmuş ya konu sahibi erteleyelim borcum bitsin alayım demiş kabul etmemişler düğün olsun hemen biz alırız demişler yanlış anlamadiysam
Ama ailesi bekleme taraftarı değil ki. Ailesi bekleyelim dememiş. Bu kadar çeyizinin olmayacağını düşünmediler bence. Ee zaten yatak odası, oturma odası, beyaz eşya alındıktan sonra büyük eşyalar bitmiş oluyor.

Bana kalırsa ne olursa olsun böyle büyük büyük konuşulup söz verilmemesi gerekiyor. Ama konu sahibinin kayın aileden çok kendi ailesine kızgın olması gerekir. Zor duruma onlar sokmuş çünkü. Hazırlığımız yok bir yıl ertelensin dememişler.

Burda evlenecek çift zor durumda kalmış. Aileleri boş verip erteleyelim diye ortak karar almaları lazım.

Son düzenleme:
Bu konuları ayrıntılı bir şekilde oturup eş adayınızla konuşamıyorsunuz ya bence bu çok sıkıntılı bir durum. Biz çok daha büyük maddi problemlerin içinde bulduk kendimizi benim ailem verdiği sözleri tutmadı ben beş parasız kaldım sonra evlenince hep para istediler benden. Oturup eşimle paylaştım her seferinde beraber çözüm bulduk, hep bak ikimiz aynı gemideyiz unutma batarsak da çıkarsak da beraber mottosuyla hareket ettik.

Yani o kadar borçla sen değil ikiniz evleniyorsunuz aslında beraber çekeceksiniz sıkıntıyı yine takılar ikinizin, ikinize haksızlık ediliyor. Böyle sorunların içinde yapayalnız iseniz nasıl dönecek evliliğiniz bilmiyorum. Alın karşınıza konuşun.

İş bozulacak diye korkup saçma sapan bi durumun içine sokuyorsunuz kendinizi, maaşım iyi demiştiniz umarım nişanlınız “ Portakal iyi kazanıyor öderiz yea siz alın arabanızı “ filan diye destek çıkmıyordur.

Bi sömürü düzeninden farklı bi sömürü düzenine geçeceksiniz belli ki tek fark her gece koynuna girdiğiniz sizi zerre düşünmeyen bi kamil.

Almak zorunda degıller evet ama almıyorlarsa takılarıda almasınlar bı zahmet. Bence soyle yanı ben olsam soylerım bısey alınmıcaksa nıye takılar alınıyor sacmalık. Bence onlar sız gerek yok fılan dedıkce saf bulmuslar bıde yuz bulmuslar ondan boyle vazgecmıslerdır. Evlenıncede alınmıyor bırcok sey borc varsa bence aldır yada takıları verme

Arkadaşlar günaydın yine herkese fikir verip kendine hayrı dokunmayan bir ben ile karşınızdayım. Şimdi nişanlılık sürecim çok zor geçti diyemem hani çok kolay değildi ama ailemin desteksizligi oldu beni yoran. Şimdi ben çalışıyorum iyi de bir maaşım var ama babamın zamanında amcama kredi çekmesi amcamın batması babamı borçlarının altında kalkamaması ve benim babama destek amaclı yüklü bir miktar kredi çekmem kreşin Allahtan 1 sene kaldı ama babamın maaşı da borçlara gidiyor o da 1 seneye toplar bütün borcu bitmesede evin kirası kredisi mutfağı bendeydi 1 2 ay sonra babamlar bi tık daha rahata erecek inşallah kendilerine bakabilirler diye düşünüyorum. Şimdi ben borç harç ödediğim için doğru düzgün ne çeyiz yapabildim ne eşya alabildim. Istemeue geldiklerinde de ise babama düğün tarihini uzatmasini istedim ama babam da annemde evde kalmışım gibi direk verdiler beni söz nişan isteme dua okuma bile aynı gün oldu. Ben nişanlıma maddi olarak sıkıntıda olduğumu hemen evlenmek istemdigimi söylemiştim o da ailesi ile konusunca ailesi bizde adettir kıza çeyiz parası verilir kiź çeyizini alır çeyiz parası veririz demiş babama isteme olmadan önce söyledim babamda istememiş kızın eksikleri alınsın biz sizden para falan istemiyoruz demiş ama inanın borçtur ev giderleridir elimde avcumda o ay kuruş kalmıyo kaç zamandır kıyafet bile alamıyorum hani bu ay kenara 50 lira koyayım desem asla kalmıyo. Neyse isteme sırasında kaynanamlar biz herseyi yapariz destek oluruz borc bırakmayız falan dediler bana kalirsa elbette yapmak zorunda değiller ama yapmayacaklar ise bende ayağımı ona gore uzatırdım yorganıma bu sene olmazdı seneye evlenirdim. Şimdi hiç bisey alamıyor olmak çok koyuyor bana. Üstelik onlarda almıyorlar düğünü onlar yapacak diye gelen takıları onlar biz alalım mı kızım demişlerdi tamam dedim bende ama şu an oturma gurubu ile yatak odam hariç hiç bişeyim yok nişanlım kredi çekti beyaz eşya için onun borcuda bize kalcak. Herşeyden kıstım daha yemek masam bile yok dedim gerek yok kalsın ama evin ufak tefeklerini alalım ütü masası baharatlık ne bilim kirli sepeti kurutmalık banyo takımı ama nişanlım param yok dedi evet olmaya bilir benimde yok onu anlıyorum ama benden önce eltime 30 binliralik yatak odası almışlar ve sadece onlara borç olarak yatak odası takımın yarısını ödemek kalmış ama ben ne kadar kısarsam kısayım hoc bisey alamıyorum borç bize kalıyor. Takıları da onlar alacaklar nişanlımda evlendikten sonra eksiklerimizi alırız diyo madem sonra alacaz, sonra evleneydik. Ailemde hep aman tadın kacmasın aman ses çıkarma aman onlar nasıl istiyorsa öyle giyin bile diyen bi aile sizce ben nasıl bi yol izleyeyim nişanlımla konuşayım ama ailesini sanki kotuluyor gibi olmak istemiyorum çünkü ben hiç bisey yapamamışım hakkım yokmuş gibi geliyor eksiklerimi söylemeye ama susmakta çok koyuyor bana çünkü bana takılan ufak tefek altınları paraları alıp üzerine para koyup araba alacaklarmış şimdi nişanlıma hani bunlar bunlar alınacaktı desem çok mu paragöz mal düşkünü görünürüm o da sende bisey yapmıyorsun der bisey yapmıyor ama istiyor diye düşünür diye çok cekiniyorum sizce nasıl konuşmalıyım
Yani yatak odası ve oturma grubu aldılar onları takılarla ödeyecekler. Bence şu yönden bakın nasıl ki sizde para yok onlarda da olmayabilir

Yapacağın şey basit "ben vaz geçtim borcum bitsin ondan sonra evlenelim ,kimseden birşey beklemiyorum ceyizimi kendim yapacam,takılarımıda kendime kalsın istiyorum "diyeceksiniz kabul eden eder etmeyen baksın yoluna... nişanlınızda bana pasif geldi ilk önce onu bi ölçüp biçmek sizin hayrınıza olir

X